הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ אימון גב

daniel4998

משתמש מתחיל
14
2
נק' מוניטין:
2
14
2
שלום,
כרגע אני עושה באימון מתח ללא תוספת משקל לאחר פולי צר.
יש פעמים שאני עייף יותר ויש פעמים שאני עייף פחות אז קשה לי להשלים את הסטים במלואם (לפעמים לא מסיים ולא מצליח לסגור שתי חזרות או שלוש אחרונות.)
אני עושה 3X8 במתח ואותו דבר בפולי, עכשיו מצד אחד אני מתקשה להשלים את הסטים לאחר הפולי אבל עשיתי בדיקה של MAX REPS ועשיתי 17 PERFECT FORM אז זה לא נראה לי בעיה של יכולת.
אז השאלה שלי היא אם כדאי לשנות את הסדר - מתח לפני הפולי ואז פשוט לעשות עם משקל טיפה נמוך יותר על הפולי, או בכלל להוריד את הפולי ולעשות מתח בתוספת משקל.
תודה.

פולי יכול להיות אחלה דבר. אחרי מתח. שים את המתח ראשון שתגיע הכי רענן אליו.
אבל באופן אישי,הייתי מעדיף לשים חתירה אחרי מתח כי בסופו של דבר זאת תנועה דומה
(מתח ופולי)

• פותח/ת השרשור
תוריד את הפולי
תעשה מתח עם משקל

אוקיי, תודה.

פולי יכול להיות אחלה דבר. אחרי מתח. שים את המתח ראשון שתגיע הכי רענן אליו.
אבל באופן אישי,הייתי מעדיף לשים חתירה אחרי מתח כי בסופו של דבר זאת תנועה דומה
(מתח ופולי)

חתירה יש לי לאחר המתח (התרגיל השלישי) אז לעשות מתח, חתירה ואז פולי?

בהחלט כדאי לשנות את הסדר. התרגיל הראשון לגב תמיד כדאי שיהיה מתח.

כדאי לעשות מתח, אחר כך חתירה ואז פולי?

אם יש לך כוח להפוך את זה לעוד אשכול שבו אתה משכנע ילד לעשות fbw בהצלחה. אני בשבת שלי רוצה לנוח 😃
לפחות אל תגיד לו שזה נשמע נהדר. תגיד לו: נשמע מחריד, לך על זה. נדבר עוד שנתיים כשתפתח שרשור "למה אני לא גודל".

• פותח/ת השרשור
לפחות אל תגיד לו שזה נשמע נהדר. תגיד לו: נשמע מחריד, לך על זה. נדבר עוד שנתיים כשתפתח שרשור "למה אני לא גודל".
למה לדעתך ילד בן 15 חייב להסתפק אך ורק בFBW?
סתם מעניין אותי... לא שולל שום דבר אני רק רוצה לדעת מה הטענה שלך

למה לדעתך ילד בן 15 חייב להסתפק אך ורק בFBW?
סתם מעניין אותי... לא שולל שום דבר אני רק רוצה לדעת מה הטענה שלך
כל הסיבות שבגללן - לדעתי! - כמעט כולם צריכים "להסתפק" ב-FBW, חלות פי כמה על ילד בגילך: התדירות הגבוהה יותר של אימונים לכל שריר, הנפח הנמוך יותר, העצימות הגבוהה יותר שתאפשר פיתוח כוח (ומן הסתם יש לך הרבה פחות כוח ממה שיהיה לך כשתהיה בן 21), והדבר הכי חשוב באימון - ההתאוששות תהיה טובה יותר.

בוא נאמר את זה ככה: ככל שהגוף של המתאמן חזק יותר (ובגילך הוא כמעט בטוח לא, גם כי אתה צעיר וגם כי היסטורית האימון שלך קצרה), הוא יכול לעמוד ביותר נפח פר אימון (ופר שריר), הוא יכול להתאמן אימוני בילדינג עם משקלי עבודה גבוהים יותר, ויש לו יותר סיבה לעבוד על נקודות חלשות שהתגלו לאורך שנות האימון. לילד בגילך, אין ממש נקודות חלשות, אימוני בילדינג יבואו עם משקלי עבודה שלא יזיזו לך, והנפח רק יכול לגרום לפציעות. תנסה לחשוב מה הסט השלישי של התרגיל השלישי הרצוף לגב יכול לתת לך, ותבין.

• פותח/ת השרשור
כל הסיבות שבגללן - לדעתי! - כמעט כולם צריכים "להסתפק" ב-FBW, חלות פי כמה על ילד בגילך: התדירות הגבוהה יותר של אימונים לכל שריר, הנפח הנמוך יותר, העצימות הגבוהה יותר שתאפשר פיתוח כוח (ומן הסתם יש לך הרבה פחות כוח ממה שיהיה לך כשתהיה בן 21), והדבר הכי חשוב באימון - ההתאוששות תהיה טובה יותר.

בוא נאמר את זה ככה: ככל שהגוף של המתאמן חזק יותר (ובגילך הוא כמעט בטוח לא, גם כי אתה צעיר וגם כי היסטורית האימון שלך קצרה), הוא יכול לעמוד ביותר נפח פר אימון (ופר שריר), הוא יכול להתאמן אימוני בילדינג עם משקלי עבודה גבוהים יותר, ויש לו יותר סיבה לעבוד על נקודות חלשות שהתגלו לאורך שנות האימון. לילד בגילך, אין ממש נקודות חלשות, אימוני בילדינג יבואו עם משקלי עבודה שלא יזיזו לך, והנפח רק יכול לגרום לפציעות. תנסה לחשוב מה הסט השלישי של התרגיל השלישי הרצוף לגב יכול לתת לך, ותבין.

אוקיי, תודה.

היית יכול לרשום: "התמקד במתח לחמש סטים (נניח) 6-8 חזרות ונסה להוסיף משקל תוך שימור מספר החזרות"... כלומר במקום להטיף לכולם (באריכות... 🙄)... 😆
3 תרגילי גב נשמע מזעזע.
מספיק מתח.
לזה התכוונתי... 😆

היית יכול לרשום: "התמקד במתח לחמש סטים (נניח) 6-8 חזרות ונסה להוסיף משקל תוך שימור מספר החזרות"... כלומר במקום להטיף לכולם (באריכות... 🙄)... 😆
מה עדיף, להגיד לבנאדם מה לעשות, או ללמד אותו מה הסיבות לזה?
חוץ מזה...
במקום להטיף לכולם
איפה הכיף בזה? 😛

לא יודע... אני פשוט מהסוג של "קצר ולעניין".
בוא נראה כמה הגיוני זה יוצא.
הבנאדם שואל אותי: למה לדעתך ילד בן 15 חייב להסתפק אך ורק בFBW?
ואני עונה לו: התמקד במתח לחמש סטים (נניח) 6-8 חזרות ונסה להוסיף משקל תוך שימור מספר החזרות.

המממ..... לא יודע... התחביר לא נראה לי מושלם.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית