הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אחר סקוואט

ולתשובה קצת יותר רצינית:
השאלה שלך לא רלוונטית בשום צורה כי ההבדל בין סקוואט 45 מעלות לסקוואט 60 מעלות לא אמור לעניין אותך. מה שאמור לעניין אותך זה האם הסקוואט שלך טוב או לא טוב, כשסקוואט טוב הוא סקוואט ששובר מקביל וסקוואט לא טוב הוא סקוואט לא מלא.
squat deep or go home

השאלה שלך לא רלוונטית

squat deep or go home

tumblr_lkdpe6Frbt1qd58j4o1_400.gif

• פותח/ת השרשור
ולתשובה קצת יותר רצינית:
השאלה שלך לא רלוונטית בשום צורה כי ההבדל בין סקוואט 45 מעלות לסקוואט 60 מעלות לא אמור לעניין אותך. מה שאמור לעניין אותך זה האם הסקוואט שלך טוב או לא טוב, כשסקוואט טוב הוא סקוואט ששובר מקביל וסקוואט לא טוב הוא סקוואט לא מלא.
squat deep or go home
אני לא עושה סקוואט ששובר מקביל
תקרא תגובה של רופא
"
1. בסקווט 45 מעלות במפרק הברך מתרחשת דחיסה רבה של הפיקה (כמו כן בהישענות קדימה על הברכיים) ועל המבנים במפרק הברך, לכן ניתן לייעד סקווט זה לאוכלוסיות מתאמנים מאוד ספציפיות.
2. אם יש הכרח לבצע סקווט מלא (לא 60 מעלות אלא 45 מעלות!) אזי חשוב מאוד הסגנון, מצבו הבריאותי של המתאמן, הגנטיקה (יש מתאמנים שצפויים להיפצע בשל גנטיקה שלא מתאימה לבצע סקווט בזווית שכזו), מטרת האימון ועוד.
3. מוכח מחקרית שבזווית של 45 מעלות העומס גבוה במיוחד, לכן לעיתים לא ממש ברור למה להתעקש על ביצוע תרגיל שכה שנוי במחלוקת ועלול לגרום לחלק מהמתאמנים עומסים גבוהים על מפרק הברך ואף פציעה אפשרית. אם חייבים, ספורטאי הישג, מפתחי גוף, מרימי משקולות – כמובן שהדבר הכרחי.
4. ישנן כמה דיעות בתחום וחשוב לשמוע תמיד את כולן ואז לקבוע את הדרך המתאימה ביותר. ניתן בנקל לראות מחקרים שסותרים אחד את השני ונעשו במקומות מובילים ועל ידי אנשי מקצוע מוערכים במיוחד.
אני מתכוון לכתוב מאמר בימים הקרובים בעניין. סביר להניח שתראו אותו גם…

ד"ר איתי זיו – סגן מנהל קמפוס "שיאים" באונ' ת"א
מומחה לפעילות גופנית

"
אני מעדיף להוסיף תרגיל נוסף להאמסטרינג בשביל היפרטרופיה.
ובגדול אני כן אחד שסבל מדלקות בברכיים עקב סקוואט עמוק , כרגע עברתי לסקוואט של ירך מקבילה לקרקע, ברגע שאני יורד עוד טיפה עם התחת מתחיל לי הכאבים בברכים והדלקות מתחילות לחזור, אז כרגע אני מרגיש שזה בשבילי הדבר הנכון.

עכשיו אשמח אם תענו לי על השאלה
מה זה סקוואט של 45 מעלות? ההסתכלות היא בין הירך לשוק או בין הירך לקרקע?

אני לא עושה סקוואט ששובר מקביל
תקרא תגובה של רופא
"
1. בסקווט 45 מעלות במפרק הברך מתרחשת דחיסה רבה של הפיקה (כמו כן בהישענות קדימה על הברכיים) ועל המבנים במפרק הברך, לכן ניתן לייעד סקווט זה לאוכלוסיות מתאמנים מאוד ספציפיות.
2. אם יש הכרח לבצע סקווט מלא (לא 60 מעלות אלא 45 מעלות!) אזי חשוב מאוד הסגנון, מצבו הבריאותי של המתאמן, הגנטיקה (יש מתאמנים שצפויים להיפצע בשל גנטיקה שלא מתאימה לבצע סקווט בזווית שכזו), מטרת האימון ועוד.
3. מוכח מחקרית שבזווית של 45 מעלות העומס גבוה במיוחד, לכן לעיתים לא ממש ברור למה להתעקש על ביצוע תרגיל שכה שנוי במחלוקת ועלול לגרום לחלק מהמתאמנים עומסים גבוהים על מפרק הברך ואף פציעה אפשרית. אם חייבים, ספורטאי הישג, מפתחי גוף, מרימי משקולות – כמובן שהדבר הכרחי.
4. ישנן כמה דיעות בתחום וחשוב לשמוע תמיד את כולן ואז לקבוע את הדרך המתאימה ביותר. ניתן בנקל לראות מחקרים שסותרים אחד את השני ונעשו במקומות מובילים ועל ידי אנשי מקצוע מוערכים במיוחד.
אני מתכוון לכתוב מאמר בימים הקרובים בעניין. סביר להניח שתראו אותו גם…

ד"ר איתי זיו – סגן מנהל קמפוס "שיאים" באונ' ת"א
מומחה לפעילות גופנית

"
אני מעדיף להוסיף תרגיל נוסף להאמסטרינג בשביל היפרטרופיה.
ובגדול אני כן אחד שסבל מדלקות בברכיים עקב סקוואט עמוק , כרגע עברתי לסקוואט של ירך מקבילה לקרקע, ברגע שאני יורד עוד טיפה עם התחת מתחיל לי הכאבים בברכים והדלקות מתחילות לחזור, אז כרגע אני מרגיש שזה בשבילי הדבר הנכון.

עכשיו אשמח אם תענו לי על השאלה
מה זה סקוואט של 45 מעלות? ההסתכלות היא בין הירך לשוק או בין הירך לקרקע?
אני לא מספיק בקיא באנטומיה (במיוחד בלתרגם את מה שלמדתי לעברית) כדי להביא לך הסברים שישכנעו אותך אבל אני מאמין ש @Beast and cheat יוכל לקטול את הבחור הזה בכמה שורות אז תחכה לתגובה שלו 😃

• פותח/ת השרשור
1(50).JPG

זה הסקוואט שאני עושה עם הישבן טיפה יותר למעלה כך שנוצר 90 מעלות בין הירך לקרקע, ברגע שאני ארד יותר מזה יתחילו הדלקות בברכיים.

נוצר 90 מעלות בין הירך לקרקע
אם נוצר 90 מעלות בין הירך לרקע סימן שאתה עוצר את עצמך לפני שהגעת לפשיטה מלאה של הברך, סיום התנועה מסתיים בלחץ גדול על הברך שלא הספיק לעבור להאמסטרינג (שלא נמתח מספיק בגלל העצירה הזאת). לעצור בזווית הזאת זה מה שיכול לגרום לך לפציעות בברך.

הבחור בתמונה הזאת שבר מקביל, בצורה שבה הוא יושב כרגע אפשר לראות שההאמסטרינג נמתח

• פותח/ת השרשור
אם נוצר 90 מעלות בין הירך לרקע סימן שאתה עוצר את עצמך לפני שהגעת לפשיטה מלאה של הברך, סיום התנועה מסתיים בלחץ גדול על הברך שלא הספיק לעבור להאמסטרינג (שלא נמתח מספיק בגלל העצירה הזאת). לעצור בזווית הזאת זה מה שיכול לגרום לך לפציעות בברך.

הבחור בתמונה הזאת שבר מקביל, בצורה שבה הוא יושב כרגע אפשר לראות שההאמסטרינג נמתח
אני לא מבין איך הבחור שובר מקביל, אם הירך מקבילה לקרעקע ב90 מעלות.
אולי 85 או 80 מעלות במקרה הכי טוב. זה כזה משנה ה10 מעלות האלה?

• פותח/ת השרשור
אני מוכרח לשאול באיזו גיאומטריה זה קורה.
אני לא מבין על מה ההסתכלות.
ירך מקבילה לקרקע זה 90 מעלות
ירך כמו בתמונה שמקבילה לקרקע אבל העקב הולך אחורה יוצרת 45-60 מעלות.(בין השוק לירך)
אז אני מבין שהמעלות נקבעות בין הירך לשוק?

• פותח/ת השרשור
Squats2.jpg

זה סקוואט מקביל, וזה מה שאני עושה בחדר הכושר,האם זה טוב?
בין השוק לירך מדובר ב45-60 מעלות תקן אותי אם אני טועה.

זה המאמר המלא SPORTWEB - הכל על תרגיל ה"סקווט"
סקווט 60 מעלות = סקווט מקביל
סקווט 45 מעלות = סקווט מלא

בטכניקה טובה סקווט מלא עדיף על סקווט מקביל כי יש מעורבות של ההאסטרינג ובעיקר כי בגלל טווח התנועה הגדול יותר אתה תוריד משקל ולא תעמיס משקלים גבוהים.
תכוון לסקווט מלא ותגיע למקביל זה פחות נורא מאשר לכוון למקביל ולעצור גבוה יותר ולעלות משקלים שבסופו של דבר מעמיסים על הברכיים.

ממליץ לך בחום ללמוד ממאמן מקצועי איך עושים סקווט מלא

היא לא. הזווית לא 90 מעלות.

ברור! 10 המעלות האלה הן מה שמעביר את הלחץ מהברך להאמסטרינגס
אני אנצל את האשכול טרולינג הזה בשביל לשאול שאלה רצינית ולחסוך אשכול חדש.
אם אני לא מרגיש את ההאמסטרינג עובד במהלך האימון והוא לא נתפס ביום שלמחורת אני עושה משהו לא נכון או שזה לא מחייב?

• פותח/ת השרשור
למה אתם עונים לו? זה טרול גרוע.
אצלך טרול זה מי שמאמין שסקוואט עמוק מזיק לברכיים, מי שמאמין שאפשר להתקדם בעלייה במסת השריר עם 12 חזרות , מי שמאמין שחתירה עם מוט מפעיל לחצים על עמוד השידרה וכו' וכו'.
זה שאני לא מאמין בכל מה שרפיטו אומר , לא הופך אותי לטרול, וכדאי שתשקול מילים אתה עושה לי שם רע ומלבין את פניי ברבים.

בכל מקרה לעניינו...
"ביצוע מתקדם של סקווט, זה המבוצע בזווית של 45 מעלות במפרק הברך למי שאינו מאומן.
אינו מומלץ כלל ועיקר בשל העומס הרב המופעל על מפרק הברך. ייתכן שגם לאחר תקופת אימון של חודשים או שנים לא נמליץ למתאמן מסוים לבצע את התרגיל בטווחים המתאימים לאוכלוסייה מאומנת, המבצעת את התרגיל בעומסים גבוהים. זאת בשל גמישות לקויה, בעיות במבנים השונים במפרק הברך (מניסקוס למשל) ועוד."

הפיסקה הזאת רק חיזקה את מה שאני חושב, ואני מתכוון להמשיך לעשות סקוואט ב60 מעלות כמו הבחורה בתמונה.
ותודה חנן כרגיל בזמן המקום במקום הנכון.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית