עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
אל תעשה מדברים יחסית פשוטים מדע מסובך...
תעשה חיפוש בגוגל ותמצא הגדרות שמתאימות לשבלונות שאתה מאמין בהן..
משום שאתה ידידי כ"כ מלומד...אני לא צריך לתת לך את ההגדרות האלה...
תן אותן אתה בשבילי....
לפי התגובה שבאה אחריך אני מבין לאן אתה מכוון....אז:
אני אתן לך את התשובה שאתה הכי לא תאהב לקורא:
צא מהאימון מבחינתי על 4....זה אימון חזק...OK...
לא כל מפתחי הגוף בעולם מתאמנים 5 על 5 כל החיים...
אין ספק שרגליים של סקוואטר של 180 הן לא רקליים של סקוואטר 150....
ואין ספק שאימוני כוח הם הכי טובים להעלאה במסה.
אבל מכן ועד להגיד שפאמפ לא נותן כלום...???
מוו - מי דיבר בכלל על פאמפ??
אמרתי איכן אני מרגיש את הרגליים....
כנראה שמפתח גוף בתקופות מסוימות עושה גם אימונים שונים מ 5 על 5....
וכנראה שהוא עושה גם סווקאט כחלק מאימון הרגליים שלו...
וכנראה שהוא רוצה להתמקד בהן יותר...
וכנראה שהי באר , אולי , יותר מתאים לו...
ושוב אולי יש כאלה שדווקא בלוא בר מרגישים יותר את הרגליים.
להגיד שפאמפ לא נותן כלום זאת יהירות...
תגיד שלדעתך ולגוף שלך זה פחות יעיל או הרבה פחות יהיר.....
אחרת - איך אתה מסביר שהצלחתי להגיע לכמעט 90 קג , טבעי , עם משקלי עבודה גבוהים..אבל עד שאביא סרטון - עם דחיקה של 100 ק"ג....
בלי אימוני 5 על 5 ???
כי אני לא יודע על מה אני מדבר ואני בטעות 10 שנים עושה דברים שבטעות עובדים??
אם ככה שניה אני חוזר כי הלכתי לשלוח טוטו\לוטו...
עשיתי פעם ראשונה 5 על 5 היוני השנה....זה נתן תוצאות נפלאות...אין על זה.
אני אתחיל עוד פעם...
אבל זה לא אומר שבין לבין אתה לא יכול לעשות אימונים "רגילים"...
ולחזק אספקטים אחרים בגוף שלך...גם אם זה מחזק אותך מנטלית...
לדוגמא:
תעשה סקוואט עם 120-110 ק"ג ל 15 - 20 חזרות עם מנוחה של בדיוק 45 שניות...
ככה 6 סטים.
זה לא אימון כוח...אפילו ממש רעיון גרוע לפי כמה אנשים...
תעשה את זה...
תרגיש את ההרגשה...וכמה מנטלית אתה סובל וממשיך...וכמה רוח לחימה אתה צריך...
זה סבל מסוג אחר והוא מחזק אותך.
כל הכבוד אם זה היה LB זה היה מספיק כי נראה שאתה שובר מקביל אבל אתה לא ממצה את כל הטווח וחבל כי זה חלק מהעניין בהיי באר. שים לב למה שקורן אמר לגבי הפיסוק, תוציא חזק ברכיים ותתישב על התאומים בלי לאבד מתח
שנייה רגע, סליחה על הבורות, אבל ברצינות מה פאמפ נותן?
על אותו משקל אני יודע שכאשר אני אוכל יותר מ3500 קלוריות או אפילו 3000 קלוריות אני עולה במשקל, ושאני שותה 2 ליטר חלב אני מרגיש יותר את המעי. השאלה היא האם זה מועיל ואם כן אז למה זה מועיל?
מה פאמפ נותן לא ענית ?
לגבי הסקווט של 20 חזרות אני מסכים איתך יש תרומה בסקווט לחזרות גבוהות אבל לא בפאמפ, זה שני דברים שונים.
לגבי אומנות לחימה יותר חשוב לך להיות חזק כדי להיות טוב בה, ולא בודיבילדר
מוו - ראיתי את הסרטונים שלך:
1. כל הכבוד על ההתקדמות -פנומנאלי.
2. להבנתי (נבנית ברגעים אלה ממש) אתה מתמקד בלואו-בר.
אישית ניסיתי אתמול את שני הסגנונות..
בהי באר אני מרגיש יותר את הרגליים בסיום הסט...יותר PUMP....
בלואו-בר המשקל מרגיש הרבה יותר נוח (בעיקר בברכיים כי יורדים פחות עמוק) אפשר לסחוב ככה יותר משקל (וזה ללא ספק יתרון) אבל גם הגב עובד הרבה (יותר מהיי) וכתוצאה מכך יש פחות PUMP ברגליים בסוף..
נראה לי שמי שמכוון יותר לפיתוח גוף צריך להתמקד בהי באר..אבל זאת ההרגשה לי על הגוף שלי.
אני פשוט מנסה להבין את הטענה שלך פה, כי אם אין לך מושג זה הופך את הטענה שלך לחסרת משמעות.
*הערה: אל תחשוב שיש לי משהו אישי נגדך אני רק רוצה לפתח דיון ולהבין למה אתה חושב שבגלל הסיבות האלו למפתח גוף עדיף להתמקד בהיי באר.
פשוט יותר מזה אין..אל תחשוב שזאת הפעם הראשונה שאני שומע את המושגים האלה....
ColdFire, אני מסכים איתך לחלוטין....
אכן הדוגמא שלי חסרה....
אני גם לא מתיימר לזה שהמצאתי תוכנית פלאים עם אבקה מיוחדת ששותים במקביל...
לא לדעת לאן אתה הולך זה סתם להתאמן בלי יעד ובלי תוכנית...ואני לא דיברתי על זה בכללללללללללל
איך אני יודע שהאימון עצים?? או אני יודע שאני מתקדם??
וואלה - יש את הבוקר למחרת האימון , יש הרגשה בגוף...יש עליה במשקל , יש עליה בחיטוב, יש עליה במשקלי עבודה...יש נסיון ואינסטיקטים שאחרי כמה שנים במכון אומרים לך יותר טוב מכל מאמן בעולם מה טוב בשבילך....השאלה אם אתה באמת מבצע מחשבה על האימון שלך או שסתם אתה בא להזיע...
אני יכול להבטיח לך שאני משקיע מחשבה...
לא קרה לי שהתאמנתי סתם , הכל בתקופות מסודרות ועם אימונים רשומים מראש על הדף לפני כל אימון כולל משקלים.
כל התוכניות האימונים הן גנריות - אתה עושה את מה שטוב לך...
אני זה שמרגיש את הגוף ואת מה שעובד...אני זה שנותן לעצמי דו"ח..
וזה לא אומר שלא עשיתי טעויות ושאני במצב מושלם....
אחרת מה יש לי לחפש פה???
אולי אתם רגילים פה בפורום לכמה "בודי-דביל-דרים" שמזרקים סטרואידים מגיל 16 והאגו שלהם נפוח יותר ממה שהגוף מסוגל להכיל...באים כנראה מישראל קקי ומדברים פה סתם...
אני לא מדבר סתם ... אני לא איזה Malakasos (סלח לי אני לא יודע איך כותבים את זה ברוסית - כי אני רק חצי ואבא עזב ממזמן את הבית) שהתחיל אתמול...אני לא באתי להתרברב באתי ללמוד.
הנקודה פוספסה ממזמן...ואני לא כאן בפורום שואל שאלות כי בא לי להוכיח משהו...
אני התחלתי בשאלה על נושא אחד וקיבלתי תשובה לא קשורה בשיט...אמרתי שבהיי אני מרגיש יותר את הרגליים (והסממן לכך זה הפאמפ או תחושת הפאמפ)
והתשובה שקיבלתי היא שפאמפ לא נותן כלום...יותר דפוק מזה זה שניצל...
שוב יכול להיות שמוו לא הבין אותי וזה קורה...
בשורה התחתונה אנחנו באותו ראש פחות או יותר...
לא הכל לפי הרגשה אבל עם כנות כלפי עצמי...אם אני נתקע במשקל או במשקלי העבודה אני מנסה להבין למה ואיזה שינוי ישבור "את הקיר" עבורי שוב...
5 על 5 היתה נראת לי תוכנית שלא מתאימה...ובהתחלה שביצעתי אותה זה רגיש שזה לא מה שיביא לי את מה שאני מחפש - מאסה איכותית....הופתעתי כמה שכן...ומהשבוע הרביעי כבר לא הבנתי למה לא עשיתי את זה קודם...
אם אתה מתכוון ארבע ראשי כשאתה אומר רגליים, אז יש סיכוי שאתה צודק. אבל מצד שני המשקל בלואו באר אמור להיות יותר גדול כי יש שרירים אחרים שעובדים יותר, אז יכול להיות שזה מפצה על כך. לכן ההרגשה שלך לא בהכרח רלוונטית.לא יודע...לא מבין יותר מידי בפיזיולוגיה...
אבל נראה לי שיותר עמוק יותר מערב את הרגליים...יותר טווח...
מי שאחראי על זווית הגב אלה ההאמסטרינגס והגלוטס. כל מה שהגב עושה הוא עבודה איזמוטרית.ומה מרים את הזווית של הגב אם לא הגב??
לפעמים זה (לאובר) נראה כמו טריק של PL לנצח תחריות כמו הקשת הגב בבנצ'...הרי ברור שזאת לא הדרך לבנות את שרירי החזה בבנצ' עם טווח תנועה כזה...אז הקבלתי ללואבר...אפילו ששם זה לא כזה קיצוני.
יש לי DOMS ברחב גבי אחרי לחיצת חזה. זה אומר שהשריר הזה מעורב יותר מבחתירה?ותחושה של שריר לא מעידה אם עבדתה עליו...אם אני מרגיש את שרירי הגב יותר בתרגיל X מאשר בתרגיל Y אז זה לא ואמר שב- X הם היו מעורבים יותר?? את זה אני לא יודע....נראה לי שכן...תאיר את עיניי אחרת , באמת.
אם עשית בשניהם את אותו משקל אז או שלא התאמצת בלואו באר או שמשהו לא בסדר בטכניקה שלך.נ.ב
הרבה יותר נוח וקל לי (יחסית כמובן ) בלואבר...במיוחד בברכיים...הזווית עושה לי יותר טוב...
יותר נוח וקל (בשניהם עשיתי את אותו משקל) זה לאו דווקא יותר טוב...
אין לי מושג.נ.ב1
גרתי שנה בטקסס...היה שם מטיל כדור ברזל שביצע תרגיל מוזר שבו היה יושב ממש נמוך (על העקבים כמעט - כמובן עם משקל) והיה עושה רבע עליה -משהו כמו להגיע למקביל...
יש לך מושג איך קוראים לתרגיל הזה??
קראת לי תחמן???
אל תתרגש...אתה דופק יותר מדי חשבון למי שלא צריך ...👑בהזדמנות הראשונה...תאמין לי שאני יותר חסר סבלנות ממך בקשר לזה....😃
זה לא שיש לי פה במגרה ואני לא רוצה להראות...לאנטון עשה רק טוב שהוא שיתף...
באמת צריך להוציא את הבוהנות ככה ולא לסגור?שינוי משמעותי, יש חזרות שאתה לא שובר מקביל, שים לזה לב.
יש עוד משהו שדיי הפריע לי, הכפות ידיים שלך מעוקמות לחלוטין, תיישר אותן כשאתה מחזיק את המוט
![]()
בנצ'.באמת צריך להוציא את הבוהנות ככה ולא לסגור?
אם כן, באיזה עוד תרגילים צריך?