הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

ייעוץ מגנזיום

theprozyzz

משתמש מתחיל
37
0
נק' מוניטין:
0
37
0
שלום לכולם,
רציתי לדעת,קראתי שמומלץ לקחת מגנזיום לפני השינה,אבל הבעיה היא שלפני השינה אני גם לוקח אבקת חלבון,ואבקת חלבון זה חלבי,וראיתי שאם לוקחים מגנזיום ביחד עם מוצרי חלב זה לא נספג טוב
מתי אז לקחת אותו?

שלום לכולם,
רציתי לדעת,קראתי שמומלץ לקחת מגנזיום לפני השינה,אבל הבעיה היא שלפני השינה אני גם לוקח אבקת חלבון,ואבקת חלבון זה חלבי,וראיתי שאם לוקחים מגנזיום ביחד עם מוצרי חלב זה לא נספג טוב
מתי אז לקחת אותו?
כל עוד האבקה לא מכילה סידן או זרחן, אין בעיה לקחת עם המגניום

זה לאו דווקא מוצרי חלב מפריעים לספיגת המגנזיום, אלא הסידן שבהם. סידן ומגנזיום מתחרים על הספיגה בגוף, ולכן כדאי להפריד את צריכתם במהלך היום.
אתה שותה כל יום אבקת חלבון לפני השינה? למה?

דבר שני, זה לא כזה קריטי, אבל גם אם כן, תאכל, צחצח שיניים, תתארגן לשינה ורק לפני הכניסה למיטה קח את המגנזיום.

זה נכון שיוני הסידן והמגנזיום "מתחרים" בספיגתם אל קרומי התאים, אבל יש עוד כמה פקטורים שצריך לקחת בחשבון בזמן לקיחת התוסף,
שים לב שלא יותר מ420 מ"ג (לגברים) ביום ולא לערב עם המאכלים הבאים:
-מאכלים שמכילים הרבה מאוד סיבים וחומצה פיטית, אני אסביר: נמצא בעיקר בדגנים מלאים (בראן פלקס למשל), אורז מלא, בורגול, לחם מלא..
- חומצה אוקסלית, מצוי לרוב ב: קפה, תה, עלים ירוקים (למשל תרד), שוקולד, חלק מהאגוזים..
חימום, לרוב מחסל את החומצה הזאת, פשוט מפרק חלק מהמולקולות אז בחלק מן המקורות ניתן להוריד את כמות החומצה הזאת.

ממה שאני זוכרת, החומצות הללו נוטים להפחית יוני מגנזיום זמינים בזרם הדם כי הם גורמים להפרשת יותר נוזלים ע"י הכליות, לרוב מדובר על קפה, תה, אלכוהול, אנסה למצוא מאמר מדעי בנושא כדי להעמיק את העניין יותר.
ממה שאני זוכרת, החומצות הללו נוטים להפחית יוני מגנזיום זמינים בזרם הדם כי הם גורמים להפרשת יותר נוזלים ע"י הכליות, לרוב מדובר על קפה, תה, אלכוהול, אנסה למצוא מאמר מדעי בנושא כדי להעמיק את העניין יותר.

Phytic Acid Good or Bad? A Review of Food Science

למי שאין כוח לקרוא, אקצר במשפט הנוגע לשאלה:
החומצה הפיטית למשל, נקשרת למולקולות המגנזיום (בין היתר) מה שמפריע לתהליך הספיגה שלהם אל תוך התאים.

Phytic Acid Good or Bad? A Review of Food Science

למי שאין כוח לקרוא, אקצר במשפט הנוגע לשאלה:
החומצה הפיטית למשל, נקשרת למולקולות המגנזיום (בין היתר) מה שמפריע לתהליך הספיגה שלהם אל תוך התאים.
לא הייתי לוקח את המאמר הזה ברצינות כ"כ
המשפט הראשון שבו הוא:
Researchers have found that if you can reduce the phytic acid in your food, you can improve your iron absorption markedly

ולמטה אין לי קישור אפילו לא למחקר אחד,קצת בעייתי לי
אלא אם כן זה איזה טור כ"כ מפורסם שיכול להרשות לעצמו לפרסם בלי סימוכין

לא הייתי לוקח את המאמר הזה ברצינות כ"כ
המשפט הראשון שבו הוא:
Researchers have found that if you can reduce the phytic acid in your food, you can improve your iron absorption markedly

ולמטה אין לי קישור אפילו לא למחקר אחד,קצת בעייתי לי
אלא אם כן זה איזה טור כ"כ מפורסם שיכול להרשות לעצמו לפרסם בלי סימוכין

כמובן, בדקתי על כותבת המאמר:

Amanda Rose, Ph.D., is a political scientist and author of "Rebuild from Depression," on the link between nutrient deficiencies and depression. Her own zinc deficiency led to a keen interest in phytic acid, a component in grains, legumes, nuts, and seeds that inhibits our digestion of zinc and other minerals.

ובמילים אחרות, אני מעדיפה לקרוא מאמרים של דוקטורים ומדענים

• פותח/ת השרשור
זה לאו דווקא מוצרי חלב מפריעים לספיגת המגנזיום, אלא הסידן שבהם. סידן ומגנזיום מתחרים על הספיגה בגוף, ולכן כדאי להפריד את צריכתם במהלך היום.
אתה שותה כל יום אבקת חלבון לפני השינה? למה?

דבר שני, זה לא כזה קריטי, אבל גם אם כן, תאכל, צחצח שיניים, תתארגן לשינה ורק לפני הכניסה למיטה קח את המגנזיום.
מה הבעיה בדיוק בלקחת אבקת חלבון לפני השינה?

כמובן, בדקתי על כותבת המאמר:

Amanda Rose, Ph.D., is a political scientist and author of "Rebuild from Depression," on the link between nutrient deficiencies and depression. Her own zinc deficiency led to a keen interest in phytic acid, a component in grains, legumes, nuts, and seeds that inhibits our digestion of zinc and other minerals.

ובמילים אחרות, אני מעדיפה לקרוא מאמרים של דוקטורים ומדענים
לא להישמע מתנשא,
אבל היום "דוקטורים" אומרים לא מעט שטויות,אז אני מעדיף לקרוא מאמרים עם סימוכין הרבה לפני מאמר של "דוקטור"

• פותח/ת השרשור
למה פשוט לא לקחת את החלבון באמצע היום ואז אתה לא צריך להתעסק עם המגנזיום(פשוט לקחת לפני השינה)?
כי אני מעדיף לקחת חלבון קזאין לפני השינה,ולא במהלך היום.. במהלך היום אני רק על חזה עוף

כי אני מעדיף לקחת חלבון קזאין לפני השינה,ולא במהלך היום.. במהלך היום אני רק על חזה עוף
נשמע שאתה חושב שאתה יודע מה אתה עושה, אבל בעצם רק פוגע בעצמך.
מה זה רק חזה עוף? אני מניח שהתכוונת שבשביל חלבון אתה אוכל רק חזה עוף. למה לא לאכול גם בקר, מוצרי חלב, ביצים, סויה וכו'?
אתה נשמע כמו ברופסור עם החלבון קזאין והחזה עוף.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית