הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ עקמת דדליפט וסקוואט

RDX_nBq

משתמש מתחיל
268
14
נק' מוניטין:
31
268
14
היי חברה,
יש לי עקמת קלה(כתף ימין יותר גבוה מהשני), בכל מקרה כבר בערך 7 חודשים שאני סובל מטרפז תפוסה(ימין).
אף פעם לא הבנתי ממה זה נובע, הלכתי לפיוזתרפיסט והוא אמר לי שיש לי עקמת קלה ושהטרפז פשוט תפוסה.
בכל מקרה, הבנתי שזה נובע מהדדליפט,חתירה,מתח(במתח מדי פעם כי הטרפז עובדת שם חזק).
בכל מקרה אני לא מבין את זה.
אני בן 13, והמשקל הרגיל שלי בדדליפט הוא 65 ל8 חזרות.
אתמול פשוט נכנסתי עם מישהו בדדליפט(התחלנו חימום עם 40 אז נכנסתי איתו), פתאום שהגעתי ל65, אחרי סט אחד הוא מוסיף לי 7.5 כל צד.
אומר לי תנסה אל תפחד, קח תחגורה שלי אם אתה לא בטוח, אתה עושה את התרגיל מדהים ואתה יכול, אל תחשוב על המשקל פשוט תרים.
והצלחתי את ה75 ל8 חזרות.
לא כאב לי כלום, פתאום הוא הוסיף לי עוד 5 כל צד, אמר לי אתה יכול אל תפחד, עדיף לנסות, הצלחתי את זה עם טכניקה מעולה גם ל5 חזרות.
ואיך דדליפט ןסקוואט יכולים להחמיר עקמת?
אחרי זה במקם החתירה פשוט עשיתי מתח רחב.
אבל מתי שהטרפז עובד חזק הוא כואב, הטרפז שלי עבד חזק באימון שהיה לי לפני שבוע.
ואתמול נתתי דדליפט עם 20 קילו יותר ולא כאב לי כמו שכאב לי שבוע שעבר.
אני באמת לא מבין ממה זה נובע.
אני באמת מפחד ואני לא רוצה שהעקמת שלי תחמיר ושהיה לי כאבי גב בעתיד.
אני רואה תוצאות, אני ראיתי שיפור אדיר בגב ובכל הגוף, אבל הטרפז והעקמת מפחידים אותי כל הזמן.

אני רוצה בסך הכל להמשיך להתאמן חזק,לאכול טוב ולהגיע למטרה שלי.
השאלה היא אם זה יכול לגרום לי בסופו של דבר לבעיות עם העקמת ועם הגב.
בהתחלה ובאמצע היו לי כאבים כאלה של לחץ, הפיוזתרפיסט אמר לי שזה נובע רק מזה שהגב תחתון חלש ואני צריך לחזק אותו.
אחרי כמה חודשים הפסיקו הכאבים ורק מתוח לי מאוד בצוואר ימין ובטרפז.
מה אתם אומרים?

עקמת בגב? לי יש קיפוזיס והדדליפט והסקוואט ובכללי כל האימונים רק עזרו לי להתיישר, עדיין יש עקמת אבל אני הולך הרבה יותר זקוף משהייתי פעם.
תעשה הכל נכון וטוב וזה רק יעזור לעקמת

• פותח/ת השרשור
עקמת בגב? לי יש קיפוזיס והדדליפט והסקוואט ובכללי כל האימונים רק עזרו לי להתיישר, עדיין יש עקמת אבל אני הולך הרבה יותר זקוף משהייתי פעם.
תעשה הכל נכון וטוב וזה רק יעזור לעקמת
כן יש לי כתף אחת יותר גבוהה מהשנייה.
ודרך אגב, אני זוכר שלפני שהתחלתי להתאמן(הייתי משחק כדורסל) כל פעם המשפחה שלי היו אומרים לי ללכת זקוף ושאני לא הולך זקוף.
ומאז שהתחלתי להתאמן אף אחד לא אמר לי את זה.
הדבר היחיד שאני מפחד עליו זה הגב שלי, ובעיקר מהתגובה של ההורים שלי אם יקרה לי משהו כי אני בן 13.

אז תוריד מהעצימות של האימונים שלך.
תתקדם יותר לאט ואל תתפתה לחמארים שאומרים לך שאתה יכול להרים משקל שלא ניסית בחיים סתם בשביל הכיף

• פותח/ת השרשור
אז תוריד מהעצימות של האימונים שלך.
תתקדם יותר לאט ואל תתפתה לחמארים שאומרים לך שאתה יכול להרים משקל שלא ניסית בחיים סתם בשביל הכיף
אני יודע שעשיתי טעות, ולא יקרה שוב.
אף פעם לא הקשבתי לאנשים, אני מקשיב לגוף שלי.
תודה אחי!

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית