הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ חילוף חומרים

• פותח/ת השרשור Snir_y
  • פורסם בתאריך
מצב
השרשור נעול

Snir_y

משתמש קבוע
1,894
0
נק' מוניטין:
215
1,894
0
אפשר להגיד שזאת שאלה שנובעת מהמשך האשכול הקודם שפתחתי על הדיאטות בזק.. אז אם אתם רואים סיבה אז תצרפו את שניהם.

השאלה היא כזאת - תוך כמה זמן יש פגיעה רצינית במטבוליזם הבסיסי של הגוף במידה ואדם נמצא במצב של "הרעבה"?

קצת למספרים - החילוף החומרים הבסיסי של אדם עומד על 1450 (לא הנייטרלי אלא הBMR), למשך תקופה של שבועיים אותו אדם אכל בין 500-900 קלוריות בכל יום.
איך ניתן להעריך אם נעשתה פגיעה בחילוף חומרים שלו ואם כן בכמה אחוזים?

מתי תפסיק להתעסק בקקה? או יותר נכון לשאול מתי תפסיק להיות אנורקס?

מציבים בנוסחא :
43cc0a97530863eae16d3d6e4710b14e.png

מחשבים ורואים שחילוף החומרים נפגע לאחר שמונה ימים,חמש עשרה שעות,ארבע דקות ו56.321 שניות בכ48.965%.

• פותח/ת השרשור
אני אנסה לשאול את זה אחרת.. אולי ככה אקבל התייחסות:

חילוף החומרים נפגע עקב הירידה במשקל הגוף וככל שמשקל הגוף נמוך יותר ככה גם הBMR קטן יותר ממה שהיה לפי הירידה במשקל?
זאת הפגיעה בחילוף חומרים למעשה? הירידה בצריכה היומית לצורך קיום בסיסי?

אני אנסה לשאול את זה אחרת.. אולי ככה אקבל התייחסות:

חילוף החומרים נפגע עקב הירידה במשקל הגוף וככל שמשקל הגוף נמוך יותר ככה גם הBMR קטן יותר ממה שהיה לפי הירידה במשקל?
זאת הפגיעה בחילוף חומרים למעשה? הירידה בצריכה היומית לצורך קיום בסיסי?

הדרישות של הגוף משתנות בהתאם למשקל,גיל,גובה.

אם אתה נמצא בחיטוב הדרישות התזונתאיות שלך משתנות ויורדות, כשאתה עולה במשקל, אתה מצריך את הגוף להסתגל לדרישות החדשות (למעשה הצריכה היומית שלך גוברת כדי לעלות במשקל)

• פותח/ת השרשור
אז למעשה זה הכל עניין של נוסחה לחישוב על פי קריטריונים של גובה, משקל, גיל ומין? שהרי המשתנה העיקרי פה הוא המשקל שקובע אם קצב חילוף החומרים הבסיסי שלך יעלה וירד?

אם ככה ה"פגיעה" בחילוף חומרים שכולם מדברים עליה בחיטוב היא למעשה תוצאה של ירידה במשקל גוף הכללי ולא נזק בלתי הפיך למערכת.. זה העניין?

אז למעשה זה הכל עניין של נוסחה לחישוב על פי קריטריונים של גובה, משקל, גיל ומין? שהרי המשתנה העיקרי פה הוא המשקל שקובע אם קצב חילוף החומרים הבסיסי שלך יעלה וירד?

אם ככה ה"פגיעה" בחילוף חומרים שכולם מדברים עליה בחיטוב היא למעשה תוצאה של ירידה במשקל גוף הכללי ולא נזק בלתי הפיך למערכת.. זה העניין?

הבסיס אולי נוסחה, אבל לקבוע לפי זה זה לא יהיה נכון, כל גוף מגיב אחרת וקצב חילוף חומרים משתנה מאדם לאדם בהתאם לגנטיקה ונתונים אחרים (אימונים, פעילות יומית, וכו')
לאחד עם נתונים זהים יספיקו 2000 קל' לתחזוקה ולשני עם אותם נתונים יספיקו 2300 לתחזוקה.

כשאתה נמצא בגרעון ממושך חילוף החומרים יורד בהדרגה (הגוף מסתגל לכמות הקלוריות שאתה מכניס), בגלל זה גם ממליצים אחרי חיטוב ממושך לעלות בהדרגה קלוריות כדי למנוע ריבאוד שומן (כשהגוף מתרגל לכמויות קטנות של קלוריות אז ברגע שאתה אוכל יותר ממה שהוא התרגל הוא אוגר אותו)

לא, ברגע שאתה אוכל בגירעון קלורי שלילי אתה ישר מוריד את ה BMR ב 5-10% כמגננה של הגוף, אם אתה תגדיל את הגירעון הקלורי יותר ממה שהגוף יוכל לשאת ה BMR יכול להיפגע עד 50% (מדובר בטווח של חצי שנה שנבדק על אנורקסיות)

• פותח/ת השרשור
אוקיי הבנתי..
שאלה אחרונה - ובמידה מדובר על טווח של כחודש? כמה אחוזי פגיעה ניתן לשער שיהיו? (גירעון קלורי של בין 800-1000 קלוריות)

אוקיי הבנתי..
שאלה אחרונה - ובמידה מדובר על טווח של כחודש? כמה אחוזי פגיעה ניתן לשער שיהיו? (גירעון קלורי של בין 800-1000 קלוריות)
למה זה משנה לך כל כך? בכל מקרה הפתרון הוא לאכול. ונראה לי שעדיף שתשאל את זה בפורום אנורקסיות (ברצינות, אני לא צוחק או משהו)

אוקיי הבנתי..
השאלה שעולה אצלי היא למה אתה לא הולך לרופא ולא מטפל בעצמך? הרעיון הוא לא להיות בגירעון מתי שזה לא נחוץ, ובטח לא לבן אדם ששוקל 50 קילו. אני במצבך כבר הייתי הולך לרופא ואומר שאני לא מסוגל לאכול (בתנאי שמה שסיפרת נכון) יש לך שתי אפשרויות, לקנות ולאכול את מה שאתה הכי אוהב או לאכול בכוח, אבל העיקר שתהיה לפחות על ניטרלי.

• פותח/ת השרשור
ניתן לשער? זה ריאלי שכבר במהלך חודש, לצורך העניין, החילוף חומרים יצנח ב-50% על גרעון כזה? או שנדרש תקופת זמן ארוכה יותר?

• פותח/ת השרשור
אני מבין מאיפה החוסר סבלנות וההבנה מגיעים בתגובות כאן, אבל תאמינו לי שאני לא שואל סתם.
אם לא היה לי את הבעיה הזאת שמונעת ממני לאכול כל זה לא היה נשאל והפוסט הזה לא היה קיים.
אני מנסה להבין איפה אני עומד בגלל הבעיה המחורבנת הזאת.. באמת שאני זקוק לעזרה בתשובות שלכם.

תן לי להבהיר לך את המצב :
אתה אנורקס.
בשביל לצאת מהמצב הזה,אתה צרך לאכול הרבה,לא נבטי אורז אפגני אלא אוכל אמיתי,אל תפחד מ"פחמימות לא מורכבות" ו"קלוריות ריקות" ועוד המצאות של אנורקסים.

• פותח/ת השרשור
תן לי להבהיר לך את המצב :
אתה אנורקס.
בשביל לצאת מהמצב הזה,אתה צרך לאכול הרבה,לא נבטי אורז אפגני אלא אוכל אמיתי,אל תפחד מ"פחמימות לא מורכבות" ו"קלוריות ריקות" ועוד המצאות של אנורקסים.

עזוב..

אתה לא יכול לאכול? תשתה גיינר. מה הבעיה?!

• פותח/ת השרשור
כי כרגע אין לי גיינר, נו באמת אם היה לי והייתי יכול לקנות מזמן כבר הבעיות היו נפתרות מה לא חשבתי על זה?
אבל כרגע המצב לא מאפשר..
חוץ מזה אני בסך הכל מנסה להבין איפה אני עומד, אני לא נמצא במצב הזה מרצון אז אני לא מבין על מה ההתנפלות.

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית