הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סרטון גב תחתון עגול בסומו - טכניקה

Jason BlaBlaBlaha

משתמש מתחיל
15
0
נק' מוניטין:
0
15
0
לאחרונה אני מקבל פידבק ממאמן שאני מעריך על הגב התחתון שלי. לדעתו אני מושך עם גב עקום לחלוטין ובנוסף אני לא נועל שום חזרה.
אני אדגיש שיש לי מבנה גוף שלא מאפשר לי בכלל למשוך קלאסי, אז גב עליון עקום זה בסדר גמור מבחינתי.

צילמתי כמה סרטונים שחשוב לי בעיקר העניין של מנח הגב, הנעילה פחות מפריעה לי כי אני לא פווארליפטר. למרות זאת, העלתי שני סוגים של משיכה: הראשונה עם הרמת ראש על מנת להאריך את הידיים ולקצר טווח תנועה, השנייה משיכה לטווח תנועה מקסימלי עם ראש במנח ניטרלי.

oasvab.jpg

סרטונים:
130 ק"ג, טווח מקוצר, 45°
150 ק"ג, טווח מקוצר, 45°
150 ק"ג, טווח מקוצר, 90°, סינגל

150 ק"ג חזרה אחרונה טווח מלא, 45°
150 ק"ג, טווח מלא, 90°, סינגל

@Beast and cheat
@SmokingSnake

Happy Lifting!

הנקודה הועברה. אצלם בסטאפ אידאלי על מנת להראות מדוע אני מעדיף למשוך בצורה כזאת וכדי שאקבל התייחסות למנח הגב (בכל זאת זה פורום פווארליפטינג, רובכם יעדיפו את הטכניקה ה"יעילה" ביותר).
לא, כולנו נעדיף את הטכניקה שמאפשרת לך להשתמש בגב שלך ליותר מהחודשיים הבאים.

• פותח/ת השרשור
אני שמח לראות את הזלזול שיש כאן, הייתי צריך לומר שאני פווארליפטר מתחרה ויש לי 300 קילו דדליפט ואז בטוח הייתי מקבל יחס שונה.
נראה לי מוזר שאני צריך להצדיק את עצמי בפורום פווארליפטינג שהאליטה כאן לא מפסיקה לומר כמה זה מגניב והארדקור שהגב העליון מתעגל.

לעיניין, הצורה היחידה שאני יכול למשוך דדליפט ש"מתאים למשקלים שלי" היא אם אני אכנס לסטאפ של חצי סומו כמו שבריאן סיידרס מושך.
הבעיה שזה פוזיציה חרא ולכן לא תראו כמעט אף אחד מושך ככה, מעריך שה5RM שלי הוא 130 לעומת 160 בסומו.
Wide Stance Conventional 120KG
Conventional 120KG

עכשיו אשמח לקבל התייחסות למנח הגב בסומו שלי. העירו לי מספר פעמים שהגב התחתון שלי עקום לגמרי, אני לא יודע כמה זה נכון ולכן אשמח לשמוע עוד חוות דעת.
האם התעגלות "מוגזמת" של הגב כמו אצלי וכמו אצל אד כוהן היא מסוכנת הרבה יותר מהתעגלות "טבעית" שנגרמת תחת עומס רב?

המחשה:

אני שמח לראות את הזלזול שיש כאן, הייתי צריך לומר שאני פווארליפטר מתחרה ויש לי 300 קילו דדליפט ואז בטוח הייתי מקבל יחס שונה.
נראה לי מוזר שאני צריך להצדיק את עצמי בפורום פווארליפטינג שהאליטה כאן לא מפסיקה לומר כמה זה מגניב והארדקור שהגב העליון מתעגל.

לעיניין, הצורה היחידה שאני יכול למשוך דדליפט ש"מתאים למשקלים שלי" היא אם אני אכנס לסטאפ של חצי סומו כמו שבריאן סיידרס מושך.
הבעיה שזה פוזיציה חרא ולכן לא תראו כמעט אף אחד מושך ככה, מעריך שה5RM שלי הוא 130 לעומת 160 בסומו.
Conventional 120KG

עכשיו אשמח לקבל התייחסות למנח הגב בסומו שלי. העירו לי מספר פעמים שהגב התחתון שלי עקום לגמרי, אני לא יודע כמה זה נכון ולכן אשמח לשמוע עוד חוות דעת.
האם התעגלות "מוגזמת" של הגב כמו אצלי וכמו אצל אד כוהן היא מסוכנת הרבה יותר מהתעגלות "טבעית" שנגרמת תחת עומס רב?

המחשה:
מנח הגב שלך רע ומעמיד אותך בסיכון גבוה יותר לפציעה.
בנוסף לזה, אתה לא יודע לעשות דדליפט.
אתה יודע טוב מאוד שמספיק שתשמע אחד שיגיד לך שזה בסדר, ואתה תתעלם מ-100 אחרים שיגידו לך שזה לא בסדר, ככה שאני לא מבין את מטרת הדיון. אתה יודע טוב מאוד את התשובה

Conventional 120KG

המחשה:
אתה לא הולך לקבל יותר כבוד מזה שאתה פוואר ליפטר עם 300 דד ליפט. זה לא רלוונטי בכלל בהתייחס בעובדה שהדד ליפט שלך נראה זוועתי. תקשיב להמלצות בפורום, תבלע את האגו, תלמד מחדש את הסט אפ ותצלם שוב.
הדבר היחיד שמרשים אותי בך זה שלטענתך משכת 300 קילו ועדיין לא נפצעת בצורה מאוד רצינית עם איך שאתה מושך, אתה בהחלט תופעה גנטית!

אתה לא הולך לקבל יותר כבוד מזה שאתה פוואר ליפטר עם 300 דד ליפט. זה לא רלוונטי בכלל בהתייחס בעובדה שהדד ליפט שלך נראה זוועתי. תקשיב להמלצות בפורום, תבלע את האגו, תלמד מחדש את הסט אפ ותצלם שוב.
הדבר היחיד שמרשים אותי בך זה שלטענתך משכת 300 קילו ועדיין לא נפצעת בצורה מאוד רצינית עם איך שאתה מושך, אתה בהחלט תופעה גנטית!
הוא לא טען שהוא משך 300. הוא אפילו כתב שה-rm5 שלו זה 160 בסומו

Conventional 120KG

המחשה:
לא רואה בעיה למשוך חצי סומו
אני עושה את זה וזה עובד לי מצויין בתור אדם עם מבנה גוף נורא בעייתי לדדליפט(ידיים נורא קצרות)
בסרטון של החצי סומו שעכשיו העלת הגב התחתון שלך ישר ויש התקדמות כלשהי.
הבעיה היא שאתה נכנס לפוזיציה טובה להרמה, ואז אתה פשוט מפקשש הכל ומושך איך שיוצא.
ב0:10 אתה בפוזיציה טובה למשוך, אבל איך שאתה בא למשוך התחת שלך עולה למעלה והופך את זה לסומו סטיף לג שכזה.

הזלזול שיש כאן
ביקורת בונה והצעות לשיפור וכדי שתוכל להמשיך להרים בלי להיפצע זה זלזול בעיניך?
כששמת את הסרטון היית צריך לכתוב שכל תגובה חוץ מ"איזה תותח" תתפרש על ידיך כזלזול אז אנשים אולי לא היו מגיבים מראש.

• פותח/ת השרשור
מנח הגב שלך רע ומעמיד אותך בסיכון גבוה יותר לפציעה.
בנוסף לזה, אתה לא יודע לעשות דדליפט.
אתה יודע טוב מאוד שמספיק שתשמע אחד שיגיד לך שזה בסדר, ואתה תתעלם מ-100 אחרים שיגידו לך שזה לא בסדר, ככה שאני לא מבין את מטרת הדיון. אתה יודע טוב מאוד את התשובה
אני לא "יודע" לעשות דדליפט. אני לא "יודע" את חמשת שלבי המשיכה, משהו שאדם מוגבל שכלית מסוגל להבין.
חבר זה זלזול גדול באינלטילגינציה. כנראה סיפרת את הסיפור הזה לכל כך הרבה קליינטים שאתה לא מבין כמה מגוחך זה נשמע.

ביקורת בונה והצעות לשיפור וכדי שתוכל להמשיך להרים בלי להיפצע זה זלזול בעיניך?
כששמת את הסרטון היית צריך לכתוב שכל תגובה חוץ מ"איזה תותח" תתפרש על ידיך כזלזול אז אנשים אולי לא היו מגיבים מראש.
לצערי אני קיבלתי עד עכשיו מעט ביקורת והרבה משפטים שרק מתארים כמה המצב "רע".
אם הייתי מקבל הערות מלכתחילה כמו "הגב התחתון שלך עקום" הייתי יוצא מרוצה.

בנוסף,שרירי הבטן והליבה של האנשים האילו היא לא אנושית ,זה מה שמציל להם את הגב .תראה פאוורליפטרים באליטה שיש להם אחוז שומן יחסית נמוך,יש להם שרירים מטורפים באזור הזה.אני אנחש שאתה לא אחד מהם . והמצב היחיד שזה לגיטימי למשוך ככה זה בתחרות או rm1.
אה,והסטאפ שלך מסריח,אם אף אחד עוד לא אמר פה.

• פותח/ת השרשור
לא רואה בעיה למשוך חצי סומו
אני עושה את זה וזה עובד לי מצויין בתור אדם עם מבנה גוף נורא בעייתי לדדליפט(ידיים נורא קצרות)
בסרטון של החצי סומו שעכשיו העלת הגב התחתון שלך ישר ויש התקדמות כלשהי.
הבעיה היא שאתה נכנס לפוזיציה טובה להרמה, ואז אתה פשוט מפקשש הכל ומושך איך שיוצא.
ב0:10 אתה בפוזיציה טובה למשוך, אבל איך שאתה בא למשוך התחת שלך עולה למעלה והופך את זה לסומו סטיף לג שכזה.
אני לא מצליח למשוך סומו בגב ישר. אם אני מצליח להרים את המשקל זה רק בדרך הקונבצינאלית (כמו שבריאן סיידרס מדגים).

אני לא מצליח למשוך סומו בגב ישר. אם אני מצליח להרים את המשקל זה רק בדרך הקונבצינאלית (כמו שבריאן סיידרס מדגים).
אז תמשוך כמו בריאן סיידרס.
תעשה מה שעובד לך הכי טוב, והכי בריא לגוף שלך.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית