הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ הסתמכות על אבקת חלבון

• פותח/ת השרשור isaac
  • פורסם בתאריך

isaac

משתמש מתחיל
62
0
נק' מוניטין:
0
62
0
האם זה בסדר להסתמך בעיקר על אבקת חלבון כשאני בונה תפריט?
התאמנתי בעבר והפסקתי, ועכשיו אני רוצה לחזור, אבל אני סטודנט כרגע ואין לי פריבילגיה [או עצבים] לדאוג לאוכל כל הזמן.
בעבר הייתי אוכל המון פסטרמה, טונה וביצים - והחלטתי שהפעם כשאני חוזר להתאמן פשוט אקנה אבקת חלבון ואשתה 2 שייקים ביום, שזה בערך 60 גרם חלבון עם חלב. יחד עם חזה עוף, יוגורטים, לחם וכו' - אגיע כנראה ל-130 גרם ביום, שזה מספיק לי.
אז זה בסדר שהתפריט שלי מורכב ומסתמך בעיקר על אבקת חלבון?

אבל לא בכל אבקות החלבון יש ממתיקים מלאכותיים.. אם מישהו דואג מהעניין הוא יכול לקנות בלי.
מאוד נדיר למצוא אבקת חלבון WHEY בלי סוקרלוז, רק תחפשי ותראי שגם כשיש הם או לא בארץ\מגעילים\מכילים חומרים אחרים.

מהראש שלי.
אז אני לא מסכים עם הראש שלך. הראש שלך צריך להתבסס על מקורות קצת יותר אמינים מאינטואיציה
להעבור את החצי בכמות החלבון שמגיעה מאבקת חלבון נשמע לי מוגזם.
ולי לא.
לכן הלכתי על המקסימום שנשמע לי הגיוני.
ולי נשמע הגיוני לעשות סקוואט בסמית' משין אז אני אעשה את זה כי מסתבר שבתחום הזה להביא לאנשים עצות על סמך הסתמכות על הגיון זה רעיון טוב.

אז אני לא מסכים עם הראש שלך. הראש שלך צריך להתבסס על מקורות קצת יותר אמינים מאינטואיציה

ולי לא.

ולי נשמע הגיוני לעשות סקוואט בסמית' משין אז אני אעשה את זה כי מסתבר שבתחום הזה להביא לאנשים עצות על סמך הסתמכות על הגיון זה רעיון טוב.
אני לא צריך את התגובות החסרות פואנטה שלך שאתה סותר אותי ולא מביא טיעונים בחזרה.
אם נשמע לך שמישהו שמבסס את חצי מהחלבון בתפריט שלו בצורה קבועה על אבקת חלבון כתקין ונורמטיבי והגיוני אין לי מה להגיד לך.

אני לא צריך את התגובות החסרות פואנטה שלך שאתה סותר אותי ולא מביא טיעונים בחזרה.
אם נשמע לך שמישהו שמבסס את חצי מהחלבון בתפריט שלו בצורה קבועה על אבקת חלבון כתקין ונורמטיבי והגיוני אין לי מה להגיד לך.
כשאני מביא עצות לאנשים אני מביא אותם בידיעה שאני נושא אחריות על המילים שאני אומר, ולכן, אני דואג שהמידע יהיה אמין ולא אינטואיטיבי. למה אני צריך להביא לך טיעונים לזה שאני סותר אותך? אתה זה שזרק מספר לא קשור לעולם והחליט על סמך "הגיון" שאסור לאכול יותר מחצי מכמות החלבון מאפקות, אז אתה זה שצריך להוכיח את הטענה שלך וזה לא משנה אם אני מסכים איתה או סותר אותה. עד שלא תעשה את זה העצה הזאת היא מבחינתי BROSCIENCE טהור.

כשאני מביא עצות לאנשים אני מביא אותם בידיעה שאני נושא אחריות על המילים שאני אומר, ולכן, אני דואג שהמידע יהיה אמין ולא אינטואיטיבי. למה אני צריך להביא לך טיעונים לזה שאני סותר אותך? אתה זה שזרק מספר לא קשור לעולם והחליט על סמך "הגיון" שאסור לאכול יותר מחצי מכמות החלבון מאפקות, אז אתה זה שצריך להוכיח את הטענה שלך וזה לא משנה אם אני מסכים איתה או סותר אותה. עד שלא תעשה את זה העצה הזאת היא מבחינתי BROSCIENCE טהור.
סבבה,מבחינתי מקס אתה יכול להסתמך 100% על אבקות חלבון בתור מקור לחלבון שלך בתפריט.
נראה איך הגוף שלך יגיב לזה עוד כמה שנים.

סבבה,מבחינתי מקס אתה יכול להסתמך 100% על אבקות חלבון בתור מקור לחלבון שלך בתפריט.
אם הוא יסתמך על אבקת חלבון ובו בזמן ינטול תוספי תזונה כדי להשלים חוסרים, מה אתה חושב שיקרה?

לא הבנת את הפואנטה. לא אמרתי שאני מסכים איתך, לא אמרתי שאני לא מסכים איתך, לא אמרתי שאני מכניס 100% חלבון מאבקת חלבון או 0%. מה שאמרתי זה שזרקת פה טענה עם מספר בגלל "הגיון" בזמן שאתה שוכח שאתה מתעסק פה עם בני אדם חיים ונושמים שחלקם לוקחים את העצות שלך ברצינות בזמן שאתה מקדיש בהם 3 שניות מחשבה והן יכולות להיות לא נכונות לגמרי. חוץ מזה, אתה אמרת חצי אבל מה עם החצי השני? ומה עם העצה הפופולרית "לא משנה כמה תאכל כל עוד אתה מגיע לערכים הסופיים"? ומה אם יש לך מקורות אחרים לויטמינים/מינרלים? ומה אם תצליח לבנות תפריט שבו אתה מקבל 80% חלבון משייקים/חטיפים ובכל זאת סוגר את כל התפריט עם הערכים הסופיים הדרושים? אתה צריך לקחת קצת יותר אחריות על ההתבטאויות שלך בפורום, כמו שאמרתי, אתה עוסק פה עם אנשים חסרי נסיון וחדשים בתחום שלוקחים את המילים שלך כמובן מאליו, ובמקרה הזה זה פשוט שטותי.
כלום,אבל זה מפגר לעשות את זה כשאפשר לאכול אוכל נורמלי.
אל תחליט בשביל אנשים אחרים מה מפגר ומה לא. ואשמח גם לדעת איזה ויטמינים/מינרלים כל כך חשובים יש במקורות החלבון שאתה תפספס אם תכניס 50% חלבון מאבקות.

מה שאמרתי זה שזרקת פה טענה עם מספר בגלל "הגיון"
נכון,כי אין לזה באמת מספר. מה אתה רוצה שיעשו מחקר בנושא?
אתה שוכח שאתה מתעסק פה עם בני אדם חיים ונושמים שחלקם לוקחים את העצות שלך ברצינות בזמן שאתה מקדיש בהם 3 שניות מחשבה והן יכולות להיות לא נכונות לגמרי.
הוא ימות אם הוא יקבל את החלבון שלו בפחות מ50% מאבקה? מעניין.
חוץ מזה, אתה אמרת חצי אבל מה עם החצי השני?
כל מקור לחלבון מוצק ונורמלי,לא משהו תעשייתי.
ומה אם תצליח לבנות תפריט שבו אתה מקבל 80% חלבון משייקים/חטיפים ובכל זאת סוגר את כל התפריט עם הערכים הסופיים הדרושים
א.זה לא יקרה.
ב.בישביל זה מבקשים לעלות גם את התפריט ולא רק את הערכים שלו.
ואשמח גם לדעת איזה ויטמינים/מינרלים כל כך חשובים יש במקורות החלבון
כולם? איזה בדיוק ויטמינים ומינרליים יש לך באבקת חלבון?

נכון,כי אין לזה באמת מספר. מה אתה רוצה שיעשו מחקר בנושא?
אם אין לזה מספר אז למה אתה זורק מספר??? אני לא מצפה שיעשו לזה מחקר, אני מצפה שתסביר מאיפה הפלצת את המספר "חצי". אולי הבאת אותו מהשיר הזה?

הוא ימות אם הוא יקבל את החלבון שלו בפחות מ50% מאבקה? מעניין.
לא, אבל לדעתי אם הוא יחליט בעתיד לעבור ל3 שייקים של חלבון ביום ולהכניס 90 גרם חלבון מאבקות הוא יכול לעשות את זה, ולפי ההודעה שלך הוא יכול להבין שהוא כבר בגבול והוא לא יכול להוסיף עוד שייקים אם ירצה.
א.זה לא יקרה.
באמת?? על סמך מה קבעת את זה? עדיין לא אמרת לי איזה דברים יש לך בבשר ובמקורות חלבון מוצקים אחרים שאתה מפספס כשאתה אוכל אבקה ולמה אי אפשר להשלים את זה. על סמך מה קבעת שאי אפשר לבנות תפריט טוב שמבוסס ב80% על אבקת חלבון? תן לי לנחש, חשבת על זה 2 שניות, ואז רשמת "אי אפשר". נכון?
כולם? איזה בדיוק ויטמינים ומינרליים יש לך באבקת חלבון?
ביקשתי להיות יותר ספציפי. האם תוכל להגיד לי איזה ויטמינים/מינרלים אתה מקבל בחזה עוף/קוטג'/טונה שאתה פשוט לא תצליח להשלים אם תכניס 50 או 80 אחוז חלבון מאבקות חלבון?

אם אין לזה מספר אז למה אתה זורק מספר???
כי הבן אדם צריך תשובה?
לא, אבל לדעתי אם הוא יחליט בעתיד לעבור ל3 שייקים של חלבון ביום ולהכניס 90 גרם חלבון מאבקות הוא יכול לעשות את זה, ולפי ההודעה שלך הוא יכול להבין שהוא כבר בגבול והוא לא יכול להוסיף עוד שייקים אם ירצה.
90 גרם חלבון משייקים בצורה קבועה נשמע לי המון. הוא לא יכול פיזית לקבל מספיק ויטמינים ומינרליים אם הוא מספק כמעט 60% מהחלבון שלו מאבקה.
באמת?? על סמך מה קבעת את זה?
לא רואה אנשים בצורה טבעית מחזיקים חטיפי חלבון ואבקות חלבון בצורה כזו שהם יבנו עליהם תפריט של 80%.

עדיין לא אמרת לי איזה דברים יש לך בבשר ובמקורות חלבון מוצקים אחרים
אני באמת צריך לענות על זה?
ולמה אי אפשר להשלים את זה.
ומתי בדיוק אמרתי את זה?
אני אפילו הסכמתי עם סאנשיין שאם מישהו יקבל את הדברים החסרים ממקורות חיצונים אין בעיה.
ביקשתי להיות יותר ספציפי. האם תוכל להגיד לי איזה ויטמינים/מינרלים אתה מקבל בחזה עוף/קוטג'/טונה שאתה פשוט לא תצליח להשלים אם תכניס 50 או 80 אחוז חלבון מאבקות חלבון?
עוד פעם,אין לי בעיה.
תבסס את התפריט שלך על 80% מאבקת חלבון. פשוט אני לא רואה אותך מקבל את כל שאר הויטמינים ומינרליים הנחוצים ממזון.

כי הבן אדם צריך תשובה?

90 גרם חלבון משייקים בצורה קבועה נשמע לי המון. הוא לא יכול פיזית לקבל מספיק ויטמינים ומינרליים אם הוא מספק כמעט 60% מהחלבון שלו מאבקה.

לא רואה אנשים בצורה טבעית מחזיקים חטיפי חלבון ואבקות חלבון בצורה כזו שהם יבנו עליהם תפריט של 80%

אם זה אפשרי? ברור שכן.. למשל לי ממש קשה להכניס כמויות גדולות של אוכל מוצק לגוף במסה.. אז אני משתמשת הרבה בגיינר ביתי.

אם זה אפשרי? ברור שכן.. למשל לי ממש קשה להכניס כמויות גדולות של אוכל מוצק לגוף במסה.. אז אני משתמשת הרבה בגיינר ביתי.
מתי אמרתי שזה לא אפשרי?
הכוונה שלי הייתה,אם לוקחים לדוגמא בן אדם שמספק 50% מהחלבון שלו מאבקה אבל לא לוקח שום תוספים נוספים, לא יגיע לכמות מינרליים וויטמינים שהוא צריך.
את לא דוגמא טובה, מהסיבה הפשוטה שאת מודעת מאוד למה שאת אוכל ומה שאתה מכניסה לגוף, מה חסר לך ומה את צריכה לתסף.
את יכולה להסכים איתי ש90% מהאנשים בעולם לא ככה? נכון?

כי הבן אדם צריך תשובה?
מעולה. הבנאדם צריך תשובה אז בוא נפליץ מספר ונזרוק לו אותו. אם ככה גם עשית את הפסיכומטרי אל תצפה לעבור את ה500...
90 גרם חלבון משייקים בצורה קבועה נשמע לי המון
מעניין לי את התחת איך זה נשמע לך. כמו שאמרתי, חלאס להתבסס על הגיון בלבד. אין לך הסבר מה יקרה? אתה לא יודע את התשובה? יפה, בשביל זה יש בפורום משתמשים אחרים שאולי כן יודעים את התשובה, אתה לא חייב להגיב אתה יודע.
הוא לא יכול פיזית לקבל מספיק ויטמינים ומינרליים אם הוא מספק כמעט 60% מהחלבון שלו מאבקה.
מאיפה אתה יודע את זה?? בדקת? עוד פעם, לא אמרת לי, איזה ויטמינים ובאיזה כמויות יש לך בחזה עוף/קוטג'/גבינות/טונה ומה אתה מפסיד בדיוק כשאתה צורך 60% חלבון מאבקות והאם באמת אי אפשר להשלים את זה?
לא רואה אנשים בצורה טבעית מחזיקים חטיפי חלבון ואבקות חלבון בצורה כזו שהם יבנו עליהם תפריט של 80%.
עם הזמן מחירי אבקת החלבון יורדים כשהחזה עוף בשופרסל עולה 40 שקל לקילו. אני גם חושב על לעבור לצריכה קבועה של אבקות חלבון כדי לחסוך כסף. סקופ של סופר אפקט/אקסטרים עולה לי 3 וחצי-4 שקל, ואני לא רואה סיבה לא לשתות 3 סקופים ביום.
אני באמת צריך לענות על זה?
אם אתה לא עונה על זה כל ההודעה שלך לא רלוונטית.
מתי בדיוק אמרתי את זה?
אני אפילו הסכמתי עם סאנשיין שאם מישהו יקבל את הדברים החסרים ממקורות חיצונים אין בעיה.
כשאתה טוען שלא צריך להכניס יותר מחצי מהחלבון מאבקות חלבון אתה בעצם אומר בעקיפין "אי אפשר יהיה להשלים את המחסור בויטמינים/מינרלים אם תצרוך יותר מהמספר הזה ולכן אל תצרוך יותר".
תבסס את התפריט שלך על 80% מאבקת חלבון. פשוט אני לא רואה אותך מקבל את כל שאר הויטמינים ומינרליים הנחוצים ממזון.
אתה לא רואה אותי מקבל את זה כי השקעת בזה בדיוק 2 שניות מחשבה. אתה חושב שיש לך את הנסיון כדי להחליט את זה על סמך חשיבה של 2 שניות? בנית בכלל תפריטים בחיים שלך? יצא לך לנסות דברים מחוץ לתפריט הסטנדרטי של חיטוב בגרעון 500 או מסה במאזן חיובי של 500? איזה נסיון יש לך בכלל בבניית תפריטים שאתה יכול פשוט לבוא ולהחליט שזה לא יקרה? אתה לא הבאת בכל הויכוח הזה שום מידע מוצק שיחזק את הטענה שלך, רק זרקת תרוצים והשלכות ש"נראות" לך נכונות
529b0869307a1269e91505d22426e8b7aee41e98299f63398bab4e151d383d99.jpg

הכוונה שלי הייתה,אם לוקחים לדוגמא בן אדם שמספק 50% מהחלבון שלו מאבקה אבל לא לוקח שום תוספים נוספים, לא יגיע לכמות מינרליים וויטמינים שהוא צריך.
בנאדם בריא שלא מתאמן צריך להגיע לכמות ויטמינים דרושה שמומלצת על ידי משרד הבריאות בכמות של 0.8 גרם חלבון ליום על כל קילו משקל גוף. מתאמן שמכניס 2 גרם חלבון על כל קילו משקל גוף יכול להגיע לערכים הדרושים אם יכניס 0.8 ממקור מוצק ו1.2 מאבקת חלבון. מה דעתך על ההגיון הזה?
את יכולה להסכים איתי ש90% מהאנשים בעולם לא ככה? נכון?
אני לא הולך לתקן אותך פה אבל המספרים האלה ממש מעצבנים אותי. אם אתה לא יודע כמות של משהו אל תגיד מספר, אל תגיד 90%. תגיד "את יכולה להסכים איתי שרוב האנשים בעולם לא ככה" נשמע הרבה יותר טוב.

מעולה. הבנאדם צריך תשובה אז בוא נפליץ מספר ונזרוק לו אותו. אם ככה גם עשית את הפסיכומטרי אל תצפה לעבור את ה500...
מאוד קשור.
מעניין לי את התחת איך זה נשמע לך. כמו שאמרתי, חלאס להתבסס על הגיון בלבד. אין לך הסבר מה יקרה? אתה לא יודע את התשובה? יפה, בשביל זה יש בפורום משתמשים אחרים שאולי כן יודעים את התשובה, אתה לא חייב להגיב אתה יודע.
מה אתה צריך בדיוק בתשובה שלי שתבין שאין תשובה חד משמעית? זה יכול ללכת לפה ולפה,השאלה עד כמה הוא עקבי במה שהוא אוכל.
איזה ויטמינים ובאיזה כמויות יש לך בחזה עוף/קוטג'/גבינות/טונה
כל הויטמינים והמינרליים שבכלל לא נמצאים באבקה?
עם הזמן מחירי אבקת החלבון יורדים כשהחזה עוף בשופרסל עולה 40 שקל לקילו. אני גם חושב על לעבור לצריכה קבועה של אבקות חלבון כדי לחסוך כסף. סקופ של סופר אפקט/אקסטרים עולה לי 3 וחצי-4 שקל, ואני לא רואה סיבה לא לשתות 3 סקופים ביום.
זאת לא הייתה הכוונה.
הכוונה הייתה שאני לא רואה מישהו לדוגמא מעלה לפה תפריט ואני רואה ש80% מהתפריט שלו מבוסס על איזה חטיפי חלבון ואבקות חלבון.
אם אתה לא עונה על זה כל ההודעה שלך לא רלוונטית.
😕
כשאתה טוען שלא צריך להכניס יותר מחצי מהחלבון מאבקות חלבון אתה בעצם אומר בעקיפין "אי אפשר יהיה להשלים את המחסור בויטמינים/מינרלים אם תצרוך יותר מהמספר הזה ולכן אל תצרוך יותר".
לא אני לא,הבנת הנקרא שלך רעה.אז אם כבר אתה היית צריך לקבל ציון גרוע בפסיכומטרי.
אתה לא רואה אותי מקבל את זה כי השקעת בזה בדיוק 2 שניות מחשבה. אתה חושב שיש לך את הנסיון כדי להחליט את זה על סמך חשיבה של 2 שניות? בנית בכלל תפריטים בחיים שלך? יצא לך לנסות דברים מחוץ לתפריט הסטנדרטי של חיטוב בגרעון 500 או מסה במאזן חיובי של 500? איזה נסיון יש לך בכלל בבניית תפריטים שאתה יכול פשוט לבוא ולהחליט שזה לא יקרה? אתה לא הבאת בכל הויכוח הזה שום מידע מוצק שיחזק את הטענה שלך, רק זרקת תרוצים והשלכות ש"נראות" לך נכונות
אתה הופך את זה ל Rocket science.
אני לא מבין איך זה לא common sense שאם אתה לא אוכל אוכל נורמלי אתה לא מקבל שום ויטמנים ומינרליים.
אז מאיפה תקבל אותם? מהחמצן שאתה נושם?
בנאדם בריא שלא מתאמן צריך להגיע לכמות ויטמינים דרושה שמומלצת על ידי משרד הבריאות בכמות של 0.8 גרם חלבון ליום על כל קילו משקל גוף. מתאמן שמכניס 2 גרם חלבון על כל קילו משקל גוף יכול להגיע לערכים הדרושים אם יכניס 0.8 ממקור מוצק ו1.2 מאבקת חלבון. מה דעתך על ההגיון הזה?
הגיון מעולה,בוא נלך עלפיו.
אני לא הולך לתקן אותך פה אבל המספרים האלה ממש מעצבנים אותי. אם אתה לא יודע כמות של משהו אל תגיד מספר, אל תגיד 90%. תגיד "את יכול להסכים איתי שרוב האנשים בעולם לא ככה"
סליחה דוקטור,אני אחליף את המספר 90% במילה "רוב".

החברה בפורום פה איששו שמסקנות המחקר דווקא כן חד משמעויות
בכלל המחקר הזה מומלץ לקריאה לכל מי שרוצה לראות איך עורכים מחקר טוב. אישית, כשאני קורא מחקרים בד"כ צצות במוחי כמה שאלות קשורות, ובמקרה הזה כל שאלה שעלתה במוחי מצאה תשובה במאמר. החבר'ה בויצמן יודעים לערוך מחקרים!

אבל לגבי השאלה הראשית באשכול: צריך לזכור שאבקת חלבון היא מזון מעובד - ולחובבי ה ISO כדאי לדעת ש ISO מעובד יותר מ"סתם" concentrate - ובאפן כללי מזון מעובד הוא מזון שחסרים בו מיני-רכיבים ויש בו מיני-רכיבים אחרים מיותרים (צבעי מאכל, חומרי שימור, חומרי טעם וכד').

יכול להיות שפותח האשכול הוא אחד מאלה עבורם תיסוף במולטי-ויטמינים אינו מיותר.

מאוד קשור.
כשלא יודעים לא מגיבים. זאת הייתה הנקודה. מקווה שלא פספסת אותה.
מה אתה צריך בדיוק בתשובה שלי שתבין שאין תשובה חד משמעית?
אני צריך שלא תזרוק מספרים.
כל הויטמינים והמינרליים שבכלל לא נמצאים באבקה?
מה כבר ביקשתי להיות קצת יותר ספציפי...
הכוונה הייתה שאני לא רואה מישהו לדוגמא מעלה לפה תפריט ואני רואה ש80% מהתפריט שלו מבוסס על איזה חטיפי חלבון ואבקות חלבון.
זה משהו אחר לגמרי. אז אתה לא טוען שזה בלטי אפשרי, אתה פשוט טוען שבנאדם רגיל יתקשה לבנות תפריט כזה. סבבה, אולי אתה צודק. לא יודע כי לא בדקתי.
לא אני לא,הבנת הנקרא שלך רעה.אז אם כבר אתה היית צריך לקבל ציון גרוע בפסיכומטרי.
ובכל זאת אני קיבלתי כמעט 700 אז כנראה שמשהו לא בסדר בך ולא בי.
אני לא מבין איך זה לא common sense שאם אתה לא אוכל אוכל נורמלי אתה לא מקבל שום ויטמנים ומינרליים.
ויש הרבה אנשים שבשבילם אימוני ABC שש פעמים בשבוע זה COMMON SENSE. זה שאתה קיבלתי חינוך כלשהו בבית לא אומר שהוא אמור להיות בשבילי COMMON SENSE. אולי בעתיד אנשים יאכלו רק אבקות חלבון ויפסיקו לאכול בשר בכלל ואז זה יהיה COMMON SENSE.
אז מאיפה תקבל אותם? מהחמצן שאתה נושם?
ברגע שתגיד לי איזה ויטמינים יש בבשר/קוטג'/גבינות שאני צריך להשלים כי אני לא מקבל אותם מאבקת חלבון אני אתחיל לעשות חישובים איך לעשות את ההשלמה הזאת בצורה טובה ולא לאבד מהאפקטיביות של התפריט.
הגיון מעולה,בוא נלך עלפיו.
מעולה, אז בוא נגיד לפותח הפוסט שיכניס 0.8 גרם חלבון על כל קילו משקל גוף ממקורות מוצקים (דגים, גבינה, בשר) ואת כל השאר שישלים איך שבא לו. אני לא אומר שזאת עצה חד משמעית נכונה ואין דרך אחרת, אבל זאת נראת עצה קצת יותר מבוססת מלהגיד "חצי".
סליחה דוקטור,אני החליף את המספר 90% במילה "רוב".
דוקטור גריאטריה לשרותך

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית