הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ איזה תוכנית כוח לבחור

• פותח/ת השרשור Crogam
  • פורסם בתאריך
  • פותח/ת השרשור
בדרך כלל אני לא מגיב ככה, אבל הדברים שכתבת הם שטות גמורה:
1. חשוב מאוד לעבוד על שרירי החזה בכלל ולעשות בנץ' פרס בפרט כדי להתחזק באופן כללי. לחיצת חזה חזקה תשפר גם לחיצת כתפיים, דיפס ועוד תנועות. זה טפשי לומר שאין צורך לעשות תרגיל כלשהו כי הוא לא מופיע בקרוספיט.
אתה צריך להתאמן כדי להיות חזק יותר ובכושר כללי טוב יותר, לא בשביל הקרוספיט.
2. יש לפחות 2 אימוני בנות מוכרים בקרוספיט, Linda ו Lynne שיש בהם לחיצת חזה.

לפני כמה שנים אפילו הופיע אימון באתר הראשי עם לחיצת חזה, עם 30, 20 ו- 10 חזרות.

בקיצור, תהיה חכם ותתחזק בצורה חכמה. זה אומר שאפשר ואפילו רצוי להוסיף תרגילים כמו בנט אובר, דדליפט רומני, Turkish Get up ועוד.
לא אמרתי שאני לא אעבוד על שרירי החזה ואני יודע מאוד שהשריר חשוב להתפתחות הכללית אבל השריר הזה נמצא פחות באימוני קרוספיט מהסיבה שנותנים יותר דגש על ההנפות אז למה שאני לא אתן יותר דגש על הכתפיים יותר מאשר החזה? ולגבי שחזה משפר יותר את הלחיצת כתפיים אז אני אגלה לך משהו גם עבודה על הכתפיים משפרת את החזה! תבדוק את זה. אני מתאמן כדי לשפר את ההשגים בכושר הגופני והכוח באחד עם דגש על הדרישות מאימוני קרוספיט ואם זה אומר לדעתך שאני יהיה פחות בכושר אם אבחר בדרך הזאת, זה הבחירה שלי.
עכשיו אשמח אם תאכל לייעץ לי על השאלה ששאלתי. תודה.

אם אתה יודע כל כך טוב, למה אתה שואל?
בהצלחה.

חזה עובד בכל התרגילים. גוף יעיל זה גוף שאין לו נקודות חולשה, תפסיק להיות טמבל ><

• פותח/ת השרשור
אם אתה יודע כל כך טוב, למה אתה שואל?
בהצלחה.
נפגעת? יש עדיין הרבה דברים שאני לא יודע תודה בכל מקרה.
חזה עובד בכל התרגילים. גוף יעיל זה גוף שאין לו נקודות חולשה, תפסיק להיות טמבל ><
לפני שאתה מגיב תקרא מה רשמתי ככה לא תצא טמבל.
חברים חפשתי תוכנית שתאכל להתאים לי באופן אישי עם דגש על כתפיים שיהיה לי בהמשך יותר קל להנפות, טרסטר, אובר הד סקוואט וכו

נפגעת? יש עדיין הרבה דברים שאני לא יודע תודה בכל מקרה.

לפני שאתה מגיב תקרא מה רשמתי ככה לא תצא טמבל.
חברים חפשתי תוכנית שתאכל להתאים לי באופן אישי עם דגש על כתפיים שיהיה לי בהמשך יותר קל להנפות, טרסטר, אובר הד סקוואט וכו

נעלבתי? נו...
בכל מקרה, לפי התגובות שלך אפשר לראות שאתה לא באמת מבין מה אתה צריך לקרוספיט.

יכול להיות, אשמח אם תאכל להאיר את עיניי

אוקי, אז בוא נתחיל: מה אתה מצפה לעשות בקרוספיט? להשתמש בה כתוכנית לשיפור הכושר הכללי? להתחרות בקרוספיט?

• פותח/ת השרשור
אוקי, אז בוא נתחיל: מה אתה מצפה לעשות בקרוספיט? להשתמש בה כתוכנית לשיפור הכושר הכללי? להתחרות בקרוספיט?
מחפש כושר תחרותי יכול להיות להתחרות בהמשך

אוקי. אז קודם כל, כמו שכתבת קודם, אתה צריך להתחזק באופן כללי, זה אומר תוכנית כוח שעובדת על כל הגוף וכן, זה כולל לחיצת חזה. תן לעצמך לפחות חצי שנה להתמקד בכוח, תוך לימוד אלמנטים חדשים, כמו עבודה על טבעות, הרמת משקולות וכו', אבל עם דגש על טכניקה ולאו דווקא משקלים.

בהמשך, תוכל לתכנן תוכנית שתתמקד בכל פעם על נושא אחר, כהכנה לתחרות שאתה רוצה להשתתף בה, לדוגמה: בלוק כוח->בלוק הרמת משקולות->בלוק ג'ימנסטיקס->בלוק מטקונים.

• פותח/ת השרשור
אוקי. אז קודם כל, כמו שכתבת קודם, אתה צריך להתחזק באופן כללי, זה אומר תוכנית כוח שעובדת על כל הגוף וכן, זה כולל לחיצת חזה. תן לעצמך לפחות חצי שנה להתמקד בכוח, תוך לימוד אלמנטים חדשים, כמו עבודה על טבעות, הרמת משקולות וכו', אבל עם דגש על טכניקה ולאו דווקא משקלים.

בהמשך, תוכל לתכנן תוכנית שתתמקד בכל פעם על נושא אחר, כהכנה לתחרות שאתה רוצה להשתתף בה, לדוגמה: בלוק כוח->בלוק הרמת משקולות->בלוק ג'ימנסטיקס->בלוק מטקונים.

1.כלומר אחרי הss אתה ממליץ לי לשלב את הלינארית? ובזמן תוכנית הכוח לנסות לשלב טכניקה של שאר האלמנטים?
2. את הפיסקה האחרונה לא הבנתי בכלל מזה אומר בלוקים ואיך עובדים עם זה?
3. איך מצליחים לשמור על הכושר במספר רב של אלמנטים לדוגמה נגיד בתוכנית כוח אני עובד על מתח ובשלב מסוים שהגעתי למה שרציתי באותו תרגיל, רוצה לתת דגש על תרגיל אחר מסאלאפ איך משמרים את היכולות בתרגיל הקודם?
4. באיזה שלב אני יכול להכניס יותר תרגילים ולא רק 3 כמו בתוכנית כוח ss שאני יוכל לעבוד על יותר תרגילים מהעולם הקרוספיט ?

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
אשמח לעוד תגובות בבקשה.
איך אפשר לתייג לנושא?

1.כלומר אחרי הss אתה ממליץ לי לשלב את הלינארית? ובזמן תוכנית הכוח לנסות לשלב טכניקה של שאר האלמנטים?
2. את הפיסקה האחרונה לא הבנתי בכלל מזה אומר בלוקים ואיך עובדים עם זה?
3. איך מצליחים לשמור על הכושר במספר רב של אלמנטים לדוגמה נגיד בתוכנית כוח אני עובד על מתח ובשלב מסוים שהגעתי למה שרציתי באותו תרגיל, רוצה לתת דגש על תרגיל אחר מסאלאפ איך משמרים את היכולות בתרגיל הקודם?
4. באיזה שלב אני יכול להכניס יותר תרגילים ולא רק 3 כמו בתוכנית כוח ss שאני יוכל לעבוד על יותר תרגילים מהעולם הקרוספיט ?

1. אחרי SS אתה יכול לעשות טקסס. על הטכניקה תעבוד לפני הכוח, כ- 15 דקות בכל פעם.
2. הכוונה היא לחלוקה של שנת האימונים לחלקים, שבהם תעבוד כל פעם בדגש על משהו אחר: כוח, הרמת משקולות, ג'ימנסטיקס וכו'.
3. ממשיכים לעבוד על הבסיס ולא מזניחים. כמובן, ככל שיש יותר דברים לעבוד עליהם קשה יותר להתמקד במשהו אחד.
את האלמנטים שאתה כבר שולט בהם אתה יכול להכניס למטקונים.
4. הקצב לפחות 3 חודשים לעבודה על כוח בלבד.

• פותח/ת השרשור
1. אחרי SS אתה יכול לעשות טקסס. על הטכניקה תעבוד לפני הכוח, כ- 15 דקות בכל פעם.
2. הכוונה היא לחלוקה של שנת האימונים לחלקים, שבהם תעבוד כל פעם בדגש על משהו אחר: כוח, הרמת משקולות, ג'ימנסטיקס וכו'.
3. ממשיכים לעבוד על הבסיס ולא מזניחים. כמובן, ככל שיש יותר דברים לעבוד עליהם קשה יותר להתמקד במשהו אחד.
את האלמנטים שאתה כבר שולט בהם אתה יכול להכניס למטקונים.
4. הקצב לפחות 3 חודשים לעבודה על כוח בלבד.
1. אתה באמת חושב שהמטקונים ישמרו את השגים שהגעתי אליהם בתרגילים מסויימים ( מתח, טבעות, אנדסטנד וכו)?
2. בתוכניות הכוח ss, לינארית וטקסס לא מומלץ לעבוד על תרגילי עזר בזמן התוכנית באיזה שלב אני יכול להתמקד ממש מעבר לתרגילי הבסיס כי החימום לפני האימון ה15 דקות שאתה מדבר עליו הוא לא עצים וכמו שהוא נשמע יותר לחימום ולימוד טכניקה ופחות להתקדמות.

אני לא בנאדם של מוניטין שלילי, ואתה עד עכשיו הייתה נראה לי בסדר גמור.

אבל אני חייב לציין שהתגובה הזו לא במקום.

Back
למעלה תחתית