הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע ויטמין D

bentzurm

משתמש משקיע
2,972
7
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
28,609
2,972
7
במהלך החודשים האחרונים נחשפתי להרבה מידע בנושא ויטמין D. ויטמין D הוא הורמון המיוצר בגוף בעקבות חשיפה לשמש, בעל תפקידים רבים ומגוונים בפיסיולוגיה תקינה של גוף האדם. רובנו יודעים על תפקידו של ויטמין D באיזון וספיגת סידן ומניעת מחלות שלד כמו רככת. כיום ידוע לנו ממחקרים רבים שלויטמין D תפקיד והשפעה חיובית במחלות כרוניות רבות אחרות הכוללת סרטן, סוכרת, מחלות לב ועוד. מחקרים עדכניים מראים כי הסיכוי להידבקות בשפעות החזירים גם הוא נמוך יותר כאשר רמות הויטמין D בגופנו תקינות. גוף המחקר בנושא הוא רחב ומשכנע. יהיה לי קשה להעביר עד כמה בלי להישמע כמו סוכן מכירות זול של ויטמין D. תאלצו להאמין לי או לקרוא בעצמכם.
אספר לכם רק על ניסוי אחד בו חילקו קבוצה גדולה של נשים מעל גיל 55 לשתי קבוצות. קבוצה אחת קיבלה תוסף ויטמין D וסידן והקבוצה השניה קיבלה פלסבו. החוקרים עקבו אחר הנשים במשך 4 שנים וספרו את מספר מקרי הסרטן שהתגלו (החל מלאחר שנה) בכל אחת מהקבוצות. בקבוצת הנשים שלא קיבלו את התוסף נרשמו 8 מקרי סרטן מסוגים שונים ובקבוצת הפלסבו נרשמו 18 מקרים. הסיכוי שתתקבל תוצאה כזו במקרה (בהנחה שלטיפול אין השפעה) הוא קטן מחצי אחוז (p-value<0.005). זהו ניסוי רנדומלי מבוקר וכפול סמיות (double blind randomized control trial) - הכלי החזק ביותר העומד ברשות המחקר הרפואי.

אז מה הבעיה? המקור הטבעי לויטמין D הוא חשיפה לקרינת השמש. אורח החיים המודרני (המוצל) בשילוב עם הימנעות מחשיפה לשמש שבאה בעיקבות גילוי הקשר שבין חשיפת יתר והתפתחות סרטן העור, גרם לכך שרוב האוכלוסיה (על פי נתוני מחקר ישראלי עדכני) לוקה במחסור של ויטמין D.

מה ניתן לעשות?
הדבר הנכון ביותר הוא לבצע בדיקת דם תקופתית כדי לדעת בדיוק את רמת הויטמין D בגופכם ולפעול בהתאם. הבעיה היא שזה דורש ללכת לרופא וגם לשכנע אותו שאתם צריכים בדיקה כזאת. כולנו יודעים שזה לא הולך לקרות.
הדבר הפשוט והקל הוא לצרוך תוסף ויטמין D. אני ממליץ לקחת 1000-2000 יחידות ביום. 2000 יחידות היא הקצובה היומית המירבית שמשרד הבריאות מגדיר למבוגר. העלות של תוספי ויטמין D הוא נמוך מאוד. ניתן להזמין ברשת אספקה שנתית (365 קפסולות של 2000 יחידות) בפחות ממאה שקלים.

רמה נמוכה של ויטמין D גם קשורה לביצועים ירודים בספורט כך שאם זה מה שאתם צריכים לשמוע אז בבקשה. קדימה לקחת D. אה, ולא לשכוח גם שמן דגים. 😃

איפה ניתן לקרוא עוד חומר בנושא:
בעברית - האתר המצוין www.vitamind.co.il בו יש הרבה מאוד חומר ומענה כמעט לכל שאלה בנושא.
באנגלית - דף המסכם הרבה חומר בנושא.

• פותח/ת השרשור
אז מה שאתה אומר זה שאם בשמש 6 דקות ביום אני מקבל מספיק ויטמין D בלי שום תוסף? אני גם יודע שיש איזה סוג של ויטמין D (ויטמין D3 או משהו) שאי אפשר לקבל מהשמש?

או במילים אחרות - אני בהפסקה בבית ספר ונמצא 10 דקות בשמש, יש לי מספיק ויטמין D?

הדרך היחידה באמת לדעת אם זה מספיק היא לעשות בדיקת דם.
אם אני צריך לנחש אז לא. 10 דקות זה מעט זמן ואתה לבוש. החשיפה היא לא בדיוק בצהריים ויש לפעמים עננים וחורף. עם מה שאני יודע היום לא הייתי סומך על זה.
הילדים שלי יקבלו ויטמין D מרגע שהם מפסיקים לינוק.

מורן בישראל זה קצת מצחיק לתסף בויטמין D .
החשיפה לשמש היא די גדולה , ואני לא מכיר בארץ מחקרים על מחסור .

אבל זה רק בתנאי שאכן נחשפים לקרינת השמש ולא מסתפקים בשיזוף פלואורסנט.

מי שתקוע כל היום במשרד - דינו כסקנדינבי בחורף.

• פותח/ת השרשור

אני מסכים שזה הרושם שאנחנו מקבלים אבל זה פשוט לא המציאות.
בפוסט הראשון יש לינק למחקר חדש שיצא בארץ השנה.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19500291

ופה יש גרף שמסכם את התוצאות:
http://vitamind.co.il/node/314

שים לב: רמה של 30 ng/ml היא הרמה המינימלית שנחשבת תקינה. נשים לא ממש מתקרבות אליה ובקבוצת הגברים אפילו בחודשי הקיץ כמחצית לא מגיעים לרמה הזאת. בחורף המספרים עוד יותר עגומים.

אמא שלי כל קיץ נמצאת כל שבת בים, הולכת המון ברחוב בשמש ואף על פי כל זאת נמצא לה מחסור בויטמין D (בבדיקות דם הייתה מתחת לנורמה), כרגע לוקחת תוסף.

• פותח/ת השרשור
אמא שלי כל קיץ נמצאת כל שבת בים, הולכת המון ברחוב בשמש ואף על פי כל זאת נמצא לה מחסור בויטמין D (בבדיקות דם הייתה מתחת לנורמה), כרגע לוקחת תוסף.

זה די נפוץ. היכולת שלנו לסנטז ויטמין D בעזרת קרני השמש יורדת עם הגיל. אם אני זוכר נכון אז בערך בגיל 50 אנחנו מייצרים ב-50% יעילות וזה יורד ל-25% בגיל 60.

לקחת ויטמין D זה סבבה כתוסף אבל חשוב לעשות בדיקות דם לפני זה, גם בחלב יש ויטמין D, גם קרינת ה UV עוזרת לסנתז אותו, אבל בגלל שהוא מסיס בשומן ובניגוד לויטמינים מקבוצת B,C אנחנו לא יכולים להשתין אותו החוצה הוא נשאר בגוף עד לשימוש ועודפים שלו יכולים לעשות בעיות, כמו כל ויטמין.

לקחת ויטמין D זה סבבה כתוסף אבל חשוב לעשות בדיקות דם לפני זה, גם בחלב יש ויטמין D, גם קרינת ה UV עוזרת לסנתז אותו, אבל בגלל שהוא מסיס בשומן ובניגוד לויטמינים מקבוצת B,C אנחנו לא יכולים להשתין אותו החוצה הוא נשאר בגוף עד לשימוש ועודפים שלו יכולים לעשות בעיות, כמו כל ויטמין.
שאלה לא כל כך קשורה, מה אמרת שאתה לומד/למדת? 😃

• פותח/ת השרשור

זה נכון שויטמין D נאגר בגוף ויש סכנה תיאורתית שעודף ויטמין D יכול להזיק. אבל צריך לזכור שני דברים:
1. הייצור של ויטמין D מהשמש מבוקר על ידי הגוף ולכן לעולם לא יגרום בעצמו לעודף ויטמין D.
2. הכמות שיש בחלב היא נמוכה מאוד. מחקרים רבים הראו שצריך לקחת המון ויטמין D כדי להתקרב לרמות מסוכנות. בלקיחת 2000 יחידות ליום אין שום סיכוי להגיע לשם.

אבל באופן עקרוני אני מסכים. חשוב לעשות בדיקות ואפילו רק בשביל לדעת שאתם נמצאים בטווח התקין גם אחרי התיסוף ושאתם לא צריכים במקרה להגדיל את המינון ל-5000 יחידות.

http://well.blogs.nytimes.com/2009/...amin-d-improve-your-athletic-performance/?hpw

The article is excellent. The recomended dose will not solve vitamin D insufficiency in most people.
I have tested 1700 people for 25-hydroxyvitamin D levels since 2005, and have treated about 1200 of them for levels less than 32 nanograms. 1000 units a day may raise some people’s level, but most people need more. I don’t know how anyone can determine how much vitamin D to take without getting a level. Some people require much higher doses, and when I’ve retested a person 3 or 6 months later, the level has never been too high.
Vitamin D toxicity hysteria is unfortunately common. The truth is that a level higher than 200 ng. is necessary to get side effects, and this would require very massive amounts of vitamin D for a long time that noone would recommend.
Some studies show higher doses, 5000 units a day, is necessary to reach a level over 32 ng. in many people. But trying to treat the insufficiency without a level is like prescribing a statin dose for cholesterol without checking a cholesterol level.
If you want to meet some people who have levels from 100 to 150 ng., go to a beach next Labor Day and talk with some of the male lifeguards who have worked full time all summer. Male llifeguards have been found to have levels in this range at the end of the summer without taking any vitamin D. Many vitamin D experts are recommending levels of 50 to 80 nanograms as ideal,.
And yes, there is evidence of Vitamin D offering resistant to viral illnesses including influenza, and much very compelling evidence regarding vitamin D and autism.
For some down to practical information on Vitamin D:

http://GettingVitaminDResults.blogspot.com and
http://RobertBakerMDHealthNewsletter.blogspot.com
(Item #2 is an Update on Vitamin D 2009)
Both web sites are free; nothing is being sold.

Robert Charles Baker MD
Primary Care Internal Medicine
Cherry Hill, NJ
[email protected]

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית