הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תפריט ללא סוכר

Coral93

משתמש מתחיל
153
41
נק' מוניטין:
78
153
41
היי לכולם!

החלטתי שאני נגמלת לגמרי מסוכר לבן או ממתיקים מלאכותיים ומזון מעובד ובניתי תפריט שהמטרה שלו היא ירידה באחוזי שומן ועוד הרבה יתרונות אחרים שיש בהמנעות מסוכר,

אשמח לשמוע את חוות דעתכם:

07:00
דייסת שיבולת שועל (3 כפות+מים)+ 2 חלבוני ביצים

10:00
תפוח

13:00
80 גרם חזה עוף+ תפוח אדמה

15:30
2 אגוזים+3 שקדים+תמר

18:00
תמר+3 שקדים

20:00
חביתה 2 ביצים+2 כפיות גבינה צפתית+מלפפון

22:00
כרוב+חסה+קוביית בולגרית+2 כפיות תירס

תודה מראש,
חג שמח 🙃

נערך לאחרונה:
אלתי בנוסף האם לטענתך יש הבדל בין אנרגיה שמקורה בשומן וחלבון לאנרגיה שמקורה בפחמימה
כן בוודאי שיש מבחינות מסויימת אבל לא ברמות הנמוכות (זאת אומרת לא בהבדלים של מספר קלוריות נמוך - שני אנשים עם תפריט זהה ונתונים זהים אחד עם 20 קלוריות מפחמימה אחד עם 20 קלוריות משומן לא הבדל גדול) אבל כן במספרים הגדולים.

והבנתי שטענת שאין הבדל מהותי בין פחמימה מורכבת לפשוטה
נכון

אני גם מכיר שסוכר לבן הוא רעל ואני שואל כדי להבין את העמדה שלך.
שאלתי שאלות די פשוטות, אם לטענתך אין הבדל בין פחמימות פשוטות למורכות מה ההבדל בין פחמימות לשאר?

אני גם מכיר שסוכר לבן הוא רעל ואני שואל כדי להבין את העמדה שלך.
שמה? סוכר זה רעל? לא יודע אכלתי אתמול אני עדיין חי.

פחמימות פשוטות למורכות
מה זה פחמימות פשוטות ומה זה מורכבות?

ה ההבדל בין פחמימות לשאר?

חלבון– מורכב מכ-20 חומצות אמינו, שחלקן נדרש לקבל מהתזונה. יחידת החלבון חשובה מאוד לתהליך הירידה במשקל ובאחוזי השומן. היתרונות הבולטים של צריכת חלבון יהיו הרגשת שובע, שמירה על מסת השריר ועוד.
1 גרם של חלבון שווה לכ-4 קלוריות. דוגמאות למאכלים עשירים בחלבון : טונה (או דגים אחרים), חזה עוף/הודו/סינטה/המבורגר (בשר באופן כללי), ביצים, גבינות ויוגורטים (חלב ביניהם) וכדומה.

● פחמימות– הם בעצם סוכרים, המילה פחמימה מורכבת מהמילים – פחמן ומים.
1 גרם של פחמימה שווה לכ-4 קלוריות. דוגמאות למאכלים עשירים בפחמימות: לחם ונגזרותיו (לאפות, פיתות, לחמניות וכו'), דגנים (אורז, לחם גם כן נקרא דגן [חיטה], שיבולת שועל, דוחן, תירס ועוד מיני רבים), פירות, סוכר וכדומה.

● שומן – (פה בעצם יש חילוק ל-3 סוגים) :

1. שומן רב בלתי רווי (אומגה 3 ו-6 ) – שומנים מסוג זה חיוניים לגוף שלנו, מכיוון שהגוף אינו יודע לייצר אותם בעצמו.
דוגמאות לשומנים אלו הם : אגוזי מלך (אומגה 3+6), שקדים (אומגה 6), כדורי אומגה 3, זרעי פשתן (אומגה 3), שמן תירס, שמן כותנה, שמן שומשום וכו'.

2. שומן חד בלתי רווי (אומגה 9) – הגוף יודע לתפקד גם בלי צריכה של שומנים אלה על ידי ייצור עצמי, אך הם חיוניים למטרות שונות כגון: העלאה של הליפופרוטאין הטוב (ידוע גם בתור "הכולסטרול הטוב" – HDL) והורדה של הליפופרוטאין הרע (ידוע גם בתור "הכולסטרול הרע" – LDL), איכות עור הגוף ועוד. דוגמאות לשמנים אלו: שמן קנולה, אבוקדו, שמן בוטנים, שמן זית (זיתים באופן כללי) וכו'.

3. שומן רווי – שומן מהחי (מוצרי בשר וחלב), חמאה, שמן קוקוס, שמן דקלים ושמן קקאו.
1 גרם של שומן שווה לכ-9 קלוריות.

** יש לציין ששומן הינו מרכיב חיוני בתפריט התזונה שלנו. התנזרות ממנו תוביל לתופעות לא נעימות כגון: דלקות, קושי בספיגה של ויטמנים ומינרלים, אי תקינות של הורמונים, אי סדירות והפסקה של המחזור (לנשים) ועוד. **
.

לא מבין מה הקטע של התגובות חסרות הפואנטה שלך.
גם שומן טראנס זה רעל לפי ההגדרה שלי וגם אותו אתה יכול לאכול ולהשאר בחיים.
אתה יודע מה ההבדל בין פחמימות פשוטות ומורכבות ואני יודע מה אומר ההבדל בין פחמימה שומן וחלבון ברמת הביוכימיה, שאלתי מה ההשפעה של תזונה שמתבססת על כל אחד מהם לטענתך.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית