הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ לגבי התקדמות בדדליפט

BarBibas

משתמש קבוע
1,573
1,247
נק' מוניטין:
5,883
1,573
1,247
אחרי שחזרתי רשמית להתאמן , אתמול נתקלתי בבעיה בנושא הדדליפט
כרגע אני עושה פעם בשבוע דדליפט , ל5x5 , במכון של הבסיס , ואתמול היה לי 165קג דדליפט , וכבר אין פלטות לבסיס ואי אפשר להתקדם
לפני שאתם אומרים תקנה פלטות ותביא , זה לא פשוט ,לא כלכלית ולא לוגיסטית , אין לי אפשרות לנסוע לבסיס שעתיים וחצי נסיעה פלוס הרבה הליכה ברגל עם 20 קילו וגם עם פחות
עד עכשיו הייתי מתקדם ב5קג כל שבוע , נעצרתי ב165 בגלל הבעיה הזו
אני מתאמן פעם בשבוע-שבועיים במכון ליד הבית שלי כשאני יוצא , כשאני שם יש לי אופציה לכמה משקל שאני צריך
אני רוצה להמשיך להתקדם בדדליפט ,אבל לא יכול במתכונת של 5x5 ובבסיס, לפי מה שהציעו לי זה או לשנות את המתכונת או להעביר את הדדליפט ליום אחר
למשל לעשות בבסיס 65555 , ושבוע אחכ 66555 ושבוע אחכ 66655 , וכו .. זה רעיון טוב אבל לדעתי התקדמות הרבה יותר איטית ממה שאני יכול וחבל
יש את הכיוון של להעביר את הדדליפט ליום שישי במכון ליד הבית, אבל אז זה יוצא שחסר לי דדליפט בתחילת שבוע (נפח לפלג גוף תחתון) וגם שיש לי באימון אחד גם עצימות סקוואט (1x5) , גם בק אוף (3x5) , גם בנצ׳ עצימות (5x3 כבד) וגם דדליפט נפח שהוא די עצים (5x5) וגם מתח כעזר, וזה לא פשוט באימון אחד ולפי מה שהבנתי גם לא כדאי..
בכל אופן אני מאמין שהבנתם את הנקודה ואת הבעיה , ואני חייב פתרון בעניין הזה, הדדליפט זה עיקר התוכנית שלי לפלג גוף תחתון כיוון שבבסיס אין לי אופציה לסקוואט

אתה יכול לעשות בבסיס דדליפט רומני כאימון נפח וכשאתה בבית לעשות את הדדליפט עצימות רגיל...

אין לזה פתרון קסם
אתה יכול להוסיף עוד חזרה אחת או שניים לכל סט אבל מהר מאוד תתרגל גם לזה ותאבד מהאפקטיביות
אתה יכול גם להתחיל לעבוד על מהירות עם גומיות אבל גם לזה תתרגל מתישהו
בסופו של דבר זה או שתעשה פעם בשבוע דדליפט במכון אחר קרוב לבית ותסדר לך סוג של תוכנית שתתאים
או שתעבור לווריאציות שונות של דדליפט (דדליפט מהגבהה למשל שגם לזה תתרגל מתישהו ויהיה לך קל)

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
אתה יכול לעשות בבסיס דדליפט רומני כאימון נפח וכשאתה בבית לעשות את הדדליפט עצימות רגיל...

מצטער אם אני שלילי או אנטי , פשוט אני לא הכי אוהב את כל הוווריאציות של הדדליפט , רק את הקלאסי
אני כרגע לא עושה דדליפט עצימות בבית , אבל אין לי בעיה להוסיף או להעביר לשם את הנפח אם צריך

אין לזה פתרון קסם
אתה יכול להוסיף עוד חזרה אחת או שניים לכל סט אבל מהר מאוד תתרגל גם לזה ותאבד מהאפקטיביות
אתה יכול גם להתחיל לעבוד על מהירות עם גומיות אבל גם לזה תתרגל מתישהו
בסופו של דבר זה או שתעשה פעם בשבוע דדליפט במכון אחר קרוב לבית ותסדר לך סוג של תוכנית שתתאים
או שתעבור לווריאציות שונות של דדליפט (דדליפט מהגבהה למשל שגם לזה תתרגל מתישהו ויהיה לך קל)

זהו שאני צריך פתרון די זמני , עד שאתארגן על כסף לפלטות ועל דרך להביא אותם לבסיס , להערכתי יקח איזה חודש חודש וחצי אבל אני אנסה כצה שיותר מהר
לדעתך מה הפתרון הזמני היעיל ביותר?

אם יש לך גומיות תעבוד איתם (גומיות מותאמת לליפטינג לא זבל חלש שיש בדרך כלל במכונים)
מומלץ לעשות את זה בכל מקרה מתישהו
אם אין תשים פלטה מתחת לרגליים להגבהה(במקרה שלך שאין פלטות תמצא חתיכת קרש או משהו)
תגוון בוריאציות שונות לבנתיים, זה יועיל לך מאוד בהמשך

אם יש לך ימים קבועים שהם בבית כמו יום שישי שאמרת , בוא נקח לדוגמא אדם שמתאמן ביום ראשון שלישי וחמישי, אז תוכל לשנות את הסדר ולהתאמן חמישי שבת ושני , או אם אתה מתאמן שישי אז שישי ראשון ושלישי , וככה ״הפכת״ את השבוע והדדליפט נפח עדיין נשאר בתחילת השבוע , הרי הגוף לא באמת יודע איזזה יום בשבוע זה ואתה עדיין שומר על
AXAXAXX כA מסמל אימון כלשהו.
אופציה ?

• פותח/ת השרשור
אם יש לך גומיות תעבוד איתם (גומיות מותאמת לליפטינג לא זבל חלש שיש בדרך כלל במכונים)
מומלץ לעשות את זה בכל מקרה מתישהו
אם אין תשים פלטה מתחת לרגליים להגבהה(במקרה שלך שאין פלטות תמצא חתיכת קרש או משהו)
תגוון בוריאציות שונות לבנתיים, זה יועיל לך מאוד בהמשך

אני בבסיס , אין לי כלום מיוחד
אני לא חושב שאמצא משהו נורמלי לעבוד עליו כדפיסיט כי אין פלטות ,אבל חוץ מזה , אני יותר בגישה של כדי לחזק את הדדליפט צריך פשוי לעשות דדליפט
הייתי עושה דפיסיט אם היה לי קושי בניתוק , אבל כרגע הכל בסדר ברוך השם אז אני מעדיף שלא לשחק עם זה ולעשות משהו חדש

להוסיף חזרות נשמע דרך זמנית טובה

אתה מתכוון בצורה שאמרתי ? 65555 ואז 66555 וכו? לא התקדמות קטנה מדי?(ביחס למה שאני יכול)

דפיסית דדליפט יוריד לך משקל מכובד מהמוט בלי הרבה בעיה

לא מחפש להוריד משקל מהמוט ,מחפש סוג של קומבינה להתחזק עד שאסתדר בבסיס עם משקל

אם יש לך ימים קבועים שהם בבית כמו יום שישי שאמרת , בוא נקח לדוגמא אדם שמתאמן ביום ראשון שלישי וחמישי, אז תוכל לשנות את הסדר ולהתאמן חמישי שבת ושני , או אם אתה מתאמן שישי אז שישי ראשון ושלישי , וככה ״הפכת״ את השבוע והדדליפט נפח עדיין נשאר בתחילת השבוע , הרי הגוף לא באמת יודע איזזה יום בשבוע זה ואתה עדיין שומר על
AXAXAXX כA מסמל אימון כלשהו.
אופציה ?

ואם אעשה ככה אין לי איך לעשות סקוואט , אין לי בבסיס סקוואט , רק בבית
ואני עובד במתכונת של עצימות+בק אוף , אז לא נראה לי יהיה הכי חכם לשלב את זה באימון הנפח

אני לא חושב שאמצא משהו נורמלי לעבוד עליו כדפיסיט כי אין פלטות ,אבל חוץ מזה , אני יותר בגישה של כדי לחזק את הדדליפט צריך פשוי לעשות דדליפט
הייתי עושה דפיסיט אם היה לי קושי בניתוק , אבל כרגע הכל בסדר ברוך השם אז אני מעדיף שלא לשחק עם זה ולעשות משהו חדש

אתה מתכוון בצורה שאמרתי ? 65555 ואז 66555 וכו? לא התקדמות קטנה מדי?(ביחס למה שאני יכול)

ואני עובד במתכונת של עצימות+בק אוף , אז לא נראה לי יהיה הכי חכם לשלב את זה באימון הנפח
אני מניח שאתה יכול למדוד התחזקות גם אם נניח תהפוך את הRM3 שלך לRM6
וכן הלאה, השיטה שלך נשמע טוב, אם אתה יכול יותר לך על זה.

בסוף תסיים עם היפרטרופיה משמעותית חלילה וחס...

מי אמר שפחות משקל בוריאציה קשה יותר לא יחזק אותך?

זה הכוונה, אתה תתחזק ככה.
זה יותר טווח תנועה ותצטרך להתכופף יותר. בגלל זה ירד לך משקל מהמוט ותוכל להמשיך להוסיף משקל

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית