הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ בניתי תפריט לחיטוב.אשמח לייעוץ!

miki Michael

משתמש מתחיל
64
1
נק' מוניטין:
4
64
1
היי.קראתי הרבה מאמרים על חיטוב..אני אביא פה את הנתונים שלי ואני אשמח שתביעו עמדה על התפריט אם הוא טוב לנתונים ולמטרה שלי,אם יש משהו לשפר או לגרוע או להוריד בכמות אשמח לדעת!

נתונים :

גיל- 22
גובה- 1.75
משקל- 78.8
אחוז שומן- 18.5~19
RMR-2134

EMR-
אני עושה 2 ריצות בשבוע של חצי שעה ושורף בהם 580 קלוריות בערך+קרוספיט שאני שורף 3 פעמים בשבוע כל אימון 600 קל' בממוצע.
אני מחלק את הEMR בשבוע ל6 כי יום אחד הוא יום העמסה.. ויוצא לי 380 קלוריות תוספת לכל יום.
תחזוקה- 2134+380..בעיגול יוצא ל2500 תחזוקה.
הורדתי מזה כ800 קלוריות..יצא לי בערך תפריט חיטוב של 1750~1800 קלוריות.

חישוב ערכים שאני צריך :
חלבון 158 גרם
שומן 79 גרם
פחמימה 102 גרם

הבנתי שבתפריט חשוב שיהיה ויטמינים ומינרלים,סיבים תזונתיים,חלבונים איכותיים שומנים בריאים ופחות פחמימות שיהיו מורכבות גם.
הנה התפריט וכמה ערכים שיצא לי :
ערכים שיצאו לפי התפריט:

חלבון 134 גרם (אני מוסיף לזה אבקת חלבון של דימטייז של 25 גרם חלבון למנה, )
שומן 75 גרם (חושב לתסף כדור של אומגה 3 להשלים ערכים)
פחמימה 122 גרם
קלוריות סה"כ: 1685

אני בטוח שיש בעיה תבתפריט,אני משתמש בנוסף בקפה שחור פעם פעמיים ביום ובמולטי ויטמין כדור אחד להשלים ירקות וכאלה,למרותש אני אוכל ירקות בצהריים ובערב.

מבחינת הערכים אני ממליץ להוסיף קלוריות, להתחיל מ 2000 ולראות במשך שבוע-שבועיים מה קצב הירידה. עדיף פשוט לא להתחיל מנמוך מדי, להוריד עוד תמיד תוכל.

• פותח/ת השרשור
מבחינת הערכים אני ממליץ להוסיף קלוריות, להתחיל מ 2000 ולראות במשך שבוע-שבועיים מה קצב הירידה. עדיף פשוט לא להתחיל מנמוך מדי, להוריד עוד תמיד תוכל.
בסדר גמור,הבעיה שאם אני אעלה משהו כמות הפחמימות תגדל,וגם ככה חרגתי ב20 גרם פחמימות.
מה היית מציע לי להוסיף להגיע ל2000 לפי מה ששלחתי פה?

בסדר גמור,הבעיה שאם אני אעלה משהו כמות הפחמימות תגדל,וגם ככה חרגתי ב20 גרם פחמימות.
אוקיי, לא רואה בעיה בזה.
מה היית מציע לי להוסיף להגיע ל2000 לפי מה ששלחתי פה?
לחם, אורז, שקדים, אגוזים, פרי, להחליף חלק מהבשר בבשר שמן יותר, את היוגורט/קוטג'/חלב/גבינה בשמנים יותר...

• פותח/ת השרשור
אוקיי, לא רואה בעיה בזה.

לחם, אורז, שקדים, אגוזים, פרי, להחליף חלק מהבשר בבשר שמן יותר, את היוגורט/קוטג'/חלב/גבינה בשמנים יותר...

סיבכת אותי..אני גרוע בלבנות תפריט פשוט :\
אם אני אגיע ל2000 עם 150 גרם פחמימה גם סבבה? פשוט חשוב שאהיה בגרעון קלורי לראות תוצאות?

סיבכת אותי..אני גרוע בלבנות תפריט פשוט :\
אם אני אגיע ל2000 עם 150 גרם פחמימה גם סבבה? פשוט חשוב שאהיה בגרעון קלורי לראות תוצאות?
מה שחשוב זה הגירעון לא כמות הפחמימות. 2000 קלוריות אמורים להביא אותך לגרעון.
אל תסתבך, קח את התפריט שלך ותוסיף עליו עוד 300 קלוריות. נתתי לך כמה דברים לדוגמה שאתה יכול להוסיף לתפריט או להחליף כדי להגיע לזה.

נראה לי כמו תפריט מעולה אם מעלים ל2000 כפי שהמנהל אמר.
עוד אופציות: בקלות אתה מגיע לזה אם אתה מוסיף אבוקדו למשל לעוף.
עצה : לרוב הקבעון היומי של "היום יש לי שוב אורז, שוב חזה עוף, שוב אותה כמות.." יכולה להשפיע מאוד על מצב הרוח.
אתה תמיד יכול לשחק ולהשתמש בתחליפים למה שקבעת: את האורז = קינואה (בישול זהה) כך אתה מרוויח חלבון מלא עם כל ח. האמינו.
את העוף / פסטרמה = טופו (אם אתה אוהב) או בקטניות.
את הפירות = פירות אחרים שמתאימים לך לתפריט, למשל לאפרסק הייתי מציעה 2 קלמטינות קטנות (אתה מרגיש שאתה אוכל יותר) במקום
את הירקות = כנ"ל, למה לא גמבה?

בקיצור, בחר דברים שאתה אוהב, בכיף יכולתי להרחיב פה את פירוט התחליפים אם תרצה, שמתאימים להגדרות התפריט שלך.

נראה בסדר סך הכל, אפשר באמץ להוסיף עוד איזה 200-300 קלוריות.
הערות: אישית, אני פחות אוהב תפריטי חיטוב שיש בהם 2 פירות, פרי אחד מספיק אין צורך באחד נוסף, עדיף פחמימה משביע יותר.
שנית הייתי ממליץ להחליף את השמן קנולה בשמן קוקוס, הרבה יותר איכותי (וגם יקר, אבל בכמות כזו זה לא בשמיים).

Back
למעלה תחתית