ייעוץ תפריט תזונה בשירות סדיר

Orcohen123

משתמש מתחיל
153
3
נק' מוניטין:
5
153
3
אהלן חברים!
אז ככה אני חדש בפורום ואשמח להשכיל וללמוד על כל עניין פיתוח הגוף והתזונה.

אני בשירות סדיר בצבא ומתאמן סדרת אימונים של AB ועובד על הגדלת מסת הגוף עכשיו השכלתי בעניין התזונה היא מאוד דלה ואני לא יודע כל כך איך לבנות תפריט מתאים שמתאים לתנאים פה ואשמח אם תעזרו לי בזה ותרחיבו כך שאדע באופן מקיף על הנושא.

תודה לעוזרים 😃

• פותח/ת השרשור
  • פותח/ת השרשור
אני מניח שאם תכתוב את כל סוגי המזון שזמין לך לאכול נוכל לעזור לך יותר.
זה משתנה.... בוא נשאל מה צריך להיכלל בתפריט איזה סוג מזון דוגמאות לסוגים האלה ואז אני יוכל להגיד לך מה יש שעונה לסוג...

אני אומנם עושה יומיות אבל שאני סוגר רוב התפריט שלי כולל גבינה לבנה ביצים(בערב) ובשר(בצהריים).
עכשיו אני לא מכיר הרבה אנשים שיכולים לאכול 750-1000 גרם גבינה לבנה(100 גרם גבינה לבנה=11 גרם חלבון)...אבל שאין ברירה אז אין ברירה מסתדרים עם מה שיש.
לזה אתה יכול להוסיף טונה,סרדינים ואבקת חלבון.
הבעיה העיקרית בצבא שאין מספיק מקורות חלבון זמינים אז נתתי לך מקורות שאתה תוכל לעבוד איתם.

אני אומנם עושה יומיות אבל שאני סוגר רוב התפריט שלי כולל גבינה לבנה ביצים(בערב) ובשר(בצהריים).
עכשיו אני לא מכיר הרבה אנשים שיכולים לאכול 750-1000 גרם גבינה לבנה(100 גרם גבינה לבנה=11 גרם חלבון)...אבל שאין ברירה אז אין ברירה מסתדרים עם מה שיש.
לזה אתה יכול להוסיף טונה,סרדינים ואבקת חלבון.
הבעיה העיקרית בצבא שאין מספיק מקורות חלבון זמינים אז נתתי לך מקורות שאתה תוכל לעבוד איתם.

לא להכליל בבקשה. משתנה מבסיס לבסיס.
האופציות מאוד מגוונות ואם אין בחד"א תמיד אפשר לתת קפיצה לשק"ם. (שעכשיו משום מה קוראים לו "כוורת" )
@Orcohen123 אם תרצה פירוט, עדיף שתעלה מה קיים אצלך בבסיס, תמיד יכול גם לפרטי. בהצלחה.

• פותח/ת השרשור
לא להכליל בבקשה. משתנה מבסיס לבסיס.
האופציות מאוד מגוונות ואם אין בחד"א תמיד אפשר לתת קפיצה לשק"ם. (שעכשיו משום מה קוראים לו "כוורת" )
@Orcohen123 אם תרצה פירוט, עדיף שתעלה מה קיים אצלך בבסיס, תמיד יכול גם לפרטי. בהצלחה.

מה צריך לכלול בתוך הארוחה מה אפשר לקנות בשקם?(כל המוצרים בשקם זהים למוצרים בכל שקם בארץ)

מה צריך לכלול בתוך הארוחה מה אפשר לקנות בשקם?(כל המוצרים בשקם זהים למוצרים בכל שקם בארץ)
קשה לי להגיד אופציות כי אני לא מכירה את הבסיס שלך, אבל תמיד יש מנה בשרית ואתה תמיד יכול לבקש עוד מנה, אם לא.. תתחיל להתווכח עם המגיש חח
לגבי השק"ם, קוטג', טונה, גרגירי חומוס, חלב, גבינה לבנה, יוגורטים ותמיד אפשר לקנח עם איזה גלידת יוגורט (של פרילי, בטעם תות)

או להביא טונה מהבית.
לפעמים יש מבצעים של 4 קופסאות טונה ויליגר (האהובה עליי 👏) ב-20 שקל.
לפעמים אפילו פחות.
תבדוק אם יש מבצע ממש משתלם ופשוט תקנה סטוק של איזה 50+ קופסאות.

זה אומנם הוצאה כספית במכה אבל יחסוך לך הרבה כסף אחר כך.

המדריך שהבאת יוגב @yogevnn לדעתי לא רלוונטי כל כך מבחינת תזונה... יש שם תפריטים מוגזמים ועם מזונות שלא היית ממליץ לאכול כמו לחם פסטה פריכיות וכו'... לא מזונות מלאים ואיכותיים ויש עוד הרבה מה לשפר ולתקן לדעתי ואשמח לעזור מבחינת התזונה בלבד..

המדריך שהבאת יוגב @yogevnn לדעתי לא רלוונטי כל כך מבחינת תזונה... יש שם תפריטים מוגזמים ועם מזונות שלא היית ממליץ לאכול כמו לחם פסטה פריכיות וכו'... לא מזונות מלאים ואיכותיים ויש עוד הרבה מה לשפר ולתקן לדעתי ואשמח לעזור מבחינת התזונה בלבד..
בגלל זה לא אתה כתבת אותו 😃

אם יש לך הסתייגות מהמאמר אתה מוזמן לתייג את @Moshe ולהסביר את עמדתך.

בגלל זה לא אתה כתבת אותו 😃

אם יש לך הסתייגות מהמאמר אתה מוזמן לתייג את @Moshe ולהסביר את עמדתך.

לא הבנתי את הכוונה, חוץ מזה שאני לא בא לשים פס על דבריו של משה ואני הרבה פחות מבין ממנו.
אבל הוא יסכים איתי שיש מזונות עדיפים בהרבה על מה שרשום שם וזה יכול להשפיע על התהליך של הבן אדם..

לא הבנתי את הכוונה, חוץ מזה שאני לא בא לשים פס על דבריו של משה ואני הרבה פחות מבין ממנו.
אבל הוא יסכים איתי שיש מזונות עדיפים בהרבה על מה שרשום שם וזה יכול להשפיע על התהליך של הבן אדם..
זה המלצה, תגוון את התפריט שלך לפי איך שנוח לך.
לא אמרתי שאתה שם על הדברים שלו פס. אבל אם באמת משהו נראה לך לא בסדר דבר איתו על זה.
מסכים שאפשר לאכול מזונות שונים ויש עוד המון חלופות, אבל זה תפריט חינמי שיתאים לכלל.
תמיד עדיף שתבנה תפריט לבד אבל לעצלנים זה מספיק טוב

שלא היית ממליץ לאכול כמו לחם פסטה פריכיות וכו'...
זה עם מה ששוטפים לך את המוח איתו במשך שנים בעיתונים ובטלויזיה. המציאות מראה קצת אחרת, במיוחד כשאתה אדם בריא ומתאמן. אם נקח דוגמה קלאסית, תבדוק מה הערך הגליקמי של לחם לבן ולחם מלא, תראה שזה כמעט אותו הדבר. המסקנה? מניח שהבנת לבד.
המזונות הבעייתים הם מזונות עם סירופ תירס, שומן טראנס ומוצרים מאוד מעובדים כמו עוגיות/בורקסים/עוגות עם 300 אלף צבעי מאכל וחומרים משמרים והרשימה עוד ארוכה. בלחם לבן ופסטה אין שום דבר רע.

זה עם מה ששוטפים לך את המוח איתו במשך שנים בעיתונים ובטלויזיה. המציאות מראה קצת אחרת, במיוחד כשאתה אדם בריא ומתאמן. אם נקח דוגמה קלאסית, תבדוק מה הערך הגליקמי של לחם לבן ולחם מלא, תראה שזה כמעט אותו הדבר. המסקנה? מניח שהבנת לבד.
המזונות הבעייתים הם מזונות עם סירופ תירס, שומן טראנס ומוצרים מאוד מעובדים כמו עוגיות/בורקסים/עוגות עם 300 אלף צבעי מאכל וחומרים משמרים והרשימה עוד ארוכה. בלחם לבן ופסטה אין שום דבר רע.
נראה לי שהוא התכוון יותר להבדל בין לחם לבן ופסטה לבין אורז, שיבולת שועל או בטטה....

נראה לי שהוא התכוון יותר להבדל בין לחם לבן ופסטה לבין אורז, שיבולת שועל או בטטה....
ועניתי על השאלה הזו, אין הבדל. גלוקוז זה גלוקוז במקרה הזה כל עוד לא מוסיפים לו זבל מסביב. אתה גם לא אוכל לחם לבן בלי שום דבר איתו סתם כך, אז רמות הסוכר בדם נשארות יחסית יציבות והרמות גם לא אמורות לעניין את רוב האנשים הבריאים אלא אם חשים רעב מוגבר כשאוכלים מוצרים מקמח לבן/לא אוכלים מספיק (גרעון קלורי) או מתכוננים לתחרות/מקצה אירובי ארוך.

ועניתי על השאלה הזו, אין הבדל. גלוקוז זה גלוקוז במקרה הזה כל עוד לא מוסיפים לו זבל מסביב. אתה גם לא אוכל לחם לבן בלי שום דבר איתו סתם כך, אז רמות הסוכר בדם נשארות יחסית יציבות והרמות גם לא אמורות לעניין את רוב האנשים הבריאים אלא אם חשים רעב מוגבר כשאוכלים מוצרים מקמח לבן/לא אוכלים מספיק (גרעון קלורי) או מתכוננים לתחרות/מקצה אירובי ארוך.

עזוב שניה את ערך הגליקמי שגם על זה יש לי להוסיף.. הגלוטן שיש בחיטה הוא לא בריא לנו, אני מסכים עם העובדה שמי שלא רגיש יכול לאכול וכל עוד זה לא משפיע שיאכל אבל הימנעות מגלוטן זה אחד הדברים היותר הטובים שאפשר לעשות לגוף, ובבקשה אל תגידו לי אפקט פלצבו..

משה אני מאוד מכבד מה שאתה רושם והידע שלך עצום וכמובן גדול ומקצועי בהרבה משלי אבל מכיוון שאנחנו עוסקים בפיתוח גוף ולא באורח חיים בריא אז אני נוטה להסכים במקרה הזה..

הגלוטן שיש בחיטה הוא לא בריא לנו
תוכיח

אבל הימנעות מגלוטן זה אחד הדברים היותר הטובים שאפשר לעשות לגוף,
למה? ע"י איזה מכניזם? מה גורם לגלוטן להיות "רע" לגוף שלך?

ובבקשה אל תגידו לי אפקט פלצבו..
יותר כמו פסאדו-מדע.

משה אני מאוד מכבד מה שאתה רושם והידע שלך עצום וכמובן גדול ומקצועי בהרבה משלי אבל מכיוון שאנחנו עוסקים בפיתוח גוף ולא באורח חיים בריא אז אני נוטה להסכים במקרה הזה..
שני הדברים לא נוגדים אחד את השני. אתה יכול גם לפתח גוף וגם לחיות אורח חיים בריא.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית