הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע חמישה תרגילים שכל מתאמן צריך ללמוד וכל מאמן צריך לדעת ללמד – חלק א'

נתי123

משתמש מתחיל
45
87
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
1,909
45
87
לא כל התרגילים נוצרו שווים. מה הם התרגילים החשובים ביותר לקהל הרחב בחדר כושר? איך לפשט את הלמידה של התרגילים בעזרת תוכניות התקדמות פשוטות מרמת המתחיל עד לרמות המתקדמות? כל זאת במאמר הבא.

חמישה תרגילים שכל מתאמן צריך ללמוד וכל מאמן צריך לדעת ללמד - חלק א' - קילוגרם - כושר ופיתוח הגוף

תהנו 😃

@Beast and cheat
אולי יעניין אותך הדיון
אתה עושה לי חיים קשים. אבל אתה צודק.

ישנם יתרונות רבים אחרים, יציבות ברך במישור הסגיטלי, ומתיחה אקצנטרית של כופפי הירך הם מהחשובים שבהם.
אשמח להסבר למה הסקוואט לא עובד על אותם דברים - תוך כדי שבאה לשימוש יותר מסת שריר, יותר טווח תנועה, ויותר משקל.

אם נצא כרגע מהתייחסות לאוכלוסיה הרחבה, ונדבר על ספורטאים בענפים שדורשים כוח, אתה תראה שרוב הנבחרות פוטובול ורוגבי מוצאים לנכון לשלב תרגלי כוח על שני רגליים, אם תרגלי כוח על רגל אחת כמו מכרע [הם מוגדרים ככה] יש לזה סיבה.
כשמדובר למטרות פיתוח גוף, מתוך ה20 הראשונים השנה באולימפיה אני יכול למנות לך עשרה בלי לחשוב שהתרגיל קבוע בתוכנית שלהם.
ואני חוזר על מה שאמרתי קודם: רוב הנבחרות היום מוצאות סיבה לשלב תרגילי רגל אחת.
שני הציטוטים הללו הם לא טענות. הם פשוט מראים שלא הגיוני מבחינתך שסמכות טועה. וזה לא תקין עד מסוכן לחשוב ככה. על סמכויות צריך לערער, ולשמוע את הטיעונים שלהם, והטיעונים שלהם לא טובים. גם שלך לא.

ספור מרחק. ככה הייתי עובד עם שחקני הרוגבי שלנו.
זה משנה את כל המשוואה. 10 צעדים קטנים או 8 גדולים זה שונה מכל הבחינות - טווח תנועה, מסת שריר, זמן. זו גישה של "לעשות" ולא גישה של "להתקדם". ההבדל בין לעשות פעילות גופנית ובין להתאמן, זו ההתעסקות במה קורה היום VS מה קורה עוד חצי שנה (לדוגמה). בטווח זמן של חצי שנה, שאומר שאתה בשלב כלשהו תצטרך להתקדם גם לאט (למשל להוסיף לסקוואט 2.5 ק"ג פעם בשבוע - שזו לא התקדמות מהירה ביחס להתקדמות שאפשר להתקדם כמתחיל), אתה לא תוכל יותר לכמת את ההתקדמות שלך. בסקוואט אתה יודע בדיוק אם שברת מקביל והצלחת לעלות, או לא. במכרעים אתה לא יכול למדוד את אורך הצעד הממוצע, והוא כל פעם יהיה שונה. זה אומר שיתכן מאוד שאתה תוסיף משקל למוט - ותצליח - מבלי שהתחזקת. זה לא נקרא להתאמן, זה נקרא לעשות פעילות גופנית.
וזה נהדר, לאוכלוסייה הכללית. כשמשתמשים בזה על ספורטאים - זו הצהרה שמסתמכים על הגנטיקה שלהם.

דבר איתי על שחקני רוגבי או פוטבול, ואני הדבר איתך על נושא הברך הקדמית היציבה
שזו פונקציה של כוח. ובמקרה הזה אתה מדבר בעיקר על השרשרת האחורית, ובצדק, כי פציעות ACL הן הרבה יותר שכיחות מפציעות PCL. משמעותית.
הדרך הכי טובה להתחזק היא להשתמש בתרגילים שדורשים (ומפתחים) מקסימום כוח, כלומר מקסימום force production. מקסימום מסת שריר, מקסימום טווח תנועה (בטיחותי ומדיד), ומקסימום משקל. הסקוואט עונה על הקריטריון הזה, בדגש על השרשרת האחורית (אני מדבר כמובן על LB), בצורה משמעותית יותר טובה ממכרעים. לא בקצת. בהרבה. הדדליפט גם. אפילו פאוור קלין. סביר להניח שגם פאוור סנאץ'.

דבר איתי על האוכלוסיה הרחבה, ואני הדבר איתך על היכולת להתקדם באופן חסר פציעות יחסית
אם מכרעים זה תרגיל פחות פוצע מסקוואט/דדליפט (ואני לא רואה סיבה שזה יקרה), אז הסיבה היחידה לכך היא העובדה שמשתמשים בו בפחות משקל, כלומר מקבלים ממנו פחות תוצאות. זו סיבה גרועה להעדיף אותו.

"כל עוד תעבוד על הסקוואט בנפח מספק, אין חשיבות לאם תעשה מכרעים או לא,"
יש פאורליפטרים שיגידו את זה גם על הדדליפט. התקדמות בסקוואט תדחוף קדימה כמעט כל תרגיל בפלג גוף תחתון, האם זה אומר שהתרגילים האחרים לא חשובים?
בהחלט. הגעת לעניין. תרגילי כוח כללי - למשל סקוואט ודדליפט - הם כל כך טובים, כי הם לא ספציפיים לשום דבר. הם מחזקים באופן כללי (חיזוק = הגדלת היכולת של שריר מסויים לייצר force). זו בדיוק הסיבה שמשתמשים בהם לכל ענפי הספורט. זו בדיוק הסיבה שסטרואידים כל כך עוזרים בספורט. כי הם מחזקים אותך. באופן כללי. סקוואט ודדליפט נותנים בדיוק את האפקט הזה, אם משתמשים בהם נכון. הם לא ספציפיים לכלום.

אם אתה רוצה לשמור על אתלטיות אתה צריך להשאיר את הירך פתוח במישור הסיגטלי. ככל שהירך שלך יותר סגור הירך שלך יותר מגובל בספרינט.
מה בדיוק "סוגר" את הירך של אתלט בן 20, ולמה מכרעים "פותחים" את הירך יותר טוב מסקוואט?
ולמה אתה חושב שטווח תנועה ספציפי לענף זו העבודה של מאמן הכוח של הספורטאי, ולא של המאמן הענפי?

הסקווט הוא הדרך להשתפר בסקווט
חד משמעית לא. הסקוואט הוא כללי. בוודאי שהוא משפר אותך גם בסקוואט, אבל כל היופי זה שהוא משפר אותך בכלליות - כי בעזרתו (בשימוש נכון) אתה תהיה חזק יותר. וזה לא תקף למכרעים, אלא אם מדובר על מתאמנים מתחילים שיתחזקו גם מפשיטות ברכיים במכונה. בסקוואט אפשר להתקדם במשך שנים (ולהתחזק בעזרתו לכל מטרה אחרת - גם - במשך שנים). בפשיטות ברכיים, מכרעים, ושאר התרגילים שמשלבים מעט מסת שריר, טווח תנועה (בטיחותי ומדיד) ומשקל - אי אפשר. וזו הסיבה שאתה רואה אנשים שוברים שיאים בסקוואט גם אחרי 10 שנות אימונים, ובמכרעים - לא.

מכרע-וBSS במיוחד, הוא תרגיל נהדר כדי לפתח יכולות של הפלג גוף תחתון בזוויות שמדמות מאמץ אתלטי, ומסת שריר בפלג גוף תחתון.
מסת שריר בפלג גוף תחתון, לא תקבל במכרעים / BSS יותר מהסקוואט. בגלל כל הסיבות שציינתי קודם לכן.
דימוי מאמץ אתלטי? אני ממש לא חושב שצריך לדמות שום דבר. האימון הענפי צריך לאמן את הספורטאי בתחום שלו, בצורה מאוד ספציפית, והאימון בחדר כושר - צריך לחזק אותו, ככה שיוכל להביא לידיי ביטוי את הסקילים שהוא רכש באימון הענפי - טוב יותר.
בנוסף, אם אתה מדמה את הענף יותר מידי טוב, כלומר מבצע תנועות מאוד דומות לענף שלך - אבל עם משקל - אתה הורס את הmotor pathway. זה מאוד חמור. אתה לא זורק לסל כדור כוח בדיוק כמו שאתה זורק לסל כדורסל רגיל, מבחינת תבנית מוטורית. אותו דבר לגביי אלת בייסבול כבדה או ניתור כשאתה קשור לחבלים. אם יש לך במקרה רכב גדול/קטן שהוא ידני, ואתה נוהג בו קבוע, אני יותר מממליץ לך לנהוג רבע שעה ברכב גדול/קטן ידני (כלומר ההיפך בגודל ממה שיש לך), כזה שהקלאץ' שלו מאוד שונה בעומק והכוח שצריך ללחוץ - אבל מאוד דומה, כי זה בכל זאת קלאץ' (הבדלים בין למשל ג'יפ לרכב קטן). תגיד לי אחר כך, כשאתה חוזר לנהוג ברכב המקורי שלך, איך זה הרגיש.
עכשיו השאלה כמה אתה תהרוס את תבנית התנועה? זה תלוי כמובן כמה אתה תנהג ברכב השני.

אותו דבר לגביי אלת בייסבול כבדה

קפץ לי לעין...אלת בייסבול "כבדה" זה משהו שרוב שחקני הבייסבול המקצוענים משתמשים בו באימונים (וגם בחימום לפני שהם עולים לחבוט)

• פותח/ת השרשור
" אני לא מבין את השלבים בהתקדמות בדד ליפט. לדעתי אפשר לקחת מתאמן שלא התאמן בכלל וללמד אותו לבצע דד ליפט על האימון הראשון."
בחלק מהמקרים את צודק, בחלק מהמקרים, במיוחד אצל גברים חסרי גמישות או נשים חסרות כוח בסיסי אנחנו נתקל בבעיות. המאמר נותן שיטה להתמודד איתם.
"אשמח לשמוע מה הנסיון שלך בלימוד דד ליפט למתאמנים חדשים ולמה אתה חושב שצריך לעבור את כל השלבים האלה או חלקם ולא ללמד מתאמן למשוך מוט על ההתחלה."
14 שנה של לימוד. מילדים שהעלתי לתרויות ועד קשישים ומנותחי עמוד שדרה. יש לכם ספר באחד הפורמים "דדליפט גרסת המאמנים" שכתבתי עוד ב2005
". אני לא מצליח להבין איך דד ליפט על רגל אחת יעזור לאנשים עם כאבים בגב התחתון במהלך דד ליפט"
כוח של זוקפי הגב הוא עוד קוו בטיחות. לעיתים כאשר אתה מגיע לתרגיל שבו אתה רגיש אחרי שרכשת כוח בתרגיל אחר בעל אופי דומה או שפשוט מחזק קבוצות שריר דומות, כאשר תחזור לאותו תרגיל הרגישות תוסר.
"דד ליפט שמבוצע כראוי הוא התרגיל הנייטראלי ביותר שאפשר לעשות לגב התחתון."
לא הניטארליי ביותר, אבל נייטרלי. ועדיין יש אנשים שאפילו על סטיית אגן קטנה יגיבו ברגישות גדולה. לא כל אחד מתאים לדדליפט. ראה מה ריפטו כתב על זה בספר שלו. בכל המהדורות.
"התרגיל הזה יפעיל הרבה יותר לחץ על הגב התחתון מדד ליפט קלאסי שמבוצע נכון או מRDL בגלל חוסר היציבות והצורך להפעיל יותר שרירים מייצבים באזור כדי להשאר בעמידה."
מניסיוני, ומנסיון גדולים ממני, אנחנו רואים הרבה פחות פרובקציות וסיכון אצל אנשים רגישים. אתה מתרגל לשווי משקל מהר, ומה שיותר חשוב-הרגל הישרה מייצבת את האגן.
"התרגיל מגביל אותך במשקל שאתה מסוגל להרים ובתמורה לא מביא לך כלום"
קרא את הכתבה. פרטתי שם מה הוא נותן לך.
" גובלט סקוואט הוא גרסה רכה של פרונט סקוואט? איך בדיוק?"
על ידי זה שהמשקל מועמס קדמית לגוף ומחייב את זווית הגוף להגיב בהתאם.
" פרונט סקוואט עם 100 קילו אני אעשה בלי בעיה, אבל גובלט סקוואט עם 40 כנראה אני כבר בקושי אצליח בגלל חוסר הנוחות להחזיק דאמבל."
ומי אמר שהחיים צרכים להיות נוחים? לג פרס בסופו של דבר יותר נוח מסקווט. הגולבט הוא תרגיל לימוד מצוין מהסיבה הפשוטה שקשה מאוד להסתבך איתו.
"אני לא מסכים איתך לגבי זה שפרונט סקוואט הוא תרגיל קשה ללימוד. מבחינתי, "
כמה אנשים לימדת פרונט סקווט? כמה מהם ראית שהמוט מתגלגל להם? כמה מהם נחנקים מהמוט? כמה מהם חסרי גמישות שורש כף יד? כמה ברחו קדימה לקצות האצבעות בתחתית.
אני מת על הפרונט סקווט, אבל הוא הרבה יותר קשה ללימוד.
" הדבר האחרון שאני אמליץ למתאמן זה לבצע גובלט סקוואט עם תיק גב או עם סלע. כשאתה מרים ציוד שלא מיועד לאימונים הרבה יותר קשה לך לשמור על מנח גב נייטראלי, וזה למה אני מתנגד בתוקף לגובלט סקוואט גם עם דאמבלים"
זה היופי בגלובט סקווט. האחזקה דוחפת אותך למנח נייטרלי, בדומה להרמת מרפקים בפרונט סקווט. וכל מי שהיה בשיעור קטלבל יעיד לך איך סקווט מחורבן מתוקן בפוזציה הזאת בקלות.
"בוא תנסה לשמור על גב נייטראלי עם תיק גב ששוקל 20 קילו שאתה צריך להחזיק בצורה נוחה בזמן שאתה מבצע סט. "
אני עושה את זה עם שני קטלבלס של 34. טכניקה מושלמת, וזה גם כיף.
הערה-עושה רושם שאתה נותן דעה על תרגילים שאתה לא רגיל להם. שחק איתם קצת, ואז תתן דעה. אחרת זה סתם מבזבז זמן.

בחלק מהמקרים, במיוחד אצל גברים חסרי גמישות או נשים חסרות כוח בסיסי אנחנו נתקל בבעיות. המאמר נותן שיטה להתמודד איתם.
מה הבעיות הספציפיות שעלפיהן אתה מחליט להגיד למתאמן "טוב, נעזוב את הדד ליפט, נלך על דד ליפט רגל אחת".
ועדיין יש אנשים שאפילו על סטיית אגן קטנה יגיבו ברגישות גדולה. לא כל אחד מתאים לדדליפט. ראה מה ריפטו כתב על זה בספר שלו. בכל המהדורות.
יש משהו במה שאתה אומר. אבל למה עדיף לעבוד לנסות תרגיל כמו דד ליפט על רגל אחת במקום להביא לאותו מתאמן דד ליפט רומני לחיזוק זוקפי הגו?
על ידי זה שהמשקל מועמס קדמית לגוף ומחייב את זווית הגוף להגיב בהתאם.
אבל גם פרונט סקוואט מועמס קדמית לגוף.
ומי אמר שהחיים צרכים להיות נוחים? לג פרס בסופו של דבר יותר נוח מסקווט. הגולבט הוא תרגיל לימוד מצוין מהסיבה הפשוטה שקשה מאוד להסתבך איתו.
זה לא עונה לי על השאלה. מה שאני רואה הוא שבעבודה בגובלט סקוואט אתה מאבד משקל עבודה בגלל שאתה עובד עם דאמבל, לאומת זאת אין פיצוי לכך כי אתה מבצע בדיוק אותו דבר. בלג פרס לדוגמא אתה מרים הרבה יותר משקל וזה יותר נוח אבל צורת העבודה שונה לאומת סקוואט ותרגילים אחרים.
כמה אנשים לימדת פרונט סקווט? כמה מהם ראית שהמוט מתגלגל להם? כמה מהם נחנקים מהמוט? כמה מהם חסרי גמישות שורש כף יד? כמה ברחו קדימה לקצות האצבעות בתחתית.
לא יצא לי ללמד אף אחד פרונט סקוואט, אבל אתה מדבר על הפרונט סקוואט הקלאסי. האם יצא לך ללמד אנשים לעשות פרונט סקוואט באחיזת גובלט? נתקעת בקשיים?
הערה-עושה רושם שאתה נותן דעה על תרגילים שאתה לא רגיל להם. שחק איתם קצת, ואז תתן דעה. אחרת זה סתם מבזבז זמן.
צודק. אני לא מבין בגובלט סקוואט. אני משתדל עכשיו במקום לזרוק הערות ולא להסכים איתך לשאול אותך שאלות בעניין כדי לקדם לעצמי קצת את הידע ולא להיות ריפטואיסט שנעול על לואו באר סקוואט.

• פותח/ת השרשור
טוב, קצת נהיה מוצף לי, אז אני התמצת:
למי שלא הבין, אני לא רואה את המכרע כמקביל לסקווט. הסקווט חשוב יותר, אין פה שאלות. אני לא רואה בו גם כלי להשתפרות לינארית במשקלים.
אני מגדיר אותו כתרגיל חשוב כיוון שהוא נותן המון מעבר לזה. אני לא חושב שמהות העבודה בחדר כושר לאוכלוסיה הרחבה ולספורטאים היא לא רק-בדגש על רק התקדמות לינארית במשקלים. אני חושב שהבטים אחרים, שפורטו לעומק בכתבה ובתגובות שלי, חשובים לא פחות. כיוון שהדיון הזה-עד כמה אנחנו צרכים לחפש התקדמות לינארית אצל ספורטאים ואצל אוכלוסיה רגילה נשחק למוות במקומות אחרים, אני לא החזור עליו פה.
מילה לסיום- הגעתי מהמקום שחשב שלינארית זה הכל. הדעה שלי השתנתה עם השנים באוכלוסיה הרחבה-זו שמעל גיל ה30-40 זה בעייתי כי מנקודה מסויימת אתה נתקל בחומה של פציעות, רק לסמר את האוזן-הרנייה[קילה] נע בין 10 ל20 אחוז אצל גברים החל מגיל 40, לינארית הופכת לכמעט בלתי אפשרית אחרי זה, וזה רק דוגמה אחת, בעיות אחרות,כמו הפרעה לספורט העקרי ובעיות דומות פוקדות גם ספורטאים. באיזה שהוא שלב אתה מבין שאתה צריך עוד כלים חוץ מהתקדמות לינארית במשקלי עבודה של התרגלי בסיס. זה לפחות המסקנה שלה אני הגעתי.
מקווה שדעתי הובהרה.

להתאמן עם אלת בייסבול כבדה, כפי שציינת שנעשה (אני יודע שזה מתבצע, לא המצאתי שום דבר חדש).

😃
אתה צודק כנראה
(העליתי תענין כי סיקרן אותי לראות איך תגיב לעובדה הזאת)

אגב, אחת הטענות שעולות ממחקרים בנושא הזה, היא ששחקנים מאמינים/מרגישים שהם חובטים מהר יותר אחרי חימום כזה
בשעה שבפועל הם בעצם מסובבים את המחבט לאט יותר...
בנוסף ליצירת inefficient hitting mechanics

😃
אתה צודק כנראה

אגב, אחת הטענות שעולות ממחקרים בנושא הזה, היא ששחקנים מאמינים/מרגישים שהם חובטים מהר יותר אחרי חימום כזה
יהיה נחמד שתצרף את המחקרים. מעניין לראות את הנתונים.
וכן, אותי לא צריך לשכנע 😃

😃
אתה צודק כנראה

Although baseball doughnuts are widely used among Major League Baseball players as well as high school and college players, the beneficial or detrimental short-term effects are inconclusive in research.
קשור להתייחסות שהעברת...

However, long-term use of batting doughnuts increases upper body strength therefore increasing bat velocity

😆...Here is where you raped the quoute

However, long-term use of batting doughnuts increases upper body strength therefore increasing bat velocity

תום, כמובן שהנפנוף במחבט כבד של השחקנים לפני שהם עולים לחבוט עשוי עם הזמן לתרום לחיזוק פלג גוף עליון.
תרגילים לפלג הגוף הזה בחדר כושר יחזקו אותו גם, וכנראה שיותר : )
הטענה של ביסט (שעליה כתבתי שהוא כנראה צודק) היתה שעדיף להתחזק בחדר הכושר כלומר לא לערבב בין התחזקות כללית לבין האימון הענפי.

תום, כמובן שהנפנוף במחבט כבד של השחקנים לפני שהם עולים לחבוט עשוי עם הזמן לתרום לחיזוק פלג גוף עליון.
תרגילים לפלג הגוף הזה בחדר כושר יחזקו אותו גם, וכנראה שיותר : )
הטענה של ביסט (שעליה כתבתי שהוא כנראה צודק) היתה שעדיף להתחזק בחדר הכושר כלומר לא לערבב בין התחזקות כללית לבין האימון הענפי.
כל המובאה פשוט מצדיקה את השימוש באלת בייסבול כבידה לצורך שיפור מספר היבטים בחבטה. סימון הרפרנסים שלך היה פשוט אינוס הטקסט.
אכן זאת היתה טענה של ביסט אך דוגמת האלה קשורה ל...
"בנוסף, אם אתה מדמה את הענף יותר מידי טוב, כלומר מבצע תנועות מאוד דומות לענף שלך - אבל עם משקל - אתה הורס את הmotor pathway. זה מאוד חמור. אתה לא זורק לסל כדור כוח בדיוק כמו שאתה זורק לסל כדורסל רגיל, מבחינת תבנית מוטורית. אותו דבר לגביי אלת בייסבול כבדה 😱 (Ah... bad example) או ניתור כשאתה קשור לחבלים. אם יש לך במקרה רכב גדול/קטן שהוא ידני, ואתה נוהג בו קבוע, אני יותר מממליץ לך לנהוג רבע שעה ברכב גדול/קטן ידני (כלומר ההיפך בגודל ממה שיש לך), כזה שהקלאץ' שלו מאוד שונה בעומק והכוח שצריך ללחוץ - אבל מאוד דומה, כי זה בכל זאת קלאץ' (הבדלים בין למשל ג'יפ לרכב קטן). תגיד לי אחר כך, כשאתה חוזר לנהוג ברכב המקורי שלך, איך זה הרגיש".

אני לא אמשיך. לפעמים טועים, אפשר לשכנע בכך את כולנו...

כל המובאה פשוט מצדיקה את השימוש באלת בייסבול כבידה לצורך שיפור מספר היבטים בחבטה. סימון הרפרנסים שלך היה פשוט אינוס הטקסט.
אכן זאת היתה טענה של ביסט אך דוגמת האלה קשורה ל...
"בנוסף, אם אתה מדמה את הענף יותר מידי טוב, כלומר מבצע תנועות מאוד דומות לענף שלך - אבל עם משקל - אתה הורס את הmotor pathway. זה מאוד חמור. אתה לא זורק לסל כדור כוח בדיוק כמו שאתה זורק לסל כדורסל רגיל, מבחינת תבנית מוטורית. אותו דבר לגביי אלת בייסבול כבדה 😱 (Ah... bad example) או ניתור כשאתה קשור לחבלים. אם יש לך במקרה רכב גדול/קטן שהוא ידני, ואתה נוהג בו קבוע, אני יותר מממליץ לך לנהוג רבע שעה ברכב גדול/קטן ידני (כלומר ההיפך בגודל ממה שיש לך), כזה שהקלאץ' שלו מאוד שונה בעומק והכוח שצריך ללחוץ - אבל מאוד דומה, כי זה בכל זאת קלאץ' (הבדלים בין למשל ג'יפ לרכב קטן). תגיד לי אחר כך, כשאתה חוזר לנהוג ברכב המקורי שלך, איך זה הרגיש".

אני לא אמשיך. לפעמים טועים, אפשר לשכנע בכך את כולנו...
אתה מאוד מעורפל. מה לדעתך לא נכון?

בנוסף, אם אתה מדמה את הענף יותר מידי טוב, כלומר מבצע תנועות מאוד דומות לענף שלך - אבל עם משקל - אתה הורס את הmotor pathway.

וזה בדיוק מה שכתוב שם, יצירת inefficient hitting mechanics.
לא ברור לי איפה האינוס או הטעות. אבל אם אתה טוען שהמובאה לא 100% סגורה על עצמה, אכן רשום שם שהעסק inconclusive
ולכן כתבתי לביסט שהוא רק (כנראה) צודק.

וזה בדיוק מה שכתוב שם, יצירת inefficient hitting mechanics.
לא ברור לי איפה האינוס או הטעות. אבל אם אתה טוען שהמובאה לא 100% סגורה על עצמה, אכן רשום שם שהעסק inconclusive
ולכן כתבתי לביסט שהוא רק (כנראה) צודק.
בשיא הרצינות, שלחתי את התגובה בלילה. בבוקר הגבת, כבר הייתי סחי אבל עניתי שוב.
יכול להיות ששכחת לקרא פיספסת את הפיסקה האחרונה במובאה שהצגת?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית