הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סרטון אחד המתאמנים הכי חזקים בVolcan GYM

PowerLifting

משתמש משקיע
6,008
4,798
נק' מוניטין:
59,267
6,008
4,798
יניב אגבבה,
התחיל להתאמן לפני 8 חודשים (SS) והגיע ל180 3X5 (בסרטון סט שלישי), לדעתי ימשוך עד 190+
מזכיר לי את עצמי בתחילת הדרך, עתיד מבטיח בפאוורליפטינג.
בנאדם מאוד צנוע, לא מצלם כמעט באימונים,
הוא רשום כאן בפורום ונכנס מדי פעם.
מתחרה בדצמבר בExtreme Raw Challenge 2015, יהיה מעניין 😃

Volcan Powerlifting GYM | Facebook

as @Matty said, u can check my log as to whether I'm strong or not, my absolute strength isn't the greatest, but I have decent relative strength.
What about Olympic technique? u mean with the knees caving in?

EDIT: to clarify, I don't wear a white lab-coat, it was just an example of someone who might know in theory but never done anything in practice

לא לא פשוט ראיתי אותך גם כותב על הרמות אולימפיות וכתבת שאתה עושה סנאצ'ים וקלינים, מעניין לראות איך הטכניקה שלהם. בכל מקרה לא ראיתי שום סרטון בלוג.

לא לא פשוט ראיתי אותך גם כותב על הרמות אולימפיות וכתבת שאתה עושה סנאצ'ים וקלינים, מעניין לראות איך הטכניקה שלהם. בכל מקרה לא ראיתי שום סרטון בלוג.
אימון הבא שלי איתו אני אצלם. עליי. 😃

ah, olympic weightlifting I've read more about than I've actually done myself, so I wouldn't use me as an example of how to perform a snatch/C&J, I'm somewhat informed on how to perform them but haven't practiced it too much.
I don't have any videos cuz the log is pretty new and I just started lifting "seriously" again.
My all time maxes are written in my log, that's what Matty was refering to.

ah, olympic weightlifting I've read more about than I've actually done myself, so I wouldn't use me as an example of how to perform a snatch/C&J, I'm somewhat informed on how to perform them but haven't practiced it too much.
I don't have any videos cuz the log is pretty new and I just started lifting "seriously" again.
My all time maxes are written in my log, that's what Matty was refering to.

אז לדעתי לפני שאתה מתקן טכניקה של מישהו תזכר במה שכתבת פה.

what? rlly? so what u r saying is that, an elite football team shouldn't listen to their coach just because the coach is a terrible player in comparison to them?
I'll upload a video in my log when I'll do a new PR (which will take some time because of certain reasons)z

also, do u disagree with what I said in the long post above? I don't squat as much weight as he does, but if u were to ask that guy what the function of the quads were, he probably wouldn't be able to answer u..

what? rlly? so what u r saying is that, an elite football team shouldn't listen to their coach just because the coach is a terrible player in comparison to them?
I'll upload a video in my log when I'll do a new PR (which will take some time because of certain reasons)z

also, do u disagree with what I said in the long post above? I don't squat as much weight as he does, but if u were to ask that guy what the function of the quads were, he probably wouldn't be able to answer u..

יש המון הבדל בין טקטיקה במשחק כדור לבין לאמן כוח. עובדה שהמאמן פוטבול לא בונה את השחקן כשחקן(בשביל זה יש לו מאמן כוח יעודי שלרוב היה אתלט בעצמו או בנה מספיק אתלטים בחייו בשביל להבין מה הוא צריך) רק מסדר את המערך והתרגילים במגרש השחקן אמור להוציא לפועל לפי היכולת האישית שלו והאפשרות שתינתן לו את הבמה להוצאה לפועל היא הטקטיקה של המאמן.

שוב אפילו בדוגמא הזאת יש לי נסיון באחד לעומת השני. משהו שלך אין אז זאת דוגמא מאד מטומטמת

עריכה: לגביי השאלה השניה, יש לו מאמן והמאמן שלו מספיק מבין ועבר מספיק סוגים של מתאמנים ותיקן מספיק אנשים כדי להביא את המתאמן הזה לנצל את הפוטנציאל שלו. אגב המאמן שלו לדעתי קרא בדיוק את אותם ספרים שאתה קראת רק שהוא גם הצליח להוציא אותם בפועל על עצמו ועל מתאמנים שלו ולהסיק מסקנות מכל מיני שינויים קטנים שכנראה עברו עליו ועל המתאמנים שלו. ולכן, לתת עצות לאושר במעמדך זה קצת מטופש, שוב זאת רק דעתי האישית.

נערך לאחרונה:
יש המון הבדל בין טקטיקה במשחק כדור לבין לאמן כוח. עובדה שהמאמן פוטבול לא בונה את השחקן כשחקן(בשביל זה יש לו מאמן כוח יעודי שלרוב היה אתלט בעצמו או בנה מספיק אתלטים בחייו בשביל להבין מה הוא צריך) רק מסדר את המערך והתרגילים במגרש השחקן אמור להוציא לפועל לפי היכולת האישית שלו והאפשרות שתינתן לו את הבמה להוצאה לפועל היא הטקטיקה של המאמן.

שוב אפילו בדוגמא הזאת יש לי נסיון באחד לעומת השני. משהו שלך אין אז זאת דוגמא מאד מטומטמת
I'm well aware that there is a difference between what the coach does in football and what the player does, I tried to give a reasonable analogy in layman's terms, guess that didn't work well....

I'd like to recommend that u stop reading medical journals that are related to sports as the doctors r most likely not athletes. Also stop listening to Rip when it comes to PL considering that he himself has said he was a terrible PL. tho maybe u don't listen to anything he says.

I don't rlly get y u r attacking me tho, doesn't rlly make much sense to me, the lengthy post I wrote I thought was somewhat informative and not wrong, but maybe it was and u r trying to tell me to stop talking because I don't know anything.

מה הקטע שלך תגיד לי? אתה פוסל את מה שהוא אומר כי הוא לא מרים מספיק? אתה אמיתי? כמה סקוואט הוא צריך כדי שהדעה שלו תיחשב ולא תפסול אותה? סתם מסקרן אותי לדעת

ראית אותי פוסל משהו? מי דיבר על כמה שהוא מרים בכלל? דיברתי טכנית..
@Savo אני לא תוקף אותך ואם זה יצא ככה זאת לא הייתה הכוונה שלי, אתה צריך להבין שלצטט דברים ממאמנים זה דבר אחד אבל זה לא תמיד תקף על כולם ולא נכון תמיד נכון בשטח.
מאמרים שנכתבים על אימונים בדרך כלל ייכתבו כמשהו כללי לגביי רוב האוכלוסיה אבל בפועל אנשים בנויים אחרת לזה יש טורסו ארוך לזה פחות זה גמיש יותר זה פחות , זה לא שחור לבן ופה נכנס הנסיון בשטח או לפחות הניסיון על עצמך והתמודדות עם בעיות מכניות , פציעות וכו'.... (וכאן גם נכנס העניין של הכוח או הנסיון העצמי וההתקדמות).

@Savo אני לא תוקף אותך ואם זה יצא ככה זאת לא הייתה הכוונה שלי, אתה צריך להבין שלצטט דברים ממאמנים זה דבר אחד אבל זה לא תמיד תקף על כולם ולא נכון תמיד נכון בשטח.
פשוט זה נראה כאילו שהוא כתב הסבר מפורט ואז במקום להתייחס להסבר התחלת לתשאל אותו כמה הוא מרים ומה הנסיון שלו בתרגילי בסיס ותרגילי משקולנות (ואחרי זה ייעצת לו להזכר בנסיון שלו לפני שהוא מייעץ לאנשים). יכול להיות שלא הבנתי אותך נכון אבל אני לא יודע לאיזה עוד כיוון אני יכול לקחת את זה.

דרך אגב, למה לצטט דברים ממאמנים אחרים זה לא בסדר? כל עצה שתיתן למישהו כנראה ניתנה לך בשלב כלשהו על ידי מאמן כלשהו. אני לא רואה יתרון של העצות שאתה תיתן לאומת הדעה ש @Savo יגבש כתוצאה מקריאת ספרים/מאמרים של מאמנים. אני חושב שתרבות הדיון תשתפר אם תיקח את מה שהוא כתב, תצטט את המקומות שאתה לא מסכים איתם ותגיד מה דעתך נכון במקום להאשים אותו בזה שהוא מצטט מאמנים.

מאמרים שנכתבים על אימונים בדרך כלל ייכתבו כמשהו כללי לגביי רוב האוכלוסיה אבל בפועל אנשים בנויים אחרת לזה יש טורסו ארוך לזה פחות זה גמיש יותר זה פחות , זה לא שחור לבן ופה נכנס הנסיון בשטח או לפחות הניסיון על עצמך והתמודדות עם בעיות מכניות , פציעות וכו'
אתה חושב שנסיון אישי יאפשר לך לתת עצה יעילה יותר למתאמן על פי האנטרופומטריה האישית שלו? אתה חושב ש"חוכמת ספרים" לא מספיקה כדי לשפוט אנטרופומטריה של מתאמן מסרטון ולתת לו עצה בהתאם? בספר של ריפטו לדוגמא יש התייחסות ל"מה לעשות" לאנשים בעלי אורכים שונים של טורסו/פמור וכו.

פשוט זה נראה כאילו שהוא כתב הסבר מפורט ואז במקום להתייחס להסבר התחלת לתשאל אותו כמה הוא מרים ומה הנסיון שלו בתרגילי בסיס ותרגילי משקולנות (ואחרי זה ייעצת לו להזכר בנסיון שלו לפני שהוא מייעץ לאנשים). יכול להיות שלא הבנתי אותך נכון אבל אני לא יודע לאיזה עוד כיוון אני יכול לקחת את זה.

דרך אגב, למה לצטט דברים ממאמנים אחרים זה לא בסדר? כל עצה שתיתן למישהו כנראה ניתנה לך בשלב כלשהו על ידי מאמן כלשהו. אני לא רואה יתרון של העצות שאתה תיתן לאומת הדעה ש @Savo יגבש כתוצאה מקריאת ספרים/מאמרים של מאמנים. אני חושב שתרבות הדיון תשתפר אם תיקח את מה שהוא כתב, תצטט את המקומות שאתה לא מסכים איתם ותגיד מה דעתך נכון במקום להאשים אותו בזה שהוא מצטט מאמנים.

אתה חושב שנסיון אישי יאפשר לך לתת עצה יעילה יותר למתאמן על פי האנטרופומטריה האישית שלו? אתה חושב ש"חוכמת ספרים" לא מספיקה כדי לשפוט אנטרופומטריה של מתאמן מסרטון ולתת לו עצה בהתאם? בספר של ריפטו לדוגמא יש התייחסות ל"מה לעשות" לאנשים בעלי אורכים שונים של טורסו/פמור וכו.

אני חושב, בגדול, שזה שילוב של השניים צריך לדעת את הספרות והקנזיולוגיה להכיר מאמנים ושיטות אבל גם להתחשב בעוד פרמטרים שהוא לא התחשב שם והפרמטרים האלו נובעים מחוסר נסיון של דברים על עצמו או שלו בתור מאמן.
מה קרה אם פתאום מה שקראת במאמר לא חל על מתאמן שלך ואתה ממש לא מצליח ליישם עליו את ה"עקרונות" של המאמר שקראת? זה קורה המון אגב.
הדוגמא הכי טובה אגב זה הבחור בסרטון שהתחיל להתאמן לפני 8 חודשים ולכן כנראה המקרבים שלו עדיין לא מסתגלים לעומס של הסקוואט, עדיין אין פה שום אי שליטה בברך ואין פה קריסה יתרה או משהו מסוכן אני בטוח שגם עוד כמה חודשים העניין הזה ייסתדר מעצמו למה? כי ראיתי את זה קורה בשטח להמון מתאמנים (גם שלי) ולהגיב ב"יובש" בלי להתחשב בפרמטר הזה נובע מחוסר נסיון, סליחה אבל זאת דעתי.
אמרתי את זה לאושר בפרטי והוא הסכים איתי , יכול להיות ששניינו נתבדה בסוף והבחור יפצע למרות שאני אישית לא ראיתי מישהו שהתחזק בצורה ליניארית באופן מבוקר ונפצע בברך מהקריסה הקטנה כמו שנראית בסרטון.
חוץ מזה שהוא מתאמן 8 חודשים ואני בטוח שהטכניקה שלו תשתנה למרות שאושר מאמן אותו והוא ימצא את איזור הנוחות שלו ויבין באיזה אופן הוא מרים הכי הרבה משקל.

יש קריסה של הברך שהיא לא נכונה ולא בריאה, ולא זה מה שראינו בסרטון, כל מה שסאבו רשם לגביי המכניקה והאנטומיה מאחורי מה שקורה עם המקרבים לא היה לי שום דבר רע להגיד על זה להיפך שאפו על הידע

אין לי כוח להרחיב יותר מזה

יכול להיות ששניינו נתבדה בסוף והבחור יפצע
אם הייתי מאמן לא הייתי לוקח את הסיכון הזה בחיים. מתאמן הוא לא שפן נסיונות ופציעות זה לא משהו שצריך לקחת בצורה קלילה כמו שאתה לוקח את זה. אני ממש לא מכיר אותך ולא יכול לקבוע מאיזה נסיון אתה אומר את הדברים האלה, אבל בתור אחד שנפצע דיי בקלות, בריאות של מתאמן צריכה להילקח ברצינות גבוהה יותר מהמשקל שהוא מרים
אני בטוח שהטכניקה שלו תשתנה
טכניקה לא משתנה מעצמה. זה לא עובד ככה. טכניקה משתנה רק אם אתה גורם לשינוי במודע ומשקיע בזה. טכניקה לא נכונה שמבוצעת הרבה נכנסת לתת מודע והגוף מתחיל לחשוב שמה שאתה מבצע "לא נכון" זו הצורה הטבעית לביצוע. אם אתה צודק אז אולי המקרבים שלו יתחזקו והסקוואט יראה טוב יותר בזכות המקרבים, אבל אם אתה טועה והבעיה היא אחרת? חשבת על מה יכול להגרם כתוצאה מסקוואט שמבוצע לא נכון במשך חודשים או אפילו שנים?
אין לי כוח להרחיב יותר מזה
אין לי ויכוח לגבי הנקודות שהצגת. מפריע לי שאני פוגש פה מתאמנים שלא לוקחים פציעות בצורה מספיק רצינית זה הכל.

אם הייתי מאמן לא הייתי לוקח את הסיכון הזה בחיים. מתאמן הוא לא שפן נסיונות ופציעות זה לא משהו שצריך לקחת בצורה קלילה כמו שאתה לוקח את זה. אני ממש לא מכיר אותך ולא יכול לקבוע מאיזה נסיון אתה אומר את הדברים האלה, אבל בתור אחד שנפצע דיי בקלות, בריאות של מתאמן צריכה להילקח ברצינות גבוהה יותר מהמשקל שהוא מרים

טכניקה לא משתנה מעצמה. זה לא עובד ככה. טכניקה משתנה רק אם אתה גורם לשינוי במודע ומשקיע בזה. טכניקה לא נכונה שמבוצעת הרבה נכנסת לתת מודע והגוף מתחיל לחשוב שמה שאתה מבצע "לא נכון" זו הצורה הטבעית לביצוע. אם אתה צודק אז אולי המקרבים שלו יתחזקו והסקוואט יראה טוב יותר בזכות המקרבים, אבל אם אתה טועה והבעיה היא אחרת? חשבת על מה יכול להגרם כתוצאה מסקוואט שמבוצע לא נכון במשך חודשים או אפילו שנים?

אין לי ויכוח לגבי הנקודות שהצגת. מפריע לי שאני פוגש פה מתאמנים שלא לוקחים פציעות בצורה מספיק רצינית זה הכל.

האחרון שלוקח פציעות לא ברצינות זה אני, קח את כל מה שנפצעת בחיים ותכפיל ב10 אלו הפציעות שלי.
דבר שני, אף פעם לא נפצעתי מאימון! רק מספורט יעודי.
דבר שלישי, מתאמן הוא לא שפן נסיונות אתה צודק. עדיין לא קרה לי שלקחתי החלטה שגויה ומתאמן שלי נפצע, הדפוס סקוואט שלו לא יכול להוביל אותו לפציעה ולכן גם אם הטכניקה שלו תשאר בול אותו דבר הוא לא ייפצע לפחות לא בגלל הקריסה הקטנה הזאת.
מה שראינו בסרטון זה לא "סקוואט לא נכון" .
סקוואט לא נכון במשך חודשים ושנים יכול לא לקרות כלום (כמו בילדרים שעושים 300 קילו סקוואט רבע טווח ולא קרה להם כלום) ומצד שני אתה יכול לעשות דדליפט מושלם ולפרוץ דיסק.
המטרה היא להביא את המתאמן להכי הרבה משקל תחת הטכניקה הכי טובה שהוא יכול לבצע בדרך הכי הדרגתית ומבוקרת שניתן תעשה את זה וסביר להניח שלא תפצע. למרות ששוב אף אחד לא יכול להבטיח לך כלום ואתה יכול גם להפצע בטכניקה מושלמת.

אם אתה נפצע באימון, כמה פעמים, סביר להניח שאתה עושה משהו לא נכון באימון שלך (תכנון, טכניקה, התאוששות).

אם סגרת את המרחק הזה כבכ בתחתית הסקוואט, בעצם ניטרלת את האופציה של השריר הזה לעבוד.
הראשונה היא באמת ע״י ביצוע פשיטת הירך והשניה ע״י קירוב הברכיים. כשהוא לא מצליח לעשות את העבודה הברכיים מתקרבות.
איך כל זה מסביר למה חולשה של המקרבים גורמת לקריסה של הברכיים?

האחרון שלוקח פציעות לא ברצינות זה אני, קח את כל מה שנפצעת בחיים ותכפיל ב10 אלו הפציעות שלי.
דבר שני, אף פעם לא נפצעתי מאימון! רק מספורט יעודי.
דבר שלישי, מתאמן הוא לא שפן נסיונות אתה צודק. עדיין לא קרה לי שלקחתי החלטה שגויה ומתאמן שלי נפצע, הדפוס סקוואט שלו לא יכול להוביל אותו לפציעה ולכן גם אם הטכניקה שלו תשאר בול אותו דבר הוא לא ייפצע לפחות לא בגלל הקריסה הקטנה הזאת.
מה שראינו בסרטון זה לא "סקוואט לא נכון" .
סקוואט לא נכון במשך חודשים ושנים יכול לא לקרות כלום (כמו בילדרים שעושים 300 קילו סקוואט רבע טווח ולא קרה להם כלום) ומצד שני אתה יכול לעשות דדליפט מושלם ולפרוץ דיסק.
המטרה היא להביא את המתאמן להכי הרבה משקל תחת הטכניקה הכי טובה שהוא יכול לבצע בדרך הכי הדרגתית ומבוקרת שניתן תעשה את זה וסביר להניח שלא תפצע. למרות ששוב אף אחד לא יכול להבטיח לך כלום ואתה יכול גם להפצע בטכניקה מושלמת.

אם אתה נפצע באימון, כמה פעמים, סביר להניח שאתה עושה משהו לא נכון באימון שלך (תכנון, טכניקה, התאוששות).
הוצאת לי את המילים מהפה

איך כל זה מסביר למה חולשה של המקרבים גורמת לקריסה של הברכיים?

זה לא בהכרח חולשה. זה יכול להיות גם מחוסר מודעות לתנועה, אבל אם הברכיים קורסות זה אומר שהשריר לא מצליח לעשות את העבודה שלו.

• פותח/ת השרשור
הסיכוי להיפצע מאימון משקולות (PL WL וכו') הוא נמוך מאוד, בכל מקום תמצא את הספורט הזה בתחתית טבלת פציעות הספורט.
אפילו בטכניקה גרועה הסיכוי נמוך, ודובר על זה רבות בעבר בכמה פורומים.
הבעיה היא שמאמנים בארץ מפחדים להביא את המתאמנים שלהם לקצה.

כשהתחלתי את דרכי כמתאמן, רבים אמרו לי שלא רחוק היום בו אפצע ואהיה מושבת מאימונים לתקופה.
הגב היה עגול בדדליפט מאז ומתמיד, בשנה הראשונה שלי בסקוואט הברכיים היו עפות קדימה בתחתית. שנה.
מבלי להתרברב חלילה,
לא נפצעתי אף לא פעם אחת במהלך הקריירה, ולא ניראה כי היום הזה קרב.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית