הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

סרטון ביקורת טכניקה סקוואט 100 קילו

• פותח/ת השרשור Tank
  • פורסם בתאריך
יצאת מזה יפה
בוא תסביר לי עכשיו אתה על מה אתה מדבר?
הסברתי יפה מאד, ההסבר שלך לא ברור "נופל מהברכיים" מה זה?
פלקשן? איזה של הגב? של האגן?
לעבוד מהאגן? האדם עובד יותר מידי מהאגן אפילו בחלקים שהוא לא צריך בתנועה, אין לו שום בעיה של היפ דרייב.

מתיחה מקסימלית בהאמס? זה בלתי אפשרי בסקוואט, ההאמס נמתח מצד אחד ומתקצר מצד שני, עובד עליו רק
הכוח הסטטי בגלל הנטייה קדימה, אבל אין מתיחה ובטח שלא מקסימלית.
להרחיב את העמידה זה אולי העצה הטובה היחידה שנתת וגם זה פתרון זמני ויש לבחון בשטח למה זה גורם.

הסברתי יפה מאד, ההסבר שלך לא ברור "נופל מהברכיים" מה זה?
פלקשן? איזה של הגב? של האגן?
לעבוד מהאגן? האדם עובד יותר מידי מהאגן אפילו בחלקים שהוא לא צריך בתנועה, אין לו שום בעיה של היפ דרייב.

מתיחה מקסימלית בהאמס? זה בלתי אפשרי בסקוואט, ההאמס נמתח מצד אחד ומתקצר מצד שני, עובד עליו רק
הכוח הסטטי בגלל הנטייה קדימה, אבל אין מתיחה ובטח שלא מקסימלית.
להרחיב את העמידה זה אולי העצה הטובה היחידה שנתת וגם זה פתרון זמני ויש לבחון בשטח למה זה גורם.
"נופל מהברכיים" פשוטו כמשמעו עובד יותר מהברכיים וב-lb זאת לא המטרה, המטרה היא לתת לאגן להוביל את התנועה בירידה אחורה ולמטה ובעלייה למעלה וקדימה
הוא לא מבצע את זה וב-100 אחוז זה מה שגורם לו לפלקשן של הגב התחתון

לא הבנתי למה את מתכוון בזה שאין מתיחה בהאמסטרינג?
ברגע שהוא יכופף כמה שפחות ברכיים הוא אמור להרגיש בבור מתיחה חזקה ולנצל את הבאונס הזה לדחיפה של האגן למעלה וקדימה

"נופל מהברכיים" פשוטו כמשמעו עובד יותר מהברכיים וב-lb זאת לא המטרה, המטרה היא לעלות מהאגן
הוא לא מבצע את זה וב-100 אחוז זה מה שגורם לו לפלקשן של הגב התחתון

לא הבנתי למה את מתכוון בזה שאין מתיחה בהאמסטרינג?
ברגע שהוא יכופף כמה שפחות ברכיים הוא אמור להרגיש בבור מתיחה חזקה ולנצל את הבאונס הזה לדחיפה של האגן למעלה וקדימה
איך כל הסיפור הזה יעזור לו בידיוק להתמודד עם באט ווינק, כי אם היית מבין טיפה היית יודע שזה רק יחמיר סיבוב אגן לאחור.

והמתיחה של הבאונס באה מהמקרבים, לא מהאמסטרינג.
ה"מתיחה" שאתה מרגיש בהאמס היא לא מתיחה, זה כיווץ סטטי מפאת ההישענות קדימה.
כבר נעשו מדידות על כמה ההאמסטרינג מתארך בלאו באר, לא הרבה, לא הרבה בכלל.

איך בדיוק אתה לא רואה בעיה עם הישיבה אחורנית?
בחזרות האחרונות הוא יותר נופל מהברכיים ובגלל זה רואים בבירור שהפלקשן מחמיר
תרגול עמידה רחבה יותר במשקלים נמוכים יותר תלמד אותו לעבוד יותר מהאגן
אני גם רואה איך בחזרות האחרונות יש פחות ישיבה אחורה ויותר נפילה על הברכיים.
אבל גם בחזרות הראשונות יש את ה-butt wink שלא נראה לי טוב.
אני לא מסכים שהוא צריך להרחיב את העמידה - אבל אין לי עצה טובה.
טנק - אני מניח שלהגיד לך להחזיק יותר גב תחתון לא יעזור, כי אתה כבר מנסה וזה לא עובד.
אני לא יודע אם ואיזו פתולוגיה יש לך בגב תחתון. אם יש כזו שתפצע אותך - כמו שכבר אמרתי לך - התרגיל הזה לא שווה את הבריאות שלך.

איך כל הסיפור הזה יעזור לו בידיוק להתמודד עם באט ווינק, כי אם היית מבין טיפה היית יודע שזה רק יחמיר סיבוב אגן לאחור.
אם תמשיך להגיד שאני לא מבין זה לא יהפוך אותך למבין יותר אתה מודע לזה?
מה שאתה טוען זה שהוא מלכתחילה לא אמור לבצע lb תקני?
בוא נעזוב רגע את הbutt wink
כרגע הוא לא מבצע את הסקוואט כמו שצריך וזה שורש הבעיה

אני גם רואה איך בחזרות האחרונות יש פחות ישיבה אחורה ויותר נפילה על הברכיים.
אבל גם בחזרות הראשונות יש את ה-butt wink שלא נראה לי טוב.
אני לא מסכים שהוא צריך להרחיב את העמידה - אבל אין לי עצה טובה.
טנק - אני מניח שלהגיד לך להחזיק יותר גב תחתון לא יעזור, כי אתה כבר מנסה וזה לא עובד.
אני לא יודע אם ואיזו פתולוגיה יש לך בגב תחתון. אם יש כזו שתפצע אותך - כמו שכבר אמרתי לך - התרגיל הזה לא שווה את הבריאות שלך.
תראה את הסרטון שהעליתי
פתרון לבאט ווינק הוא קשה, כל אלה שנותנים פתרונות פשוטים פשוט לא מבינים במורכבות הביומכנית.
להחזיק גב, לעבוד על גמישות של ההאמסטרינג, זה לא עובד ככה בכלל...
אם תמשיך להגיד שאני לא מבין זה לא יהפוך אותך למבין יותר אתה מודע לזה?
מה שאתה טוען זה שהוא מלכתחילה לא אמור לבצע lb תקני?
בוא נעזוב רגע את הbutt wink
כרגע הוא לא מבצע את הסקוואט כמו שצריך וזה שורש הבעיה
הוא מבצע את הסקווט לא טוב בגלל הבאט ווינק, שאומר שמשהו בטכניקה שלו לא מתאימה בהכרח למבנה גופו הנוכחי או הכללי.
ההערות שלך מושפעות מכל מיני אימרות כלליות, הוא משתמש באגן יופי, והוא לא נופל מהברכיים, אני חושב שלומר זאת מצידך זאת עיוורות מוחלטת.

תראה את הסרטון שהעליתי
פתרון לבאט ווינק הוא קשה, כל אלה שנותנים פתרונות פשוטים פשוט לא מבינים במורכבות הביומכנית.
להחזיק גב, לעבוד על גמישות של ההאמסטרינג, זה לא עובד ככה בכלל...
יש לך פתרונות קסם אני רואה
מעניין למה הוא לא מצליח לתקן את זה
בוא תחכים אותנו איך להיפטר מbutt wink? יש המון אנשים שיש להם את הבעיה הזאת ומחכים לפתרון קסם
בניגוד אלייך פתרתי לכמה אנשים butt wink ותתפלא שהמקור לבעיה שלהם היה עבודה לא תקינה באופן ממושך ומקובע על תנועה לא נכונה של הסקוואט (קפיצה מהירה במשקלים במקום לעבוד טכניקה, שילוב של סקוואט היברידי ועוד כל מיני בעיות גמישות שלא נפתרו מההתחלה בגלל חסר הבנה בנושא)

• פותח/ת השרשור
אז זה כן קשור למשקלים
בסרטון הראשון למרות שבקושי רואים משהו יש פחות פלקשן ויש שיפור בהתיישבות אחורה (למרות שאפשר עוד)
הצעתי לך את דעתי
להוריד משקלים בלי לפחד ולחשוש ולהתבאס שהמשקל נמוך, זה בשביל מטרה חשובה יותר.
במשקלים נמוכים (לא להתבייש להתחיל מ60 ק"ג) לתרגל ישיבה אחורנית, למתוח את האמסטרינג מקסימלית, לתת לאגן להוביל את התנועה, להרחיב טיפה עמידה ולצלם כל סט בשביל שתדע איפה אתה עומד, ברגע שאין התעגלות להוסיף משקלים, לא יותר מ5 ק"ג לאימון + גוד מורנינג כתרגיל עזר בחזרות גבוהות עם דגש על נעילת הגב לאורך כל התנועה + גמישות
אקח את זה לצומת ליבי, אצלם בשבילך סרטון עם 60 קילו ביום חמישי, אולי באמת אשאר על משקלים נמוכים ואתרגל את זה ואשקיע בינתיים בדד ליפט.
מקס, תתאמן איתי פעם, יש מצב שאוכל לעזור לך, קשה מאדד בכתב.
אם נוכל לארגן אימון משותף לשבוע הבא אני זורם, יש לי שבוע חופש לפני מבחן אז כל הימים שלי פנויים
חוץ מזה להתיישב יותר אחורה (להגדיל זווית בין כף רגל לטיביה ולהקטין זווית בין הגב לירך)
רק יגרור יותר באט ווינק שכן המומנט שמופעל על הגב יגדל והוא הכוח המשמעותי בשמירה על אגן מסובב כלפי פנים.
זה נכון מה שאתה אומר, גם כי ישיבה יותר אחורה גורמת לפחיתה בהוצאה של הברכיים החוצה והקטנת הזווית בין הירכיים, זה למה אני מנסה ליצור את המתיחה אבל באותו הזמן לא להגזים
הטכניקה שדיברת עליה, מנח הגוף הניטראלי וגב עליון פחות מכווץ, זה בדיוק מה שאמרתי לו שכדאי לו לנסות.
קח אותו להולמס 😆
תכננתי לנסות גם את העצה שלך לגבי אחיזה ומנח גוף יותר נייטראלי אבל כמו שאמרתי, לא היה זמן להכל אז אנסה או בחמישי או שבוע הבא.
ואגב מקס אם אתה מעוניין תחשוב על זה מהר כי מיום רביעי שבוע הבא זה יהיה "בוא ליפו"
כמו שאמרתי, שבוע הבא אני פנוי כל יום כל היום 😃

יש לך פתרונות קסם אני רואה
מעניין למה הוא לא מצליח לתקן את זה
בוא תחכים אותנו איך להיפטר מbutt wink? יש המון אנשים שיש להם את הבעיה הזאת ומחכים לפתרון קסם
בניגוד אלייך פתרתי לכמה אנשים butt wink ותתפלא שהמקור לבעיה שלהם היה עבודה לא תקינה באופן ממושך ומקובע על תנועה לא נכונה של הסקוואט (קפיצה מהירה במשקלים במקום לעבוד טכניקה/שילוב של סקוואט היברידי ועוד כל מיני בעיות גמישות שלא נפתרו מההתחלה בגלל חסר הבנה בנושא)
כל מקרה לגופו,
ישנם כל מיני מקורות לבאט ווינק, צפית בסרטון שהעלתי בכלל?

אבל יש לך חוסר הבנה בסיסית בנוגע למה זה תנועה עם האגן, תפקוד ההמסטרינג בתנועה.

• פותח/ת השרשור
אין לי ראיה קינסטטית בשיט, אתה יכול להגיד לי עד מחר להחזיק גב תחתון ואני לא אדע מה לעשות עם המידע הזה...
אחת הסיבות היחידות שאני לא מוותר על התרגיל הזה היא כי דודי (incin) אמר לי שאני יכול להמשיך וגם אם יש לי קצת עיוותים לאומת ה"אידיאל" של ריפטו אני יכול להמשיך להתקדם בלי להפצע.

כל מקרה לגופו,
ישנם כל מיני מקורות לבאט ווינק, צפית בסרטון שהעלתי בכלל?

אבל יש לך חוסר הבנה בסיסית בנוגע למה זה תנועה עם האגן, תפקוד ההמסטרינג בתנועה.
לדבר באוויר זה תמיד קל
לבנתיים לא נתת פיתרון אחד נורמלי
העיקר שיש לך הבנה בסיסית
זה הכי חשוב

אחת הסיבות היחידות שאני לא מוותר על התרגיל הזה היא כי דודי (incin) אמר לי שאני יכול להמשיך וגם אם יש לי קצת עיוותים לאומת ה"אידיאל" של ריפטו אני יכול להמשיך להתקדם בלי להפצע.
אז תמשיך לעבוד איתו על זה במכון.. אין לו פיתרון עבורך?

לדבר באוויר זה תמיד קל
לבנתיים לא נתת פיתרון אחד נורמלי
העיקר שיש לך הבנה בסיסית
זה הכי חשוב
יש כל מיני בדיקות פיזיות שניתן לעשות כדי לדעת מה מקור הבעיה,
נבצע אותם ונפתור את זה, ושוב, אם תראה את הסרטון אתה תחכים קצת.

למעשה עד כמה שאני יודע באט ווינק כשלעצמו הוא לא כל כך נורא אם הגב רק נכנס למינח נייטרלי מהלורדוזה.
מה שבעייתי זה הכניסה האלימה של הגב של מקס, תנועה כזאת מהירה היא לא בריאה,
אבל אני סבור שהכאבים בגב שלו פחות נבעו מהבעיה הזאת בכלל.

• פותח/ת השרשור
אז תמשיך לעבוד איתו על זה במכון.. אין לו פיתרון עבורך?
לצערי אני לא מצליח בזמן האחרון להגיע בשעות שלו אז לא יוצא, אבל בהזדמנות כנראה אבוא וננסה לעבוד על זה עוד, למרות שכבר מספיק הקשתי עליו בעבר והוא גם לא הצליח אף פעם להביא את הסקוואט שלי למצב שבו לא יווצר פלקשן. הוא אמר אבל שמה שקורה אצלי זה לא משהו שעלול לגרום לפציעה רצינית ויש ליפטרים שעובדים בטכניקה דומה לשלי והם בסדר גמור. דרך אגב לאחר קריאה מעמיקה בנושא אני לא חושב שהפציעה שלי הייתה מאוד רצינית ואני נוטה להאמין שהיה לי את המקרה שpala הסביר עליו כאן STRONGEST – היכרות עם הפיריפורמיס ולפי מה שנאמר זה לא כל כך חמור אבל רק "נראה חמור" כי מדובר על פציעה במקום בעייתי
כלוב חדש ובמפר פלייטס בטכניון.
איזה מגניב.
קיבלנו 2 כלובים חדשים 😃
והבמפר פלייטס ממש טובות בהחלט שדרוג בוא להתאמן אצלנו 😆

לצערי אני לא מצליח בזמן האחרון להגיע בשעות שלו אז לא יוצא, אבל בהזדמנות כנראה אבוא וננסה לעבוד על זה עוד, למרות שכבר מספיק הקשתי עליו בעבר והוא גם לא הצליח אף פעם להביא את הסקוואט שלי למצב שבו לא יווצר פלקשן. הוא אמר אבל שמה שקורה אצלי זה לא משהו שעלול לגרום לפציעה רצינית ויש ליפטרים שעובדים בטכניקה דומה לשלי והם בסדר גמור. דרך אגב לאחר קריאה מעמיקה בנושא אני לא חושב שהפציעה שלי הייתה מאוד רצינית ואני נוטה להאמין שהיה לי את המקרה שpala הסביר עליו כאן STRONGEST – היכרות עם הפיריפורמיס ולפי מה שנאמר זה לא כל כך חמור אבל רק "נראה חמור" כי מדובר על פציעה במקום בעייתי
אתה מדבר המון על הפציעה אחי, ואם זכרוני אינו מטעה אותי גם סבלת לא מעט.
אולי כמו שסטיץ' אמר, התרגיל לא שווה את הבריאות.

סליחה שלא התייחסתי לכל ההערות שלכם, היה אימון לחוץ בזמן היום אז ויתרתי על נסיון עם אולסטארס, צילמתי סט עם 80 ללא חגורה וסט של 110 עם. ניסיתי להרים את המוט קצת יותר למעלה, לשנות טיפה את המבט ולרדת יותר עם התחת אחורה, בכל הסטים. עדיין יש פלקשן בתחתית, אבל השאלה שלי אליכם היא כזאת, האם הפאקים שלי בטכניקה לדעתכם קריטיים מבחינת פוטנציאל לפציעה, או שזה לא משהו רציני שדופק את עמוד השדרה שלי מבחינה אנטומית ואני יכול להמשיך לעבוד ככה?
סקוואט 80 ללא חגורה (2 חזרות אחרונות לא צולמו טוב)

סקוואט 110 עם חגורה

תודה!
@stitch @shahar18 @DudiTheKing

עדיין נראה לי שהתנועה של הלואו בר לא מוטמעת בך נכון, אז אני יחזור על ההמלצה שלי וזה להוריד משקלים ולעבוד עם נעליים שטוחות. בנוסף אני חושב שאתה יכול לסגור מעט את כפות הרגליים שלך במשהו כמו 5-10 מעלות

קיבלנו 2 כלובים חדשים 😃
והבמפר פלייטס ממש טובות בהחלט שדרוג בוא להתאמן אצלנו 😆
אם יש אימוני ניסיון אז אולי אבוא.

• פותח/ת השרשור
אתה מדבר המון על הפציעה אחי, ואם זכרוני אינו מטעה אותי גם סבלת לא מעט.
אולי כמו שסטיץ' אמר, התרגיל לא שווה את הבריאות.
שמע לפי ההסברים של אביב מדובר בפציעה שרק נראית חמורה, אבל זה לא בלט דיסק כמו שחשבתי כנראה, ולא משהו סופר רציני, אלה נובע כנראה מחוסר יציבות או כמה סקוואטים שלא בוצעו כראוי וגרמו לתפיסה של עצב וטופלו בצורה יעילה עם פיזיוטרפיה וריפטוטרפיה. הסיבה שאני בריא עכשיו היא כי בשלב מסוים הפסקתי להסתמך על פיזיוטרפיה בלבד והתחלתי לעשות סקוואט, ומאז הפציעה התחילה לעבור מהר יותר, ואין מצב שבגלל פאק קטן של פלקשן תחתי אני מסכן את הבריאות וצריך להפסיק לעשות סקוואטים. אני מאמין שיש בי פוטנציאל ואני עוד יכול להגיע לתוצאות לא רעות בקריירת הפווארליפטינג שלי, חבל לי לוותר על זה כל כך מהר.
עדיין נראה לי שהתנועה של הלואו בר לא מוטמעת בך נכון, אז אני יחזור על ההמלצה שלי וזה להוריד משקלים ולעבוד עם נעליים שטוחות. בנוסף אני חושב שאתה יכול לסגור מעט את כפות הרגליים שלך במשהו כמו 5-10 מעלות
אקח את ההערה לצומת ליבי, אולי אימון עם @NonCivilized יעזור לי לסגור חלק מהפערים האלה. בכללי הרגשתי שכאשר הזווית קטנה מדי בין כפות הרגליים לרצפה אז הברכיים לא יצאו כמו שצריך החוצה והBUTTWINK היה גרוע יותר. אני מאחל לך בחיים לא לפגוש בנאדם שעשה סקוואטים לא נכונים כמה שנים ולנסות להטמיע בו טכניקה נכונה זה ממש קשה להפתר מהרגלים קודמים.
אם יש אימוני ניסיון אז אולי אבוא.
לצערי אין 😭

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית