עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
אחי צא מהסרט זה לא מדע.פייגלין מתנחל דתי מטורלל בקטע הבטחוני?
יש לך גיבוי לטענה הזאת?
כי... זה... בחינם?למה אף אחד לא קורא לוויז מונופול?
מעניין.. יש סופרים שיש אותם, בקטן.אמרו לך שיש 1100 חברות קטנות שמתחרות במונופולים,אתה רואה אותם בסופר?
אחי המצב המדובר נוצר דווקא ובגלל התערבות ממשלתיתהשוק הישראלי בעיקר בגלל גודלו או יותר מדויק קוטנו לעולם יהיה מאופיין בדואופוליות (קבוצת חברות ששולטת במרבית השוק). לדוגמא חברות הדלק, סלולר, בנקים וכמעט כל תחום בארץ נשלט ע'י 4-5 חברות גדולות לכל היותר.
לכן הממשלה צריכה לנקוט שני צעדים עיקריים:
1. פיקוח הדוק על החברות על מנת שלא ינצלו את כוחן לרעה
2. עידוד עסקים קטנים
לצערי או לצער כולנו שני הדברים האלה לא מבוצעים ובמידה רבה מבוצעים בצורה רעה מאוד שמייצרת עיוותים.
לא אמרת? אם ככה התבלבלתי בינך לבין מישנו אחר כאן. אז מה אתה טוען?איפה רשמתי משהו על ראש הממשלה?
יצא לי לנסות הרבה דברים בחיים אתה צריך להיות יותר ספציפיאתה ממש מנסה, אה?
תלןי למי, הם לא ארגון ללא מטרת רווח, הם פשוט בוחרים לעשות כסף בצורה אחרת.כי... זה... בחינם?
לא אמרת? אם ככה התבלבלתי בינך לבין מישנו אחר כאן. אז מה אתה טוען?
יצא לי לנסות הרבה דברים בחיים אתה צריך להיות יותר ספציפי
תלןי למי, הם לא ארגון ללא מטרת רווח, הם פשוט בוחרים לעשות כסף בצורה אחרת.
מה עם וואטסאפ? אף אחד לא מתחרה בהם, בטח לא בהצלחה (שקול ל1100 חברות קטנות) .. מונופול בתחום הודעות הסלולר החינמיות והן עולות 1$ בשנה אם אני לא טועה. נכון שהמחירים כאן נמוכים, וזה מראה שבסוף הדיבור הוא על יוקר המחיה ולא על מונופול כזה או אחר כי אף אחד לא מונע מאף אחד להקים מפעל ולהתחרות בתנובה, אף אחד ןא מונע ממך לנסות לפתח נוסחא ולשבור את קוקה קולה, אתה פשוט לא תצליח כי זה שוק בוגר שיאכל אותך (שוב ההקבלה לעולם האפליקציות.. אף אחד לא יתחרה בגוגל)
@hanan לגבי עידוד עסקים קטנים זה מתחיל התהליך ויש המון המון הקלות שנעשו (לפיד) וזה תהליכים שלוקחים המון זמן.. אף אחד לא בנה מדינה מושלמת עדיין בעולם
אין ספק שצריך לעודד את זה ולדרוש, אבל בואו לא נשכח שגם מונופולים חשובים לכל מדינה.. הפנסיה של כל העובדים כאן מושקעת במונופולים האלה אז אל תמהרו כל כך מהר לפרק אותם
היתי השבוע בסטופ מרקט.. פתאום אני קולט ערימות של חלב שנקרא "חלב ההרים", בקופסאות קטנות.. מחיר די יקר, ייצור ברמת הגולן.
עם כל הרצון לעזור לחברות הקטנות, בגלל המחירים היקרים אל מול המתחרות הגדולות זה פשוט לא אפשרי לקנות אותם.
לפי מילטון פרידמן בספרו "היד הנעלמה" בשוק חופשי מלא, מונופול זה דבר טוב שכן זה אומר שהחברה היא איכותית אמינה וזולה והלקוחות מרוצים ממנה ולא מחפשים תחליף.לא אמרת? אם ככה התבלבלתי בינך לבין מישנו אחר כאן. אז מה אתה טוען?
יצא לי לנסות הרבה דברים בחיים אתה צריך להיות יותר ספציפי
תלןי למי, הם לא ארגון ללא מטרת רווח, הם פשוט בוחרים לעשות כסף בצורה אחרת.
מה עם וואטסאפ? אף אחד לא מתחרה בהם, בטח לא בהצלחה (שקול ל1100 חברות קטנות) .. מונופול בתחום הודעות הסלולר החינמיות והן עולות 1$ בשנה אם אני לא טועה. נכון שהמחירים כאן נמוכים, וזה מראה שבסוף הדיבור הוא על יוקר המחיה ולא על מונופול כזה או אחר כי אף אחד לא מונע מאף אחד להקים מפעל ולהתחרות בתנובה, אף אחד ןא מונע ממך לנסות לפתח נוסחא ולשבור את קוקה קולה, אתה פשוט לא תצליח כי זה שוק בוגר שיאכל אותך (שוב ההקבלה לעולם האפליקציות.. אף אחד לא יתחרה בגוגל)
@hanan לגבי עידוד עסקים קטנים זה מתחיל התהליך ויש המון המון הקלות שנעשו (לפיד) וזה תהליכים שלוקחים המון זמן.. אף אחד לא בנה מדינה מושלמת עדיין בעולם
אין ספק שצריך לעודד את זה ולדרוש, אבל בואו לא נשכח שגם מונופולים חשובים לכל מדינה.. הפנסיה של כל העובדים כאן מושקעת במונופולים האלה אז אל תמהרו כל כך מהר לפרק אותם
ביבי אשם בפסיביות שלו. ראה נפתלי בנט, תוך שנתיים בלבד במשרד הכלכלה פירק את קרטל החקלאים והכניס עוד חברות לתחום המלט. זה אומנם לא מרשים, אבל לפחות עשה משהו כדי לתקן "כשלים" בשוק. תפרק את מועצת החלב וההסתדרות והינה לך עוד חסכון גדול מאוד למשק. תעשה חוק ששביתות/השבתת המשק היא לא חוקית ללא אישור משפטי והינה לך חסכון של כמה מילארדים טובים למדינה בשנה וייצוב הכלכלה ע"י בטחון בייצוא/ייבוא שאסי מחר, זה שאחראי על ביתן 3 בנמל חיפה לא יחליט שלא בא לו פתאום לעבוד כי לא העלו לו את המשכרות ב 10 אלף שקל בחודש. אלו כשלי שוק שצריך לטפל בהם אבל לראש הממשלה שלך אין ביצים להתמודד מול בעלי ההון (אותם ה 15-20 איש שמחזקיים את רוב הכסף במדינה). יתרה מזאת, הוא מקורב אליהם מאוד עד לרמה של שחיתות. ושחיתות מתקיימת בכנסת כל יום: "בוא אתן לך כסף לפרוייקט X אבל תצביע בכנסת על Y בשבילי (או שאל תבוא בכלל ואל תצביע)". ראה מה קרה בוועדת ששינסקי וסתיו שפיר - המדינה רקובה מהיסוד - לפחות מיוון 2.לא אמרת? אם ככה התבלבלתי בינך לבין מישנו אחר כאן. אז מה אתה טוען?
סביר להניח שאם ביבי יעשה את זה ללא תמיכת ציבור נרחבת, יתכן שתהיה התנקשות שניה בראש ממשלה.תפרק את מועצת החלב וההסתדרות
יש גבול להתערבות לדעתי וגם לאי התערבות.ביבי אשם בפסיביות שלו. ראה נפתלי בנט, תוך שנתיים בלבד במשרד הכלכלה פירק את קרטל החקלאים והכניס עוד חברות לתחום המלט. זה אומנם לא מרשים, אבל לפחות עשה משהו כדי לתקן "כשלים" בשוק. תפרק את מועצת החלב וההסתדרות והינה לך עוד חסכון גדול מאוד למשק. תעשה חוק ששביתות/השבתת המשק היא לא חוקית ללא אישור משפטי והינה לך חסכון של כמה מילארדים טובים למדינה בשנה וייצוב הכלכלה ע"י בטחון בייצוא/ייבוא שאסי מחר, זה שאחראי על ביתן 3 בנמל חיפה לא יחליט שלא בא לו פתאום לעבוד כי לא העלו לו את המשכרות ב 10 אלף שקל בחודש. אלו כשלי שוק שצריך לטפל בהם אבל לראש הממשלה שלך אין ביצים להתמודד מול בעלי ההון (אותם ה 15-20 איש שמחזקיים את רוב הכסף במדינה). יתרה מזאת, הוא מקורב אליהם מאוד עד לרמה של שחיתות. ושחיתות מתקיימת בכנסת כל יום: "בוא אתן לך כסף לפרוייקט X אבל תצביע בכנסת על Y בשבילי (או שאל תבוא בכלל ואל תצביע)". ראה מה קרה בוועדת ששינסקי וסתיו שפיר - המדינה רקובה מהיסוד - לפחות מיוון 2.
מי שחושב שלמדינה אין מספיק כסף הוא טועה ובגדול. למדינה יש עודף כספי מטורף, במיוחד במטבע חוץ, אבל יש פשוט מלא קומבינות ודילים פנימיים שגומרים את הכסף הזה ואומרים לאנשים אחרי זה "אין לנו כסף, אנחנו מדינה מסכנה וקטנה".
אני אשמח שתשמור על רמת דיון ולא תרד לרמה של דיבורי שטויות וכו', אם קשה אני אבין רק תודיע .אתה כותב הרבה שטויות.
הסיבה שכולם משתמשים בוואטצאפ זה כי זאת התוכנה הנוחה והידידותית ביותר למשתמש וכולם משתמשים בה,לא כי הם משלמים כסף לאפל כדי שלא יישתמשו באף תוכנה אחרת באפסטור.
לפני גוגל כרום כולם השתמשו באקספלורר ופיירפוקס וכו,מה קרה פתאום כולם עברו לכרום?כי זה מונופול או כי זה פשוט דפדפן הרבה יותר טוב?
יש גבול להתערבות לדעתי וגם לאי התערבות.
בכלליות פירוק מונופולים הוא טייטל שנשמע מעולה לאזרח הפשוט אבל בפועל זה בלתי אפשרי מבחינת הכלכלה כי כולם נשענים על זה כלכלית (השקעות ברמת המדינה) .
לגבי שחיתויות.. ככה זה עובד במקומות האלה. אני יכול להבטיח שכל אחד במצב כזה היה מגיע בכלל למעמד רק בדרכים האלו, הלוואי שזה לא היה ככה.. אבל העולם לא עובד ככה לעצרנו
אני אשמח שתשמור על רמת דיון ולא תרד לרמה של דיבורי שטויות וכו', אם קשה אני אבין רק תודיע .
בוא ניקח את הדוגמא של וויז, מה יקרה אם וויז יחליטו שפרסום אצלהם מהיום עולה 20000$ ליום, אז אתה תצפה שממשלה תממן את הפרסום ללקוחות הקטנים כי וויז היא מונופול בתחום הניווט החינמי והפרסום שם יכול להשפיע המון על הלקוחות הקטנים? או שאולי תרוץ ותנסה לפתח אפליקציה מתחרה?
לגבי כרום, דפדפן מעולה, ואתה חןשב שגוגל לא הופכת לאחד המונופולים הכי גדולים בעולם? למה שם זה בסדר אבל בחלב לא?
ישראלים אשכרה חיים בסרט שאנחנו מעצמה עולמית.אחי צא מהסרט זה לא מדע.
הוא רוצה להשיב את הר הבית לידנו, יש לך מושג איזו תגובה ערבית זה יגרור?
אתה יודע מה אתה שווה ללא גיבוי אמריקאי?
אתה תמים וכל ישראלי שני טיפש חושב שהוא מבין.
דיברתי עם אנשים שהם בכירים מאד בביטחון והם אמרו לי חד וחלק, בלי אמריקה אנחנו כלום ושום דבר.
אז אנחנו לא יכולים לפתוח במלחמות אדירות באופן חד צדדי, וגם אם אמריקה הייתה לצידנו עדיין יתכן וזה היה מצית מלחמת עולם שלישית,
יש לך מושג כמה המקום הזה קדוש למוסלמים?
סביר להניח שאם ביבי יעשה את זה ללא תמיכת ציבור נרחבת, יתכן שתהיה התנקשות שניה בראש ממשלה.
הישראלי שונא מונופולים והוא ירצה לטפל בהם עם עוד פיקוח!שמעתי על התנקשויות פוליטיות על רקע דתי ולאומני, עוד לא שמעתי על התנקשות על רקע של פירוק מונופולים וועדי עובדים ( ולא, ההיעלמות של ג'ימי הופה לא נחשבת).
הכל סובב סביב כסףשמעתי על התנקשויות פוליטיות על רקע דתי ולאומני, עוד לא שמעתי על התנקשות על רקע של פירוק מונופולים וועדי עובדים ( ולא, ההיעלמות של ג'ימי הופה לא נחשבת).