הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סרטון גב תחתון עגול בסומו - טכניקה

Jason BlaBlaBlaha

משתמש מתחיל
15
0
נק' מוניטין:
0
15
0
לאחרונה אני מקבל פידבק ממאמן שאני מעריך על הגב התחתון שלי. לדעתו אני מושך עם גב עקום לחלוטין ובנוסף אני לא נועל שום חזרה.
אני אדגיש שיש לי מבנה גוף שלא מאפשר לי בכלל למשוך קלאסי, אז גב עליון עקום זה בסדר גמור מבחינתי.

צילמתי כמה סרטונים שחשוב לי בעיקר העניין של מנח הגב, הנעילה פחות מפריעה לי כי אני לא פווארליפטר. למרות זאת, העלתי שני סוגים של משיכה: הראשונה עם הרמת ראש על מנת להאריך את הידיים ולקצר טווח תנועה, השנייה משיכה לטווח תנועה מקסימלי עם ראש במנח ניטרלי.

oasvab.jpg

סרטונים:
130 ק"ג, טווח מקוצר, 45°
150 ק"ג, טווח מקוצר, 45°
150 ק"ג, טווח מקוצר, 90°, סינגל

150 ק"ג חזרה אחרונה טווח מלא, 45°
150 ק"ג, טווח מלא, 90°, סינגל

@Beast and cheat
@SmokingSnake

Happy Lifting!

• פותח/ת השרשור
לטענתך אתה נכנס פה לסטאפ כמו שצריך?
הגב יותר ישר, כן.
הCUE "להרים חזה" שמסדר את בעיית הגב בקונביוצאנלי לא עובד טוב בסומו (למי שאין ידיים ארוכות בד"כ).
מה שקורה שאתה מנתק בצורה הזאת זה שהאגן עולה למעלה והגב נהיה יותר אופקי.

יש הרבה אנשים שמושכים כמה שיותר מהר בלי להישאר במצב המתיחה, לדוגמא דן גרין שמקרב את האגן וישר מנתק.
הנה עוד דוגמא:

אני לא מבין למה אתה משווה את עצמך לאנשים כמודן גרין ואד קואן, שני ההאנשים עם הסומו הכי 'efficient' שתראה, הוא יכול לבלות פחות זמן בסט אפ כי הוא עושה זה הרבה יותר זמן שיש לו פחות מקום לטעויות.

הגב יותר ישר, כן.
הCUE "להרים חזה" שמסדר את בעיית הגב בקונביוצאנלי לא עובד טוב בסומו (למי שאין ידיים ארוכות בד"כ).
מה שקורה שאתה מנתק בצורה הזאת זה שהאגן עולה למעלה והגב נהיה יותר אופקי.

יש הרבה אנשים שמושכים כמה שיותר מהר בלי להישאר במצב המתיחה, לדוגמא דן גרין שמקרב את האגן וישר מנתק.
הנה עוד דוגמא:

במקרה שלי ''להרים חזה'' עובד לי מצויין בסומו
אני מיד מקשר אותו לחזה ישר גבוהה, ולהשתמש ברגליים כדי לנתק ולא לגרום לתחת לטוס למעלה ולנתק עם הגב.

אתה לא מקשיב מה אומרים לך פה.
תפסיק להשוות את עצמך לפאוורליפטרי עלית. תפסיק לנסות להתפוצץ ,אתה מנסה להרים כאילו זה תחרות,התעייפתי לכתוב את זה.תתקרב למוט,וקח את הזמן שלך.

תתקרב כשהרגליים כמעט נוגעות במוט.תתפוס את המוט.
תוציא חזה החוצה ותחת החוצה באותו זמן,כאשר ברגלײם שלך נצמדות למוט.תנסה למשוך למעלה בלי להרים ותתקן את עצמך.אני לא יודע כמה מסובך זה יכול להיות.

עריכה : אתה רוצה לראות איך עושים דדליפט ? תספיק לראות אנשים מרימים בתחרויות!!! תכנס ליוטיוב תראה tutorials . גם לי יש הפרעות קשה ואני יודע שזה לא כיף לראות דברים ארוכים ,אין מה לעשות ,העולם חרא 😃 .

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
אני לא מבין למה אתה משווה את עצמך לאנשים כמודן גרין ואד קואן, שני ההאנשים עם הסומו הכי 'efficient' שתראה, הוא יכול לבלות פחות זמן בסט אפ כי הוא עושה זה הרבה יותר זמן שיש לו פחות מקום לטעויות.
דן גרין הוא לא 'סומו efficient'. מנח הגב שלו הוא בסה"כ מאוד ממוצע, הסיבה שהוא מושך סומו היא שזה פשוט יותר יעיל.
הוא מרים טוב בסומו כי יש לו גב חזק (הוא עובד הרבה על קונביצנאלי) לא כי יש לו מנופים אידאלים.

למען האמת אני אפילו לא חושב שהוא כזה פריק שמישהו יזכור אותו עוד כמה שנים. הוא פשוט מישהו במשקל טבעי של 120+ קילו שנכנס למשקלים הנמוכים עם מסת שריר אדירה.

דן גרין הוא לא 'סומו efficient'. מנח הגב שלו הוא בסה"כ מאוד ממוצע, הסיבה שהוא מושך סומו היא שזה פשוט יותר יעיל.
הוא מרים טוב בסומו כי יש לו גב חזק (הוא עובד הרבה על קונביצנאלי) לא כי יש לו מנופים אידאלים.

למען האמת אני אפילו לא חושב שהוא כזה פריק שמישהו יזכור אותו עוד כמה שנים. הוא פשוט מישהו במשקל טבעי של 120+ קילו שנכנס למשקלים הנמוכים עם מסת שריר אדירה.
אם דן גרין לא efficient בסומו בימינו אין לי מושג מי כן.

• פותח/ת השרשור
האשכול הזה נהיה חסר טעם... בסה"כ שאלתי אם מנח הגב יותר נורמלי כדי לנסות להשלים את מה שקולדפייר כתב.
לא ביקשתי עצות שירצו לי ש'ככה לא נהוג לעשות דדליפט'.

האשכול הזה נהיה חסר טעם... בסה"כ שאלתי אם מנח הגב יותר נורמלי כדי לנסות להשלים את מה שקולדפייר כתב.
לא ביקשתי עצות שירצו לי ש'ככה לא נהוג לעשות דדליפט'.
עזוב רגע מה היה. בוא נפתח דף חדש.
אני יותר מאשמח אם תקדיש 5 דק' ותעלה סרטון של דדליפט קלאסי שבו אתה מבצע סט אפ לפי חמשת השלבים. משם נוכל להתקדם

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית