הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ דיון עד כמה קריאטין יכול להסתיר חיטובים?

• פותח/ת השרשור To be
  • פורסם בתאריך

To be

משתמש פעיל
974
31
נק' מוניטין:
34
974
31
כמה לדעתכם קריאטין יכול להסתיר חיטובים? אם אפשר שההגדרה תהיה ב% שומן..
יעני אם מפסיקים בחיטוב, מרואים בשבוע שאחרי?

אבל גם הן גורמות לספיחת מים אל תוך השריר (וקצת לכבד) בגלל ששם נצבר הגליקוגן, כך שהטיעון לגבי הקריאטין אמור לעבוד גם לגבי פחמימות. לא?
מלבד העובדה שיש מאגר גליקוגן כמו שציינת גם בכבד, וגם ספיחת נוזלים לתוך מחזור הדם בגלל פחמימות "פשוטות", זאת נקודה מעניינת . לא יודע לענות על זה.
מאמין שככל שהפחמימות שנצרוך יהיו מורכבות כך המראה יראה פחות נוזלי ואילו ככל שנצרוך יותר פחמימות פשוטות המראה יהיה נוזלי יותר.

לפי מה שאני הבנתי, בגלל שקריאטין דורש ממך לשתות הרבה מאוד מים ולא כל המים הולכים לשריר אז יש גם עליה כללית בנוזליות
זה עדיין לא אומר שהקריאטין הוא זה שמסתיר את החיטובים, תאשים את המים ומינרלים.
@לוטם ו @shahar18 , הסברכם הגיוני, אבל יש משהו במשאמר @Tank , אני בטוח שקריאטין משפיע על המראה החיצוני "הנוזלי"..
השאלה כמה..
קריאטין מכניס את הנוזלים לתוך השריר ולכן גורם לחיטובים טובים יותר בדיוק כמו שהפחמימות עושות - זו בדיוק הסיבה למה לפני תחרויות פיטנס וצילומים, דוגמנים אוכלים כמויות מטורפות של פחמימות. מה שמכונה "ייבוש"
אבל גם הן גורמות לספיחת מים אל תוך השריר (וקצת לכבד) בגלל ששם נצבר הגליקוגן, כך שהטיעון לגבי הקריאטין אמור לעבוד גם לגבי פחמימות. לא?
ב-י-ד-י-ו-ק אותו הדבר.

קריאטין מכניס את הנוזלים לתוך השריר ולכן גורם לחיטובים טובים יותר בדיוק כמו שהפחמימות עושות - זו בדיוק הסיבה למה לפני תחרויות פיטנס וצילומים, דוגמנים אוכלים כמויות מטורפות של פחמימות. מה שמכונה "ייבוש"
ברור שכשלא שותים הגוף יתייבש בדיוק כמו שגם אני כתבתי קודם בהקשר של קריאטין. השאלה היא ברגע שכן שותים, כלומר לא כהכנה לתחרות, האם המראה יהיה נוזלי. לדעתי כשמדובר בפחמימות פשוטות זה כן ייתן מראה נוזלי, מהסיבה שכתבתי למעלה שקשורה במחזור הדם. אולי יש עוד סיבות, אני לא יודע.

ברור שכשלא שותים הגוף יתייבש בדיוק כמו שגם אני כתבתי קודם בהקשר של קריאטין. השאלה היא ברגע שכן שותים, כלומר לא כהכנה לתחרות, האם המראה יהיה נוזלי. לדעתי כשמדובר בפחמימות פשוטות זה כן ייתן מראה נוזלי, מהסיבה שכתבתי למעלה שקשורה במחזור הדם. אולי יש עוד סיבות, אני לא יודע.
תראה אם שותים מים אז גם לא מגיעים לשייפ שיא, אני חושב שכל עוד ואתה לא דוגמן פיטנס או בודיבילדר אין באמת גם סיבה להגיע לשייפ שיא כזה, וזו הסיבה העיקרית למה אין גם על מה לדון על "נוזליות" כל כך, זה לא קריטי למראה.
כמו שכתבת פה:
באחוזי שומן נמוכים מאוד (8-9 ומטה), כן זה ישפיע קצת על המראה. באחוזי שומן שאנחנו מדברים עליהם בדרך כלל 10+, זה במידה מאוד זניחה, מה שמשפיע על המראה הנוזלי זה כמות הפחמימות.

כשאתה שותה 3-4 ליטר נוזלים ביום כדי לפצות על הקריאטין באמת נראה לך שכל הכמות הזאת תתחלק לשתן ולספיגת שריר? מדובר על כמויות גדולות מאוד, ברור שתהיה עליה ברמת הנוזליות, במיוחד אצל אנשים שליתר בטחון שותים הרבה בתקופה הזאת.
לידע כללי מומלץ בלי קשר לקריאטין לשתות 3-4 ליטר ביום אז תהיה בטוח 3-4 ליטר ביום זה לא מה שפוגע במראה

לפני תחרויות פיטנס וצילומים, דוגמנים אוכלים כמויות מטורפות של פחמימות. מה שמכונה "ייבוש"
זה נקרא העמסה, שמגיעה לאחר הייבוש.
בשלב הייבוש מוציאים את כל הנוזלים גם מהשריר בעזרת תפריט דל נתרן ודל פחמימה, משתנים, משחק בצריכת המים ואימונים מחזוריים/על מחזוריים.
לאחר שכל הנוזלים יצאו גם מהשריר והתקבל מראה יבש אך שטוח, מעמיסים פחמימה כדי לגרום לגוף המיובש להחזיר את כל הנוזלים שנצרכים אך ורק לשריר ולא בין שכבת העור לשריר או לכבד, מה שנותן פאמפ רציני ומדגיש את ההפרדות.

לנושא:
תלוי בן אדם. יש אנשים שלא ירגישו כלום על קריאטין מבחינת נוזלים, ויש כאלו שיראו כאילו הם על דיבול. מצד שני, זה גם נותן מראה גדול יותר בכללי, עקב ספיחת הנוזלים לשריר.
אלא אם כן אתה רוצה לעשות בוק בסוף החיטוב, עולה לתחרות, או מתכנן ללכת לים הרבה וממש מפריעים לך הנוזלים, לא רואה סיבה להפסיק. קצת נוזלים לא הרגו אף אחד ולעין של אדם מן השורה לא יהיה שום הבדל.
אם זה משהו בינך לבין עצמך, ההחלטה היא רק שלך.

זה נקרא העמסה, שמגיעה לאחר הייבוש.
בשלב הייבוש מוציאים את כל הנוזלים גם מהשריר בעזרת תפריט דל נתרן ודל פחמימה, משתנים, משחק בצריכת המים ואימונים מחזוריים/על מחזוריים
טעות ענקית, להפך לפני העמסה אתה חייב נתרן, אם אתה הולך להעמיס כמויות גדולות של מים אתה חייב לשמור על יחס איזוטוני בדם, או שבא לך למות מהרעלת מים.
לאחר שכל הנוזלים יצאו גם מהשריר והתקבל מראה יבש אך שטוח, מעמיסים פחמימה כדי לגרום לגוף המיובש להחזיר את כל הנוזלים שנצרכים אך ורק לשריר ולא בין שכבת העור לשריר או לכבד, מה שנותן פאמפ רציני ומדגיש את ההפרדות.
לא הבנתי, אתה מנסה להוכיח שמה שאמרתי הוא נכון?
זה גם נותן מראה גדול יותר בכללי, עקב ספיחת הנוזלים לשריר.
אם זה נותן מראה גדול למה כתבת את זה:
אלא אם כן אתה רוצה לעשות בוק בסוף החיטוב, עולה לתחרות, או מתכנן ללכת לים הרבה וממש מפריעים לך הנוזלים
למה שיפריעו? הרגע כתבת שהם גורמים לי להראות גדול יותר.

בקיצור רק לפרוטוקול הייבוש נראה לי שאתה עושה סלט,
הרעיון של הייבוש הוא להכניס את כל הנוזלים החוץ תאיים לתוך התא השרירי, לכן מחולק לשני שלבים:

שלב הריקון: בו אתה מעוניין לרוקן את מאגרי הפחמימות, לכן מורידים בהדרגה פחמימות ושותים הרבה מים וגם נתרן כדי שוב לשמור על רמה איזוטונית בריאה, וגם כי בדרך כלל משתזפים בזמן הזה, בזמן זה מוסיפים המון אירובי כדי לרוקן עוד את המאגרים.

שלב העמסה: לאחר הריקון הגוף צמא לפחמימות, מורידים בהדרגה את המים והנתרן, ומתחילים להעמיס פחמימות, כל גרם פחמימה סופח כמה גרמים של מים, ואז כל הנוזלים החוץ תאיים נכנסים לתוך השריר, ואז המראה נראה יבש וחטוב.

כל התהליך הזה הוא פיק רגעי, מה שמכונה "שייפ שיא" כי אחרי התחרות/צילומים אתה שותה בקבוק מים והשייפ כבר לא בשיא, לכן כתבתי ואני מצטט:
אני חושב שכל עוד ואתה לא דוגמן פיטנס או בודיבילדר אין באמת גם סיבה להגיע לשייפ שיא כזה,

טעות ענקית, להפך לפני העמסה אתה חייב נתרן, אם אתה הולך להעמיס כמויות גדולות של מים אתה חייב לשמור על יחס איזוטוני בדם, או שבא לך למות מהרעלת מים.

לא הבנתי, אתה מנסה להוכיח שמה שאמרתי הוא נכון?

אם זה נותן מראה גדול למה כתבת את זה:

למה שיפריעו? הרגע כתבת שהם גורמים לי להראות גדול יותר.

בקיצור רק לפרוטוקול הייבוש נראה לי שאתה עושה סלט,
הרעיון של הייבוש הוא להכניס את כל הנוזלים החוץ תאיים לתוך התא השרירי, לכן מחולק לשני שלבים:

שלב הריקון: בו אתה מעוניין לרוקן את מאגרי הפחמימות, לכן מורידים בהדרגה פחמימות ושותים הרבה מים וגם נתרן כדי שוב לשמור על רמה איזוטונית בריאה, וגם כי בדרך כלל משתזפים בזמן הזה, בזמן זה מוסיפים המון אירובי כדי לרוקן עוד את המאגרים.

שלב העמסה: לאחר הריקון הגוף צמא לפחמימות, מורידים בהדרגה את המים והנתרן, ומתחילים להעמיס פחמימות, כל גרם פחמימה סופח כמה גרמים של מים, ואז כל הנוזלים החוץ תאיים נכנסים לתוך השריר, ואז המראה נראה יבש וחטוב.

כל התהליך הזה הוא פיק רגעי, מה שמכונה "שייפ שיא" כי אחרי התחרות/צילומים אתה שותה בקבוק מים והשייפ כבר לא בשיא, לכן כתבתי ואני מצטט:
לקרוא לזה ריקון והעמסה במקום ייבוש והעמסה שקראתי לא מוציא אותך יותר צודק.

קרא שוב את החלק שציטטתי מההודעה שלך:
אוכלים כמויות מטורפות של פחמימות. מה שמכונה "ייבוש"
לא. זה מכונה העמסה. זה הדבר היחיד שרציתי לתקן בהודעה.

לקרוא לזה ריקון והעמסה במקום ייבוש והעמסה שקראתי לא מוציא אותך יותר צודק.

קרא שוב את החלק שציטטתי מההודעה שלך:

לא. זה מכונה העמסה. זה הדבר היחיד שרציתי לתקן בהודעה.
הבנתי אותך, הכוונה שלי הייתה שזה חלק מתהליך הייבוש באופן כללי

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית