סרטון גב תחתון עגול בסומו - טכניקה

Jason BlaBlaBlaha

משתמש מתחיל
15
0
נק' מוניטין:
0
15
0
לאחרונה אני מקבל פידבק ממאמן שאני מעריך על הגב התחתון שלי. לדעתו אני מושך עם גב עקום לחלוטין ובנוסף אני לא נועל שום חזרה.
אני אדגיש שיש לי מבנה גוף שלא מאפשר לי בכלל למשוך קלאסי, אז גב עליון עקום זה בסדר גמור מבחינתי.

צילמתי כמה סרטונים שחשוב לי בעיקר העניין של מנח הגב, הנעילה פחות מפריעה לי כי אני לא פווארליפטר. למרות זאת, העלתי שני סוגים של משיכה: הראשונה עם הרמת ראש על מנת להאריך את הידיים ולקצר טווח תנועה, השנייה משיכה לטווח תנועה מקסימלי עם ראש במנח ניטרלי.

oasvab.jpg

סרטונים:
130 ק"ג, טווח מקוצר, 45°
150 ק"ג, טווח מקוצר, 45°
150 ק"ג, טווח מקוצר, 90°, סינגל

150 ק"ג חזרה אחרונה טווח מלא, 45°
150 ק"ג, טווח מלא, 90°, סינגל

@Beast and cheat
@SmokingSnake

Happy Lifting!

אני שמח לראות את הזלזול שיש כאן, הייתי צריך לומר שאני פווארליפטר מתחרה ויש לי 300 קילו דדליפט ואז בטוח הייתי מקבל יחס שונה.
נראה לי מוזר שאני צריך להצדיק את עצמי בפורום פווארליפטינג שהאליטה כאן לא מפסיקה לומר כמה זה מגניב והארדקור שהגב העליון מתעגל.

לעיניין, הצורה היחידה שאני יכול למשוך דדליפט ש"מתאים למשקלים שלי" היא אם אני אכנס לסטאפ של חצי סומו כמו שבריאן סיידרס מושך.
הבעיה שזה פוזיציה חרא ולכן לא תראו כמעט אף אחד מושך ככה, מעריך שה5RM שלי הוא 130 לעומת 160 בסומו.
Wide Stance Conventional 120KG

אני לא מבין מה המטרה שלך כאן ואיזו דעה אתה רוצה לשמוע? אתה נכנס לסטאפ בלי שום מאמץ לסדר את הגב בצורה כלשהי. אתה פשוט מתכופף ומושך. אם אתה רוצה לשמוע כמה זה מסוכן, אז לא תשמע כי אי אפשר לדעת. כן אפשר לדעת שזה סטאפ גרוע.

אני עדיין מחכה לראות מי יהיה הראשון שיבוא, יבקש עצה לגבי הדדליפט המחורבן שלו, הסקוואט הדפוק שלו, או תוכנית האימונים הזוועתית שלו, יקבל את העצה - ויגיד תודה, במקום להתווכח ולריב איתנו ולהסביר לנו כמה אנחנו לא מבינים כלום. הראשון שעושה את זה, יקבל משתמש כבוד.

אני עדיין מחכה לראות מי יהיה הראשון שיבוא, יבקש עצה לגבי הדדליפט המחורבן שלו, הסקוואט הדפוק שלו, או תוכנית האימונים הזוועתית שלו, יקבל את העצה - ויגיד תודה, במקום להתווכח ולריב איתנו ולהסביר לנו כמה אנחנו לא מבינים כלום. הראשון שעושה את זה, יקבל משתמש כבוד.
I'm on it.

• פותח/ת השרשור
אני לא מבין מה המטרה שלך כאן ואיזו דעה אתה רוצה לשמוע? אתה נכנס לסטאפ בלי שום מאמץ לסדר את הגב בצורה כלשהי. אתה פשוט מתכופף ומושך. אם אתה רוצה לשמוע כמה זה מסוכן, אז לא תשמע כי אי אפשר לדעת. כן אפשר לדעת שזה סטאפ גרוע.
אני לא מנסה להיכנס לסטאפ עם גב יותר ישר מזה כי כפי שכבר הסברתי זה נהיה אצלי קונביוצנאלי.

תכלס, האם הסטאפ הזה לדעתך הוא גרוע (=מסוכן ודבילי) ומה הוא עושה שונה ממני בטכניקה חוץ מלקחת עוד שניה וחצי להתמקם טוב יותר:
2lj5pg9.jpg

אבל אמרתי לך תודה הרבה פעמים איפה המשתמש כבוד שלי :(

אתה בכלל פאקינג 'קורא מה רושמים לך ?
בנאדם מרים משקל שיא בתחרות . בתחרות . בתחרות .
יש לו יותר שרירי ליבה ממה שיש לך ב*תבחר את כל חלקי גוף שלך . זה מה שמאפשר את המשיכה שהיא משיכה של תחרות .
אני לא מבין , מה אתה למדת איך לגשת לדדליפט מצפייה בתחרויות ? 😵
חוץ מזה,הגב שלך הרבה הרבה יותר עקום . אין מה להשוות בכלל .הוא לא משנה את הלורדוזה שלו או מה שזה לא יהיה ,הוא עולה בכיפוף דומה . ,אתה .. אני לא יודע בכלל איך לקרוא למה שאתה עושה . ועוד פעם,מה הקשר למשיכה של אד כאן בתחרות לבין משיכה שלך באימון ???

אני לא מנסה להיכנס לסטאפ עם גב יותר ישר מזה כי כפי שכבר הסברתי זה נהיה אצלי קונביוצנאלי.

תכלס, האם הסטאפ הזה לדעתך הוא גרוע (=מסוכן ודבילי) ומה הוא עושה שונה ממני בטכניקה חוץ מלקחת עוד שניה וחצי להתמקם טוב יותר:
2lj5pg9.jpg
backshit.png

אתה רואה את ההבדל בגב התחתון?

2lj5pg9.jpg

מה שהוא עושה שונה ממך זה:

1. הוא עקבי בסטאפ שלו.
2. הגב התחתון ישר.
3. הגב לא ישר, אבל מכווץ.
4. הוא אד קואן.

• פותח/ת השרשור
מה שהוא עושה שונה ממך זה:

1. הוא עקבי בסטאפ שלו.
2. הגב התחתון ישר.
3. הגב לא ישר, אבל מכווץ.
4. הוא אד קואן.
חוץ מ1 שידרוש הרבה זמן וניסיון באימונים. את 2 ואת 3 אני יכול לנסות לתקן.
לא בטוח שאני אצליח, אבל שווה לנסות ולהעלות סרטונים.

חוץ מ1 שידרוש הרבה זמן וניסיון באימונים. את 2 ואת 3 אני יכול לנסות לתקן.
לא בטוח שאני אצליח, אבל שווה לנסות ולהעלות סרטונים.

גם את 1 אתה יכול לתקן בקלות, זה בא ביחד עם 2 ו-3. רק צריך לקרוא קצת.

2lj5pg9.jpg
הוא אד קואן. זה מה שהוא עושה יותר טוב ממך.

• פותח/ת השרשור
אהלן, ניסיתי היום שתי וריצאיות שונות - סומו רחב (עגול) וחצי סומו.
ניסיתי להיכנס לסטאפ טוב בשתי הויאציות אך כשניסיתי ליישר את הגב בסומו הרחב לא הצלחתי לנתק.
הסומו הרחב הרגיש הרבה יותר קל גם בניתוק וגם בנעילה.

21cspw.png

Semi-Sumo 140KG
Wide-Sumo 140 KG

ניסיתי להיכנס לסטאפ טוב בשתי הויאציות אך כשניסיתי ליישר את הגב בסומו הרחב לא הצלחתי לנתק.

21cspw.png

Semi-Sumo 140KG
Wide-Sumo 140 KG
כשאתה מנסה לתקן משהו בטכניקה אתה מוריד במשקל.
10 קילו זה קצת מידי בישביל תיקון לדעתי.

21cspw.png

Semi-Sumo 140KG
Wide-Sumo 140 KG
אתה פיספסת את העיקרון בסט אפ. העיקרון של הסט אפ הוא להשקיע לפחות 2-3 שניות לאחר שתפסת את המוט בתיקון מנח הגב. כשאתה תופס את המוט וישר מרים למעלה אתה עושה את זה לגמרי לא נכון.
תעשה את זה שלב שלב.
תעמיד את הרגליים כמו שצריך
תפוס את המוט
קח 2-3 שניות לפחות כדי לתקן את מנח הגב ואת ההתעגלות
אחר כך תרים.

אגב יש לך פלטפוס?

21cspw.png

Semi-Sumo 140KG
Wide-Sumo 140 KG
אתה לא ניסית להיכנס לסטאפ כי אתה לא יודע מה זה סטאפ. תלמד מה זה סטאפ נכון ואז תבצע אותו
כשאתה מעלה כאלה סרטונים ואומר שניסית להיכנס לסטאפ טוב אני לא מבין אם אתה מנסה לעבוד על עצמך או עלינו

• פותח/ת השרשור
אתה פיספסת את העיקרון בסט אפ. העיקרון של הסט אפ הוא להשקיע לפחות 2-3 שניות לאחר שתפסת את המוט בתיקון מנח הגב. כשאתה תופס את המוט וישר מרים למעלה אתה עושה את זה לגמרי לא נכון.
תעשה את זה שלב שלב.
תעמיד את הרגליים כמו שצריך
תפוס את המוט
קח 2-3 שניות לפחות כדי לתקן את מנח הגב ואת ההתעגלות
אחר כך תרים.
העיניין עם להישאר בתחתית בסומו הוא שיש מתיחה לא נעימה. הכמה שניות למטה יכולים לשנות משמעותית את הטכניקה, תראה לדוגמא איך מארק בל מתקשה בזה.
העניין הוא שהצורה הטבעית שמארק בל מרים היא בגב ישר, אם אני רוצה גב ישר אני חייב להיכנס לפוזיציה הלא נעימה הזאת (שמחלישה אותי).

עשיתי כמה ניסיוניות, וזווית הגב היא נוראית.
youtu.be

אגב יש לך פלטפוס?
כן

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית