הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מסה

• פותח/ת השרשור gnt
  • פורסם בתאריך
אבל ככה לא יגדל לי השריר..?
זה תלוי ברמה שהגעת אליה..
בכל אופן, אתה יכול לעשות חיטוב (ולהתאמן תוך כדי..) ורק לאחר מכן לעשות מסה.

תזכור שאם אתה נכנס למסה זה לא לחודש אחד בלבד לכן תגיע להחלטה בלב שלם.

טוב ראיתי תמונות שלך. מסה 100%
אין לך מה לחטב בכלל ואתה לא תפיק מחיטוב כלום חוץ מסבל.
ממליץ לך לבחור תוכנת ולבנות תפריט טוב ולעלות אותו לפורום תזונה ותוספים ואת התוכנית לפורום אימונים במידה וזו לא תוכנית שקיימת כבר.

• פותח/ת השרשור
כמה זמן לעשות מסה, לעלות 5-7 קילו מספיק? אני 171 סמ שוקל 63 לעלות ל70 מספיק? ואם אני לא רוצה בהגזמה חודשיים של מסה זה בסדר או יותר?

אני רואה שפתחת עוד דיונים עם שאלות בנושא.. להבא אל תעשה את זה.. פשוט תרכז את השאלות בדיון הזה.

אני אתייחס לשאלה בדיון אחר שפתחת-

זה לא משנה משנה אם תעשה מסה בחורף/בקיץ.. השיקול היחידי הוא מטעמי אסתטיקה- יש כאלו שמפריע להם להיראות מלאים כשהם הולכים לים/לבריכה.. ובחורף שכבות הבגדים מכסות 😃

אם תפתח כרס או לא? זה אידיבידואלי..
וזה לא תהליך אל-חזור, וזה לא שתקום יום אחד עם כרס.
אם העלייה בשומן תפריע לך אתה יכול להפסיק עם המסה בכל שלב שאתה מרגיש בו לא בנוח ולעבור לנייטרלי/לחיטוב.

לפי דעתי חודשיים זה קצת ועדיף לכוון ללפחות 4 חודשים.
נגיד והעלייה הרצויה במשקל היא 400 גרם בשבוע (שמישהו יתקן אותי אם אני טועה..)
אז זה ייצא בערך 7 קילו בסוף ה4 חודשים..

גם אני לא מבינה מה הבעיה במסה או בחיטוב בגיל 14
כמו שיצא לי כבר להגיד איזו פעם או פעמיים (מי סופר), "מסה" בגיל 14 עלולה לגרום לו לעליה במספר תאי השומן (היפרפלזיה) בניגוד למבוגרים אצלם מדובר בעיקר בהגדלה של תאי השומן שכבר קיימים (היפרטרופיה). תאי שומן מרובים עלולים לגרום לו למלחמה ארוכה בעודף משקל בהמשך חייו.
זה לא שתתחיל להתאמן וישר יופיעו קוביות
מה, לא? שיט.

כמו שיצא לי כבר להגיד איזו פעם או פעמיים (מי סופר), "מסה" בגיל 14 עלולה לגרום לו לעליה במספר תאי השומן (היפרפלזיה) בניגוד למבוגרים אצלם מדובר בעיקר בהגדלה של תאי השומן שכבר קיימים (היפרטרופיה). תאי שומן מרובים עלולים לגרום לו למלחמה ארוכה בעודף משקל בהמשך חייו.
אני מכירה את הסוגיה אבל לא לעומק.
השאלה שלי היא- אם מדובר פה על מסה שהיא יחסית נקייה- האם הגורם שציינת הוא באמת כזה משמעותי שצריך להגביל ילדים עד גיל 16 לגבי התהליך?
מדובר פה בבחור שמתחיל מנקודת מוצא בה יש לו 11% אחוז שומן.
אני בטוחה שיש איזשהו ספקטרום רחב שתלוי במספר גורמים

כמה זמן לעשות מסה, לעלות 5-7 קילו מספיק? אני 171 סמ שוקל 63 לעלות ל70 מספיק? ואם אני לא רוצה בהגזמה חודשיים של מסה זה בסדר או יותר?
מסהמסהמסהמסהמסהמסהמסהמסה
תתחיל לאכול ילד, אתה ממש רזה.

Back
למעלה תחתית