ייעוץ להפסיק להישבר ולחטוא

• פותח/ת השרשור Tom768
  • פורסם בתאריך

Tom768

משתמש מתחיל
5
0
נק' מוניטין:
0
5
0
היי,

יש לי בעיה אני מנסה מאוד להקפיד לאכול נקי ומסודר ואני צריך להוריד במשקל ולהרזות, הבעיה שאני נשבר המון פעמים, כל פעם שיש זמינות של חטיפים או ממתקים לידי אני אוכל ומתקשה לשלוט בזה. גם הרהב פעמים אני מוצא את עצמי פשוט אוכל בכמויות, אני יכול להצליח לשמור יום יומיים ואז נשבר ומתחיל לטחון הרבה פחמימות.

אני יודע שזה דורש הרבה כוח רצון אבל אולי יש לכם טיפים שיוכלו לעזור לי?
אם יש לכם איזה שיטה איך להעביר חשק לטחון או להתגבר יותר בקלות כשיש לידך שטויות. ראיתי הרבה שאומרים שאפשר משהו אחד מתוק קטן ביום ככה לספק את החשק למתוק הבעיה שכשמתחילים במשהו הקטן הזה בשניות הוא נהפך לגדול.

דרך אגב אני חייל אז אם אם יש לכם דרכים שיזערו לי אבל דורשות שעות של השקעה זה בעיה כי אני נמצא ימים ארוכים בבסיס.

תודה !

תשמע, הכל מתחיל ונגמר בכוח הרצון שלך.
זה אומר שתציב לעצמך מטרה ותשיג אותה, תתאמן מתי שאתה יכול, תשמור על תפריט מסודר עד כמה שאפשר.
בגלל שאתה חייל, תנסה לגוון במזונות כי אתה רוב הזמן לא בבית, תספור את הקלוריות שאתה אוכל והכל יהיה בסדר.

הרזיה זאת נוסחה מאוד פשוטה, קלוריות שאתה מכניס - קלוריות שאתה מוציא, הרבה אנשים קשה להם להתמודד עם זה והם מחפשים
הרבה דרכים להקל על הדיאטה שלהם ובסופו של דבר נשברים.

אל תיקח את העניין בגישה של חיטוב קצר וסיימתי עם זה, תאמץ את האורח חיים הבריא מכל הבחינות.

ברגע שיש לך כמות קלוריות שאתה צריך להגיע אליה ביום, הרכב של פחמימות שומנים וחלבונים - הכל הרבה יותר פשוט למראית העין, רק תיישם את זה. תעשה לך גם יום אחד בשבוע של צ'יט מיל, זה לא יזיק וזה טוב בפן הפסיכולוגי.

ושוב, הכל תלוי בך, הכל אפשרי אם אתה מחויב מספיק לתהליך.

• פותח/ת השרשור
איך נראה התפריט שלך?

תרשום מה אתה אוכל בדרך כלל.
אם אתה יודע ערכים זה מצויין.

אתה עושה העמסת פחמימות?

ובכלליות העלתי פעם פוסט מוזמן להציץ
מידע - כל הדרכים לחיות בשלום עם החיטוב

אני לא עושה העמסה כיוון שמהר מאוד אני נשבר, חוץ מזה שהתפריט שלי הוא לא מאוד דל פחמימה, אני לא אוכל בשר וחלב אז אני מקבל חלבון מביצים אבקת חלבון וקטניות, בקטניות יש גם פחמימה הבעיה שבאלי פיתות לחמניות וכאלה

תשמע, הכל מתחיל ונגמר בכוח הרצון שלך.
זה אומר שתציב לעצמך מטרה ותשיג אותה, תתאמן מתי שאתה יכול, תשמור על תפריט מסודר עד כמה שאפשר.
בגלל שאתה חייל, תנסה לגוון במזונות כי אתה רוב הזמן לא בבית, תספור את הקלוריות שאתה אוכל והכל יהיה בסדר.

הרזיה זאת נוסחה מאוד פשוטה, קלוריות שאתה מכניס - קלוריות שאתה מוציא, הרבה אנשים קשה להם להתמודד עם זה והם מחפשים
הרבה דרכים להקל על הדיאטה שלהם ובסופו של דבר נשברים.

אל תיקח את העניין בגישה של חיטוב קצר וסיימתי עם זה, תאמץ את האורח חיים הבריא מכל הבחינות.

ברגע שיש לך כמות קלוריות שאתה צריך להגיע אליה ביום, הרכב של פחמימות שומנים וחלבונים - הכל הרבה יותר פשוט למראית העין, רק תיישם את זה. תעשה לך גם יום אחד בשבוע של צ'יט מיל, זה לא יזיק וזה טוב בפן הפסיכולוגי.

ושוב, הכל תלוי בך, הכל אפשרי אם אתה מחויב מספיק לתהליך.

מאוד בעייתי מבחינתי למדוד כמויות, אני לא תמיד מצליח להתארגן על אוכל מהבית ואני נאלץ לאכול בבסיס, אני לא יודע מה בדיוק ההרכב של האוכל שהכינו כמה שמן וכו ובכלל למדוד כמה כמות לקחתי.

אני מאוד רוצה לעשות יום בשבוע צ'יט הבעיה שאני מלא פעמים נופל אז הצ'יט לא מיוחד יש אותו כל הזמן.

השאלה אם יש לכם טיפים איך להצליח יותר, סתם לדוגמא ראיתי פעם שאמרו לשתות תה ירוק שזה מעבי ראת החשק למתוק וכו' למרות שזה לא כל כך עובד, אם יש לכם שיטות משלכם שעוזרות לכם להקפיד.

וץ מזה שהתפריט שלי הוא לא מאוד דל פחמימה
אין קשר בין דל פחמימה להעמסה. בכל תפריט עם גרעון צריך העמסה

וכל בשר וחלב אז אני מקבל חלבון מביצים אבקת חלבון וקטניות
אתה יודע להגיד מספרים? כמויות משהו?

הבעיה שבאלי פיתות לחמניות וכאלה
מי קבע שאסור?

מאוד בעייתי מבחינתי למדוד כמויות, אני לא תמיד מצליח להתארגן על אוכל מהבית ואני נאלץ לאכול בבסיס, אני לא יודע מה בדיוק ההרכב של האוכל שהכינו כמה שמן וכו ובכלל למדוד כמה כמות לקחתי.
זה חדר אוכל צבאי או עידית?
בכל מקרה המנה הבשרית בצהריים היא בדרך כלל מנת בשר + מנת שומן (כף שמן + אזור ה150-200 גרם חזה עוף) ככה אפשר להתייחס לזה בערך זה מספיק טוב, במקרים מיוחדים 2 כפות שמן

ני מאוד רוצה לעשות יום בשבוע צ'יט הבעיה שאני מלא פעמים נופל אז הצ'יט לא מיוחד יש אותו כל הזמן.
אם אתה עושה צ'יט באמצע שבוע אז לא לעשות בסופ"ש זה חכם. אין הבדל.

שאלה אם יש לכם טיפים איך להצליח יותר, סתם לדוגמא ראיתי פעם שאמרו לשתות תה ירוק שזה מעבי ראת החשק למתוק וכו' למרות שזה לא כל כך עובד, אם יש לכם שיטות משלכם שעוזרות לכם להקפיד.
נתתי לך קישור, כנס אליו

• פותח/ת השרשור
אין קשר בין דל פחמימה להעמסה. בכל תפריט עם גרעון צריך העמסה

אתה יודע להגיד מספרים? כמויות משהו?

מי קבע שאסור?

זה חדר אוכל צבאי או עידית?
בכל מקרה המנה הבשרית בצהריים היא בדרך כלל מנת בשר + מנת שומן (כף שמן + אזור ה150-200 גרם חזה עוף) ככה אפשר להתייחס לזה בערך זה מספיק טוב, במקרים מיוחדים 2 כפות שמן

אם אתה עושה צ'יט באמצע שבוע אז לא לעשות בסופ"ש זה חכם. אין הבדל.

נתתי לך קישור, כנס אליו

עברתי על הקישור זה עזר מאוד תודה !

כמויות אני יודע להגיד לך שמנה של אבקת חלבון זה כמעט 30 גרם חלבון וקצת יותר מ100 קלוריות.
לגבי פיתות ולחמניות וכל מיני חטאים וצ'יטים אני לא מצליח לאכול קצת בשנייה שאני מתחיל אני לא מפסיק ואני מגיע למאזן קלורי חיובי מהר מאוד.

לגבי האוכל בצבא, יש לנו עידית ולגבי המנה הבשרית זה בעייתי כי אני לא אוכל בשר.

שלב 1 - תקרא את המשפט העליון בחתימה שלי 100 פעמים עד שתזכור אותו בעל פה, ככה תזכור למה בכלל אתה עושה את מה שאתה עושה.
כל פעם שיש זמינות של חטיפים או ממתקים לידי אני אוכל ומתקשה לשלוט
דרך טובה להתחיל בעבודה על שליטה עצמית היא להתחיל בקטן, ברור שלא תוכל להתחיל לשפר שליטה עצמית ישר מחטיפים, אז תתחיל מלהעיף אותם מהבית ולגרום לכך שלא תראה אותם בכלל.
גם הרהב פעמים אני מוצא את עצמי פשוט אוכל בכמויות
אם תאכל לאט זה יעזור לך להגיע להרגשת שובע יותר מהר. בנוסף לכך יעזור לך להוסיף הרבה ירקות לתפריט כי לוקח הרבה זמן לגוף לעכל אותם אז הארוחה שלך תהפוך לארוכה יותר. בנוסף לכך תנסה להמנע משיעמום ותמיד להעסיק את עצמך במשהו. אני שמתי לב על עצמי שאני רעב יותר כשאני משועמם.

לצערי מעבר לזה אין לך עוד הרבה מה לעשות חוץ מלהתחיל לטפל בבעיית השליטה העצמית שלך. לאט לאט בצעדים קטנים אתה צריך לשאוף למטרה שבה תוכל להסתכל על כל אוכל שבא לך מתי שבא לך ולא לגעת בו.

• פותח/ת השרשור
שלב 1 - תקרא את המשפט העליון בחתימה שלי 100 פעמים עד שתזכור אותו בעל פה, ככה תזכור למה בכלל אתה עושה את מה שאתה עושה.

דרך טובה להתחיל בעבודה על שליטה עצמית היא להתחיל בקטן, ברור שלא תוכל להתחיל לשפר שליטה עצמית ישר מחטיפים, אז תתחיל מלהעיף אותם מהבית ולגרום לכך שלא תראה אותם בכלל.

אם תאכל לאט זה יעזור לך להגיע להרגשת שובע יותר מהר. בנוסף לכך יעזור לך להוסיף הרבה ירקות לתפריט כי לוקח הרבה זמן לגוף לעכל אותם אז הארוחה שלך תהפוך לארוכה יותר. בנוסף לכך תנסה להמנע משיעמום ותמיד להעסיק את עצמך במשהו. אני שמתי לב על עצמי שאני רעב יותר כשאני משועמם.

לצערי מעבר לזה אין לך עוד הרבה מה לעשות חוץ מלהתחיל לטפל בבעיית השליטה העצמית שלך. לאט לאט בצעדים קטנים אתה צריך לשאוף למטרה שבה תוכל להסתכל על כל אוכל שבא לך מתי שבא לך ולא לגעת בו.

תודה אחי אני אנסה ליישם את הטיפים שלך ואהבתי את המשפט תודה !

אתה נשבר בגלל שלהערכתי התפריט שלך גרעוני מידי.
במקום לעבור מקיצוניות של רעב לקיצוניות של מנת יתר של סוכר (מחזור שיש לו נטיה לחזור על עצמו שוב ושוב) תנסה לחלק את האוכל שלך לארוחות קטנות ותכופות יותר. בתפריט גרעוני אין מנוס מלהרגיש רעב מידי פעם אבל חשוב שלא להגיע לתחושת רעב קיצונית ולדחף לפיצוי שבה בעקבותיו.
ראשית תנסה לאכול כמה שאפשר צמוד לתפריט שתכין עם ערכים מדוייקים ובהתאם למה שיש לך בבסיס.
תחלק לך לארוחות (לפחות 6) קטנות. אם יש לך אפשרות להכין לעצמך אוכל זה עדיף כי כך תהיה לך יותר שליטה בערכים הקלוריים - סנדוויץ עם פסטרמה/ביצה/טונה, חטיף חלבון, קורנפלקס עם חלב, יוגורט עם שיבולת שועל/פייבר 1
בכל מקרה אם אתה מרגיש רעב וחייב לאכול עוד משהו תשתדל לפחות לאכול משהו עם ערך תזונתי ולא ממתק. תכין עוד סנדויץ עם חלבון.
משקאות דיאטתיים יכולים לעזור לדכא תחושת רעב אולי גם זה יעזור.

• פותח/ת השרשור
אתה נשבר בגלל שלהערכתי התפריט שלך גרעוני מידי.
במקום לעבור מקיצוניות של רעב לקיצוניות של מנת יתר של סוכר (מחזור שיש לו נטיה לחזור על עצמו שוב ושוב) תנסה לחלק את האוכל שלך לארוחות קטנות ותכופות יותר. בתפריט גרעוני אין מנוס מלהרגיש רעב מידי פעם אבל חשוב שלא להגיע לתחושת רעב קיצונית ולדחף לפיצוי שבה בעקבותיו.
ראשית תנסה לאכול כמה שאפשר צמוד לתפריט שתכין עם ערכים מדוייקים ובהתאם למה שיש לך בבסיס.
תחלק לך לארוחות (לפחות 6) קטנות. אם יש לך אפשרות להכין לעצמך אוכל זה עדיף כי כך תהיה לך יותר שליטה בערכים הקלוריים - סנדוויץ עם פסטרמה/ביצה/טונה, חטיף חלבון, קורנפלקס עם חלב, יוגורט עם שיבולת שועל/פייבר 1
בכל מקרה אם אתה מרגיש רעב וחייב לאכול עוד משהו תשתדל לפחות לאכול משהו עם ערך תזונתי ולא ממתק. תכין עוד סנדויץ עם חלבון.
משקאות דיאטתיים יכולים לעזור לדכא תחושת רעב אולי גם זה יעזור.

תשמע מה שאתה אומר נשמע מתאים למצב שלי באמת, אני לא מצליח לאכול הכי מסודר בגלל הצבא אבל אני רוצה לאכול באמת יותר ארוחות מחולקות.

יש לך רעיון לדברים שאפשר לקחת איתי ושלא יתקלקלו בלי קירור? לא תמיד יש לי גישה למקרר אני מסתובב בכל מיני בסיסים ולא תמיד יש אופציה לקרר אז אני מפחד להביא ושיתקלקל. ואם בכלל יש לך רעיון לדברים שקל ונוח להכין בלי הרבה זמן ושהם טובים כארוחה רק מה לא טוב אם זה בשרי או חלבי

היי,

יש לי בעיה אני מנסה מאוד להקפיד לאכול נקי ומסודר ואני צריך להוריד במשקל ולהרזות, הבעיה שאני נשבר המון פעמים, כל פעם שיש זמינות של חטיפים או ממתקים לידי אני אוכל ומתקשה לשלוט בזה. גם הרהב פעמים אני מוצא את עצמי פשוט אוכל בכמויות, אני יכול להצליח לשמור יום יומיים ואז נשבר ומתחיל לטחון הרבה פחמימות.

אני יודע שזה דורש הרבה כוח רצון אבל אולי יש לכם טיפים שיוכלו לעזור לי?
אם יש לכם איזה שיטה איך להעביר חשק לטחון או להתגבר יותר בקלות כשיש לידך שטויות. ראיתי הרבה שאומרים שאפשר משהו אחד מתוק קטן ביום ככה לספק את החשק למתוק הבעיה שכשמתחילים במשהו הקטן הזה בשניות הוא נהפך לגדול.

דרך אגב אני חייל אז אם אם יש לכם דרכים שיזערו לי אבל דורשות שעות של השקעה זה בעיה כי אני נמצא ימים ארוכים בבסיס.

תודה !

מה שאתה מתאר זה מנטליות או תהליך חשיבה של שמנים. אני יכול להעיד על עצמי שככה בדיוק הייתי עד שהתחלתי את הייעוץ אצל משה.
לפני שנפלה אצלי ההחלטה להתחיל לעבוד על עצמי, לא הייתי אוביס, אבל בהחלט שמנמן וגם חשבתי כמו שמן. גם כשכבר הזזתי את התחת לשחות ב6 בבוקר פעם ב.., לא יכלתי להתפתות כשעברתי ליד הקפיטריה בעבודה בבוקר וקניתי בורקס או קרואסון שיהיה ליד הקפה. הרי שחיתי , מגיע לי , לא?
בצהריים תמיד היה את הקרייבינג למשהו מתוק וכל פעם שמישהו הביא עוגה או שוקולדים למשרד, הייתי דואג לקחת ולשמור לאחר כך גם אם באותו רגע לא התפתתי.
התהליך (ואני מדגיש תהליך) דורש הרבה רצון ונכונות לעשות את השינוי.
אצלי זה התחיל עם הדברים הפשוטים כמו העפה של כל הפיתויים מהבית, התרחקות פיזיית מהקפיטריה בעבודה (פשוט בחרתי בדרכים אחרות), מעבר לתפריט מאוזן ואם מעמיסים את הצלחת, אז שיהיה בסלט.

כבר אחרי שבועיים של חיטוב התחלתי לראות תוצאות ומשם זה כבר הפך לטבעי.
לדוגמא, השבוע חגגו אצלנו את ראש השנה עם עמדות מתוקים של אלדו (גלידות, ופל בלגי , יוגורט וכל התוספות), בלי לחשוב פעמיים עברתי ליד זה והזכרתי לעצמי שזה לא שווה את המחיר. לפני שנה הייתי חוגג עם שלושה סבבים על כל עמדה.
הפיתויים חזרו לבית אבל הם במקום שלהם ונשארים שם אלא אם כן לבת שלי מתחשק ממתק.

לסיום, הדבר הכי חשוב שאולי שכחתי, סביבה תומכת. תדאג שיהיה לך לפחות מישהו אחד לידך שידע לתת את הפידבק כשצריך ולאזן אותך כשאתה מגזים.

נ.ב
@Tank , אחלה משפט חתימה. אהבתי.

רוב הדברים לא יתקלקלו אם הם בתיק ולא ברכב/מקום חם.
תכין לעצמך 3-4 ארוחות למשך היום + ארוחת בוקר וערב שאתה אוכל בבית
יוגורט+שיבולת שועל/קורנפלקס
סנדוויץ עם חלבון וירקות
ביצים קשות+סלט
גבינה+פריכיות+ירקות
חטיף חלבון
ותקפיד לאכול כל 3-4 שעות גם אם אתה שבע.

1. תוסיף לתפריט שלך הרבה סלט, אפשר לאכול את זה בכמויות וזה די חסר קלוריות + עשיר בסיבים תזונתיים שגורמים לשובע.

2. תנסה להרגיל את עצמך לשתות קפה שחור בסוף אחרוחת בוקר/צהריים.. זה יותר פסיכולוגי, ברגע שתחליט שבקפה שחור אתה סוגר את הארוחה אתה תרגיש רע כשאתה שובר את זה, תוך זמן מה אתה תהיה מספיק חזק מנטלית בשביל להמשיך את ההרגל הזה ולמלא אותו.
כמו שאצל המעשנים יש סיגריה בסוף הארוחה שאחריה הם פשוט לא אוכלים.

סביר להניח שהתפריט שאתה אוכל/בנית לעצמך ואתה בטוח במאה אחוז שהוא מתאים לך לא באמת כזה. גם בהקפדה מלאה חשוב להשאר שבעים לאורך זמן ולא להרגיש באופן תמידי שאתה ״במשטר״ חפש לך את הסוג אוכל שהכי נוח לך איתו ושיניב לך את התוצאות הטובות ביותר. חשוב מאוד גם לא לפעול עם תזונה לקוייה מידי שתוביל לחסרים בגוף אחרת מין הסתם שיהיו בולמוסים קטנים כי אתה מונע מעצמך.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית