הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סרטון אחד המתאמנים הכי חזקים בVolcan GYM

PowerLifting

משתמש משקיע
6,008
4,798
נק' מוניטין:
59,267
6,008
4,798
יניב אגבבה,
התחיל להתאמן לפני 8 חודשים (SS) והגיע ל180 3X5 (בסרטון סט שלישי), לדעתי ימשוך עד 190+
מזכיר לי את עצמי בתחילת הדרך, עתיד מבטיח בפאוורליפטינג.
בנאדם מאוד צנוע, לא מצלם כמעט באימונים,
הוא רשום כאן בפורום ונכנס מדי פעם.
מתחרה בדצמבר בExtreme Raw Challenge 2015, יהיה מעניין 😃

Volcan Powerlifting GYM | Facebook

הסיכוי להיפצע מאימון משקולות (PL WL וכו') הוא נמוך מאוד, בכל מקום תמצא את הספורט הזה בתחתית טבלת פציעות הספורט.
אפילו בטכניקה גרועה הסיכוי נמוך, ודובר על זה רבות בעבר בכמה פורומים.
הבעיה היא שמאמנים בארץ מפחדים להביא את המתאמנים שלהם לקצה.

כשהתחלתי את דרכי כמתאמן, רבים אמרו לי שלא רחוק היום בו אפצע ואהיה מושבת מאימונים לתקופה.
הגב היה עגול בדדליפט מאז ומתמיד, בשנה הראשונה שלי בסקוואט הברכיים היו עפות קדימה בתחתית. שנה.
מבלי להתרברב חלילה,
לא נפצעתי אף לא פעם אחת במהלך הקריירה, ולא ניראה כי היום הזה קרב.
שאלה, אולי טכניקה גרועה לא משפיעה כרגע אבל מה עם עוד 10 15 שנה? רוצה לדעת מה דעתך בעניין

• פותח/ת השרשור
שאלה, אולי טכניקה גרועה לא משפיעה כרגע אבל מה עם עוד 10 15 שנה? רוצה לדעת מה דעתך בעניין
עוד 10-15 שנה אתה יכול לסבול מכאבים גם אם לא נגעת במוט. ועל זה נאמר "כולנו בדרך לשם" (מארק בל)
כמה אנשים בגילאי 30-40 אתה מכיר עם כאבי גב ומעולם לא עסקו בתחום? המון.
אקח לדוגמה מתאמן שלי (רק לפני חודש התחיל להיכנס לתחום):
בן 34, מעולם לא שמע על סקוואט, כל חייו עבד בהייטק ולא הרים משהו או עבד פיזית.
סובל מכאבי תופת בגב.
מאז התחיל להרים, הכאב רק פוחת. למה? כי שרירי הגב ובעיקר הארקטורים מתחזקים.

אני אקח גם כדוגמה את ד"ר סקוואט (מר 1000 פאונד סקוואט הראשון שנעשה בגיל 45)
הבנאדם חגג בשבוע שעבר 73.
מהתכתבות עמו בפייסבוק, לבנאדם אין משהו חריג שאין לסבי שלא התאמן מעולם.

נערך לאחרונה:
האמת שזאת ההשוואה הכי גרועה שיכולה ליהיות.

אתה לא מסתכל עד לעוד 10-15 שנה , כי יש כל כך הרבה גורמים שמשפיעים על העתיד שלך , וככל שאתה מתבגר עם הגיל , דברים מתחילים לצוץ.

כשאתה רואה טכניקה לקויה אתה עובד על לסדר אותה (אני לא מדבר כבר על הבחור בסרטון אלה באופן כללי) כי אם קיימת סכנה לפציעה אצל המתאמן שלך\שותף לאימונים אתה תעבוד איתו על זה , אם זה טכניקה לקויה אבל במצב קל כן אפשר להתקדם , כי יש המון ליקויי טכניקה שמסתדרים עם עצמם.

בתור מתאמן מתחיל גם לי היה כל מיני תקלות בסקואט\דדליפט \בנצ' שפשוט הסתדרו מעצמם , צריך פשוט לזהות את זה מראש

כמובן ששואפים לסדר את הטכניקה תמיד אבל אושר דיבר פה על גב עגול בדדלפט מה שהרבה אנשים בתחום וגם השמות הכי גדולים לא ממליצים לעשות(חוץ בשיאים או תחרות) אז למה למשוך ככה? לא מזלזל בידע או בך אני רק רוצה לדעת

זה לא בהכרח חולשה. זה יכול להיות גם מחוסר מודעות לתנועה, אבל אם הברכיים קורסות זה אומר שהשריר לא מצליח לעשות את העבודה שלו.
איך שריר שהתפקיד שלו הוא קירוב גורם לקריסה - שהיא התחלה של קירוב - בגלל שהוא נכשל בו?
גם אם התפקיד הנוסף שלו הוא פשיטה, עדיין זה לא מסתדר.
אני לא רואה קשר של סיבה ותוצאה בהסברים שלכם.
זה לא מסתדר לך כי אתה חושב על מקרבי הירך כ"תנועה"
אלא? מה עוד עושה שריר?

איך שריר שהתפקיד שלו הוא קירוב גורם לקריסה - שהיא התחלה של קירוב - בגלל שהוא נכשל בו?

אלא? מה עוד עושה שריר?

באמת?

אם אתה מדבר על כיווץ איזומטרי - זה עובד כל עוד יש משהו שמתנגד מהצד השני (שריר או גרוויטציה), ובכל מקרה אני לא רואה את הקשר למקרה פה.
אם אתה מדבר על משהו אחר - תסביר.

אם הברך רוצה לקרוס פנימה, אבל יש משהו שמחזיק אותה במקום אין התנגדות?
זה סוג של כיווץ איזומורי מה שהולך שם.

אם הברך רוצה לקרוס פנימה, אבל יש משהו שמחזיק אותה במקום אין התנגדות?
זה סוג של כיווץ איזומורי מה שהולך שם.
כיווץ איזומטרי של שריר עובד נגד קריסה לכיוון השני. לא לאותו כיוון.
אם אני מחזיק את עצמי על מתח, הבייספס שלי מכווץ איזומטרית כדי למנוע נפילה - לא הטרייספס.
בקיצור, ההסבר שלך היה עובד אם היינו מדברים על כיווץ איזומטרי של המרחיקים, לא של המקרבים.

ואם אני סתם שוכב במיטה, מישר את הרגל ועושה שריר בקוואד, איזה כיווץ זה?
אתה באמת חושב שהשריר שלך יודע שזה כיווץ איזומטרי? הקוואדס שלך קיבלו הוראה להתכווץ - הם מתכווצים. המבנה של הברך מונע את התנועה, ולכן הכיווץ נשאר איזומטרי. אם היה לך מספיק כוח בקוואדס, הברך היתה נשברת והכיווץ היה הופך מיד לקונצטרי (במקרה שלך גם ההאמסטרינגס מתכווצים והמתנגדים לקוואדס, והם אלה שמונעים תנועה). מה זה קשור לייצוב? אתה חושב שהכיווץ הזה שעשית בקוואדס מונע מהברך פשיטה? ממש לא.

עוד 10-15 שנה אתה יכול לסבול מכאבים גם אם לא נגעת במוט. ועל זה נאמר "כולנו בדרך לשם" (מארק בל)
כמה אנשים בגילאי 30-40 אתה מכיר עם כאבי גב ומעולם לא עסקו בתחום? המון.
אקח לדוגמה מתאמן שלי (רק לפני חודש התחיל להיכנס לתחום):
בן 34, מעולם לא שמע על סקוואט, כל חייו עבד בהייטק ולא הרים משהו או עבד פיזית.
סובל מכאבי תופת בגב.
מאז התחיל להרים, הכאב רק פוחת. למה? כי שרירי הגב ובעיקר הארקטורים מתחזקים.

אני אקח גם כדוגמה את ד"ר סקוואט (מר 1000 פאונד סקוואט הראשון שנעשה בגיל 45)
הבנאדם חגג בשבוע שעבר 73.
מהתכתבות אמו בפייסבוק, לבנאדם אין משהו חריג שאין לסבי שלא התאמן מעולם.
Wow. People even liked those posts.
Do you not realize why what you are saying is ridiculously wrong? You have a fundamental flaw in your argument.
I'll just say "smoking" and hopefully you will understand.

אלא? מה עוד עושה שריר?

השריר יכול להתקצר ולתרום בפשיטה לירך, ואז יש שינוי במיקום המוט. אם הברכיים קרסו הוא התקצר בלי שהמוט שינה את המיקום. זאת אומרת שהוא התקצר בלי לבצע עבודה על המוט. מה לדעתך זה אומר?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית