הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון הרכב של תזונה, טבעונית מול רגילה

הקרנף הלבן

משתמש קבוע
1,155
1,828
נק' מוניטין:
9,758
1,155
1,828
אין שום מטרה להפוך את זה לויכוח לגבי טבעונות כן או לא וכו... כל מי שזה בוער לו, בבקשה שיתאפק, או שיפתח שרשור אחר.

תפריטים לאוכלי כל, מורכבים בדרך כלל מאחוז פחמימות נמוך, שומן וחלבון, בדרך כלל במכפלות של שני גרם חלבון לקילו משקל גוף, או אפילו יותר.
בתפריט טבעוני, להגיע להרכבים כאלו ללא אבקות, כמעט בלתי אפשרי. מכיר טבעונים שעוסקים בפיתוח גוף, אומניות לחימה שונות וספורטים שקשורים בכח. כולם על תפריט מרובה פחממות, אמנם מורכבות אבל עדיין
נשאלת השאלה..
או בעצם השאלות
1. האם יכול להיות שבתפריט טבעוני ההרכב האידיאלי של פחממות חלבון שומן צריך להיות אחר?
2. אם כן, מהו ההרכב האידיאלי לטבעוני, למסה, לחיטוב וכו.
3. האם ערך הפחממה המורכבת שונה מפחממה פשוטה?

1. האם יכול להיות שבתפריט טבעוני ההרכב האידיאלי של פחממות חלבון שומן צריך להיות אחר?
תמיד אפשר לשחק עם הפחמימות השומנים והחלבונים אבל העקרונות נשארים.
זה לא שהגוף של טבעוני עובד אחרת משל בן אדם אוכלי בשר.

@הקרנף הלבן אני זוכר שהעלית פעם תפריט חיטוב לביקורת, היה שם בסביבות 4500 קלוריות. באמת ירדת במשקל בסוף עם כמות כזאת? אם כן אז כנראה באמת הגוף שלך עובד שונה, אין לי מושג אם זה קשור לטבעונות או לא.

האם יכול להיות שבתפריט טבעוני ההרכב האידיאלי של פחממות חלבון שומן צריך להיות אחר?
אני חושב שההרכב צריך להיות זהה בין אוכלי כל לטבעונים, אצל טבעונים זה יותר קשה ליישום, בגלל שהמקורות חלבון תמיד מגיעים עם פחמימות ושומן, אין מאכלים בכלל שמתקבל חלבון יחסית "נקי" כמו בדג או חזה עוף. לכן אני חושב שרצוי להשתמש באבקות חלבון טבעוניות כדי להקל על התפריט.
האם ערך הפחממה המורכבת שונה מפחממה פשוטה?
זאת שאלה טובה, אוכל טבעוני מגיע עם הרבה סיבים, בגלל הקטניות הפירות והירקות, לכן פירוק המזון הוא איטי בדרך כלל מאדם אוכל כל, כולנו יודעים איך זה משפיע על התנגודת לאינסולין, על השובע, השאלות המעניינות לדעתי האם זה משפיע טוב יותר על תהליכים אנאבולים, האמת שאין לי מספיק ידע כדי לענות על זה

• פותח/ת השרשור
התפריט שלי נע (אני באמת לא מצליח לכמת במדוייק שמן זית לבישול למשל) בין 4500-4700 קלוריות ביום.
וכן, ירדתי עם זה, חמש עשרה קילו בערך, בארבעה חודשים פלוס מינוס.

לגבי גוף של טבעוני עובד אחרת, ברור לנו שלא, אבל, האם התגובות קל המערכת המטאבולית למשל משתנות?

לדוגמא, אני צורך מעט מאוד מלח, אם בכלל.
כנ"ל לגבי סוכרים שלא טבעיים כמו בפירות וירקות למשל, ואני יכול לומר חד משמעית שחוש הטעם שלי השתנה מהמעבר לאוכל בריא, והוא היום הרבה יותר חד ורגיש לטעמים.

כן, זה ידוע שברגע שאתה הופך לטבעוני הגוף שלך צריך פחות חלבון. ובכלל אתה הופך לזן אחר.

אם אתה רוצה להמנע מויכוחים אל תקשקש על ״מעבר לאוכל בריא״.

• פותח/ת השרשור
תרחיב בבקשה על הידוע שהגוף צריך פחות חלבון. יש לך איזה סימוכין?
ואני לא מקשקש, תראה בכל סופר, כתוב מזון בריאות, זה הפך לשם ג'נרי, לא מנסה לשכנע אף אחד, אני את הבחירה שלי עשיתי, מטעמי בריאות בלבד, ובלי כוונה, היא הוכיחה את עצמה בגדול, שנים אחר כך.
ועלית בכוח באימונים?
עליתי מאוד בכח, ובעיקר בהתאוששות בין אימונים.

אני די בטוח שהוא לא אמר את זה ברצינות.
התפריט שלי נע (אני באמת לא מצליח לכמת במדוייק שמן זית לבישול למשל) בין 4500-4700 קלוריות ביום.
וכן, ירדתי עם זה, חמש עשרה קילו בערך, בארבעה חודשים פלוס מינוס.
פאק, אני גם רוצה לאכול 4500 קלוריות, לרדת במשקל ולהתחזק 🤤

עליתי מאוד בכח, ובעיקר בהתאוששות בין אימונים.
מה שאתה אומר זה שאכלת 4500 קלוריות ספור, עלית בכוח באופן משמעותי, וירדת 15 קילו בארבעה חודשים??

קשה לי להאמין לזה.

יש תחום מתפתח במדעי התזונה שנקרא תזונה גנטית ומנסים למצוא קשר בין גנים שונים לבין תגובה של הגוף למזונות מסויימים..
אולי יש אנשים שתזונה טבעונית באמת עשויה להועיל להם בהתאם לגנטיקה..
בינתיים התחום הזה עוד בחיתולים.

בנוסף, אני יודעת שגם להרכב חיידקי המעי יש השפעה על הבריאות.
ולמזון שאתה אוכל יש השפעה על אותו הרכב.
אותי מעניין באמת אם קיים הבדל בין הרכב חיידקי מעיים של טבעוני מול אוכל כל..
פעם הייתי אמורה להשתתף באיזה ניסוי במכון ויצמן בו בודקים לך את הרכב חיידקי המעי+תגובה אינסולינית בהתאם למזונות שונים+בדיקה של המזונות שאתה נוהג לצרוך לפי שאלוני תכיפות תזונה..
בסוף פרשתי בגלל שלא יכולתי להתחייב לתפריט המגעיל שהם נתנו לי 🤢
נראה שהוא אמר את זה בציניות..

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
שיט...
תגובה ארוכה שנמחקה.. .

אצלי למשל יש קשר בין סוג הפחממה והמשקל..כאשר אני אוכל פחממה מבוססת חיטה, אני עולה, וביום שאני אוכל את אותה כמות הפחממה ממקור אחר, אורז למשל, אני יורד.
אני חושב שההרכב צריך להיות זהה בין אוכלי כל לטבעונים, אצל טבעונים זה יותר קשה ליישום, בגלל שהמקורות חלבון תמיד מגיעים עם פחמימות ושומן, אין מאכלים בכלל שמתקבל חלבון יחסית "נקי" כמו בדג או חזה עוף. לכן אני חושב שרצוי להשתמש באבקות חלבון טבעוניות כדי להקל על התפריט.

הסיבה העיקרית לשרשור הזה היא שאולי אניניכול וצריך להוריד את כמויות החלבון, ואיתן את האבקות... אבקות טבעוניות יש, כאלו שהן גם ללא ממתיקים, לא מצאתי בארץ.

שיט...
תגובה ארוכה שנמחקה.. .

אצלי למשל יש קשר בין סוג הפחממה והמשקל..כאשר אני אוכל פחממה מבוססת חיטה, אני עולה, וביום שאני אוכל את אותה כמות הפחממה ממקור אחר, אורז למשל, אני יורד
האם זה רק לגבי חיטה או רגישות למאכלים שמכילים גלוטן באופן כללי?

• פותח/ת השרשור
גלוטן בא מחיטה... לא?
האמת שהכי שמתי לב לזה, כשחתכתי את כל הבצקים למינהם, אבל המשכתי לצרוך סייטן בכמות גדולה... עליי זה השפיע לרעה, על גרושתי לעתיד, לא.

גלוטן בא מחיטה... לא?
האמת שהכי שמתי לב לזה, כשחתכתי את כל הבצקים למינהם, אבל המשכתי לצרוך סייטן בכמות גדולה... עליי זה השפיע לרעה, על גרושתי לעתיד, לא.
לא רק בחיטה. הוא מצוי בעוד דגנים.
בשיפון , שעורה, כוסמין.. ואולי שכחתי עוד משהו(?)

הרגישות למזונות משתנה מאדם לאדם.. לכן תפריט שנמצא יעיל עבורך לא בהכרח יימצא יעיל באותה מידה עבור האחר..

הרבה אנשים צורכים באופן יומיומי מזונות שמשפיעים לרעה על הבריאות שלהם ולא מודעים לכך..

נערך לאחרונה:
אוקי..
ועדיין...
הנושא המרכזי הוא האם בתזונה טבעונית, יש צורך בכמויות / אחוזם אחרים בהרכב התזונה
לפי דעתי, אסור להוריד כמויות חלבון ושומן באף תפריט, אלו רכיבי התזונה החשובים ביותר גם לאלו שאינם מתאמנים.

אוקי..
ועדיין...
לא . אתה קרנף לבן ומיוחד אבל אתה לא צריך
לאכול בשונה מכולם.

אוקי..
ועדיין...
יצא לי לשמוע על כל מיני תיאוריות פסאודו-מדעיות.. למשל, של תומכי "30 בננות ליום".. שום דבר שאפשר לקחת ברצינות.

בינתיים ההמלצות לגבי הערכים הן זהות גם לטבעונים וגם לאוכלי כל..

ואני אוסיף שוב-
יש קשר גם לרמת הספיגה במעיים שמושפעת מהרכב החיידקים.
כך שאולי אדם יוכל לצרוך יותר קלוריות מאדם אחר ולהעלות פחות במשקל. למרות שהנתונים גובה גיל משקל והוצאה קלוריות ליום זהים. אולי בעתיד זה יהיה ברור יותר.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
מה שאת אומרת, במשפט האחרון, די מתחבר לי לכל היתר.

כשעשיתי דיאטות בעבר, הייתי חותך באוכל הרבה יותר דרסטי, ויורד לאט יותר.
עכשיו אני אוכל המון, ושומר או יורד.

כמות החיידקים והסוג שלהם במעיים, או כל הסבר אחר, יכול לפרש את זה.
מעניין אם יש איזשהם מחקרים בנושא, ברמה מדעית-רפואית...

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית