ייעוץ להמשיך עם הדדליפט?

RDX_nBq

משתמש מתחיל
268
14
נק' מוניטין:
31
268
14
היי חברה,
הייתי עם כאבים בטרפז ובצוואר הימני(השרירים שם היו מתוחים חזק)
וגם מעל עצם הבריח.
הייתי אצל אורטופד, לא הקשיב בכלל,
הייתי אצל פיוזתרפיסט פעם ראשונה, העביר את הכאב 80%, חזרתי להתאמן אחרי יומיים והכאבים חזרו.
לפני שבועיים וחצי באימון האחרון שלי כבר לא יכולתי לסבול יותר, זאת הייתה הפעם הראשונה שהפסקתי תאימון כי כאב לי ופחדתי לעשות כל תרגיל אפשרי. וחזרתי הביתה וקבעתי תור לפיוזתרפיסט.
הרגשתי שאחרי דדליפט,חתירה,מתח אני חייב תמיד למתוח את הכתף ואת הצוואר ולהוציא מין קליקים וגם היה מאןד מתוח וכואב שם.
הפיוזתרפיסט אמר לי שיש יותר מדי עומס על הצד הזה(אני ימני, אבל צד ימין אצלי קצת יותר חלש).
הוא טיפל לי בכל המקומות שבאב לי(בטרפז,בצוואר למעלה בצד ימין, סנטימטר מעל עצם הבריח שזה ליד הטרפז והצוואר שכואבים לי).
הדדליפט מעמיס מאןד על הטרפזים,
הכאבים עברו 90% אמרתי שאני יחזור כבר מחר להתאמן ולהוריד עומסים מכל תרגיל(סקוואט,דדליפט,פרס,בנץ).
אבל עדיין אני מפחד שהכאבים יחזרו,
אני לא רוצה לוותר על הדדליפט כי זה תרגיל מצויין, אבל מצד שני הוא ככ מעמיס על הטרפזים וזה גורם לי לכאבים כי צד ימין חלש יותר.
אשמח לדעות שלכם!

• פותח/ת השרשור
כל הפוסט הזה לא רלוונטי עד שתעלה סרטון טכניקה
אני מבין, אוקיי אני יבקש ממישהו שיצלם אותי שאני יתאמן.
אתה באחיזה משולבת? כשאני למשל מסובב את היד וכל השולדרס בלייד שלי מסתובב גם אז אותו טרפז נתפס חזק...
האמת שהגעתי למשקל 65 ל10-12 חזרות.
חשבתי שאחיזה משולבת תעזור קצת אז 4-5 אימונים לפני שלקחתי מנוחה עבדתי עם אחיזה משולבת.
זה באמת מאוד מעמיס על הטרפזים.

נערך לאחרונה:
אני מבין, אוקיי אני יבקש ממישהו שיצלם אותי שאני יתאמן.

האמת שהגעתי למשקל 65
חשבתי שאחיזה משולבת תעזור קצת אז 4-5 אימונים לפני שלקחתי מנוחה עבדתי עם אחיזה משולבת.
זה באמת מאוד מעמיס על הטרפזים.
או שהטרפזים שלך ממש חלשים או שהטכניקה לא נכונה.
65 זה לא ממש כבד וזה לא מה שאמור להעמיס לך על הטרפזים בצורה כזאת

כאב הוא לא סיבה לא להתאמן וזו אולי הטעת הכי גדולה. תעלה חזרות, תוריד משקל ותתאמן דרך הכאב כל עוד הוא לא חד בזמן התנועה

• פותח/ת השרשור
או שהטרפזים שלך ממש חלשים או שהטכניקה לא נכונה.
65 זה לא ממש כבד וזה לא מה שאמור להעמיס לך על הטרפזים בצורה כזאת
אני בן 13 גבר, אני לא התחלתי עם SS, ומצאתי חדר כושר שמקבל אותי רק לפני 3 חודשים.
השיא שלי זה 85 ל5 חזרות.
אל תתנשא עליי, ואם אני צובט את הטרפז חזק אני מרגיש שיש שם עצמות קטנות כאלה שכואבות.
אני חוזר להתאמן היום ומוריד בדדליפט ל50 מ65.
מוריד מכל התרגילים משקל, אני יודע שאני יכול הרבה יותר אבל אני לא רוצה שהכאבים יחזרו.

כאב הוא לא סיבה לא להתאמן וזו אולי הטעת הכי גדולה. תעלה חזרות, תוריד משקל ותתאמן דרך הכאב כל עוד הוא לא חד בזמן התנועה
תאמין לי הדבר האחרון שרציתי זה לא להתאמן, לקחתי 17 ימי מנוחה כי פחדתי לעשות נזק.
היום אני חוזר להתאמן.
טכניקה גרועה מאוד כנראה
הטכניקה לא גרועה, פשוט יש לי צד יותר חלש בגוף ויש עליו עומס יתר.

• פותח/ת השרשור
עומס יתר ב65 קילו? אני לא בטוח..
תבדוק את הטכניקה שלך שוב.
אתם שוכחים את זה שאני בן 13!
מסתבר שאני לא ירים כמוכם, אני שואף להכי גבוה שאפשר ובשיא שלי נתתי 85 ל5 חזרות.
אני באימון היום עובד על פלג גוף עליון, באימון B על פלג גוף תחתון.
זה אומר שמחר אני יצלם טכניקה ויעלה לפה, הטכניקה שלי לא נוראית, בדקתי עם כמה מדריכים את זה.
הפיוזתרפיסט אמר שיש יותר מדי עומס על צד ימין.

ואני הפכתי לבן 14 גם כן לא ממזמן (ביוני)
ןאני אומר לך בוודאות ש65 לא הגורם של זה
אלא הטכני שלך

אלא הטכני שלך
אולי גם לא הטכניקה הסיבה יש לו עקמת כתף ימין גבוהה משמאל ואצלי זה הפוך וכואב לי הטרפז השמאלי ואני לא עושה דדליפט וסקוואט חוץ מיזה הכל אני עושה

אולי גם לא הטכניקה הסיבה יש לו עקמת כתף ימין גבוהה משמאל ואצלי זה הפוך וכואב לי הטרפז השמאלי ואני לא עושה דדליפט וסקוואט חוץ מיזה הכל אני עושה
יכול להיות
למרות שזה גם לא בטוח
אני מכיר המון אנשים עם עקמת שעושים וזה חא קורה להם

• פותח/ת השרשור
אלא הטכני שלך
ואני ביוני הייתי 13, יש הבדל בשנה.
עזוב את זה, הגורם הטכני הוא שצד ימין עובד הרבה יותר חזק משמאל כי יש עליו הרבה יותר עומס.

לא משנה לי הגיל שלך,לא משנה לי שיש לך "צד אחד חלש יותר" וממש לא משנה לי שמדריך אמר לך שזה נראה בסדר.
רוב הסיכויים שגם המדריך שאמר לך שזה בסדר לא יודע לעשות דדליפט.

• פותח/ת השרשור
לא משנה לי הגיל שלך,לא משנה לי שיש לך "צד אחד חלש יותר" וממש לא משנה לי שמדריך אמר לך שזה נראה בסדר.
רוב הסיכויים שגם המדריך שאמר לך שזה בסדר לא יודע לעשות דדליפט.
לא אמרתי שהוא צדק,
גם לי לא אכפת מהגיל שלי ומזה שיש לי צד אחת קצת יותר חלש, אבל יש לי עומס על הצד הזה וזה כואב.
מה אתה חושב אני סתם מזיין פה תמוח?
אני רוצה לחזור להתאמן בלי שיכאב לי,
אני יראה מחר מה הולך עם הדדליפט ויעלה סרטון.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית