הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ קריאטין ואלכוהול

levitate

משתמש מתחיל
34
1
נק' מוניטין:
1
34
1
אני בתקופת העמסה של קריאטין אם אני אשתה אלכוהול היום זה יכול ליצור בעיות?

למה העמסה באמת?
וכן, הסיכוי להתייבשות מוגבר מאוד. ודא שאתה שותה המון מים לכל אורך היום. על כל צ'ייסר תיקח עוד כוס מים ליתר ביטחון.
או שתשתמש במים כזפיבון.

א. למה העמסה?
למה העמסה באמת?
איך אפשר לקחת קריאטין בלי העמסה?

לפני שאתם עונים: "לוקחים 5 גרם ביום"
אז אני יענה שזה גם העמסה, היא פשוט לוקחת חודש במקום שבוע/שבועיים בנטילה של 10-20 גרם ביום.

אני בתקופת העמסה של קריאטין אם אני אשתה אלכוהול היום זה יכול ליצור בעיות?
עלול להוביל להתייבשות, תקפיד לשתות הרבה מים במשך היום.

• פותח/ת השרשור
בכללי יש איזה משהו שצריך להימנע לצרוך בזמן שאני לוקח קריאטין וקפאין?
חוץ מזה דאני צריך.לשתות הרבה מים

אין טעם להתווכח על טרמינולוגיה, אבל אם אתה לוקח 5 גרם כל יום אתה עושה העמסה תמידית? או שאחרי חודש אתה יורד בכמות?
לפי מה שאני יודע, אחרי חודש אפשר לרדת ל-3 גרם כדי לתחזק.

אני אישית השתמשתי כמה פעמים בקריאטין, פעם ראשונה עם העמסה של שבוע ותחזוקה של 5גרם ביום, ופעם אחרת פשוט לקחתי 5 גרם כל יום, בשתי המקרים לא הרגשתי הבדלים גדולים בכוח, אז הפסקתי להשתמש בזה זה לא עוזר לי, ואני לא יודע להסביר למה..

אם כך אין לי השגות. נדמה לי שרוב אלה שנוטלים קריאטין ממשיכים לקחת 5 גרם ליום.
זה לא יזיק, זה פשוט יצא בשתן, אבל אם אפשר לתחזק ב-3 גרם אחרי חודש, חבל להמשיך לקחת 5, למרות שקריאטין לא כזה יקר בכל אופן.

נעשו ניסויים אחדים על חולדות בנושא הזה, אם תרצה אשים אותם כאן.
בכל אופן, הנה פסקה ממחקר בשם Clinical and Experimental Research שנעשה ב98.

“Alcohol acts as a direct toxin to type-2 fast twitch muscle fibers; the type most responsive to muscle hypertrophy (increase in size). One examined the effects of a 12-week diet containing alcohol on protein synthesis rates in mice. Alcohol decreased muscle protein synthesis rates by 23-26% in the fast-twitch fibers of the rodents that habitually consumed moderate servings of alcohol. What appeared to cause this alcohol-induced drop in muscle building was a marked reduction in the anabolic hormone, insulin-like growth factor-1 (IGF-1). In the presence of alcohol, circulating levels of IGF-1 dropped by up to 42%! That’s IGF-1 in blood and muscle.

Therefore, if you are serious about building muscle, you may want to make sure you don’t hit the booze too often.”

בקיצור, נראה כי אתנול (אלכוהול) גורם לירידה בייצור ההורמון האנבולי IGF-1 שמשפיע על סינטזת החלבון בגוף.

בכל אופן, גם האלכוהול וגם הקראטין מעודדים התייבשות - שתה לפחות 4 ליטר מים ביום. וצפה להרבה כניסות לשירותים..

בעיקרון כשאני צרכתי קריאטין ושתיתי אלכוהול הקאתי לראשונה בחיי...
לפני הצריכה שלו מעולם לא הקאתי מאלכוהול(ושתיתי לדעתי הרבה יותר מאותו ערב)...
אומנם לא מצאתי מחקרים שאומרים שיש קשר בין השניים אבל זה ניסיון אישי.

ועוד שאלה
אם בתקופת האחזקה אני אצרוך יותר מ 5 תהיה השפעה מסוימת?
האמת שזה באמת אינדיבידואלי.
לאחד גם בתקופת העמסה קריאטין לא באמת ישפר כוח מתפרץ או יעזור זמן התאוששות, ואחר ירגיש השפעה רבה. חשוב יותר שתתמקד בסוג הקרטין, רק מונוהידרט.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית