דיון הרכב של תזונה, טבעונית מול רגילה

הקרנף הלבן

משתמש קבוע
1,155
1,828
נק' מוניטין:
9,758
1,155
1,828
אין שום מטרה להפוך את זה לויכוח לגבי טבעונות כן או לא וכו... כל מי שזה בוער לו, בבקשה שיתאפק, או שיפתח שרשור אחר.

תפריטים לאוכלי כל, מורכבים בדרך כלל מאחוז פחמימות נמוך, שומן וחלבון, בדרך כלל במכפלות של שני גרם חלבון לקילו משקל גוף, או אפילו יותר.
בתפריט טבעוני, להגיע להרכבים כאלו ללא אבקות, כמעט בלתי אפשרי. מכיר טבעונים שעוסקים בפיתוח גוף, אומניות לחימה שונות וספורטים שקשורים בכח. כולם על תפריט מרובה פחממות, אמנם מורכבות אבל עדיין
נשאלת השאלה..
או בעצם השאלות
1. האם יכול להיות שבתפריט טבעוני ההרכב האידיאלי של פחממות חלבון שומן צריך להיות אחר?
2. אם כן, מהו ההרכב האידיאלי לטבעוני, למסה, לחיטוב וכו.
3. האם ערך הפחממה המורכבת שונה מפחממה פשוטה?

מה שאת אומרת, במשפט האחרון, די מתחבר לי לכל היתר.

כשעשיתי דיאטות בעבר, הייתי חותך באוכל הרבה יותר דרסטי, ויורד לאט יותר.
עכשיו אני אוכל המון, ושומר או יורד.

כמות החיידקים והסוג שלהם במעיים, או כל הסבר אחר, יכול לפרש את זה.
מעניין אם יש איזשהם מחקרים בנושא, ברמה מדעית-רפואית...
The Health Advantage of a Vegan Diet: Exploring the Gut Microbiota Connection
מצאתי משהו...
אבל זה לא מספיק

האם יכול להיות שבתפריט טבעוני ההרכב האידיאלי של פחממות חלבון שומן צריך להיות אחר?
מאד לא סביר. בנוסף למה שאחרים אמרו לך (ואל תטעה: אשקרה פשוט שכח להוסיף אמוטיקון של אירוניה לתגובה שלו) חומצות האמינו, שהן מה שנספג ומגיע למחזור הדם שלך, אינן מכילות אינפורמציה באשר למקור שלהן.

המקום היחיד בו נתקלתי באפשרות שהגוף מתנהג אחרת אצל טבעונים הוא בעניין המרת חומצות שומן קצרות מטיפוס ALA לארוכות יותר (EPA ו DHA) שאצל אוכלי בשר מתבצעת בצורה מאד לא יעילה של אחוזים בודדים בעוד אצל טבעונים היא אולי מתנהגת אחרת. קראתי את הטענה הזאת בלי לראות מחקר שמאשש אותה, לכן הדגשתי את ה"אולי" (אבל כמעט בטוח שההבדל כאן מתקשר רק למקורות האומגה 3 שהגוף רואה, לא לטבעונות עצמה. במלים אחרות, אם טבעוני יתסף באומגה 3 מהחי (נניח מטעמי פיקוח נפש או משהו) כנראה שהגוף שלו יתנהג כלפי ה ALA כמו גוף של אוכל-כל רגיל.

עריכה: ההודעה של sunshine שנוספה בינתיים מעלה את האפשרות שמנגנון כזה כן קיים. לאחרונה נראה שלחיידקי המעיים יש יותר תפקידים ממה שחשבו קודם.

• פותח/ת השרשור
מאד לא סביר. בנוסף למה שאחרים אמרו לך (ואל תטעה: אשקרה פשוט שכח להוסיף אמוטיקון של אירוניה לתגובה שלו) חומצות האמינו, שהן מה שנספג ומגיע למחזור הדם שלך, אינן מכילות אינפורמציה באשר למקור שלהן.

המקום היחיד בו נתקלתי באפשרות שהגוף מתנהג אחרת אצל טבעונים הוא בעניין המרת חומצות שומן קצרות מטיפוס ALA לארוכות יותר (EPA ו DHA) שאמל אוכלי בשר מתבצעת בצורה מאד לא יעילה של אחוזים בודדים בעוד אצל טבעונים היא אולי מתנהגת אחרת. קראתי את הטענה הזאת בלי לראות מחקר שמאשש אותה, לכן הדגשתי את ה"אולי" (אבל כמעט בטוח שההבדל כאן מתקשר רק למקורות האומגה 3 שהגוף רואה, לא לטבעונות עצמה. במלים אחרות, אם טבעוני יתסף באומגה 3 מהחי (נניח מטעמי פיקוח נפש או משהו) כנראה שהגוף שלו יתנהג כלפי ה ALA כמו גוף של אוכל-כל רגיל.

אכפת לך יהיה להוסיף קישור?
אני אגב מתסף אומגה 3 משמן זרעי פשתן

אכפת לך יהיה להוסיף קישור?
אין לי קישור, למיטב זכרוני קראתי את זה במקום שלא קישר לשום מחקר. אולי זאת היתה סתם סקולציה של הכותב שנועדה להסביר למה טבעונים לא מתים מחוסר באומגה 3 (מהחי, כלומר בחומצות שציינתי קודם).
אני אגב מתסף אומגה 3 משמן זרעי פשתן
שכידוע לך ודאי מכילים ALA ולא את האחרות.

עריכה: ההודעה של sunshine שנוספה בינתיים מעלה את האפשרות שמנגנון כזה כן קיים. לאחרונה נראה שלחיידקי המעיים יש יותר תפקידים ממה שחשבו קודם.
נהדר. בהתחשב בזה שהמצאתי את ההשערה בעצמי.. 🤫

נהדר. בהתחשב בזה שהמצאתי את ההשערה בעצמי.. 🤫

מצרפת קישור למאמר שמשה וניר פינק כתבו בזמנו על החיידקים במעי.
מיקרוביוטה - החיידקים שמנסים לשגע את גופינו - קילוגרם - כושר ופיתוח הגוף

יש גם מחקר שנערך במכון ויצמן ופורסם ב nature
המדבר על הקשר בין חיידקי המעיים לבין סוכרת סוג 2.

(פעם היה לי קישור למחקר המלא, ונדמה לי שאפילו פרסמתי אותו אי שם באתר הזה).
כן זה המחקר שפרשתי ממנו 🤦‍♂️
"פרוייקט התזונה האישית"..
לאוכלי כל הם נתנו לאכול בבוקר לחם עם חמאה..
לטבעונים 50 גרם שוקולד מריר עם לחם
מצרפת קישור למאמר שמשה וניר פינק כתבו בזמנו על החיידקים במעי.
מיקרוביוטה - החיידקים שמנסים לשגע את גופינו - קילוגרם - כושר ופיתוח הגוף
השאלה היא איך התזונה שלנו משפיעה על הרכב החיידקים.. לפי המאמר, אותו הרכב עשוי להשפיע על שלל תחומים.. אפילו על מצב הרוח וההתנהגות שלנו..
אותי מעניין איך התזונה הטבעונית שלי נכנסת למשוואה

יש את הדבר הנהדר הזה שקוראים לו שבבי סויה,
בכללי אני חושב שהבעיה בתזונה טבעונית שהיא דלה בחלבון, אבל אם מתספים ודואגים לחלבון גבוה, זה קצת קשה אבל אפשרי,
ודואגים לכל התוספים האחרים, לא נמצאה בעייתיות בקרב טבעונים.

• פותח/ת השרשור
בכללי אני חושב שהבעיה בתזונה טבעונית שהיא דלה בחלבון, אבל אם מתספים ודואגים לחלבון גבוה, זה קצת קשה אבל אפשרי,

רק להקפיד שהיא מסויה שלא עברה הנדסה גנטית... או נכון יותר לומר מוטציה גנטית

רק להקפיד שהיא מסויה שלא עברה הנדסה גנטית... או נכון יותר לומר מוטציה גנטית
תכלס? עם כל האזהרות למיניהן.. אני לא יודעת עד כמה זה משנה..
הנה משהו שקראתי שפורסם ממש לא מזמן:
Why People Oppose GMOs Even Though Science Says They Are Safe
טוב רגע..
יש פה דילמה..
Compositional differences in soybeans on the market: Glyphosate accumulates in Roundup Ready GM soybeans

הרוב המוחלט של הזרעים המהונדסים, 80% מהם, לא מהונדסים לתנובה גבוהה יותר או הסתפקות בפחות מים, הם מהונדסים לעמידות לחומרי הדברה וקוטלי עשבים. וכך יוצא שריסוס מתמשך נגד עשבים הוא חלק אינטגרלי מהחקלאות המהונדסת.
אז חומרי הריסוס הם אלה שיכולים להוות את הבעיה בסויה מהונדסת.

הלכתי להתייעץ.... 🆘

שלא לדבר על זה שאנו חיים בעידן שיש בו תוספים כימעט להכול בצורות שונות אז תכלס זאת לא דרך חיים כזאת קשה כמו שכולם אומרים.

שלא לדבר על זה שאנו חיים בעידן שיש בו תוספים כימעט להכול בצורות שונות אז תכלס זאת לא דרך חיים כזאת קשה כמו שכולם אומרים.
לא הייתי מצליח להיות טבעוני יותר משבוע.
בעיקר כי אין לי כל כך דרייב לזה, למי שיש מספיק רצון וסיבה הוא בהחלט יכול, אבל זה טיפה מציק עד שמתרגלים.
יש רבים שחוששים ממזון מהונדס גנטית.. אבל עד כה, לא יצא שום מחקר שמוכיח שיש השפעה שלילית על הבריאות כתוצאה ישירה מהנדסה גנטית במזון.
הקרנף לא בחור טיפש מעניין אותי למה לדעתו זה לא טוב.

וואי לקח לי זמן להבין שזו את כי החלפת את התמונת פרופיל חחח.

לא הייתי מצליח להיות טבעוני יותר משבוע.
בעיקר כי אין לי כל כך דרייב לזה, למי שיש מספיק רצון וסיבה הוא בהחלט יכול, אבל זה טיפה מציק עד שמתרגלים.
זה גם חלק מהעניין כפי שאנחנו יודעים חלק גדול מהמיקצוע הזה הוא התדמה מישמעת ורצון,וטיבעונים לרוב כבר באים עם הקפדה הזאת אגב סיגנון החיים שלהם. אישית אני גם זולל בשר בכול דרך אפשרית, אבל כמוך אני יכול להבין את אידלוגיה הזאת.

בתור מישהו שעושה משהו דורשני בנוגע לתזונה IIFYM ואני מזין כל אוכל שאני אוכל ושוקל ועוקב, אני יודע כמה זה מציק ולא נוח לפעמים.

• פותח/ת השרשור
הסיבה שאני חושש מסויה שעברה מוטציה גנטית היא שהיה מחקר שקראתי, ולצערי לא שמרתי, על כך שנמצא קשר ישיר בין מקרי סרטן שד הן בגברים והן בנשים, וצריכת סויה שעברה נוטציה גנטית.

חלק גדול מהמאמר של מחקר סין המפורסם, גם מדבר על העניין הזה.

הסיבה שאני חושש מסויה שעברה מוטציה גנטית היא שהיה מחקר שקראתי, ולצערי לא שמרתי, על כך שנמצא קשר ישיר בין מקרי סרטן שד הן בגברים והן בנשים, וצריכת סויה שעברה נוטציה גנטית.

חלק גדול מהמאמר של מחקר סין המפורסם, גם מדבר על העניין הזה.
נראה לי שמשה הוא זה שאמר שמחקר סין שווה לכלום.

דווקא מעניין.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית