הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון הרכב של תזונה, טבעונית מול רגילה

הקרנף הלבן

משתמש קבוע
1,155
1,828
נק' מוניטין:
9,758
1,155
1,828
אין שום מטרה להפוך את זה לויכוח לגבי טבעונות כן או לא וכו... כל מי שזה בוער לו, בבקשה שיתאפק, או שיפתח שרשור אחר.

תפריטים לאוכלי כל, מורכבים בדרך כלל מאחוז פחמימות נמוך, שומן וחלבון, בדרך כלל במכפלות של שני גרם חלבון לקילו משקל גוף, או אפילו יותר.
בתפריט טבעוני, להגיע להרכבים כאלו ללא אבקות, כמעט בלתי אפשרי. מכיר טבעונים שעוסקים בפיתוח גוף, אומניות לחימה שונות וספורטים שקשורים בכח. כולם על תפריט מרובה פחממות, אמנם מורכבות אבל עדיין
נשאלת השאלה..
או בעצם השאלות
1. האם יכול להיות שבתפריט טבעוני ההרכב האידיאלי של פחממות חלבון שומן צריך להיות אחר?
2. אם כן, מהו ההרכב האידיאלי לטבעוני, למסה, לחיטוב וכו.
3. האם ערך הפחממה המורכבת שונה מפחממה פשוטה?

הסיבה שאני חושש מסויה שעברה מוטציה גנטית היא שהיה מחקר שקראתי, ולצערי לא שמרתי, על כך שנמצא קשר ישיר בין מקרי סרטן שד הן בגברים והן בנשים, וצריכת סויה שעברה נוטציה גנטית.

חלק גדול מהמאמר של מחקר סין המפורסם, גם מדבר על העניין הזה.
אני יודעת על איזה מחקר אתה מדבר.

אסור לבלבל- ההשפעה השלילית על הבריאות היא לא בגלל השינוי שהצמח עבר! לא בגלל המוטציה הגנטית.. לא ההנדסה הגנטית היא שמזיקה לבריאות אלא הריסוס

במחקר שאתה מדבר עליו הגיעו למסקנה שקוטל העשבים של חברת מונסנטו מסרטן. המטרה העיקרית של הסויה והתירס המהונדסים גנטית של מונסטו היא עמידות בפניי קוטל העשבים הזה

מה שיוצא שבסופו של דבר המגדלים מרססים את הצמחים בכמויות גדולות של קוטל עשבים.. הם מרשים לעצמם בגלל שלהבדיל מסויה שלא עברה שינוי גנטי, הזרעים שהם משתמשים בהם כן עמידים לחומרים..

השאלה היא איך התזונה שלנו משפיעה על הרכב החיידקים
זאת, אכן, שאלה טובה מאד.

באותו עניין, יש אפשרות מעניינת שחיידקי הקיבה משפיעים גם על המוח שלנו - מצאו שהם מפרישים נוירוטרסנמיטורים (כולל סרוטונין ודופאמין), ויש עדויות לשינויי התנהגות בעקבות הוספת חיידקים מסויימים למעי (למרבה הצער: בינתיים רק אצל עכברים). אם יתברר שזה לא עורבא פרח זאת תהיה מהפכה אמיתית וייתכן שיצמחו מזה שיטות טיפול חדשות לגמרי בהפרעות נפשיות שונות. זה בטח נשמע מדע בדיוני, אבל ידוע על טפילים שונים שמשנים את ההנהגות של הנשאים שלהם. אולי המפורסם ביותר הוא הטפיל טוקסופלסמה גונדי שמפחית את הפחד של עכברים מחתולים, כי מחזור החיים שלו דורש שהעכבר ייטרף ע"י חתול. דוגמא נוספת ידועה למדי היא טפיל אחר ששמו נשכח ממני שגורם לנמלים וחרקים אחרים לטפס על גבעולי דשא ולשהות בחלק הגבוה שלהם, כי כך גדל הסיכוי שהם ייאכלו ע"י אוכלי עשב בסוואנה, והטפיל זקוק למעיים של אלה כדי להתרבות. תודו שזה מגניב.

יחד עם המאמרים שקושרו קודם מצטיירת אפשרות מעניינת לפיה חיידקי המעי משחקים תפקיד הרבה יותר מרכזי בחיינו ממה שידענו עד כה.

מי שיש לו גישה ל"הארץ" יכול לקרוא על זה כאן. אחרים יכולים לפנות למקור שפורסם בניו יורק טיימס.
אתה עוסק בתחום שקשור לתזונה\ביולוגיה או משהו? יש לך תואר באחד מהם?
לא. צריך לקרוא את מה שאני כותב בידיעה שאני לא בעל מקצוע, כך שמידה מסוימת של חשדנות (ובדיקה!) רצויה מאד.

זאת, אכן, שאלה טובה מאד.

באותו עניין, יש אפשרות מעניינת שחיידקי הקיבה משפיעים גם על המוח שלנו - מצאו שהם מפרישים נוירוטרסנמיטורים (כולל סרוטונין ודופאמין), ויש עדויות לשינויי התנהגות בעקבות הוספת חיידקים מסויימים למעי (למרבה הצער: בינתיים רק אצל עכברים). אם יתברר שזה לא עורבא פרח זאת תהיה מהפכה אמיתית וייתכן שיצמחו מזה שיטות טיפול חדשות לגמרי בהפרעות נפשיות שונות. זה בטח נשמע מדע בדיוני, אבל ידוע על טפילים שונים שמשנים את ההנהגות של הנשאים שלהם. אולי המפורסם ביותר הוא הטפיל טוקסופלסמה גונדי שמפחית את הפחד של עכברים מחתולים, כי מחזור החיים שלו דורש שהעכבר ייטרף ע"י חתול. דוגמא נוספת ידועה למדי היא טפיל אחר ששמו נשכח ממני שגורם לנמלים וחרקים אחרים לטפס על גבעולי דשא ולשהות בחלק הגבוה שלהם, כי כך גדל הסיכוי שהם ייאכלו ע"י אוכלי עשב בסוואנה, והטפיל זקוק למעיים של אלה כדי להתרבות. תודו שזה מגניב.

יחד עם המאמרים שקושרו קודם מצטיירת אפשרות מעניינת לפיה חיידקי המעי משחקים תפקיד הרבה יותר מרכזי בחיינו ממה שידענו עד כה.

מי שיש לו גישה ל"הארץ" יכול לקרוא על זה כאן. אחרים יכולים לפנות למקור שפורסם בניו יורק טיימס.

לא. צריך לקרוא את מה שאני כותב בידיעה שאני לא בעל מקצוע, כך שמידה מסוימת של חשדנות (ובדיקה!) רצויה מאד.
סופר-מעניין!
לי זה לא נשמע כלל כמו מדע בדיוני..
לכולם יש גישה לכתבות של "הארץ".. אני אגלה לכם שיש באג באתר.
ברגע שאתה מחפש את כותרת הכתבה בגוגל ונכנס לכתבה דרך גוגל- הכתבה המורחבת פתוחה בפנייך, ללא המנוי שהם דורשים. 😃

יש באג באתר
עכשיו כשאת כותבת את זה אני נזכר.. לא מדובר בבאג, יש להם אינטרס שיוכלו להגיע אליהם דרך גוגל ודרך הרשתות החברתיות "כדי למנוע מצב שבו "הארץ" ינותק באחת מהשיחה על כתבות "הארץ" שמתנהלת ברשתות חברתיות". אבל הם גם הזהירו ש"אם מישהו חושב שבכך יצליח לעקוף באופן תדיר את דרישת התשלום, הרי שקודנר מוסר כי "הארץ" יעקוב אחר דפוסי ההתנהגות של הגולשים. "במידה ונראה שגולשים מגיעים באופן שיטתי וקבוע לאתר באמצעות לחיצה חוזרת ונשנית על קישורים בפייסבוק או בחיפוש שיטתי אחר הכתבות שלנו ב'גוגל', נחסום אותם ונציג בפניהם הודעה שמזמינה אותם לעשות מנוי". לא ידוע לי על מישהו שהסנקציה הזאת הופעלה עליו.

סליחה על הגלישה לאוף טופיק. זה לא כן יקרה שוב.

עכשיו כשאת כותבת את זה אני נזכר.. לא מדובר בבאג, יש להם אינטרס שיוכלו להגיע אליהם דרך גוגל ודרך הרשתות החברתיות "כדי למנוע מצב שבו "הארץ" ינותק באחת מהשיחה על כתבות "הארץ" שמתנהלת ברשתות חברתיות". אבל הם גם הזהירו ש"אם מישהו חושב שבכך יצליח לעקוף באופן תדיר את דרישת התשלום, הרי שקודנר מוסר כי "הארץ" יעקוב אחר דפוסי ההתנהגות של הגולשים. "במידה ונראה שגולשים מגיעים באופן שיטתי וקבוע לאתר באמצעות לחיצה חוזרת ונשנית על קישורים בפייסבוק או בחיפוש שיטתי אחר הכתבות שלנו ב'גוגל', נחסום אותם ונציג בפניהם הודעה שמזמינה אותם לעשות מנוי". לא ידוע לי על מישהו שהסנקציה הזאת הופעלה עליו.

סליחה על הגלישה לאוף טופיק. זה לא כן יקרה שוב.
וואלה..
יש היגיון מאחורי..

העניין של הסנקציות נשמע מוגזם. בטח סתם כדי ליצור אפקט הרתעה.
אם זה היה ממומש כנראה שבאמת היו נעלמים מהמפה..

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית