הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ האם להתחיל מחיטוב או מ- SS

arikarik

משתמש מתחיל
82
4
נק' מוניטין:
4
82
4
היי,

הגובה שלי הוא 1.82 ס"מ, המשקל שלי הוא כ- 90 קילו (שמנמן). יש לי כרס לא גדולה. מתמונות שהשוויתי אני על כ- 18-20% שומן.
אני מתכנן להתחיל להתאמן באוקטובר (כשאני חוזר מחו"ל).
האם כדאי להתחיל מחיטוב או מ-SS ?

ועוד דבר- בתוכנית ה-SS אני אהיה שמן מאוד? אני יודע שאני כן אעלה במשקל, העניין הוא שאני כנראה אעבוד בעבודה שבה לא אוכל להיות שמן מדי (כמו שאני עכשיו אין בעיה, כרס לא בעיה, אבל להיות בטאט רציני וממש שמן אני לא אוכל להיות).

אשמח לתגובות.

לדעתי אם אתה עכשיו על 18-20% עדיף לחטב קצת קודם כל ואז להתחיל מסה.
עוד דבר- בתוכנית ה-SS אני אהיה שמן מאוד?
אם תהיה שמן מאוד זה לא תלוי בתכנית אימונים אלא במה תאכל, יותר נכון כמה תאכל. אז כן, בשביל להמשיך להתקדם ב SS ולמצות אותה אתה תצטרך לאכול בפלוס קלורי מה שכנראה יביא איתו גם עליה בשומן בנוסף לשריר אבל זה לא אומר שאתה צריך לטחון כל יום כל היום הכל מהכל וכמה שיותר.

להתלבט בין חיטוב ל-SS זה קצת כמו להתלבט בין בלט לכדורגל, אלא שני דברים שונים שמייצגים מטרות אחרות לגמרי.
ההחלטה הראשונה שלך צריכה להיות אם אתה רוצה לרדת במשקל = חיטוב או לעלות במשקל = מסה ותוכנית חיזוק.

לגבי SS ושמן מאוד, תוכנית SS עד למיצוי שלה אורכת כחצי שנה, בחצי שנה אתה צפוי לעלות בין 10-15 קילו, השאלה היא אם אתה רואה את עצמך מגיע למשקל כזה. לצורך הערכה מדובר על לעלות לפחות 2 מידות בבגדים.

העצה שלי לאדם ממוצע (לא שמן מדי או רזה מדי) שנתחיל להתאמן היא לבחור תוכנית FBW עם התקדמות שבועית או דו שבועית במשקלי העבודה.
יש עוד הרבה סוגי תוכניות מתאימות למתחילים ולא כולן כ"כ עצימות כמו SS ולכן לא דורשות עודף קלורי גדול יותר ובחצי שנה תוכל לעלות 5-10 קילו

• פותח/ת השרשור
תודה על התשובות. קיבלתי את המידע שהייתי צריך.

Back
למעלה תחתית