הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ כמה ביצים ביום?

• פותח/ת השרשור itay87
  • פורסם בתאריך

itay87

משתמש פעיל
479
70
נק' מוניטין:
134
479
70
הבנתי שכמו בכל דבר בתזונה, יש הרבה מאוד דעות.
הרבה אנשים שאומרים שהרפואה המודרנית לא צודקת בהמלצות שלה על כולסטרול ונושאים דומים, ובד"כ גם אלו שנוקטים יותר בסגנון הפליאו והדיאטה דלת הפחמימות לפי מה שהבנתי.
בכל מקרה, למתאמן יחסית מתחיל כמוני, במשקל 67 קילו במסה(בן 18)- כמה ביצים אפשר לאכול? אבא שלי פעם היה גבולי בכולסטרול, אבל חוץ מזה לא מכיר בעיות.
ואפשר פשוט לאכול רק את החלבון אם אני רוצה עוד חלבונים בתפריט שלי?

הבנתי שכמו בכל דבר בתזונה, יש הרבה מאוד דעות.
הרבה אנשים שאומרים שהרפואה המודרנית לא צודקת בהמלצות שלה על כולסטרול ונושאים דומים, ובד"כ גם אלו שנוקטים יותר בסגנון הפליאו והדיאטה דלת הפחמימות לפי מה שהבנתי.
בכל מקרה, למתאמן יחסית מתחיל כמוני, במשקל 67 קילו במסה(בן 18)- כמה ביצים אפשר לאכול? אבא שלי פעם היה גבולי בכולסטרול, אבל חוץ מזה לא מכיר בעיות.
ואפשר פשוט לאכול רק את החלבון אם אני רוצה עוד חלבונים בתפריט שלי?
זאת לא דעה, יותר ויותר מחקרים שנעשים בצורה טובה יותר מראים כי אכילת כולסטרול לא משפיע על כמות הכולסטרול בדם.

ביצים? כמה שאתה רוצה פחות או יותר, אני מניח שאתה לא רוצה 10
אבל אני מכיר גם מישהו שאוכל 8 בבוקר והוא חי ונושם ובריא מאד והוא גם משוויץ בבדיקות דם שלו.
בנוגע לפליאו, זה גם שטויות, תאכל מאוזן עם מספיק חלבון (רוב האנשים לא צורכים מספיק חלבון ואוכלים לפעמים רק 30 גרם ביום, שזה אומר שרוב התזונה שלהם פחמימתית [בנוסף לכך יש את השטות של להמנע משומן] עשיו כמויות סוכר גבוהות בדם ושחיקת רצפטורים, או רמות גבוהות של אינסולין לאורך היום, זה לא בריא, אבל תזונה מאוזנת תאזן לך את רמות הסוכר)

אין בעייה עם צריכה גבוהה של ביצים. לא צריך להפריד בין החלבון לחלמון. אפילו הFDA כבר חזר בו וירד מההמלצה להמנע מאכילת כולסטרול, כי זה היה קשקוש מלכתחילה - ההמלצה הזו לא רלוונטית.

• פותח/ת השרשור
זאת לא דעה, יותר ויותר מחקרים שנעשים בצורה טובה יותר מראים כי אכילת כולסטרול לא משפיע על כמות הכולסטרול בדם.

ביצים? כמה שאתה רוצה פחות או יותר, אני מניח שאתה לא רוצה 10
אבל אני מכיר גם מישהו שאוכל 8 בבוקר והוא חי ונושם ובריא מאד והוא גם משוויץ בבדיקות דם שלו.
בנוגע לפליאו, זה גם שטויות, תאכל מאוזן עם מספיק חלבון (רוב האנשים לא צורכים מספיק חלבון ואוכלים לפעמים רק 30 גרם ביום, שזה אומר שרוב התזונה שלהם פחמימתית [בנוסף לכך יש את השטות של להמנע משומן] עשיו כמויות סוכר גבוהות בדם ושחיקת רצפטורים, או רמות גבוהות של אינסולין לאורך היום, זה לא בריא, אבל תזונה מאוזנת תאזן לך את רמות הסוכר)

כלומר אין מניעה לאכול גם 5-6 ביצים ביום? זה חלבון קל זול וטעים..

• פותח/ת השרשור
אז אני חייב לשאול,למה אנשים משתמשים באבקת חלבון? כלומר אם אתה אוכל 8 ביצים,יש לך באזור ה90 גרם חלבון-למי זה לא יספיק כדי לתחזק אץ התפריט היומי שלו? גם בלי כסף כמעט.
אני פשוט לפני גיוס,ומנסה לתכנן את צריכת המזון שלי מחדש...

אז אני חייב לשאול,למה אנשים משתמשים באבקת חלבון? כלומר אם אתה אוכל 8 ביצים,יש לך באזור ה90 גרם חלבון-למי זה לא יספיק כדי לתחזק אץ התפריט היומי שלו? גם בלי כסף כמעט.
אני פשוט לפני גיוס,ומנסה לתכנן את צריכת המזון שלי מחדש...
קודם כל , 99% מהמתאמנים משתמשים באבקת חלבון כי הם חושבים שזה תוסף פלאים שיפתח להם שרירים.
בלי קשר, אנשים אוהבים לקחת חלבון ישר אחרי האימון ומה לעשות שאבקה זאת הדרך הכי קלה (וטעימה).

חלבון קל זה לא, אין המון חלבון בביצים, כמו למשל טונה או עוף.
ויש בביצים שומן אז את כל השומן שלך אתה מבזבז על ביצים, ובלי הצהוב זה לא באמת טעים.

אין בעייה עם צריכה גבוהה של ביצים. לא צריך להפריד בין החלבון לחלמון. אפילו הFDA כבר חזר בו וירד מההמלצה להמנע מאכילת כולסטרול, כי זה היה קשקוש מלכתחילה - ההמלצה הזו לא רלוונטית.

זה לא נכון/מדויק.

ההשפעה של צריכת כולסטרול על רמתו בדם היא נמוכה מאוד, אבל כן קיימת.
לכן, כנראה שרצוי לאכול כמה שמתחשק לך אבל רק בתנאי שאין אצלך רמות גבוהות מלכתחילה.

זה לא נכון/מדויק.

ההשפעה של צריכת כולסטרול על רמתו בדם היא נמוכה מאוד, אבל כן קיימת.
לכן, כנראה שרצוי לאכול כמה שמתחשק לך אבל רק בתנאי שאין אצלך רמות גבוהות מלכתחילה.
רוב הבעיות של ldl סוג 2 נובעות על פי הספרות מרמות גבוהות של סוכר בדם.

יש לך קישור להביא לי? הייתי שמח לראות הוכחה

אפילו הFDA כבר חזר בו וירד מההמלצה להמנע מאכילת כולסטרול
על זה לא שמעתי. מקור?

העמדה האחרונה שלהם, למיטב ידיעתי, מוצהרת כאן ואצטט רק משפט אחד משם:

"Scientific evidence shows that consumption of saturated fat, trans fat, and dietary cholesterol raises low-density lipoprotein (LDL or "bad") cholesterol levels that increase the risk of coronary heart disease (CHD)"

יש לך קישור להביא לי? הייתי שמח לראות הוכחה
יש בפורום תזונה בנעוץ.

על זה לא שמעתי. מקור?

העמדה האחרונה שלהם, למיטב ידיעתי, מוצהרת כאן ואצטט רק משפט אחד משם:

"Scientific evidence shows that consumption of saturated fat, trans fat, and dietary cholesterol raises low-density lipoprotein (LDL or "bad") cholesterol levels that increase the risk of coronary heart disease (CHD)"
זה לא מעודכן אם ככה. לא יודע איפה היית, אבל היה באזז גדול על זה. הם ביטלו רק את ההמלצה בנוגע לכולסטרול.
אני מהנייד כך שלא ממש יכול לקשר אותך, אבל גיגול קצר יעשה את העבודה.

היה באזז גדול על זה. הם ביטלו רק את ההמלצה בנוגע לכולסטרול
באזז באמת היה, אבל למיטב ידיעתי בלי קשר ל-FDA שטרם שינה את עמדתו (אלא אם כן המניאקים פשוט לא טרחו להודיע לי).
ראה, למשל, את הפוסט הזה שלי.

באזז באמת היה, אבל למיטב ידיעתי בלי קשר ל-FDA שטרם שינה את עמדתו (אלא אם כן המניאקים פשוט לא טרחו להודיע לי).
ראה, למשל, את הפוסט הזה שלי.
כשאהיה מול מחשב אשב על זה. תודה על הקישורים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית