איך נראה מונופול בסופרמרקט - מתוך הסדרה ''מגש הכסף''

יבוא יום שאנשים יבינו שראש ממשלה לא קובע כמה כסף נכנס להם לכיס.. כמה עולה חלב בסופר ועוד דברים לא הגיוניים כאלה

עריכה:

אחרי שראיתי חלק קטן מהסרטון עלתה לי שאלה מעניינת לכל הכועסים... למה אף אחד לא קורא לוויז מונופול?
למה אף אחד לא אומר שפייסבוק/גוגל/אפל מונופולים בתחומם?
אני לא מבין את ההשוואה. כל אחד מהנ"ל המציאו דברים חדשים ויחודיים שמאיצים את עולם האינטרנט והטכנולוגיה, והם מונופולים בגלל בחירת הלקוחות, ולא בגלל בלעדיות כזו או אחרת.

אני לא מבין את ההשוואה. כל אחד מהנ"ל המציאו דברים חדשים ויחודיים שמאיצים את עולם האינטרנט והטכנולוגיה, והם מונופולים בגלל בחירת הלקוחות, ולא בגלל בלעדיות כזו או אחרת.
יותר נכון כי הם היו הראשונים.

יש הבדל,אתה יכול להמציא מנוע חיפוש חדשני ויעיל יותר מגוגל,אבל גוגל יוציאו אותך מהתחרות כי אין לך את הכסף שיש להם

יש הבדל,אתה יכול להמציא מנוע חיפוש חדשני ויעיל יותר מגוגל,אבל גוגל יוציאו אותך מהתחרות כי אין לך את הכסף שיש להם
נכון, אבל הם הגיעו לשם בזכות כך שבמשך המון שנים לא קם אף מתחרה ראוי. זה שונה מתחום החלב כי בחלב אין יותר מדי הבדלים, ואין סיבה ממשית להעדיף חלב תנובה על פני טרה או חברה קטנה אחרת. אגב, שופרסל כבר משווקים חלב עם המותג שלהם במחיר זול משל המונופולים.

נכון, אבל הם הגיעו לשם בזכות כך שבמשך המון שנים לא קם אף מתחרה ראוי. זה שונה מתחום החלב כי בחלב אין יותר מדי הבדלים, ואין סיבה ממשית להעדיף חלב תנובה על פני טרה או חברה קטנה אחרת. אגב, שופרסל כבר משווקים חלב עם המותג שלהם במחיר זול משל המונופולים.
זה יותר קשור בזה שבני אדם לא אוהבים שינוי,ולא בוטחים במה שלא ממותג גם אם זה אותו הדבר.

רוצה שייכנס לממשלה מישהו שלא אכפת לו מדעת קהל ופופולאריות ובא לעבוד,כמובן שזה יקרה קצת אחרי שחייזרים ישתלטו על כדוה"א

איך אפשר להיות יותר ספציפי מזה?
שהממשלה תפסיק לפרנס עסקים כושלים,מישהו רוצה פריגת?
זה נשמע לך כמו התנהלות ממשלתית תקינה?

טוב אף אחד לא רוצה פריגת, מבטלים.
טוב ומה עם העובדים?

רק להאשים זה קל, תנסה לתת פתרון אמיתי

זה נשמע לך כמו התנהלות ממשלתית תקינה?

טוב אף אחד לא רוצה פריגת, מבטלים.
טוב ומה עם העובדים?

רק להאשים זה קל, תנסה לתת פתרון אמיתי

אין פתרון "אמיתי" יש פתרון נקודתי,אני רוצה ממשלה קפיטליסטית,לך זה לא נראה תקין כי אתה חושב שסוציאליזם עוזר למישהו,אבל בתאכלס הוא רק שם את כולם בקו אחד.
אם מפעל מפסיד כסף,אין סיבה שאני או אותה נממן אותו.
אם אתה תכנס לחובות הממשלה לא תבוא להציל אותך,נכון?אז למה אתה צריך להציל מפעל כושל?
אם אני כבן אדם שרוצה להצליח בחיים אצטרך לתת חצי מהמשכורת שלי כדי לממן חצי מדינה,זה לא ממש הגיוני נכון?

אין פתרון "אמיתי" יש פתרון נקודתי,אני רוצה ממשלה קפיטליסטית,לך זה לא נראה תקין כי אתה חושב שסוציאליזם עוזר למישהו,אבל בתאכלס הוא רק שם את כולם בקו אחד.
אם מפעל מפסיד כסף,אין סיבה שאני או אותה נממן אותו.
אם אתה תכנס לחובות הממשלה לא תבוא להציל אותך,נכון?אז למה אתה צריך להציל מפעל כושל?
אם אני כבן אדם שרוצה להצליח בחיים אצטרך לתת חצי מהמשכורת שלי כדי לממן חצי מדינה,זה לא ממש הגיוני נכון?
הבעיה היא שבחלק מהמפעלים האלה המדינה מושקעת במניות ואז יש לה אינטרס עצום לקדם אותה.
וזה רק דוגמא אחת לאינטרס לקדם חברה.

וכן חברה קטנה אף אחד לא יציל כי היא קטנה..

הבעיה היא שבחלק מהמפעלים האלה המדינה מושקעת במניות ואז יש לה אינטרס עצום לקדם אותה.
וזה רק דוגמא אחת לאינטרס לקדם חברה.

וכן חברה קטנה אף אחד לא יציל כי היא קטנה..

שטויות,אף אחד לא ישקיע בספינה שוקעת

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית