הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

אמבטיית קרח

nlr666

משתמש כבד
19,794
21,949
נק' מוניטין:
25,635
19,794
21,949
לא לזוז
איך?כמה?למה?בעד?נגד?
או שעדיף לחמם את הגוף אחרי אימון/משחק (הכוונה לפוטבול)

@yonizarkh
@Moshe
@hanan

תודה לעוזרים

נערך לאחרונה:
מאמן אתלטיקה שאימן 30 שנה ברוסיה 20 שנה בארץ באמת אחד הגדולים שהיה פה אמר שלפני תחרות(משחק) הגוף צריך להיות כמה שיותר מחומם לכן לםני משחק לא טוב קרח אבל אחרי הוא אמר שזה מצויין..איך ולמה לא יודע

איך?כמה?למה?בעד?נגד?
או שעדיף לחמם את הגוף אחרי אימון/משחק (הכוונה לפוטבול)

@yonizarkh
@Moshe
@hanan

תודה לעוזרים

נושא שעדיין נחקר , ונתון לחילוקי דעות.
מכיוון שההשפעה של טבילה במים קרים ( CWI ) היא מערכתית - יש הרבה פרמטרים שבודקים. וזה יכול להשפיע בצורה שונה על כל פרמטר.
יש מחקרים שמראים יתרונות מסויימים ( למשל התאוששות ) -
http://ajpregu.physiology.org/content/307/8/R998.abstract , Central and peripheral adjustments during high-intensity exercise following cold water immersion - Springer
יש מחקרים שמראים שזה לא עובד או אפילו פוגע ( הן בטווח הקצר והן בטווח הארוך ) -
Post-exercise cold water immersion attenuates acute anabolic signalling and long-term adaptations in muscle to strength training - Roberts - 2015 - The Journal of Physiology - Wiley Online Library
Bathing in ice after intense exercise 'does not work', says new report

ויש כאלו שחושבים שזה בעיקר אפקט פלסיבו...
http://www.researchgate.net/profile...ebo_Effect/links/545c82220cf249070a7abdfe.pdf

בגדול , הרבה מהספורטאים עושים את זה כי הם ראו מישהו אחר עושה את זה (תופעת העדר ) או מהסיבה שהבחור ציין מעל - "המאמן אמר לי שזה טוב" , אחרים עושים את זה כי האפקט הפסיכולוגי של "וואי , זה קשה וגורם לי לסבל כרגע , אז כנראה שזה באמת עובד" כנראה משמעותי. יש גם כאלו שעושים את החיבור של קרח/מים קרים = מפחית דלקות (מה שכנראה לא נכון ) .
למעט מאוד אנשים זה "נעים" , והרוב המכריע מושפעים כנראה מאפקט הפלסיבו.

• פותח/ת השרשור
עכשיו אני יותר מבולבל..
אספר בקצרה איך הגעתי לזה,באימון פוטבול האחרון היה לי כאבים (כמו בצד שמאל שבתמונה )
shin-splints-posterior-anterior-pain.jpg

אז התייעצתי עם הפיזיותרפיסט של הקבוצה,שעל פניו המליץ על קרח אבל ששמע את הבעיה שלי בדיוק הוא המליץ על אמבטיית חום
ניסית את זה שחזרתי הביתה (היה חם אש) וזה הקל קצת את הכאב
אבל מאז זה עדיין קצת כואב

עכשיו אני יותר מבולבל..
אספר בקצרה איך הגעתי לזה,באימון פוטבול האחרון היה לי כאבים (כמו בצד שמאל שבתמונה )
shin-splints-posterior-anterior-pain.jpg

אז התייעצתי עם הפיזיותרפיסט של הקבוצה,שעל פניו המליץ על קרח אבל ששמע את הבעיה שלי בדיוק הוא המליץ על אמבטיית חום
ניסית את זה שחזרתי הביתה (היה חם אש) וזה הקל קצת את הכאב
אבל מאז זה עדיין קצת כואב

אז מה הבלבול/שאלה?

• פותח/ת השרשור
אם זה לכאב אז אל תסתבך - מה שמרגיש לך יותר יעיל.
יש כאלו שיותר רגישים לחום/קור.
שאלה אחרונה ברשותך

בהנחה שזה קור,כמה זמן לשהות באמבט?
יש מגבלה של כמה פעמים בשבוע ?

כנל לגבי חום

ותודה

לי יש קצת בעיות ברכיים וקרח תמיד עזר לי להפחית כאבים ואף עצר אותם בשעת כאב קלה/תחושת אי נעימות.
לא יודע אם פלסיבו אבל לי זה תמיד עוזר. תנסה, לא חושב שיש מה להפסיד.
אגב, כריסטיאנו רונאלדו, שהגוף שלו היא מכונה פיזית, תמיד נכנס לאמבטיית קרח לצורכי התאוששות. רק מציין.

שאלה אחרונה ברשותך

בהנחה שזה קור,כמה זמן לשהות באמבט?
יש מגבלה של כמה פעמים בשבוע ?

כנל לגבי חום

ותודה

תסתכל בסיכום בעמוד 4. זה תלוי בטמפ' כמובן. הרוב עושים 5-10 דקות כאשר הטמפ' של המים היא 5-10 מעלות.
חום (מקומי ) אפשר יותר - 20-30 דקות לרוב. אם זה סאונה אז זה משהו אחר.

• פותח/ת השרשור
תסתכל בסיכום בעמוד 4. זה תלוי בטמפ' כמובן. הרוב עושים 5-10 דקות כאשר הטמפ' של המים היא 5-10 מעלות.
חום (מקומי ) אפשר יותר - 20-30 דקות לרוב. אם זה סאונה אז זה משהו אחר.
מצוין,תודה רבה יוני!

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית