הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע פאוורליפטינג לעומת באדיבילדינג – מה ההבדל בסגנון העבודה?

• פותח/ת השרשור RanB
  • פורסם בתאריך

RanB

משתמש מתחיל
7
1
נק' מוניטין:
1
7
1
היי,

בן 38, 1.70, לאחר תקופת חיטוב של כמה חודשים.
משקל גוף 60 ק"ג, ~9% שומן (עפ"י מראה ובהשוואה לתמונות חברי האתר).

התחלתי מסה ומעוניין להעלות מסה נקיה עם כמה שפחות שומן.

אוכל בעודף קלורי של 300 קלוריות ליום (RMR – 1773).

140 גרם חלבון, 70 גרם שומן, 220 גרם פחמימות.

תוכנית FBW 3 פעמים בשבוע.

משקלי עבודה נוכחיים (ועלובים – אני זקן ומועד לפציעות):
סקוואט – 5 סטים של 6 75 ק"ג
בנצ' – 5 סטים של 6 60 ק"ג
פרס – 3 סטים של 6 35 ק"ג
מקבילים עם התנגדות 25 ק"ג - 5 סטים של 6
מתח משקל גוף – 3 סטים של 8
בנט אובר רו - 3 סטים של 6 55 ק"ג
בטן במכשיר התנגדות 30 ק"ג – 4 סטים של 10
לא עושה דד ליפט כרגע – מסיבות שונות.

מתקדם לאט כמעט כל אימון במשקלים.

השאלה:
המטרה שלי – גוף יפה וחטוב, להעלות מסה נקיה, ללא קשר לפאוור ליפטינג ולכמה ברזל אני יכול להרים.

קורא פה בשקיקה את כל ענייני הטכניקה בכל התרגילים המורכבים והבנתי שהם הדרך להתקדם בפיתוח הגוף.

אבל דבר אחד לא הבנתי –
מה ההבדל בין סגנון העבודה בפאוור ליפטינג לבין סגנון העבודה בבודי בילדינג?
האם אני עושה את כל התרגילים המורכבים, מאתגר את עצמי במשקלים ובסוף "אסתפק" בגוף חזק של פאוור ליפטר שנראה לא משהו?

או שמא התוצאה תהיה גוף מאסיבי ויפה של דוגמן שרואים שהוא תוצאה של באדי בילדינג? (שזו בעצם המטרה)

בקיצור –

מה עושים כדי לדבוק בקווים של באדי בילדינג? (ולקבל גוף מוצק, מאסיבי ויפה עם הבחנה ברורה בין כל השרירים).

ומה ההבדל בעבודה ובסגנון בין באדי בילדינג לפאוור ליפטינג? על מה צריך להקפיד באם המטרה היא אסתטית ברובה?

אשמח מאד לכל עזרה או הבהרה.

יודע ממעקב של חודשים שכולם פה חולים על פאוורליפטינג בטירוף ועמכם הסליחה:)

המשחק בין נפח לעצימות בעיקר.
כמובן שיש תוכניות כוח שיש בהם נפח גבוה מן הרגיל, אך עדיין לא באותה כמות כפי שיש באימוני נפח\פיצולים.

בגוף חזק של פאוור ליפטר שנראה לא משהו?
אני מבטיח לך שאם תתחיל תוכנית כוח, תגיע למשקלי עבודה גבוהים.. לאחר חיטוב, תגלה שעלית בלא מעט מסת שריר.
יש כאן בפורום לא מעט "ליפטרים" עם גוף יפה ומסת שריר מכובדת.

יודע ממעקב של חודשים שכולם פה חולים על להיות חזקים בטירוף ועמכם הסליחה:)
תיקנתי לך 😃

מקווה שהבנת את הכוונה שלי 😉

• פותח/ת השרשור
תודה רבה לך - עזרת מאד.

אם הבנתי נכון - להעדיף נפח על חשבון עצימות, כלומר מספר סטים גבוה ברוב האימונים, לצד העלאה מתונה יותר במשקלים.

ואשמח לדעתך לגבי התוכנית עצמה - האם יש שם מספיק נפח כדי להתקדם במידה ואני ממשיך להעלות משקלים?
לא מצליח להגיע יותר מ-3 פעמים בשבוע - ילדים קטנים וכו'.

הדבר הראשון שעלה לי בראש עבורך הוא הלינארית של ביל סטאר, בפלוס קלורי כמו שאתה נמצא בו אני חושב שיש לך פוטנציאל התקדמות לא רע.
כמובן עד שלב מסויים.. אל תצפה להגיע ל 2 פלטות ברוב התרגילים עם פלוס כל כך קטן 😃
אבל בכל זאת.. מתאמן שיש בו פוטנציאל עדיין וכאפקט המתאמן המתחיל, תוכל להתקדם הרבה.

ה 5x6 שאתה עושה לא ברור לי.
למה לא 3x5 ולהוסיף עוד תרגיל עזר של 2 סטים בנפח גבוה יותר.

• פותח/ת השרשור
על מה אתה ממליץ בתור תרגילי עזר של 2 סטים, כדי להוריד מהתרגילים הבאים:

תרגיל עזר כדי להוריד 2 סטים מהסקוואט? (האם כדאי בכלל להוריד סטים מהסקוואט, כתרגיל סופר חשוב, בייחוד כשאין לי עוד תרגילי רגליים?)

תרגיל עזר כדי להוריד 2 סטים מהבנצ'? (האם כדאי בכלל להוריד סטים מהבנצ', כתרגיל סופר חשוב?)

תרגיל עזר כדי להוריד 2 סטים מהמקבילים (למרות שמקבילים עם משקל זה כיף בטירוף:))?

לא רואה צורך בתרגילי עזר בסקוואט ברמה שלך.
בבנצ' הייתי מוסיף מקבילים עם משקל 2x8 ואם בא לך אז לחיצה עם דאמבלים בשיפוע יכול להיות נחמד, רק שים לב שאתה לא עושה פרס באותו אימון.

דדליפט אתה לא עושה?

• פותח/ת השרשור
לא לוחץ עם דאמבלים - זה עושה לי בלאגן ברוטאטו בכתף, זכר לתקופה שהייתי לוחץ בשכיבה כמו אידיוט, בלי להדק שכמות, עם מרפקים שפתוחים לצדדים (קיבלתי דלקת מתנה לשנים ואני נזהר מדאמבלים ומכאב בכתף) - לא תאמין כמה שמחתי לדעת שאפשר ללחוץ נכון - שוב תודה לכם!

לא עושה דד ליפט כי אני במכון שכונתי בקאנטרי.

המדריך מוטרף שם על פציעות וממש רץ אלי לעצור אותי (אני היחיד שבכלל ניסה שם).

היה לי ממש בסדר 3 סטים של 6 על 60 קילו אבל הוא אמר שזה מועד לפציעות וכל השיט הזה.

לא מאמין לו בגרוש,
בייחוד אחרי צפיה במאה סרטוני טכניקה כאן ובהתחשב בזה שאני מקפיד מאד על סט אפ, גב ישר, שכמות, ידיים כחבלים נעילה וכו'.

מצד שני, הפחיד אותי בטירוף - אמר שבחזרות האחרונות כשאתעייף אני חשוף לפציעות ובגיל 40 צריך להיזהר ועוד -

מה השורה התחתונה כאן? אני שונא פציעות!!!! מתאמן גם בקרב מגע ועוד כל מני.

והליניארית של ביל סטאר מומלצת? אבדוק על מה מדובר ואשנה מה שצריך.

יש הבדל גדול

פאוורליפטינג זה ספורט המטרה היא להיות חזק בתרגילי התחרות, דבר שדורש התקדמות ליניארית בעלת עבודה בעצימות גבוהה ואימונים מאוד קשים למשך תקופה ארוכה.

בודיבילדינג זה לא ספורט אתה לא מראה את היכולות שלך אתה מראה את הגוף שלך - העיניין הוא בעיקר חיטובים ופרופורציות, מה שאומר שיש יותר שימוש גם בתרגילים מבודדים (כדי לתת דגשים למקומות מסויימים), העבודה עם משקולות יד תמיד עדיפה לטובת פרופורציות, התכנית מורכבת על פי שרירים ולא על פי תנועות.
והגלל שיש הרבה משחקים בין מסה לחיטוב בבודיבילדינג שם המשחק הוא התזונה - הדבר הכי חשוב בתחום הזה נמצא במטבח

חשוב לי להסביר, כדי להתחיל להיות בכלל בודיבלידר צריך מסה גדולה, אתה לא יכול לתת דגשים למקומות מסויימים שכל המקומות נראים רע, לכן זה הדבר הראשון שצריך לעשות

היי,

בן 38, 1.70, לאחר תקופת חיטוב של כמה חודשים.
משקל גוף 60 ק"ג, ~9% שומן (עפ"י מראה ובהשוואה לתמונות חברי האתר).

התחלתי מסה ומעוניין להעלות מסה נקיה עם כמה שפחות שומן.

אוכל בעודף קלורי של 300 קלוריות ליום (RMR – 1773).

140 גרם חלבון, 70 גרם שומן, 220 גרם פחמימות.

תוכנית FBW 3 פעמים בשבוע.

משקלי עבודה נוכחיים (ועלובים – אני זקן ומועד לפציעות):
סקוואט – 5 סטים של 6 75 ק"ג
בנצ' – 5 סטים של 6 60 ק"ג
פרס – 3 סטים של 6 35 ק"ג
מקבילים עם התנגדות 25 ק"ג - 5 סטים של 6
מתח משקל גוף – 3 סטים של 8
בנט אובר רו - 3 סטים של 6 55 ק"ג
בטן במכשיר התנגדות 30 ק"ג – 4 סטים של 10
לא עושה דד ליפט כרגע – מסיבות שונות.

מתקדם לאט כמעט כל אימון במשקלים.

השאלה:
המטרה שלי – גוף יפה וחטוב, להעלות מסה נקיה, ללא קשר לפאוור ליפטינג ולכמה ברזל אני יכול להרים.

קורא פה בשקיקה את כל ענייני הטכניקה בכל התרגילים המורכבים והבנתי שהם הדרך להתקדם בפיתוח הגוף.

אבל דבר אחד לא הבנתי –
האם אני עושה את כל התרגילים המורכבים, מאתגר את עצמי במשקלים ובסוף "אסתפק" בגוף חזק של פאוור ליפטר שנראה לא משהו?

או שמא התוצאה תהיה גוף מאסיבי ויפה של דוגמן שרואים שהוא תוצאה של באדי בילדינג? (שזו בעצם המטרה)

בקיצור –

מה עושים כדי לדבוק בקווים של באדי בילדינג? (ולקבל גוף מוצק, מאסיבי ויפה עם הבחנה ברורה בין כל השרירים).

ומה ההבדל בעבודה ובסגנון בין באדי בילדינג לפאוור ליפטינג? על מה צריך להקפיד באם המטרה היא אסתטית ברובה?

אשמח מאד לכל עזרה או הבהרה.

יודע ממעקב של חודשים שכולם פה חולים על פאוורליפטינג בטירוף ועמכם הסליחה:)
למתאמן מתחיל/בינוני אין הרבה הבדל בין אימון למטרת BB או PL. כפי שציין @לוטם , אין אפשרות לגדול באופן חריג בבייספס באמצעות ביצוע תרגיל מבודד מתאים בעוד שאר מסת השריר נשארת נמוכה. התרגילים המתאימים ביותר להוספת מסת שריר הם תרגילי הבסיס והנפח הנדרש זהה בין אם מטרתך להיות BB או PL ושוב, כפי שצויין החשוב מכל הוא תזונה תומכת.
מתאמן מתחיל/בינוני כאחד שמרגיש שנדרשת לו צבירה משמעותית של מסת שריר חייב יהיה לבסס את עיקר האימון על תרגילי הבסיס.
קיימת נטיה לבלבל עקרונות אימון של BB ו-PL מתקדמים ולחשוב שמן הראוי למתאמן מתחיל שמעוניין להידמות להם להתאמן באופן זהה. לצערי מדובר בשגיאה כ"כ נפוצה שניתן להבחין בה כמעט בכל עבר בקרב מתאמנים המעוניינים לפתח גוף מבלי להבין שהתגובה לרוטינות והמטרה המושגת מהן שונות לחלוטין בקרב מפתחי גוף מתקדמים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית