הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תוכנית ביקורת לגביי תוכנית האימונים שלי

חחחח ידעתי שתחלוק גם עליו,האמת היא שציפיתי לזה,אבל אני מעדיף להיצמד לברוסיינס שלו ושל עוד הרבה כמוהו שיש להם על מה לסמוך,ושכולם אומרים בפה אחד שמשני האימונים גם כוח וגם מסה אתה תצבור מסה רק שמתוכנית שמיועד למסה אתה תצבור יותר מסת שריר מאשר בתוכנית של כח ולא ראיתי על זה שום עוררין חוץ ממה שאתה אומר.ואם אתה חושב שאתה מבין יותר ממנו אז תראה לי בבקשה על מה אתה מתבסס אשמח לראות מחקר שסותר את זה שבטווח חזרות של 8 עד 12 לא צוברים יותר מסה מאשר בטווח חזרות 1 עד 5.
זה לא שאני לא מסכים עם כל מה שאליוט אומר. וזה לא שאני אומר שברוסיינס לא עובד. אני מדבר עכשיו על מקרה ספציפי של מתאמן שעובד חודשיים במכון והאידיאולוגיה שלי מבוססת על פיתוח מערכת העצבים בשלב ההתחלתי של האימונים והדרך הטובה ביותר לכך היא התקדמות במשקלי העבודה. כל אתלט צריך בסיס של כוח לפני שהוא יכול להתקדם כמו שצריך בספורט שלו, בין אם הוא בודיבילדר, שחקן טניס או שחיין. אם תתחיל לעבוד כמו בודיבילדר לפני שיש לך מספיק כוח בשביל זה אתה פשוט תשרוף את הזמן שלך.
יש מחקר שקראת שתומך במה שאמרת?אשמח לקרוא.
לקוח מהספר PRACTICAL PROGRAMMING של ריפטו ובייקר
http://startingstrength.com/articles/novice_effect_rippetoe.pdf

• פותח/ת השרשור
אוקיי קראתי קצת ואני אמשיך לקרוא,מצד שני הוא אומר שאתה צריך לאכול ,דגש על המילה לאכול,ואני כרגע במינוס קלורי,עדיין כח זה בשבילי?ועוד שאלה אליך,הרי גם בתוכנית של בודיבילדינג אני אעלה במשקלי עבודה כל כמה זמן,למה שאני לא יתפתח מיזה?

אוקיי קראתי קצת ואני אמשיך לקרוא,מצד שני הוא אומר שאתה צריך לאכול ,דגש על המילה לאכול,ואני כרגע במינוס קלורי,עדיין כח זה בשבילי?
איך אתה רוצה לגדול במסת שריר כשאתה בגרעון קלורי?

אוקיי קראתי קצת ואני אמשיך לקרוא,מצד שני הוא אומר שאתה צריך לאכול ,דגש על המילה לאכול,ואני כרגע במינוס קלורי,עדיין כח זה בשבילי?
אתה מתאמן מתחיל. אתה יכול להתחזק ולרדת במשקל בו זמנית. בשלב האימונים שלך לא חייב להעלות במסת השריר כדי להתחזק כי אתה עדיין נמצא בשלב ההתחלתי של פיתוח מערכת העצבים שלא רגילה עדיין לתרגילי הבסיס ולאימוני עצימות

• פותח/ת השרשור
אני לא,אני כרגע בחיטוב ורק עוד חודשיים שלוש יעבור למאזן חיובי עם תוכניות בסיגנון הזה,אז אתם אומרים שזה ביזבוז זמן ושבלי כוח לפני אני לא אגדל?העניין הוא שגם בתוכנית של בילדינג מעלים משקלי עבודה מאימון לאימון אז למה שאני לא אגדל ללא בסיס של תוכנית כוח לפני?

אני לא,אני כרגע בחיטוב ורק עוד חודשיים שלוש יעבור למאזן חיובי עם תוכניות בסיגנון הזה,אז אתם אומרים שזה ביזבוז זמן ושבלי כוח לפני אני לא אגדל?העניין הוא שגם בתוכנית של בילדינג מעלים משקלי עבודה מאימון לאימון אז למה שאני לא אגדל ללא בסיס של תוכנית כוח לפני?
זאת מתמטיקה פשוטה.
כאשר אתה עובד בצורה של 10*3, אתה מרים משקל נמוך יותר מאשר ב- 5*3 וכאשר המשקל נמוך הקפיצות במשקלים משמעותיות יותר. (2.5 מ-40 קילו, קשה יותר מ-2.5 קילו ב-60 קילו)
בנוסף טווח חזרות גבוה, מקשה על ביצוע טוב של התרגילים.

ומה אם התוכנית הבאה שלי תכלול גם טווח חזרות נמוך וגם גבוה במקביל?
אתה מנסה לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה, תרוץ כמה חודשים עם תוכנית כוח קלאסית וזה יעשה לך הרבה סדר בראש לגבי מה חשוב ומה לא.
ההבדלים מבחינת ה"מראה" בין טווח נמוך לטווח גבוה הם שוליים אבל בטווח נמוך תוכל להתקדם לאורך זמן הרבה יותר טוב.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית