הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מסה

• פותח/ת השרשור gnt
  • פורסם בתאריך

gnt

משתמש מתחיל
33
0
נק' מוניטין:
0
33
0
חובה לעשות מסה?

אני לא רוצה להשמין ולהיות שמן, כבר הרזתי בעבר ועכשיו שאני מתאמן אני לא חושב שכדאי לחזור להיות שמן

זה חובה?

לא עושים מסה כדי להיות שמנים. זאת תופעת לוואי שעלינו לחיות עמה על מנת לצבור שריר. לא רוצה לעשות מסה? אתה לא תעלה גם במסת השריר ותשאר שחיף, החלטה שלך.

אל תעשה מסה בפלוס קלורי מפלצתי והכל היה בסדר, תעלה קצת בשומן לצד עלייה טובה של שריר ואתה לא תתחרט.

• פותח/ת השרשור
לא עושים מסה כדי להיות שמנים. זאת תופעת לוואי שעלינו לחיות עמה על מנת לצבור שריר. לא רוצה לעשות מסה? אתה לא תעלה גם במסת השריר ותשאר שחיף, החלטה שלך.

אני לא יכול לעשות חיטוב ובאותו זמן להתאמן?

ואני גם לא שחיף.

חובה לעשות מסה?

אני לא רוצה להשמין ולהיות שמן, כבר הרזתי בעבר ועכשיו שאני מתאמן אני לא חושב שכדאי לחזור להיות שמן

זה חובה?
יחס העלייה בשריר : בשומן - תלוי בך..
כל עוד תהיה במעקב שבועי אחר העלייה במשקל, בשילוב עם תפריט ותכנית אימונים מתאימים- כך תוכל לצבור יותר שריר על חשבון שומן.
אני לא יודעת איך נראית בתקופה בה היית שמן- אבל אם אתה מודאג מחזרה לאותו מראה גוף הסר דאגה מלבך! אם תקפיד על תזונה ואימונים העלייה במסת השריר תקנה לך מראה מוצק הרבה יותר מאשר בן אדם שמן שסתם דוחף אוכל ללא אימונים.
וגם השומן שתצבור הוא לא קריטי.. יירד בחיטוב.

ועלייה נקייה לגמרי בשריר ללא עלייה בשומן היא כמעט בלתי אפשרית בדרך טבעית ללא חומרים..
אני לא יכול לעשות חיטוב ובאותו זמן להתאמן?

ואני גם לא שחיף.
לא רק שאתה יכול, אם אתה לא רוצה לאבד ממסת השריר שכבר קיימת - זה חובה.
נדרשים עוד פרטים..
התאמנת בעבר? אתה מתאמן מתחיל?

אני לא יודעת מה אתה מחשיב ל"לא שחיף"-
אם בא לך אתה יכול לפתוח נושא בתת פורום "תמונות חברי האתר" , להעלות לשם תמונה שלך ללא חולצה, והם יוכלו להעריך אחוז שומן ולהמליץ לך - מסה או חיטוב.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
כל עוד תהיה במעקב שבועי אחר העלייה במשקל, בשילוב עם תפריט ותכנית אימונים מתאימים- כך תוכל לצבור יותר שריר על חשבון שומן.
אני לא יודעת איך נראית בתקופה בה היית שמן- אבל אם אתה מודאג מחזרה לאותו מראה גוף הסר דאגה מלבך! אם תקפיד על תזונה ואימונים העלייה במסת השריר תקנה לך מראה מוצק הרבה יותר מאשר בן אדם שמן שסתם דוחף אוכל ללא אימונים.

ועלייה נקייה לגמרי בשריר ללא עלייה בשומן היא כמעט בלתי אפשרית בדרך טבעית ללא חומרים..

נדרשים עוד פרטים..

אם בא לך אתה יכול לפתוח נושא בתת פורום "תמונות חברי האתר" , להעלות לשם תמונה שלך ללא חולצה, והם יוכלו להעריך אחוז שומן ולהמליץ לך - מסה או חיטוב.

אני בן 14 אני לא יודע אם כדאי לי להכנס לזה בכלל עכשיו לכל המסה וחיטוב.

אני כבר מתאמן איזה חצי שנה רק עכשיו התחלתי מסה וחיטוב לפני זה לא התעסקתי בזה.

איך אני בונה לי תפריט טוב שמסה? הבנתי שצריך הרבה חלבונים הבעיה היא שהמאכלים היחידים שאני אוהב שעשירים בחלבון הם רק טונה פסטרמה ביצה וחזה עוף

אני בן 14 אני לא יודע אם כדאי לי להכנס לזה בכלל עכשיו לכל המסה וחיטוב.

אני כבר מתאמן איזה חצי שנה רק עכשיו התחלתי מסה וחיטוב לפני זה לא התעסקתי בזה.

איך אני בונה לי תפריט טוב שמסה? הבנתי שצריך הרבה חלבונים הבעיה היא שהמאכלים היחידים שאני אוהב שעשירים בחלבון הם רק טונה פסטרמה ביצה וחזה עוף
אל תיכנס לזה. תאכל את המאכלים האלה, הם מצויינים.

• פותח/ת השרשור

נדרשים עוד פרטים..

אני כבר ירדתי כמה קילו כדי להגיע למראה שאני רוצה עכשיו אני יעלה אותם בחזרה? וגם אם אני עושה מסה אני יצטרך לאכול 2400 קלוריות ביום שזה קצת מוגזם לא?
ואני לא מוכן לוותר על אירובי אני כבר חצי שנה עושה ריצות ואני לא רוצה לוותר על זה...
אל תיכנס לזה. תאכל את המאכלים האלה, הם מצויינים.

אני כבר הרבה זמן רוצה להיות חטוב ועכשיו הבנתי שרק עם מסה וחיטוב אצליח אבל אני לא יודע באמת אם כדאי להיכנס לזה אולי רק בגיל מאוחר יותר

אני כבר ירדתי כמה קילו כדי להגיע למראה שאני רוצה עכשיו אני יעלה אותם בחזרה? וגם אם אני עושה מסה אני יצטרך לאכול 2400 קלוריות ביום שזה קצת מוגזם לא?
ואני לא מוכן לוותר על אירובי אני כבר חצי שנה עושה ריצות ואני לא רוצה לוותר על זה...
אז עשה מה שכיף לך. נסה ללמוד בינתיים את הנושא... אתה בקושי בן 14, יש לך חיים שלמים לזה.

אז עשה מה שכיף לך. נסה ללמוד בינתיים את הנושא... אתה בקושי בן 14, יש לך חיים שלמים לזה.
אני מבין את הגישה שהוא בסה"כ צעיר אבל זה לא כואב ללמוד תרגילים מורכבים ולהבין קצת בכל נושא התזונה ולעקוב אחריי התפריט. זו בסה"כ הבריאות שלו לא רואה סיבה לא לעשות את זה. אז מה רק מגיל מסוים הוא יכול להתחיל לגדול? זה לא סטרואידים זה בסה"כ אוכל ואימונים.

אני מבין את הגישה שהוא בסה"כ צעיר אבל זה לא כואב ללמוד תרגילים מורכבים ולהבין קצת בכל נושא התזונה ולעקוב אחריי התפריט. זו בסה"כ הבריאות שלו לא רואה סיבה לא לעשות את זה. אז מה רק מגיל מסוים הוא יכול להתחיל לגדול? זה לא סטרואידים זה בסה"כ אוכל ואימונים.
רשמתי... 😃
אנחנו לא בברה"מ. בגיל 13-14 אתה אמור לעשות מה שבא לך...

@Tom
גם אני לא מבינה מה הבעיה במסה או בחיטוב בגיל 14 בהתאם למטרות שלו?
אם לא תפריט מוקפד מבחינת קלוריות וחישובים (הרי אנחנו לא בברה"מ!), הוא יכול להישקל פעם בשבוע ולוודא שהייתה עלייה רצויה.. למה לא?

• פותח/ת השרשור

אם אני רוצה שהשרירים שלי יגדלו, אני
טוב. רק לא הבנתי מה קשור פה ברה"מ אבל בסדר.

אם אני רוצה שיראו יותר את השרירים שלי ויש לי, אני מתאמן כבר זמן מה, בלי להתנשאות כמובן. מה אני צריך לעשות כדי שיראו את הקוביות בבטן ויותר שריר חזה?

אם אני רוצה שהשרירים שלי יגדלו, אני

אם אני רוצה שיראו יותר את השרירים שלי ויש לי, אני מתאמן כבר זמן מה, בלי להתנשאות כמובן. מה אני צריך לעשות כדי שיראו את הקוביות בבטן ויותר שריר חזה?
להתאמן ולאכול נכון.

• פותח/ת השרשור
@Tom
אם לא תפריט מוקפד מבחינת קלוריות וחישובים (הרי אנחנו לא בברה"מ!), הוא יכול להישקל פעם בשבוע ולוודא שהייתה עלייה רצויה.. למה לא?

אני מפחד להתחיל מסה, שאני יאכל יותר מדי פחמימות או שומנים ואז המשקל שאני עולה יהפוך לשומן ולא שריר
להתאמן ולאכול נכון.

ולהיות במאזן קל שלילי?

@Tom
אם הוא "לט יודע אם כדאי לו להיכנס לזה" אז עדיף בינתיים שלא יכנס לזה, ילמד את הנושא ויגש אליו מתוך הבנה ולא מתוך "המלצת רבנים".

Back
למעלה תחתית