ייעוץ אחרי דדליפט כואב מעל עצמות הבריח

RDX_nBq

משתמש מתחיל
268
14
נק' מוניטין:
31
268
14
היי, אחרי דדליפט כבד אני מרגיש כאילו הגידים מעל עצמות הבריח נמתחים חזק כזה וכשאני חוזר הביתה ולוחץ עליהם אני מרגיש שמאוד תפוס ואפילו קצת כואב שם.
וגם אחרי הדדליפט אני מרגיש תזוקפים תפוסים חזק מאוד(יום אחרי זה עובר)
ואז כשאני מחזיק תמוט בחתירה אני מרגיש עומס על הגב תחתון..
ממה זה נובע?
זה כאילו הטרפזים אצלי עובדים ממש חזק בדדליפט..
ועוד שאלה שאשמח שתענו לי עליה:
כשאני מחזיק דאמבלים למשך 15 שניות בערך לדוגמא בחתירה על בנץ עליון(אחרי הבנץ עליון אני מסתובב וחותר עם 2 הדאמבלים), באמצע אני מרגיש ממש עומס על מפרק כף היד, ואותו דבר שאני עושה מכרעים וfarmer walk.
מה אפשר לעשות?

תודה מראש!

יש לך 2 אופציות
1. להעלות סרטון טכניקה כדי שנתקן לך אותה
2. לפתוח את השאלה עם תאור מפורט של הכאב בפורום פציעות ספורט.

אני חושב שאני יודע ממה זה נובע אבל אני צריך לראות סרטון של ביצוע הטכניקה שלך כדי להיות בטוח אחרת זה סתם זריקה של מילים לאוויר.
מה אפשר לעשות?
לא לעשות תרגילים שאתה לא מרגיש טוב איתם. יש לך מאות תרגילים לבחירה, בטוח שתוכל למצוא בהם קומבינציה של 10-20 שתבצע מדי שבוע ותרגיש איתם מעולה.

• פותח/ת השרשור
יש לך 2 אופציות
1. להעלות סרטון טכניקה כדי שנתקן לך אותה
2. לפתוח את השאלה עם תאור מפורט של הכאב בפורום פציעות ספורט.

אני חושב שאני יודע ממה זה נובע אבל אני צריך לראות סרטון של ביצוע הטכניקה שלך כדי להיות בטוח אחרת זה סתם זריקה של מילים לאוויר.

לא לעשות תרגילים שאתה לא מרגיש טוב איתם. יש לך מאות תרגילים לבחירה, בטוח שתוכל למצוא בהם קומבינציה של 10-20 שתבצע מדי שבוע ותרגיש איתם מעולה.
איך אפשר בלי דדליפט חח, התרגיל לא עושה לי רע, הוא פשוט מעמיס וגורם לכאבים בגידים מעל עצם הבריח ובטרפז.
אשמח שתגיד לי ממה אתה חושב שזה נובע, כל הזמן היה לי כאבים בטרפז הימני ופתאום לפני יומיים הבנתי שזה 95% מהדדליפט.
כאילו זה מעמיס ברמה אדירה על הטרפז ועל הגידים מעל עצם הבריח.
זה אפילו גם קצת בצוואר הימני, שהרגשתי את הטרפז תפוס כלכך חזק ואת הגידים פשוט נכנסתי מתחת למוט בסקוואט שהוא לוחץ על המקום שכואב בזמן שהיד השנייה מחזיקה אותו שהוא לא יקום מהראק והרגשתי את הצוואר והטרפז תפוסים ממש חזק.
וזה כבר ככה הרבה זמן!

תודה!

אשמח שתגיד לי ממה אתה חושב שזה נובע, כל הזמן היה לי כאבים בטרפז הימני ופתאום לפני יומיים הבנתי שזה 95% מהדדליפט.
אולי אתה מרים בקיפוזיס, אולי יש לך איזשהו סממן של עקמת, אולי יש לך כתף אחורית חלשה, אולי כל החוליה האחורית שלך חלשה החל מהלטיסימוס עד לסופרספינטוס. לא יכול לדעת. צריך סרטון.

• פותח/ת השרשור
אולי אתה מרים בקיפוזיס, אולי יש לך איזשהו סממן של עקמת, אולי יש לך כתף אחורית חלשה, אולי כל החוליה האחורית שלך חלשה החל מהלטיסימוס עד לסופרספינטוס. לא יכול לדעת. צריך סרטון.
כן יש לי סקוליוזוס, בדקתי את זה אצל פיוזתרפיסט ואורטופד, זה עקמת ממש קלה.
איך זה משפיע עליי בדדליפט?
וערכתי את ההודעה הקודמת והוספתי דוגמא זה אולי יכול לעזור.

איך זה משפיע עליי בדדליפט?
היה לי מתאמן שהתקשה להרים בלורדוזה והיו לו כאבים באזור הרחב גבי והיה לו 3% עקמת. זה השתפר כשהבאתי לו 2 תרגילי בידוד לכתף אחורית. אני לא יודע איך זה אצלך ובלי סרטון באמת שהכל פה תאורטי לגמרי אין לי מושג אם זה אותם הסממנים או לא.

אני לא רופא ולא פיזיוטרפיסט כל מה שאני יכול לעזור לך איתו זה המלצות לתיקון טכניקה שאולי יפתרו לך את הבעיה, ממליץ לך לפתוח אשכול בפציעות ספורט אם אתה רוצה תגובה של פיזיוטרפיסט

• פותח/ת השרשור
היה לי מתאמן שהתקשה להרים בלורדוזה והיו לו כאבים באזור הרחב גבי והיה לו 3% עקמת. זה השתפר כשהבאתי לו 2 תרגילי בידוד לכתף אחורית. אני לא יודע איך זה אצלך ובלי סרטון באמת שהכל פה תאורטי לגמרי אין לי מושג אם זה אותם הסממנים או לא.

אני לא רופא ולא פיזיוטרפיסט כל מה שאני יכול לעזור לך איתו זה המלצות לתיקון טכניקה שאולי יפתרו לך את הבעיה, ממליץ לך לפתוח אשכול בפציעות ספורט אם אתה רוצה תגובה של פיזיוטרפיסט
אז פשוט לעלות סרטון טכניקה לפה?
פתחתי כבר שם אשכול על הצוואר והטרפז(באימון הקודם התחלתי להרגיש גם את הגידים מעל עצם הבריח), יוני אמר שהוא צריך לאבחן אותי בשביל לדעת.
אני יגיד לך תאמת זה כבר המון זמן ככה,
כל הזמן הזה עד עכשיו אני מנסה להבין ממה כל זה נובע.
תודה לך על כל העזרה אחי!

או שתתדאג להחליף יד כל סט או שתישאר ברגיל כי הסיבוב של היד ממש משנה את הפוסטור של הכתף והטרפזים ואצלי למשל מרגישים את זה ...

האמת שכמה אימונים לפני הכאבים התחלתי עם זה.
זה קשור אכשהו?
זה יכול להשפיע, תפסיק עם זה, למתאמן המתחיל/בינוני לרוב אין צורך באחיזה משולבת סתם מחליש את הגריפ.
היי, אחרי דדליפט כבד אני מרגיש כאילו הגידים מעל עצמות הבריח נמתחים חזק כזה וכשאני חוזר הביתה ולוחץ עליהם אני מרגיש שמאוד תפוס ואפילו קצת כואב שם
מוכר, הטרפז עובד חזק בדדליפט
וגם אחרי הדדליפט אני מרגיש תזוקפים תפוסים חזק מאוד(יום אחרי זה עובר)
דומס בזוקפים מדדליפט- קורה אצל כולם זה בסדר.
ועוד שאלה שאשמח שתענו לי עליה:
כשאני מחזיק דאמבלים למשך 15 שניות בערך לדוגמא בחתירה על בנץ עליון(אחרי הבנץ עליון אני מסתובב וחותר עם 2 הדאמבלים), באמצע אני מרגיש ממש עומס על מפרק כף היד, ואותו דבר שאני עושה מכרעים וfarmer walk.
מה אפשר לעשות?
כנראה שאתה אוחז את המשקולות לא נכון, אי אפשר לדעת בלי לראות אותך.

• פותח/ת השרשור
או שתתדאג להחליף יד כל סט או שתישאר ברגיל כי הסיבוב של היד ממש משנה את הפוסטור של הכתף והטרפזים ואצלי למשל מרגישים את זה ...
זהו הטרפז שלי גמור, אימן קודם הרגשתי את הזוקף הימני ואת הטרפז כואבים ופשוט במקום לא לעשות כלום עשיתי את הפרוטקול פציעות והבנתי שהוא לא הכרחי למצב הזה.
אני חושב שאני יקבע תור לפיוזתרפיסט דרך רופא, אני לא מצליח לפתור את הבעיה לבד.
זה יכול להשפיע, תפסיק עם זה, למתאמן המתחיל/בינוני לרוב אין צורך באחיזה משולבת סתם מחליש את הגריפ.

מוכר, הטרפז עובד חזק בדדליפט

דומס בזוקפים מדדליפט- קורה אצל כולם זה בסדר.

כנראה שאתה אוחז את המשקולות לא נכון, אי אפשר לדעת בלי לראות אותך.
לגבי האחיזה, אני יפסיק
לגבי הטרפז, אני כבר הרבה מאוד זמן עם האזור מתוח שם, כל בוקר אני תופס ומותח את הצוואר לצד הנגדי של הטרפז הכואבת ומוציא קליקים ומותח את הטרפז כי יש תחושה מעצבנת.
אימון קודם אחרי הסקוואט הפסקתי את האימון, הבנתי שאם אני יעשה את הדדליפט אחרי הסקוואט יכאב לי.
במקום לוותר על האימון, עבדתי על טכניקה של התרגילים ועשיתי מכרעים ועליית בהונות עם משקל קל.
גם הרגשתי שבסקוואט כאב לי קצת בטרפז, והטכניקה לא הייתה הכי טובה, גם פתאום אחרי הסקוואט נתפס לי הזוקף הימני בגב.
נראלי שכל זה בגלל שיש לי עקמת קלה.
אני יקבע תור לרופא משפחה ויבקש שיפנה אותי לפיוזתרפיסט, לא הצלחתי לפתור את זה לבד.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית