ייעוץ מתקשה לבנות תפריט

Azorder

משתמש מתחיל
72
3
נק' מוניטין:
28
72
3
התחלתי SS לפני כמה ימים ובשביל התוכנית צריך להיות בפלוס קלורי של 500.
אני ממש מתקשה לבנות תפריט נקי עם כמויות אוכל הגיוניות שבנאדם יכול לאכול ביום.
אני גובה 1.70 על 66 קילו.
אני רוצה להתחיל מ2500 קלוריות ביום אבל בכל תפריט שניסיתי לבנות או שהכמויות אוכל היו משוגעות או שלא הצלחתי להגביל את התפריט ל2 גרם חלבון לקילו גוף, גרם שומן לקילו גוף וכל השאר פחמימות.
אשמח לעזרה 😃

יש לך משהו להוסיף אולי? 😃
צריך להקפיץ למעלה את השומן. יש לך אפשרות לתסף באגוזים, חמאת בוטנים (ראיתי שיש לך כבר אבל תאכל עוד), טחינה, חומוס, זיתים ירוקים (אפשר להכין סנדוויצ'ים עם חמאה וגבינה ולשים בטוסטר זה יוצא ממש טעים ומביא לך הרבה חלבון/שומן).
פחמימה אפשר להקפיץ גם ממאכלים עם ערך קלורי גבוה יותר כמו תפוח אדמה, פסטה.
יש לך מאכלים שהם רבי קלוריות בפני עצמם כמו מלאווח, פיצה וכו.

בכל מקרה, מבחינת חלבון אתה בסדר, מבחינת שומן/פחמימה יש הרבה דרכים יצירתיות להוסיף עוד 😃

ההבדל בין מסה נקייה למלוכלכת זה גודל הפלוס הקלורי.
זה לא משנה מאיפה הוא נובע. מה שחשוב זה הגדול.
סליחה שאני מתפרץ אבל אני חייב תשובה.
לא הבנתי כל כך אבל למה בידיוק זה לא משנה מה אני אוכל כל עוד אני מגיע לערכים ? אם אני אדפוק חומוסים כל היום במטרה להגיע לשומן או פיתות זה ממש לא בריא , לא ? וככה אני אעלה בשומן.(גם כשהערכים מתאימים )

סליחה שאני מתפרץ אבל אני חייב תשובה.
לא הבנתי כל כך אבל למה בידיוק זה לא משנה מה אני אוכל כל עוד אני מגיע לערכים ? אם אני אדפוק חומוסים כל היום במטרה להגיע לשומן או פיתות זה ממש לא בריא , לא ? וככה אני אעלה בשומן.(גם כשהערכים מתאימים )
מיתוס נפוץ. כמו שאמרתי מבחינתי תבנה את התפריט שלך על במבות קסם עם ערכים שיביאו אותך לערכים הרצויים.

מיתוס נפוץ. כמו שאמרתי מבחינתי תבנה את התפריט שלך על במבות קסם עם ערכים שיביאו אותך לערכים הרצויים.
מה עם פרופורציות בין חומצות שומן? אתה יודע מה קורה למי שרוב השומן שלו הוא מאומגה 9? ומה לגבי ויטמינים? יש הרבה ויטמינים בבמבה?

מה עם פרופורציות בין חומצות שומן? אתה יודע מה קורה למי שרוב השומן שלו הוא מאומגה 9? ומה לגבי ויטמינים? יש הרבה ויטמינים בבמבה?
מה לא היה מובן ב"קסם"
ואין קשר פה לויטמינים כי אני מדבר כרגע על ה500 קלוריות הנוספות למסה. הוא גם ככה אוכל אוכל מגוון בשאר הקלוריות שלו. (אני מקווה)
ואין לא בטוח שיש קשר בין יחסי חומצות שומן לנושא. זה נטו לבריאות של הגוף שלו.

אין לא בטוח שיש קשר בין יחסי חומצות שומן לנושא.
יצא לי לקרוא שמאוד חשוב שכל תפריט יהיה מאוזן מבחינת חומצות שומן. לדוגמא, זה מאוד לא בריא אם כל השומן שלך לדוגמא מגיע רק משמן, כי שמן בעיקר מכיל אומגה 9, ואם אתה מכניס אומגה 9 אתה צריך לאזן אותו עם אומגה 6 ואומגה 3. נכון שזה פחות רלוונטי להיפרטרופיה אבל אנחנו שופטים תפריטים לא רק על פי יכולתם להעלות אותך במסה אלה גם על פי איך שהם ישפיעו על הבריאות שלך. אני בטוח שאף אחד לא רוצה להרים 200 קילו על חשבון הבריאות שלו.

אתה באמת חושב שאם יש לך יחס בפיגור של חומצות שומן אתה תעלה במשקל פחות טוב מאדם אחר?
יש מספיק אומגה 3 בטונות ובשמן קנולה.
אתה מתעסק בדברים שוליים למדיי.

בידיוק לזה אני מתכוון :

זה נשמע לי ממש לא הגיוני שאם אני אוכל רק שומן מסוג אחד, או פחמימה פשוטה כל הזמן זה יהיה בריא כל עוד אני נצמד לערכים.
זה למה אני מחפש הסבר לכך, ולא מצאתי על זה שום דבר באינטרנט

אתה מתעסק בדברים שוליים למדיי.
אני לא מסכים שמדובר על דברים שוליים. אני מאמין שפרופסור @יהושע64 יסכים איתי.
זה נשמע לי ממש לא הגיוני שאם אני אוכל רק שומן מסוג אחד, או פחמימה פשוטה כל הזמן זה יהיה בריא כל עוד אני נצמד לערכים.
אתה צודק, זה לא יהיה. למרות שמבחינת פחמימה אני לא כל כך בטוח, אני יכול להעיד רק על חוסר פרופורציה בחומצות השומן

למה לא לבנות משהו שהוא גם בריא וגם עושה את העבודה?
ומתי בדיוק אמרתי משהו כזה?
אמרתי שאם הוא יכניס לתפריט שלו פיתה עם חומוס אף אחד לא ימות.
מקס עשית פיל מעכבר באמת. בסה"כ לבחירתו הבריאות שלו.

שלו פיתה עם חומוס אף אחד לא ימות.
סטטיסטית בנאדם מת בעולם כל 4 שניות, אז אם הוא יאכל פיתה עם חומוס ביותר מ4 שניות מישהו כן ימות.
אבל עזוב באמת עזבנו כבר את הדיון הרציני וגררנו את זה לויכוח דפוק 😆

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית