ייעוץ איך מתקנים BUTT WINK?

לרוב זה שילוב של חוסר גמישות, טווח תנועה ארוך מדי ובעיקר הפעלה לא נכונה של השרירים. צריך ללמוד להחזיק את הכל מכווץ ולהגדיל את הטווח בו זה מתאפשר. זה דורש עבודה.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
  • פותח/ת השרשור
תודה, ראיתי את הסרטון לפני זה. ניסיתי לבצע SQUAT STRECH מול המראה עד לנקודה שהבאט ווינק מתחיל והרגשתי מתיחה רצינית בכופפי ירך, האם יכול להיות שזה נובע מחולשה של הכופפי ירך ואז ההאמסטרינג משתלטים ומסובבים את האגן?

זתומרת השאלה שלי אם לחזק את הכופפי ירך יעזור או שזה עניין של שליטה מוטורית?

אני מניח שגם לעבוד על גמישות האמסטרינג לא יזיק..

יש סירטון של ריפ שמסביר את זה באתר של קרוספיט, אבל זה בתשלום ואי אפשר לפרסם את זה כאן..
בעיקרון מדובר על כיווץ הגב תחתון כאשר אתה למטה בסקוואט, הבעיה שהרבה אנשים לא יודעים לכווץ את השרירים הנכונים ויש להם חוסר יכולת מוטורית מסויימת, ריפטו לוחש באוזן כאשר הוא מדגים איך לעשות נכון לבחור שלא מצליח והוא לקח אותו כדוגמא, הוא לחש לו באוזן, וזה ציטוט:
"I told him to imagine that he was going to drop his dick down in between his knees. Works for us guys every time."​

• פותח/ת השרשור
יש סירטון של ריפ שמסביר את זה באתר של קרוספיט, אבל זה בתשלום ואי אפשר לפרסם את זה כאן..

בעיקרון מדובר על כיווץ הגב תחתון כאשר אתה למטה בסקוואט, הבעיה שהרבה אנשים לא יודעים לכווץ את השרירים הנכונים ויש להם חוסר יכולת מוטורית מסויימת, ריפטו לוחש באוזן כאשר הוא מדגים איך לעשות נכון לבחור שלא מצליח והוא לקח אותו כדוגמא, הוא לחש לו באוזן, וזה ציטוט:

"I told him to imagine that he was going to drop his dick down in between his knees. Works for us guys every time."​

חח מגניב תודה.. יש עוד עצות?

• פותח/ת השרשור
מורן, לא הבנתי מה הקשר ל-hip flexors?
כי ההאמסטרינג מחובר לאגן ובעצם מושך את האגן למטה מה שגורם לבאט ווינק,

השרירים הנגדיים לזה הם ההיפ פלקסורס שבעצם מנטרלים את ההשפעה של ההאמסטרינג ומסובבים את האגן לפנים...

בעצם כמו שני חבלים שמושכים עצם אחד לכיוונים מנוגדים, אם חבל אחד יותר חזק העצם יילך לכיוונו, אם אתה מחזק את החבל השני העצם נשאר נייטרלי..

בגלל זה השאלה שלי אם זה יעזור לחזק את ההיפ פלקסורס או שזה עניין של שליטה מוטורית נטו?

עוד תרגיל טוב ,אותו דבר רק בירידה נישארים למטה עם הידיים למעלה,כלומר מרפקים בפשיטה ,ולהתחיל ללכת בישיבה קדימה ואחורה,תרגיל לא קל בהתחלה,או לקפוץ במצב כזה ..

השרירים הנגדיים לזה הם ההיפ פלקסורס שבעצם מנטרלים את ההשפעה של ההאמסטרינג ומסובבים את האגן לפנים...

בעצם כמו שני חבלים שמושכים עצם אחד לכיוונים מנוגדים, אם חבל אחד יותר חזק העצם יילך לכיוונו, אם אתה מחזק את החבל השני העצם נשאר נייטרלי..

בגלל זה השאלה שלי אם זה יעזור לחזק את ההיפ פלקסורס או שזה עניין של שליטה מוטורית נטו?

כן, רק חבל שאתה לא יכול להשתמש ב hip flexors כשהתנועה היא hip extension. הדבר היחיד שמחזיק לך את האגן זה זוקפי הגב.

• פותח/ת השרשור
כן, רק חבל שאתה לא יכול להשתמש ב hip flexors כשהתנועה היא hip extension. הדבר היחיד שמחזיק לך את האגן זה זוקפי הגב.

מבחינה קינזיולוגית אתה צודק, אבל מה שטוענים בסרטון שהביאו למעלה שצריך לדמיין שאין כוח משיכה ואתה כאילו מושך את עצמך למטה ובמקרה כזה אתה מפעיל את ההיפ פלקסורס בשביל לשלוט באגן..

SHADOW FIGHTER
לא ממש הבנתי לאיזה תרגיל אתה מתכוון ואיך זה עוזר לבאט ווינק...😣

אממ גם אני לא מבין איך הם מתקשרים, למיטב ידיעתי הפונקציה של כופפי הירך היא כיפוף הירך לכיוון הבטן ככה שאני לא מבין איך הם מנטרלים את המשיכה של האגן קדימה מההאמסטרינגס, לי זה נראה כמו עבודה של הזוקפים לשמור על האגן למעלה בזמן הירידה.

מבחינה קינזיולוגית אתה צודק, אבל מה שטוענים בסרטון שהביאו למעלה שצריך לדמיין שאין כוח משיכה ואתה כאילו מושך את עצמך למטה ובמקרה כזה אתה מפעיל את ההיפ פלקסורס בשביל לשלוט באגן..

SHADOW FIGHTER
לא ממש הבנתי לאיזה תרגיל אתה מתכוון ואיך זה עוזר לבאט ווינק...😣
במקרה שאתה מושך את עצמך למטה אתה עושה פעולה הפוכה ומרפה הרבה מהשרירים שמתכווצים בירידה למטה בסקוואט כדי לשמור על תנועה נכונה, אבל הסרטון הזה יכול לעזור לאנשים כי אז הם מתחילים לחשוב על לכווץ את השרירים.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
כן, הבנתי מה הם טוענים בסרטון, רק שזה לא אפשרי.​
חח אז עזוב את הסרטון אני פשוט חייב לתקן את החרא הזה.. במשקלים קלים חשבתי שזה לא משנה הרבה, עד ששמתי משקלים תלת ספרתיים והנזק הצטבר עכשיו כואב לי הגב ובינתיים אני מושבת:(

חח אז עזוב את הסרטון אני פשוט חייב לתקן את החרא הזה.. במשקלים קלים חשבתי שזה לא משנה הרבה, עד ששמתי משקלים תלת ספרתיים והנזק הצטבר עכשיו כואב לי הגב ובינתיים אני מושבת:(

תן לסקוואט למתוח אותך. זו המתיחה הכי טובה שיש. תרד כמה שאתה יכול עם גב מושלם, ותן לזה לאט לאט להוריד אותך למטה.

אני לא בטוח לגבי ה- flexors. נראה לי שהכוונה היא שהכל צריך להישאר מכווץ וזה כולל את הפוסטרייר צ'יין אבל גם הכופפים. אני חושב שזה עובד בתור cue שמונע ממך לרדת יותר עמוק ממה שאתה צריך.
העובדה שביסרטון זה עובד לבחור הזה. גם אם זה רק cue ולא באמת משנה בצורה דרמטית איזה שרירים משתתפים זה עדיין עובד (לו).

• פותח/ת השרשור
תודה לכולם על התשובות, אני אצלם את הסקוואט ואעלה לביקורת, אני מניח שזה יהיה הכי פרודוקטיבי.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:

שנון... אני חושב על זה כתנועות של רקדנית בטן, כשהיא מזיזה את האגן קדימה/למעלה ואחורה/למטה.
מועיל גם לזכור להוציא את החזה החוצה. וגם, לאן אתה מביט ? הפוסטריור ציין הזה מתחיל בצוואר ונגמר בעקב (או לפחות ככה זה מרגיש אצלי..)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית