דיון נושא שמעניין אותי זמן רב

m0stMuscular

משתמש קבוע
1,425
188
נק' מוניטין:
231
1,425
188
איך זה הגיוני שיש ליפטרים ממש חזקים נגיד כמו חן זוננרייך שזה לא נראה כאילו הוא מתאמן ויש עוד כאלה בפורום , כאילו מרימים הרבה אבל וואלה אם הייתי רואה אותם ברחוב לא הייתי חושב שהם מתאמנים וגם הרגליים שלהם בלי יותר מדי מסת שריר , אני לא בא במטרה להעליב או משהו פשוט אני לא מבין איך זה הגיוני ואם יש מישהו שמוכן להסביר לי את הנושא הזה ...

לא בא לקטול את הפאוורליפטינג או משהו אני גם מתכוון להשקיע בזה כשאשתחרר מהצבא (אני לוחם ולא אפשרי לעשות סקוואט ודדליפט כבדים) אפילו מחכה לרגע שאשתחרר רק כדי לסקביט סוף סוף

אם ליפטר חזק וגדול לא נראה שרירי לדעתי זה כי הוא על א.ש גבוה. אנשים על א.ש גבוה ולא שריריים באופן קיצוני לפעמים נראים לא שריריים בכלל.

כל מי שעשה פה מסה מלוכלכת יודע שבסוף החיטוב שאחרי המסה ( או אפילו באמצע, על א.ש בינוני) הוא היה נראה הרבה יותר שרירי מאשר בסוף המסה. כמובן שזה לא נכון וסביר להניח שהוא איבד שריר.

אני חושב שנאמרו פה המון דברים באשכול הזה שהם בעיקרם ברוסיינס (למרות שגם המדע יכול להפוך לברוסיינס עוד מספר שנים) . המון דיבורים על היפרטרופיה מיופיברילית וסארקופלזמית . אני אשתדל לכתוב בשפה הכי פשוטה :

אין שום מחקר התומך בסארקופזמה (שהיא ציטופלזמת תאי שריר , או בשפה פשוטה , הנוזל בתוך תא שריר) הגדלה בעיקבות אימון רזיסטיבי . זה ברוסיינס שבא מספר של פאבל צאצולין (מאמן רוסי) המתבסס על איזה מחקר רוסי . כמובן שתתכן גדלה של הנוזל (בשריר הלב) אבל אין קשר לאימון משקולות . היכן שתבוא גידול במיופירבילות , יצתרך גם לבוא גידול סארקופלזמה .

ההסבר שלי שנובע משיט שקראתי לאחרונה בהכנה לתרגום של שיטת אימון המתבססת על עבודת פאמפ . תאמת הרבה מזה מופיע בדיוק במאמר שבדיוק פורסם פה על שיטת קורטה 3X3 .

נפח עבודה : הרבה תוכניות של ליפטרים כוללים נפח עבודה פחות מנפח עבודה של "בודיבילדרים" . נכון שמשקל עבודה גבוה מגייס יותר יחידות מוטוריות ,אך הגיוס של יחידות מוטוריות קורה גם בעבודה עם משקל בינוני ,לאחר מספר חזרות יותר גדול בהתקרב לכשל (דרך אגב , אם אני זוכר נכון ממה שקראתי,מהירות ביצוע של השלב הקונצנטרי גם יכולה לגייס מספר עוד יותר רב של יחידות שריר) . ובקטע הזה בילדרים פשוט מרימים יותר משקל פר שריר לאימון מאשר ליפטרים ,ואף עושים את זה בזמן קצר יותר .

אדפטציה מוטורית : בגלל סינטזת חלבון וכמות הורמוני גדילה נתונים בגוף האדם , מסת שריר הוא מצרך "קמצני" . כאשר העבודה היא על הרמת משקלי עבודה קרובים ל1 RM ,צורת העבודת המועדפת היא גידול תאים עצביים ותאי עזר ,אשר עוזרים לבצע את ההרמה בצורה מוטורית היעילה ביותר ,ורק לאחר שמספר תאים עצביים ותאי עזר איננו מספק , רק לאחר אז הגוף יוסיף במקביל מיופיברילות . לכן ניתן להרים משקל יותר גדול וגדול והיפרטרופיה איטית (היא כמובן קוראת ,אך בקצב איטי יחסית לתהליכים עצביים) .

גנטיקה ,וסוג סיב שריר , המתחלק בגדול לtype 1 וtype 2 : חלוקה שלהם בשרירים תלוי בגנטיקה של בנאדם נתון , ויתכן שלבנאדם אשר יש לו יחס מועדף בשרירים מסוימים לtype 1 מאשר ל type 2 , יכול להרים משקלים כבדים אך יראה היפרטרופיה פחותה בפרק זמן נתון מאשר אימון במספר חזרות יותר גבוה ומשקל מעט נמוך יותר . כמו כן , אנשים שהתברכו במיוסטטין נמוך וייצור הורמונים רב יותר (מקרי או יד מכוונת מהשמיים 😃 ) מקבלים היפרפלזיה והיפרטרופיה מכל צורת עבודה , גם כאשר היא איננה מיטבית לגידול במסת שריר .
לפי מה שאני זוכר וממה שקראתי,דרך האמצע (עבור type 1 ו 2 וכל תתי סוגיהם) הוא ביצוע הרמת משקל לשריר ב80 אחוז מיכולת הרמה מקסימלית לפרק זמן אשר ניתן לתרגמו בצורה גסה לכ8 עד 12 חזרות . אך יתכן וזה לא אופטימלי .

חזרה לסעיף אחד מעל , בעבודה עם פאמפ קוראים מספר תהליכים פזיולוגים אשר אינם קוראים בעבודה עם משקל גבוה . הקשר בין נפח דם מוגבר בשריר ולבין עבודה במה שנקרא myogenic pathways ,אשר תורמים להיפרטרופיה של שריר בצורה עקיפה . כאן באה לביטוי עבודת פאמפ שבודיבילדרים מבצעים , וזה קשור בצורה ישירה למאמר שאני מתרגם על שיטת אימון מבוססת פאמפ .

ROM : הגידול בסארקומר ומיופיבריל בשריר יכול להתבצע במקביל , או בטור . כאשר מתבצע תרגיל לאורך תנועה מלאה בשריר , הנזק ועיקבותו התיקון מתבצע ע"י הוספת סיבי מיופיבריל במקביל , מה שמגדיל את החתך שטח של תאי שריר . בודיבילדרים הרבה פעמים מבצעים עבודה לאורך תנועה חלקית של סיבי השריר ,מה שמוסיף סיבי מיופיבריל בטור ,ויכול לגרום למראה יותר נפוח של שריר .
182. Toigo, M and Boutellier, U. New fundamental resistance exercise
determinants of molecular and cellular muscle adaptations.
Eur J
Appl Physiol
97: 643–663, 2006.

ניתן לראות כי השילוב של הדברים הינו יוצר מסת שריר רבה יותר בעבודת בילדינג בפרק מן נתון . כמו כן , יש להוסיף כמו שנאמר פה , שהרמות אינם מאתגרות מספיק קבוצות שריר מסוימות , בניגוד לעבודת בידוד וניתן לראות חלקי גוף קטנים יותר אצל הליפטרים (לא נגעתי פה בדיאטה ,אבל כולנו יודעים במה מדובר גם 😃 ).

למעשה , כל מה שרשמתי פה ורשום במאמר על קורטה ירושלמי ,אילו שיטות שמשומשות ע"י קבוצות אולימפיות של וויטליפטרים ממספר מדינות שונות , אשר עומדים מאחוריהם רופאים וחוקרים . השיטה מתבססת על חלוקת הזמן עד לתחרות למזוסייקלים . ההבנה שעבודת בילדינג יכולה להביא למסת שריר מהירה ,ומכאן המזוסייקל של היפרטופיה - עבודה בטווחים של בילדינג .
לאחר מכן , אדפטציה מוטורית והיא מזוסייקל של עבודת כוח . הרמה בטווחי חזרות נמוכים על מנת להביא לאדפטציה מוטורית ולפיתוח מערכת העצבים המרכזית .
אצל וויטליפטרים , המזוסייקל האחרון הוא של עבודת מהירות וטכניקה ,כי בהנפות אולימפיות ישנה חשיבות רבה ביותר למהירות ביצוע ולטכניקה נכונה ,בה הם עובדים רק על ההרמות עצמן .

מכאן ניתן לראות את החשיבות הרבה וסימביוזה שיש בין עבודת ליפטינג ולעבודה כבודיבילדר , והגיע הזמן שבמקום שאנשים ירדו אחד על השני , ילמדו אחד מהשני .

נערך לאחרונה:
איך זה הגיוני שיש ליפטרים ממש חזקים נגיד כמו חן זוננרייך שזה לא נראה כאילו הוא מתאמן ויש עוד כאלה בפורום , כאילו מרימים הרבה אבל וואלה אם הייתי רואה אותם ברחוב לא הייתי חושב שהם מתאמנים וגם הרגליים שלהם בלי יותר מדי מסת שריר , אני לא בא במטרה להעליב או משהו פשוט אני לא מבין איך זה הגיוני ואם יש מישהו שמוכן להסביר לי את הנושא הזה
דווקא רגליים זה חלק שמפותח אצל הליפטר הממוצע כי הוא מקבל נפח יפה בתוכנית כח.
לרוב מה שנותן את המראה ה"חלש" זה חוסר בהדגשה של הפלג גוף העליון שאופייני לתוכניות שבהם לוחצים בנפח נמוך ובתדירות נמוכה כמו SS.
הגיוני שליפטר שמושך 170 ק"ג ולוחץ 80 ק"ג יראה חלש, כמו שהגיוני שנראה בילדר עם פלג גוף עליון מסיבי שיוכל ללחוץ 140 ק"ג לחזרות.

למרות שזה מטופש שליפטר לא ירצה למקסם את המסת שריר כדי לייצר יותר כח, אפשר עדיין להיות חזק גם בלי מראה של מישהו מהIFFB (ראה דן גרין).
הדיספרופוציה היא מה שגורם לנו לראות את האדם כחלש וזה נגרם כי אותו מתאמן חובבן מסקוויט 3 פעמים בשבוע ולוחץ רק פעמיים (ולא 4-5 פעמים כמו שאופייני לליפטרים שברמה הגבוהה ובילדרים).

הערה - אנחנו אנשים שונים וייתכנו מקרים כמו של אדם שלא התאמן בחיים שלו ונראה כיאלו הוא בודיבילדר כמו גם ליפטר שמתאמן הרבה שנים ועדיין עם מסת שריר נמוכה.
אך זה לא קורה הרבה ורובנו נחווה גדילה משמעותית בהשוואה לאיך שנראנו לפני.

אני חושב שההתיחסות היא יותר לחובבים. בהחלט ייתכן שמתאמן כוח במשקל 80 קילו עם 20% שומן שמרים משקלים מכובדים אבל ייראה פחות 'טוב' מחברו ששוקל 65 קילו על 12% שומן.
עכשיו נשאלת השאלה מה זה יפה או לא...

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית