הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון מבחן כוח

• פותח/ת השרשור hanan
  • פורסם בתאריך

hanan

משתמש על
8,276
5,170
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
13,984
8,276
5,170
אני מנסה לחשוב על מבחן שיוכל לתת אינדקציה טובה 'מי יותר חזק?'
מבחן כזה צריך (לדעתי) לנטרל טכניקה כך שסקווט לדוגמא לא רלוונטי, רצוי שלא יהיה יתרון לנתונים אנטרופמטריים כמו גובה, אורך ידיים

אני חשבתי על מבחן של דחיפה למרחק, נניח תיבה גדולה (2*2*2) במשקל 150 קילו שצריך לדחוף למרחק מקסימלי

מה דעתכם יהיה המבחן האולטימטיבי?

למה לא? אם בן אדם לוחץ מעל הראש 150 קילו (יש לו ידיים קצרות, פחות טווח תנועה) ובן אדם שני מצליח "רק" 120 (ידיים ארוכות), לדעתך זה לא ברור שהראשון חזק יותר?
ואם הבנאדם עם הראשון לוחץ 150 והשני 149? או 147, או 143? באיזה הפרש יהיה ברור מי חזק יותר?

רוב הדברים שאתה אומרים פה טובים ויפים, אבל אתם מתעלמים מדבר מאד חשוב, הגובה.
בנאדם גבוה, ב90% מהמקרים ישקול יותר מבנאדם נמוך. (במיוחד אם תיקח סתם מהרחוב).
ככה, שהייתי משווה יחסים, ולא בהכרח משקלים. אם בנאדם ששוקל 50 קילו הרים (סתם דוגמא) 50 קילו, ובנאדם ששוקל 90 קילו הרים 70 קילו.
הייתי מגדיר את הבנאדם הנמוך יותר, חזק יותר.

כל הפרש. שניהם ניגשים ל 150 קילו, אחד מצליח, אחד נכשל. מי יותר חזק?
אני מסכים איתך, כנראה שחשבתי שאתה בא לטעון משהו אחר..
בכל מקרה לא כל אחד יסכים על זה כי אם אחד עושה עם המשקל הזה דרך של 80 ס"מ והשני 50 ס"מ אז אפשר להתווכח מי חזק יותר.

בכל מקרה לא כל אחד יסכים על זה כי אם אחד עושה עם המשקל הזה דרך של 80 ס"מ והשני 50 ס"מ אז אפשר להתווכח מי חזק יותר.
מכבד גם את הדעה הזאת. אבל אלה שמייחסים משקל גוף למי יותר חזק עוד לא שכנעו אותי.

מכבד גם את הדעה הזאת. אבל אלה שמייחסים משקל גוף למי יותר חזק עוד לא שכנעו אותי.

מה הכוונה? אם נקח שני אנשים, אחד שוקל 90 ומדדלפט 200 והשני שוקל 150 ומדדלפט 250 אז ברור שהשני נחשב חזק יותר, הרטיו לא מעניין (כשזאת לא תחרות).

כל הפרש. שניהם ניגשים ל 150 קילו, אחד מצליח, אחד נכשל. מי יותר חזק?
ואם אני הבחור הגבוה מהדוגמא שלך, ואני מצליח רק כי לחצתי את זה לגובה יותר נמוך?
ואם אני אעמיס עוד 20 קילו מכל צד ואחתוך עוד חצי מטווח התנועה?
אם בכלל לא משנה לך טווח התנועה שהמוט עושה, אז מי קבע שצריך לנעול מרפקים?

מה הכוונה? אם נקח שני אנשים, אחד שוקל 90 ומדדלפט 200 והשני שוקל 150 ומדדלפט 250 אז ברור שהשני נחשב חזק יותר, הרטיו לא מעניין (כשזאת לא תחרות).
בדיוק. רק יש אנשים שחושבים אחרת.
ואם אני הבחור הגבוה מהדוגמא שלך, ואני מצליח רק כי לחצתי את זה לגובה יותר נמוך?
ואם אני אעמיס עוד 20 קילו מכל צד ואחתוך עוד חצי מטווח התנועה?
אם בכלל לא משנה לך טווח התנועה שהמוט עושה, אז מי קבע שצריך לנעול מרפקים?
זאת בדיוק ההסתייגות שלי ממקודם. עניין טווח התנועה ב"מי יותר חזק" הוא בהחלט חשוב.
מכבד גם את הדעה הזאת.

אבל אני חושב שבכמות מזרעית יחסית לשאר התרגילים
לא יודע איך ביחס לשאר התרגילים, אבל אני לא מסכים שבכמות מזערית. ואני לא מדבר בהכרח על גב ישר או לא, אלא גם על דברים כמו כמה קרוב המוט לגוף שלך בזמן המשיכה, איפה הכתפיים ביחס למוט.. זה דברים שיכולים לעשות שינוי משמעותי במשקל המקסימלי שאפשר להרים.

גם סקוואט תלוי אנתרופומטריה.
ואיך זה סותר את מה שאמרתי?

אבל טכניקה של דדליפט בהחלט משפיעה על המשקל
כשהמשקל כבד, מרגע ניתוק המוט אין לך מה לשנות. המכניקה נקבעת ב-100% על פי אנתרופומטריה, רוחב אחיזה ורוחב עמידה. בהנתן מנח גב זהה כמובן.
כל מה שטכניקה טובה בדדליפט תעשה כשהמשקל כבד (אני מדבר על 1RM), זה לגרום לגב שלך להשאר ישר, ובמשקל מקסימלי גם זה לא תמיד קורה.
בנוגע לדדליפט סאב-מקסימלי, כן, אתה צודק. אבל לא על זה המבחן.

3. ג'רק - עם קצת שינוי זה יהיה המבחן הכי יעיל, פשוט להגיד לבנאדם לדחוף את המוט למעלה עם כל התנופה שהוא יכול בלי שום הגבלות כלשהם.
זה כוח מתפרץ.

חבר'ה אתם מפספסים את הנקודה. כל תרגיל הוא תלוי אנתרופומטריה במידה כזו או אחרת, ובכל מקרה כל תרגיל שאנחנו מתאמנים עליו אנחנו משתפרים בו מאוד מהר (בהתחלה). מה שאתם למעשה רוצים לבדוק זה את כמות הforce שהאנשים מייצרים. זה אפשרי רק כפי שהצעתי, באופן איזומטרי, עם המכשור הנכון, וגם אז זה יהיה תלוי אנתרופומטריה, אבל פחות. זו הדרך היחידה לבודד את משתנה טווח התנועה, שהוא כמובן - תלוי אנתרופומטריה. אבל זה מפספס את הרעיון, כי כיווץ איזומטרי זה לא כיווץ שמייצר תנועה.
אין דרך לקבל תשובה "מדעית" ומדוייקת לשאלה הזו.

ואיך זה סותר את מה שאמרתי?
אתה רציני? אמרת שסקוואט כמעט ולא תלוי בה, אני אומר (כנראה בצורה עדינה מדי) שהוא מאד תלוי בה.
הביצועים של מתאמן בסקוואט מאד תלויים באנטרופומטריה שלו. יותר ברור?

לא יודע איך ביחס לשאר התרגילים, אבל אני לא מסכים שבכמות מזערית. ואני לא מדבר בהכרח על גב ישר או לא, אלא גם על דברים כמו כמה קרוב המוט לגוף שלך בזמן המשיכה, איפה הכתפיים ביחס למוט.. זה דברים שיכולים לעשות שינוי משמעותי במשקל המקסימלי שאפשר להרים.
אתה צודק...אני בכלל חושב שהידפת כדור ברזל לקבוצת אנשים בלי טכניקה הכי חזק יזרוק הכי רחוק

כשהמשקל כבד, מרגע ניתוק המוט אין לך מה לשנות. המכניקה נקבעת ב-100% על פי אנתרופומטריה, רוחב אחיזה ורוחב עמידה. בהנתן מנח גב זהה כמובן.
כל מה שטכניקה טובה בדדליפט תעשה כשהמשקל כבד (אני מדבר על 1RM), זה לגרום לגב שלך להשאר ישר, ובמשקל מקסימלי גם זה לא תמיד קורה.
בנוגע לדדליפט סאב-מקסימלי, כן, אתה צודק. אבל לא על זה המבחן.
התכוונתי לא רק למנח של הגב אלא גם לאיפה המוט לפני הניתוק
ואני לא מדבר בהכרח על גב ישר או לא, אלא גם על דברים כמו כמה קרוב המוט לגוף שלך בזמן המשיכה, איפה הכתפיים ביחס למוט.. זה דברים שיכולים לעשות שינוי משמעותי במשקל המקסימלי שאפשר להרים.
אם מישהו לא יודע איפה למקם את המוט ואיך להיכנס לסטאפ בצורה יעילה יש מצב שהוא פשוט לא ינתק משקל מסויים שמישהו אחר פחות חזק ממנו כן ירים בגלל שהוא יעשה את זה יותר יעיל.

אתה רציני? אמרת שסקוואט כמעט ולא תלוי בה, אני אומר (כנראה בצורה עדינה מדי) שהוא מאד תלוי בה.
הביצועים של מתאמן בסקוואט מאד תלויים באנטרופומטריה שלו. יותר ברור?
נהדר. עכשיו תסביר איך ולמה.

התכוונתי לא רק למנח של הגב אלא גם לאיפה המוט לפני הניתוק
אם מישהו לא יודע איפה למקם את המוט ואיך להיכנס לסטאפ בצורה יעילה יש מצב שהוא פשוט לא ינתק משקל מסויים שמישהו אחר פחות חזק ממנו כן ירים בגלל שהוא יעשה את זה יותר יעיל.
אם זה משקל שהוא כן מסוגל לנתק, כל מה שיקרה זה שהמוט יגולגל (במודע או לא) למרכז כף הרגל, ואז ינותק. זה לא שהוא פשוט לא יצליח לנתק אותו כשהוא מעל האצבעות וכשהוא ישים אותו מראש מעל מרכז כף הרגל הוא כן יצליח.

פרס זה תרגיל טכני מאוד עובד עם הרבה יותר מפרקים מבנץ דד או סקוואט
הטכניקה בפרס עוזרת פלאים
בכל תרגיל אפילו דחיפת קופסא יש טכניקה ולמי שיש טכניקה יותר טובה / נתונים גנטיים טובים יותר ינצח אם תיקח מישהו לא מאומן
אין דרך לדעתי טובה יותר למדוד כח כללי חוץ מטוטאל - סקוואט בנץ ודדליפט
ואם מישהו לוחץ 50 ומישהו לוחץ 70 עם טכניקה קצת יותר טובה זה לא אומר שברגע שהזה של ה50 ישפר קצת טכניקה הוא ילחץ 70, לא משנה מה כנראה לא יהיה לו מספיק כח ומסה בשביל זה.

פרס זה תרגיל טכני מאוד עובד עם הרבה יותר מפרקים מבנץ דד או סקוואט
הטכניקה בפרס עוזרת פלאים
בכל תרגיל אפילו דחיפת קופסא יש טכניקה ולמי שיש טכניקה יותר טובה / נתונים גנטיים טובים יותר ינצח אם תיקח מישהו לא מאומן
אין דרך לדעתי טובה יותר למדוד כח כללי חוץ מטוטאל - סקוואט בנץ ודדליפט
ואם מישהו לוחץ 50 ומישהו לוחץ 70 עם טכניקה קצת יותר טובה זה לא אומר שברגע שהזה של ה50 ישפר קצת טכניקה הוא ילחץ 70, לא משנה מה כנראה לא יהיה לו מספיק כח ומסה בשביל זה.

איזו טכניקת פלאים יש בדיוק בפרס? זה התרגיל שהכי פשוט לבצע (טכנית)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית