הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

ייעוץ תפריט ללא סוכר

Coral93

משתמש מתחיל
153
41
נק' מוניטין:
78
153
41
היי לכולם!

החלטתי שאני נגמלת לגמרי מסוכר לבן או ממתיקים מלאכותיים ומזון מעובד ובניתי תפריט שהמטרה שלו היא ירידה באחוזי שומן ועוד הרבה יתרונות אחרים שיש בהמנעות מסוכר,

אשמח לשמוע את חוות דעתכם:

07:00
דייסת שיבולת שועל (3 כפות+מים)+ 2 חלבוני ביצים

10:00
תפוח

13:00
80 גרם חזה עוף+ תפוח אדמה

15:30
2 אגוזים+3 שקדים+תמר

18:00
תמר+3 שקדים

20:00
חביתה 2 ביצים+2 כפיות גבינה צפתית+מלפפון

22:00
כרוב+חסה+קוביית בולגרית+2 כפיות תירס

תודה מראש,
חג שמח 🙃

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
לא יודעת אם זה יוסיף לדיון שלכם, אבל קיבלתי את ההחלטה לעשות את זה בעקבות סרט שראיתי: that sugar film.

יצא לפני שנה וממש שווה צפייה

הפרשת אינסולין לא נובעת רק מפחמימות
גם אצל בני אדם יש רמת אינסולין בסיסית שאינה קשורה לצריכת פחמימות. ע"ע basal insulin.

לנושא האשכול, אלה שביקשו סימוכין לגבי הקשר בין ערך גליקמי (או עומס גליקמי) לבין סוכרת סוג מוזמנים להתחיל, למשל, כאן
ולהמשיך ע"י קריאה מדוקדקת של כל אחד מ-54 הרפרנסס. ברור שאחרי זה מומלץ לעבור על לא פחות מ-586 (כן!) מחקרים שציטטו את המאמר הזה כדי לראות באיזו מידה הם רלבנטיים לנושא. בדרך נצטרך, כמובן, לברר איך מחקרים עם מסקנות הפוכות מתיישבים עם זה, ולבסוף, מאחר ומהמאמר הזה הוא משנת 2002 נצטרך לבדוק מה התחדש בתחום מאז ועד היום.

כל זה הגיע מהתשובה הראשונה שידידנו גוגל נתן כשביקשתי ממנו לספר לי קצת על "glycemic index diabetes risk", אבל הבחור נתן עוד
upload_2015-9-29_11-25-45.png

התחלתי לעבור על כל אלה אחת אחת ואני מבטיח לתת כאן חוו"ד מלומדת כשאגמור את המטלה, אלא אם השמש תהפוך לענק אדום לפני כן, מה שכנראה יקרה (סימוכין לזה יסופקו לפי דרישה).

לחילופין, אפשר לקרוא סיכום של המצב המחקרי , שנערך ע"י מומחים שזאת העבודה שלהם. תודו שזה רעיון מקורי! איך אף אחד לא חשב על זה קודם?

אלה שביקשו סימוכין לגבי הקשר
לא אמרתי שאין קשר כלשהו, אבל לא ישיר וזה לא הגורם היחיד. אם יש לך מקור כזה שאומר דבר כזה אשמח לראות.
כי כזה אני יודע שאין.

אבל שאפו על העבודה המושקעת

גם אצל בני אדם יש רמת אינסולין בסיסית שאינה קשורה לצריכת פחמימות. ע"ע basal insulin.

לנושא האשכול, אלה שביקשו סימוכין לגבי הקשר בין ערך גליקמי (או עומס גליקמי) לבין סוכרת סוג מוזמנים להתחיל, למשל, כאן
ולהמשיך ע"י קריאה מדוקדקת של כל אחד מ-54 הרפרנסס. ברור שאחרי זה מומלץ לעבור על לא פחות מ-586 (כן!) מחקרים שציטטו את המאמר הזה כדי לראות באיזו מידה הם רלבנטיים לנושא. בדרך נצטרך, כמובן, לברר איך מחקרים עם מסקנות הפוכות מתיישבים עם זה, ולבסוף, מאחר ומהמאמר הזה הוא משנת 2002 נצטרך לבדוק מה התחדש בתחום מאז ועד היום.

כל זה הגיע מהתשובה הראשונה שידידנו גוגל נתן כשביקשתי ממנו לספר לי קצת על "glycemic index diabetes risk", אבל הבחור נתן עוד
צפה בקובץ המצורף 30062
התחלתי לעבור על כל אלה אחת אחת ואני מבטיח לתת כאן חוו"ד מלומדת כשאגמור את המטלה, אלא אם השמש תהפוך לענק אדום לפני כן, מה שכנראה יקרה (סימוכין לזה יסופקו לפי דרישה).

לחילופין, אפשר לקרוא סיכום של המצב המחקרי , שנערך ע"י מומחים שזאת העבודה שלהם. תודו שזה רעיון מקורי! איך אף אחד לא חשב על זה קודם?

חחח כל הכבוד על ההשקעה! בהמשך אוכל להביא לכם מחקרים רפואיים בנושא שמראים שחד משמעית יש קשר ישיר בין צריכת סוכר שמתפרק מהר והקפצת אינסולין בפיקים מהירים עם עליות חדות וירידות חדות לסכרת...(אינדקס גליקמי כמובן..)
יוגב אני ממליץ לא לזרוק סתם משפטים באוויר, אם אינך יודע משהו עדיף ללמוד ולחקור עליו טוב טוב מאשר סתם להגיד אין קשר ישיר, כי הרי זה ברור שיש.., בכל מקרה ללא ספק זה לא היחיד אך הוא העיקרי, יש עיניין של גנטיקה וכו'..

@shai1234
לדעתך בתזונה 'סבירה' 2000-2500 קלוריות, תהיה באמת משמעות האם 100 גרם פחמימות יגיעו מג'אנק או פחמימה 'איכותית'?

לתחושתי האיסורים על סוכר לבן, נובעים הרבה יותר מהפן ההתנהגותי מאשר מסיבות פיזיולוגיות

@shai1234
לדעתך בתזונה 'סבירה' 2000-2500 קלוריות, תהיה באמת משמעות האם 100 גרם פחמימות יגיעו מג'אנק או פחמימה 'איכותית'?

לתחושתי האיסורים על סוכר לבן, נובעים הרבה יותר מהפן ההתנהגותי מאשר מסיבות פיזיולוגיות

ברמת העיקרון ההבדלים הם מינוריים לטווח זמן מוגבל...השאלה לכמה זמן תמשיך ככה, והאם כל כמות הפחמימות שתאכל תיהיה רק מג'אנק וכמו כן תלוי מתי תאכל את זה במהלך היום...
אך במשך זמן זה עלול לפגוע בבריאות ולהעלות את הסיכויים למחלות מסויימות, ובנוסף אתה מפספס מרכיבים איכותיים כמו סיבים תזונתיים, ויטמינים וכו' שנימצאים בפחמימות איכותיות, בנוסף אם המטרה שלך היא מנימום עלייה בשומן ולמקסם תוצאות לבניית שריר (מה שנקרא 'מסה נקייה') זה לא יהיה אידיאלי.

ללא ספק אני נגד התנזרות מוחלטת מסוכר לבן או ג'אנק, אך הכל בהגבלה, לא לשכוח שיש פה גם פאן פסיכולוגי ונפשי ולפעמים לספק לגוף ג'אנק או "ארוחת צ'יט" יעזור לך להגיע למטרות שלך.
כמו כן אין ספק שיצרניות מסוימות של אוכל בריא מגזימות בעיניין הסוכר לבן על מנת לקדם את המוצרים שלהם..
אך אין לשכוח שבנוגע לסוכר לבן נטו- מדובר בפחמימה ריקה ללא ויטמינים ומינרלים, יש לו השפעות מזיקות החל מתהליך העיקול שלו שדורש ויטמינים ומינרלים מסויימים מהגוף על מנת להתעקל, וכלה בכל הסיכונים הבריאותיים ( החל ממחלות כמו סרטן, סכרת, מחלות שיניים וחניכיים וכו'), בנוסף יש לו השפעה ממכרת, ומקדם אגירת אנרגיה בתא בצורת שומן, אך שוב, פה מדובר בכמויות ולאורך זמן...

המסקנה: הכל במידה הנכונה, אין צורך להגזים ואין צורך להתנזרות מוחלטת אך יש להמעיט בסוכר לבן, וכמו כן יש הבדל בין ג'אנק לסוכר לבן נטו.

• פותח/ת השרשור
ברמת העיקרון ההבדלים הם מינוריים לטווח זמן מוגבל...השאלה לכמה זמן תמשיך ככה, והאם כל כמות הפחמימות שתאכל תיהיה רק מג'אנק וכמו כן תלוי מתי תאכל את זה במהלך היום...
אך במשך זמן זה עלול לפגוע בבריאות ולהעלות את הסיכויים למחלות מסויימות, ובנוסף אתה מפספס מרכיבים איכותיים כמו סיבים תזונתיים, ויטמינים וכו' שנימצאים בפחמימות איכותיות, בנוסף אם המטרה שלך היא מנימום עלייה בשומן ולמקסם תוצאות לבניית שריר (מה שנקרא 'מסה נקייה') זה לא יהיה אידיאלי.

ללא ספק אני נגד התנזרות מוחלטת מסוכר לבן או ג'אנק, אך הכל בהגבלה, לא לשכוח שיש פה גם פאן פסיכולוגי ונפשי ולפעמים לספק לגוף ג'אנק או "ארוחת צ'יט" יעזור לך להגיע למטרות שלך.
כמו כן אין ספק שיצרניות מסוימות של אוכל בריא מגזימות בעיניין הסוכר לבן על מנת לקדם את המוצרים שלהם..
אך אין לשכוח שבנוגע לסוכר לבן נטו- מדובר בפחמימה ריקה ללא ויטמינים ומינרלים, יש לו השפעות מזיקות החל מתהליך העיקול שלו שדורש ויטמינים ומינרלים מסויימים מהגוף על מנת להתעקל, וכלה בכל הסיכונים הבריאותיים ( החל ממחלות כמו סרטן, סכרת, מחלות שיניים וחניכיים וכו'), בנוסף יש לו השפעה ממכרת, ומקדם אגירת אנרגיה בתא בצורת שומן, אך שוב, פה מדובר בכמויות ולאורך זמן...

המסקנה: הכל במידה הנכונה, אין צורך להגזים ואין צורך להתנזרות מוחלטת אך יש להמעיט בסוכר לבן, וכמו כן יש הבדל בין ג'אנק לסוכר לבן נטו.

למה אתה חושב שארוחת צ׳יט תעזור לי להגיע למטרות?
הרי כשאני בלי אוכל מעובד ובלי סוכר מלכתחילה אין לי חשק פיזי ל״צ׳יט״

למה אתה חושב שארוחת צ׳יט תעזור לי להגיע למטרות?
הרי כשאני בלי אוכל מעובד ובלי סוכר מלכתחילה אין לי חשק פיזי ל״צ׳יט״
לא כולם אותו דבר יש אנשים שהיו רגילים לאכול אוכל בחוץ וארוחות ג'אנק ובמסגרת הדיאטה שלהם מתקשים מאוד, ולפעמים פעם בשבוע או שבועיים לאכול ארוחה כזאת יכול לעזור להם להוריד את המתח/חשק הנפשי והפסיכולוגי לאכילת המאכלים האלו, ונותן להם בוסט להמשיך בדיאטה שלהם.

א) אני שם לב לתבנית חדשה, אנשים כותבים "יוגב בלה בלה בלה" מעניין.

ב) הרבה פה מתעלמים ממשהו אחד. הבחורה בחיטוב + לא אמרתי לאכול רק ג'אנק, שאלתי על ההבדל בארוחה אחת.

כי הרי זה ברור שיש
תוכיח, תראה לי גרף של קשר ישיר. אתה יודע מה זה קשר ישיר?

אך הוא העיקרי,
תוכיח, לפי מה שכתבת, בן אדם שכל המשפחה שלו עם סכרת והוא עצמו בעודף משקל אינסוף, אבל אוכל רק קינואה ובטטה לא יחטוף סכרת. טענה מעניינת (לא)

להגיד "אתה מדבר שטויות" זה נחמד. להוכיח אחרת לא ראיתי כאן

א) אני שם לב לתבנית חדשה, אנשים כותבים "יוגב בלה בלה בלה" מעניין.

ב) הרבה פה מתעלמים ממשהו אחד. הבחורה בחיטוב + לא אמרתי לאכול רק ג'אנק, שאלתי על ההבדל בארוחה אחת.

תוכיח, תראה לי גרף של קשר ישיר. אתה יודע מה זה קשר ישיר?

תוכיח, לפי מה שכתבת, בן אדם שכל המשפחה שלו עם סכרת והוא עצמו בעודף משקל אינסוף, אבל אוכל רק קינואה ובטטה לא יחטוף סכרת. טענה מעניינת (לא)

להגיד "אתה מדבר שטויות" זה נחמד. להוכיח אחרת לא ראיתי כאן

1)אין הבדל משמעותי בארוחה אחת.
2) אביא לך הוכחה, יודע מה זה קשר ישיר...
3) שים לב שיש שני סוגי סכרת: Type 1 ו type 2...יש הבדל כך שהדוגמא שנתת לי חסרת פרטים:
האם כל המשפחה type 1 או 2? ברמת העיקרון אם הוא לא type 1 אז שליטה על הרגלי אכילה נכונים ימנעו ברוב המקרים התפתחות של סכרת
type 2
בנוסף אתה סותר את עצמך..איך הבן אדם בעודף משקל 'אינסוף' עם יש לו הרגלי אכילה טובים??מה הוא השמין ואז עשה ניסוי??
תן לי בבקשה דוגמא יותר ריאלית? בכל מקרה במידה והוא אכן שמן ולא חלה עדיין בסכרת , שיפור של הרגלי אכילה יוריד משמעותית את הסיכויים לחלות בסכרת, אומנם לא ב100 אחוז אך באחוזים ניכרים כי כמו שכבר ציינתי גם לגנטיקה פה יש משמעות.
אגב לידיעתך: סכרת type 2 היא מהמחלות הנשלטות ביותר ע"י הרגלי אכילה, בנוסף ברגע שיש לך סכרת תמיד תקרא חולה סכרת, זה לא נעלם.

אבל לא ישיר וזה לא הגורם היחיד
בזה אתה בטוח צודק, שכן יש אנשים שאוכלים סוכר ופחמימות זמינות אחרות בכמויות מדהימות ולא מפתחים תנגודת אינסולין (שהיא הקרקע עליה מתפתחת סוכרת סוג 2).

אחד המובילים את הקמפיין נגד סוכר (בעיקר פרוקטוז במקרה שלו) הוא רוברט לוסטיג, ומצאה חן בעיני ההבחנה שלו שהמצב עם סוכר היום די דומה למה שהיה המצב עם טבק לפני כמה עשורים. יש הרבה מחקרים שמצביעים על קשר סיבתי, אבל קשה למדי להראות את הסיבתיות הזאת, ויש גורמים בעלי ממון שמטילים את כל כובד משקלם למציאת החולשות במחקרים שאינם לטעמם ובה בעת מממנים מחקרים משל עצמם (שאת תוצאותיהם הם יפרסמו רק אם יימצא בהם משהו שמתאים להם). כמובן הדמיון הזה אינו מנבא כלום ומבחינה לוגית הוא לכל היותר מחזק במקצת את הטענה, אבל בכל זאת לא הייתי מתעלם ממנו לגמרי. כשהמצב המחקרי לא לגמרי ברור, ובצד אחד יש גורמים אינטרסנטיים עתירי ממון, הדעת נותנת שצריך לתת יותר משקל דווקא לאלה בצד השני כדי לתקן את העיוות שהכסף מכניס למערכת.

דבר אחד בטוח: המנעות ממזונות בעלי אינדקס גליקמי גבוה אינה מזיקה, כך שמי שלא ממש מכור למתוקים ורוצה ללכת על בטוח יודע לאיזה כיוון כדאי לו לפנות. האחרים יכולים לפחות להמיר את הפחמימות הלא-מתוקות שלהם בכאלה עם אינדקס גליקמי נמוך יותר - למשל אורז בסמטי, לחם מלא וכד'. גם אם זה לא יועיל למשק הסוכר, זה בודאי לא יזיק, ועל הדרך הרווחתם קצת סיבים ומזונות קורט.

עריכה: מחקתי משהו בנוסח המקורי כדי להיות על הצד הבטוח...

נערך לאחרונה:
בזה אתה בטוח צודק, שכן יש אנשים שאוכלים סוכר ופחמימות זמינות אחרות בכמויות מדהימות ולא מפתחים תנגודת אינסולין (שהיא הקרקע עליה מתפתחת סוכרת סוג 2).

אחד המובילים את הקמפיין נגד סוכר (בעיקר פרוקטוז במקרה שלו) הוא רוברט לוסטיג, ומצאה חן בעיני ההבחנה שלו שהמצב עם סוכר היום די דומה למה שהיה המצב עם טבק לפני כמה עשורים. יש הרבה מחקרים שמצביעים על קשר סיבתי, אבל קשה למדי להראות את הסיבתיות הזאת, ויש גורמים בעלי ממון שמטילים את כל כובד משקלם למציאת החולשות במחקרים שאינם לטעמם ובה בעת מממנים מחקרים משל עצמם (שאת תוצאותיהם הם יפרסמו רק אם יימצא בהם משהו שמתאים להם). כמובן הדמיון הזה אינו מנבא כלום ומבחינה לוגית הוא לכל היותר מחזק במקצת את הטענה, אבל בכל זאת לא הייתי מתעלם ממנו לגמרי. כשהמצב המחקרי לא לגמרי ברור, ובצד אחד יש גורמים אינטרסנטיים עתירי ממון, הדעת נותנת שצריך לתת יותר משקל דווקא לאלה בצד השני כדי לתקן את העיוות שהכסף מכניס למערכת.

דבר אחד בטוח: המנעות ממזונות בעלי אינדקס גליקמי גבוה אינה מזיקה, כך שמי שלא ממש מכור למתוקים ורוצה ללכת על בטוח יודע לאיזה כיוון כדאי לו לפנות. האחרים יכולים לפחות להמיר את הפחמימות הלא-מתוקות שלהם בכאלה עם אינדקס גליקמי נמוך יותר - למשל אורז בסמטי, לחם מלא וכד'. גם אם זה לא יועיל למשק הסוכר, זה בודאי לא יזיק, ועל הדרך הרווחתם קצת סיבים ומזונות קורט.

לקחתם את הדברים שאמרתי לכיוון אחר לגמרי....
אני אציין ואומר שוב מן הסתם שכוונתי ב"קשר ישיר" לא היית שאם אני אוכל סוכר כל היום בכמויות מטורפות אפתח סכרת
כוונתי הייתה שמי שפיתח סכרת type 2 הסיבה העיקרית והישירה הייתה על סמך אכילת סוכרים פשוטים בפיקים גבוהים..
כמובן שזה היה על מצע הגנטיקה שלו מוסיבות נוספות אך הדבר העיקרי שגרם להתפרצות המחלה זה הסוכר.

כי הרי שבדקו סכרת בדקו על אנשים חולים שהיו בריאים שהפכו להיות סכרתיים, לא על אנשים רגילים שנתנו להם המון סוכר ורצו לראות אם תתפתח אצלם סכרת.
שוב הכל יוצא מנק' ההנחה שאמרתי מההתחלה שכולנו שונים ולא לכולם יש גנטיקה זהה...
אך רוב המחקרים תומכים בכל שאכילת סוכרים פשוטים בכמויות ולזמן ממושך מעלה את הסיכויים לחלות בסכרת - לא גורמת לסכרת ב200 אחוז מהמקרים...הכל עניין של סטטיסטיקה.
ושוב אתם פעם אחת משנים מג'אנק לסוכר לבן ולמזונות בעלי ערך גליקמי גבוה...יש הבדל.

כוונתי הייתה שמי שפיתח סכרת type 2 הסיבה העיקרית והישירה הייתה על סמך אכילת סוכרים פשוטים בפיקים גבוהים..
כשאתה כותב משפט כזה בלי לסייג אותו אתה טועה בוודאות. אני יודע את זה כי אני עצמי חולה בסוכרת סוג 2 ומעולם לא אכלתי "סוכרים פשוטים בפיקים גבוהים" בכמות גדולה, לפחות לא יותר מכל החברים מסביבי שאף אחד מהם לא פיתח את המחלה. אגב, מעולם גם לא הייתי בעודף משקל.

רוב המחלות המטבוליות נגרמות כתוצאה משילוב של כמה גורמים ובהם נטיה גנטית והשפעות סביבתיות (במקרה שלנו: בעיקר תזונה ופעילות גופנית). ייתכן מאד שגם המזל משחק תפקיד.

כשאתה כותב משפט כזה בלי לסייג אותו אתה טועה בוודאות. אני יודע את זה כי אני עצמי חולה בסוכרת סוג 2 ומעולם לא אכלתי "סוכרים פשוטים בפיקים גבוהים" בכמות גדולה, לפחות לא יותר מכל החברים מסביבי שאף אחד מהם לא פיתח את המחלה. אגב, מעולם גם לא הייתי בעודף משקל.

רוב המחלות המטבוליות נגרמות כתוצאה משילוב של כמה גורמים ובהם נטיה גנטית והשפעות סביבתיות (במקרה שלנו: בעיקר תזונה ופעילות גופנית). ייתכן מאד שגם המזל משחק תפקיד.
אתה מצטט משפט מתוך הודעה שלמה שציינתי בה סייגים של גנטיקה...ואתה הוספת "בכמות גדולה"..גם אל תשכח שיכול להיות שרמת האינסולין שלך קפצה לא בהכרח מהכמות אבל בכל פעם וזה מתווסף...
שוב..תלוי גנטיקה....כנראה שיש לך רגישות גבוהה לאינסולין

בנוסף: העיניין של פעילות גופנית יותר מורכב כי זה לא בהכרח שאם לא עשית פעילות גופנית אז תחלה, פשוט התרומה של פעילות גופנית היא הפוכה..אבל זה הרבה יותר מורכב משני השורות שרשמתי פה

כנראה שלא, היום נשברתי. אפשר לנעול את הנושא 😵

כמו שאמרתי, זה לא כל כך אפשרי לעמוד בדיאטה כל כך נוקשה לאורך זמן רב, צריך לשים גבולות אבל לדעת שקיצוניות לא תמיד תעזור....
לכן תבני לך תפריט נכון ומאוזן תתמידי בו, ואל תפחדי לפרגן לעצמך מידי פעם באיזה צ'יט או פחמימה....
יש הרבה מאמרים בפורטל שתוכלי להיעזר בהם בשביל כך, וגם את הפורום כמובן,
בהצלחה בהמשך.

כנראה שלא, היום נשברתי. אפשר לנעול את הנושא 😵
כמו שאמרתי בהתחלה, התפריט שלך דל מאוד בקלוריות, בחלבון ובשומן.
אני מתאר לעצמי שהיית רעבה בצורה רצינית מאוד.

תקראי את המאמר לחיטוב מהפורטל ותבני לעצמך תפריט

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית