הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ קראטין מומלץ

albertSh

משתמש מתחיל
8
0
נק' מוניטין:
0
8
0
אני נכנס לתקופת מסה
קראתי על זה שקראטין יכול להועיל לי בעליה במסת השריר

מישהו יכול להמליץ לי על קראטין מומלץ?
כמה שיותר נקי וכמה שיותר יעיל..

מצטער,השאלה הזו באמת מוגזמת.
אמנם אני יותר סבלני מפעם אבל זה לא להגדיל ראש לשניה..החיפוש נמצא פה בסופו של דבר בשבילכם ונראה שאין בו שימוש כי המנטליות היא שעל כל שאלה חברי האתר מחויבים לענות פה.
מה שיוצר גל של שאלות חוזרות > עומס > משתמשים חזקים מתעייפים ולאט לאט מאבדים את אלו שיש להם סבלנות לשאלות מורכבות

מה שיוצר גל של שאלות חוזרות
והגל הזה מקטין את השימושיות של אותו חיפוש עצמו, כי אתה מקבל 900000 הודעות מתאימות, ולמי יש כוח לקרוא את כולן? יותר פשוט לשאול שוב, והבא שיחפש יקבל כבר 900001 הודעות.

• פותח/ת השרשור
יש סיבה ששאלתי את השאלה הזאת..
ולא סתם השקעתי מהזמן שלי לפתוח משתמש לנסח שאלה ולעקוב אחרי הנושא לתשובה..

אנשים שלא מתנשאים כמו ילדי כאפות יכולים לתת קישור ללניק של נושא אם כול יומיים פותחים פה נושא דומה וכול שעתיים עוניםצעל אותה שאלה..
ד''א בדקתי.. לא לא מצאתי תושבה ושום נושא לא ענה לי על השאלה..

חוץ מנושא אחד שהבנתי ששונאים פה קריאטין של דיימנטייז..
אז במקום להיות מתנשאים תהיו מקצועיים..

קריאטין
אם קיים תוסף תזונה אחד שניתן לומר עליו שהוא עובד, הרי זה קריאטין. עם כמה מאות מחקרים התומכים ביעילותו ובבטיחותו, קריאטין הוא אחד התוספים הנדרשים לרוב האתלטים שעוסקים בפעילות ספורטיבית מגוונת (עם כמה הערות-צד).
קריאטין הוכח כבעל השפעה חיובית על כל ההיבטים של ביצועים, החל במיאוצים (ספרינטים) וכלה באימוני כוח. רוב תופעות הלוואי המדווחות של קריאטין נשללו על הסף באמצעות מחקרים (ראו הערות על התכווצויות במאמר הקודם), והסכנה הגדולה ביותר בשימוש בקריאטין היא עלייה קלה במשקל של 1-2 קילוגרמים, עקב ספיחת נוזלים לתאי השרירים. אם לקריאטין יש לפיכך איזושהי השפעה שלילית, הרי שהיא תבוא לידי ביטוי בהיבט הסיבולת, בשל העלייה הקלה במשקל גוף, שנלווית לשימוש בו.

עבור אתלטים שחייבים להיות בתחום משקל כלשהו, זו עלולה להיות בעיה; בנוסף, הם ייאלצו להגביר את צריכת הנוזלים היומית שלהם. עם זאת, גם אתלטים כאלה יכולים להשתמש בקריאטין במשך רוב תקופת האימונים שלהם, ולהפסיק את השימוש לפחות חודש לפני התחרות; זמן זה יאפשר לגופם להיפטר מהמים העודפים ולרדת במשקל.
בעוד שמספר של נוסחאות קריאטין "משופרות" הופיעו בשוק ונעלמו כלעומת שבאו, ברוב המקרים קריאטין מונוהידרט יעבוד באותה היעילות, אם לא יותר. יוצא הדופן היחיד הוא קריאטין מירונייזד, שיכול להועיל לאתלטים שסובלים מבעיות עיכול בשל הקריאטין הרגיל. כל שאר התצורות של קריאטין אינן טובות יותר, רק עולות יותר.

ניתן לתסף בקריאטין בשלוש שיטות: הראשונה, זו שנעשה בה שימוש במחקרים, היא לצרוך 20 גרם של קריאטין ביום, מחולקים ל-4 מנות של 5 גרמים, זאת במשך 5 ימים. ע"י ביצוע העמסה זו השרירים יהיו רוויים בקריאטין בדרך המהירה ביותר, אך ישנם אנשים שיסבלו מבעיות עיכול בשל כך. בשיטה השנייה והפחות אגרסיבית, יש לצרוך 10 גרמים של קריאטין ביום, למשך 10 ימים. אמנם ייקח לגוף זמן רב יותר להגיע לרוויה, אך רוב האנשים לא דווחו על בעיות עיכול כלשהן בזמן השימוש בשיטה זו. לבסוף, ניתן פשוט לצרוך קריאטין במנות של 3 עד 5 גרמים ביום למשך כחודש. אפשר פשוט לשים את הקריאטין בשייק שלפני/אחרי האימון. ההבדל היחיד בין השיטות הוא מהירות ההעמסה.
לאחר שמגיעים לרוויה, ניתן לשמר את רמת הקריאטין בשרירים ע"י צריכה יומית של 5-10 גרמים ליום, בהתאם לגודל גופו של האתלט.

ברצוני לציין שישנם אתלטים אשר אינם מגיבים לקריאטין. מסיבות שונות, הם לא מקבלים שום יתרון מהשימוש בתוסף, לא מבחינת משקל הגוף ולא מבחינת הכוח. אם אתלט מבצע העמסה של קריאטין לפי אחת מהשיטות שפורטו לעיל ואינו חווה עלייה במשקל הגוף, הרי שהוא סביל לקריאטין ואין טעם שימשיך לצרוך אותו.
כמו שצוין קודם לכן, רמות הקריאטין בגוף יירדו באופן הדרגתי לאחר ביצוע העמסה, לאורך תקופה של כחודש, אם לא נמשכה צריכת התוסף. אתלטים המעוניינים להוריד את הנוזלים בגופם לקראת תחרות צריכים להפסיק את השימוש בקריאטין לפחות חודש לפני השקילה

2. קריאטין מונוהדרייט (מונו) – התוסף היחיד שהוכח כיעיל להעלאת מסת השריר והכוח [1-5,10-12,19-20], המרכיב הינו טבעי לחלוטין ואפילו נמצא בריכוז גבוה בבשר, בעיקר אדום. החומר עצמו נוצר בגוף בצורה טבעית, אך לא במינונים מספקים כדי להשפיע באופן דרסטי על הביצועים. התוסף מגיע בצורת אבקה וכדורים. המינון המומלץ הוא 5 גרם ליום, ללא שיטת העמסה וזמן הצריכה אינו משנה. יש לצרוך את התוסף גם ביום ללא אימון. השימוש בטוח גם למשך תקופה ארוכה (שנים),ולכן אפשר לצרוך את התוסף ללא הפסקות, באופן ממושך [14].

זה מה שמצאתי בפורטל
מקווה זה יעזור לך

• פותח/ת השרשור
תודה רבה גבר
קראתי את זה כבר ועקב זה שאלתי קראטין מומלץ הכוונה שלי הייתה לחברה מסויימת
צ'מפיון, דיימנטייז,נוטריון וכו..

בכול מקרה הזמנתי כבר והסתדרתי
תודה בכול מקרה

איזה לקחת בסוף?
אני גם מתלבט עכשיו מה להזמין ,למרות שאני בחיטוב.
קריאטין מונוהידרט נשמע לי סבבה לפי ההמלצות.
מה אתה לקחת?

• פותח/ת השרשור
לקחתי קראטין מונוהידרט שם power champion זה עם תקן creapure..
נראה ננסה אני דיי תקוע על אותו משקל נשמע שזה פתרון דיי טוב להתקדמות במשקלי עבודה ומסת השריר

יש סיבה ששאלתי את השאלה הזאת..
ולא סתם השקעתי מהזמן שלי לפתוח משתמש לנסח שאלה ולעקוב אחרי הנושא לתשובה..

אנשים שלא מתנשאים כמו ילדי כאפות יכולים לתת קישור ללניק של נושא אם כול יומיים פותחים פה נושא דומה וכול שעתיים עוניםצעל אותה שאלה..
ד''א בדקתי.. לא לא מצאתי תושבה ושום נושא לא ענה לי על השאלה..

חוץ מנושא אחד שהבנתי ששונאים פה קריאטין של דיימנטייז..
אז במקום להיות מתנשאים תהיו מקצועיים..
תן לי להגיד לך משהו שאולי אקבל עליו בראש אח"כ אבל לך תחפש את החברים שלך אם אתה מדבר ככה
אף אחד פה לא ילד כאפות.
מצטער באמת שהשקעת זמן על לפתוח משתמש ,מסכן שלי.
בכל אופן אני לא מחויב לענות לך על שום שאלה וגם לא אף אחד אחר פה,תפסיק לחשוב שחייבים לך טובות.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית