הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אחר התחלתי חיטוב, פוחד להוריד יותר מסת שריר מאשר שומן

Perfecto

משתמש מתחיל
36
1
נק' מוניטין:
1
36
1
התחלתי חיטוב לאחר תקופה שהייתי במסה, בינתיים ירדתי שני קילו מאז שהתחלתי את החיטוב. אני פוחד שאולי בזמן החיטוב אני יורד יותר מסת שריר ופחות שומן, זה אפשרי ? ואני מתאמן 4 פעמים בשבוע, 3 סטים 8-10 חזרות, תוכנית AB.
עוד דבר שאני רוצה לציין, זה שמאז שהתחלתי את החיטוב המשקל בבית התקלקל אז אני לא הייתי מודע לכמות הקלוריות שאכלתי, אלא אכלתי לפי העין והידע מניסיון העבר.

התחלתי חיטוב לאחר תקופה שהייתי במסה, בינתיים ירדתי שני קילו מאז שהתחלתי את החיטוב. אני פוחד שאולי בזמן החיטוב אני יורד יותר מסת שריר ופחות שומן, זה אפשרי ? ואני מתאמן 4 פעמים בשבוע, 3 סטים 8-10 חזרות, תוכנית AB.
עוד דבר שאני רוצה לציין, זה שמאז שהתחלתי את החיטוב המשקל בבית התקלקל אז אני לא הייתי מודע לכמות הקלוריות שאכלתי, אלא אכלתי לפי העין והידע מניסיון העבר.

כל עוד צריכת החלבון, השומן והפחמימה תואמים לערכים שאתה אמור לצרוך+ תוכנית אימונים טובה למטרותיך, אין סיבה שתרד הרבה בשריר. לעיתים יורדים קצת בשריר, אבל בנייה נכונה של תהליך החיטוב תמנע זאת כמה שניתן.
הבעיה היא, שאתה מציין שלא היית מודע לכמות הקלוריות שצרכת/אכלת לפי העין-מכאן ניתן להסיק שלא בנית תפריט עם ערכים נכונים. אז בוא נתחיל קודם מבניית תפריט..? 😃

• פותח/ת השרשור
.
הבעיה היא, שאתה מציין שלא היית מודע לכמות הקלוריות שצרכת/אכלת לפי העין-מכאן ניתן להסיק שלא בנית תפריט עם ערכים נכונים. אז בוא נתחיל קודם מבניית תפריט..? 😃
צודק, אכלתי ללא ידיעה כמה אני אוכל מכל דבר 😃
כיום יש לי כבר משקל, ומהיום בדקתי כמה אכלתי עד עכשיו.
מצאתי מדריך כלשהו באינטרנט ובדקתי את הערכים שאני צריך לאכול ביום עם אימון ויום ללא אימון:
הכפלתי את הBMR שלי כפול 1.2 ויצא לי 2271, עיגלתי אותו ל2300 קלוריות.
בדקתי כמה זמן אני שורף באימון בחדר כושר, ולפי המחשבון הוצאת קלוריות יצא לי בקירוב 900 קלוריות(אני חושב שזה לא הגיוני.. תמונה)
הוספתי ל2300 קלוריות את ה-800(ולא 900 מכיוון שאני לא מוצא בדיוק 900 קלוריות כל אימון אלא +-) קלוריות שאני שורף בחדר כושר והחסרתי 500 קלוריות בשביל להוריד במשקל(2300+800-500=2600 קלוריות)
עשיתי 25%-25%-50% (פחמימה, חלבון, שומנים)

2600 קלוריות:
325 גרם פחמימה
160 גרם חלבונים
70 גרם שומנים

1800 קלוריות: (ופה עשיתי אותו חישוב רק שפה זה יום ללא אימון)
225 גרם פחמימה
110 גרם חלבון
50 גרם שומנים

נערך לאחרונה:
אני חושב שזה לא הגיוני
אתה צודק. מאיפה הם מביאים את המספרים האלה?
upload_2015-8-28_14-23-11.png

אתה אוכל 2600 קלוריות בחיטוב?
כמה אתה שוקל?

ני פוחד שאולי בזמן החיטוב אני יורד יותר מסת שריר ופחות שומן, זה אפשרי ?
כדי שהתנאים הללו יתקיימו אתה צריך שאחד מהתנאים הללו יתקיים:
1. תהיה במאזן שלילי גדול מאוד
2. אתה כבר נמצא באחוז שומן נמוך, כי באחוזי שומן נמוכים הירידה במשקל לא בריאה מבחינה מטאבולית וגורמת לאיבוד גדול של מסת שריר.

אין מה לעשות..תמיד יורדים שריר בחיטוב-כמה תרד זה תלוי גם בגנטיקה שלך,אבל גם בהשקעה שלך. תרים ותאכל טוב ולא תרד ככ הרבה
בהצלחה

אתה צודק. מאיפה הם מביאים את המספרים האלה?
צפה בקובץ המצורף 29261
יכול להיות שהם מתכוונים 90 דקות לא כולל מנוחה?
אני גם עשיתי ככה וראיתי שזה לא הגיוני, אז הורדתי את זמני המנוחה בין הסטים סה"כ באימון (שאצלי זה בערך 30 דקות בממוצע אני מניח), ולאחר מכן במקום 90 דקות עשיתי 60, ויצא לי בערך 400, וזה נראה לי הגיוני.

Back
למעלה תחתית