הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ חוזר להתאמן לאחר כמעט שנה.

• פותח/ת השרשור ShayH
  • פורסם בתאריך

ShayH

משתמש מתחיל
122
6
נק' מוניטין:
6
122
6
None
בוקר טוב, אני חוזר להתאמן לאחר כמעט שנה ללא חדר כושר ואימונים סדירים (הייתי מתאמן על מתח מידי פעם).
רציתי לדעת איך לחזור להתאמן?
חשבתי לעשות FBW בערך חודש ~חודש וחצי ולאחר מכן איזו תוכנית לעשות כדי לצבור חזרה את המסה שאיבדתי? אשמח לקבל קצת עצות.

עריכה:
מצאתי בפורטל את המאמר הזה
תוכניות אימונים לתקופת המסה - קילוגרם - כושר ופיתוח הגוף

יש שם כמה תוכניות FBW, איך אני יודע איזו להתאים לי?

נערך לאחרונה:
FBW שעובדת עם תרגילי הבסיס - סקוואט\בנץ\פרס\דדליפט
ולעשות רוטציה בין בנצ לפרס.

בעיקרון, לא משנה מה המטרה.. אם לא התאמנת שנה..אבל אתה מכיר ויודע את הטכניקה ורק צריך "להשתפשף", למה שלא תעשה במשך חודשיים שלוש את ה SS כדי לחזור למשקלי העבודה הרגילים שלך ומשם תבחר תוכנית אחרת שתתאים לך יותר?

• פותח/ת השרשור
FBW שעובדת עם תרגילי הבסיס - סקוואט\בנץ\פרס\דדליפט
ולעשות רוטציה בין בנצ לפרס.

בעיקרון, לא משנה מה המטרה.. אם לא התאמנת שנה..אבל אתה מכיר ויודע את הטכניקה ורק צריך "להשתפשף", למה שלא תעשה במשך חודשיים שלוש את ה SS כדי לחזור למשקלי העבודה הרגילים שלך ומשם תבחר תוכנית אחרת שתתאים לך יותר?

מפני שהפסקתי להתאמן מהסיבה שהיו לי כאבים חוזרים ונשנים בכתף, ביצעתי אולטרסאונד ולא נמצא כלום אז פשוט העדפתי לעשות הפסקה, אז אני חודש ראשון רוצה לתת לגוף להתרגל בכללי למשקלים שוב פעם.

אשמח אם תוכל לשתף איתי לינק למאמר על SS שאתה חושב שיתאים לי (ראיתי שיש דיי הרבה כאלו ואין לי מושג ע"פ מה ללכת).

• פותח/ת השרשור
תלוי במטרות, אם אתה מעוניין בפווארליפטינג יש תוכנית ברמה של מתאמן בינוני למשל של ביל סטאר ודומה
אם מעוניין תוכנית במסה וניפוח אז AB או FBW של 8-10 חזרות יכול להיות נחמד

• פותח/ת השרשור
תלוי במטרות, אם אתה מעוניין בפווארליפטינג יש תוכנית ברמה של מתאמן בינוני למשל של ביל סטאר ודומה
אם מעוניין תוכנית במסה וניפוח אז AB או FBW של 8-10 חזרות יכול להיות נחמד

תוכניות אימונים לתקופת המסה - קילוגרם - כושר ופיתוח הגוף
פה יש תוכנית למסה A/B, רשום 2 סטים בחזה, למה 2 סטים?

אני לא מאמין שהשתמשת במילה הזו..

כמה בכללי פר אימון?
חחח למה לא מאמין? ניפוח=עלייה בהיפרטרופיית השריר= עבודה על סיבים ורודים מסוג A TYPE 2 שאלו סיבים שמסוגלים לפתח כוח ובין מהירים לאיטיים=בודיבילדגינג. עכשיו יותר ברור?

וMATTY באיזה כיתה אתה? ו או ז? הבדיחות של הטרול ממזמן מיצאו את עצמם

ניפוח=עלייה בהיפרטרופיית השריר
קודם כל, לא.
ההגדרה של ניפוח הוא מילוי באוויר או גז כך שחפץ יגדל. (מצוטט ממילון ברשת)
ושנית כל, הבנתי למה התכוונת... פשוט עצם השימוש במילה הזאת מאדירה שימוש בברו סיינס לרוב.....😉

קודם כל, לא.
ההגדרה של ניפוח הוא מילוי באוויר או גז כך שחפץ יגדל. (מצוטט ממילון ברשת)
ושנית כל, הבנתי למה התכוונת... פשוט עצם השימוש במילה הזאת מאדירה שימוש בברו סיינס לרוב.....😉
סתם שאלה מה זה ברו סיינס? פעם ראשונה נתקל במילה הזאת.
וכן מסכים איתך שזו(או זה? נחכה למתי שיתקן) באמת שפת רחוב "ניפוח שריר" , אבל לא מצאתי הגדרה טובה יותר מזאת , אם אני רוצה ששריר יראה גדול יותר כתוצאה ממילוי הגליקוגן שבו מה להגיד?

קשה לי להאמין, אבל נגיד.....
Broscience is the predominant brand of reasoning in bodybuilding circles where the anecdotal reports of jacked dudes are considered more credible than scientific research.
Broscience in action:

"Bro, you gotta slam 40-60 grams of waxy maize plus 20 grams of BCAA within 7 seconds of finishing your last set of squat rack curls. Otherwise, you'll go straight catabolic."

אח שלי בתור ילדון בן 16 שרושם שהוא היה עם כרס כל חייו אתה אמור לנהוג ביותר כבוד, ולא, אני לא הצלב האדום. אבל שאני רואה ילדים משועממים שעוד לא גדלו להם שיערות בבית שחי מסתלבטים פה כאילו אתמול הם לקחו מר. ישראל, זה מעצבן..

אח שלי בתור ילדון בן 16 שרושם שהוא היה עם כרס כל חייו אתה אמור לנהוג ביותר כבוד, ולא, אני לא הצלב האדום. אבל שאני רואה ילדים משועממים שעוד לא גדלו להם שיערות בבית שחי מסתלבטים פה כאילו אתמול הם לקחו מר. ישראל, זה מעצבן..
סליחה אבל מי אתה בדיוק?

אני סולח לו זה לא נובע מרוע ,הוא עוד יגדל ויבין מה זה כבוד , פשוט היה פה איזשהו עליהום עליי לפני כמה חודשים בגלל דיעה חריפה שנוגדת את דיעת הפורום (משהו שלמדתי מוינגייט) אז כמה מנסים לקתלג אותי בתור איזה ליצן שאפשר להסתלבט עליו.
קשה לי להאמין, אבל נגיד.....
Broscience is the predominant brand of reasoning in bodybuilding circles where the anecdotal reports of jacked dudes are considered more credible than scientific research.
Broscience in action:

"Bro, you gotta slam 40-60 grams of waxy maize plus 20 grams of BCAA within 7 seconds of finishing your last set of squat rack curls. Otherwise, you'll go straight catabolic."
לא הבנתי כלום אחי, אפשר במילים יותר פשוטות להסביר מה זה ברו סיינס?
עריכה...
טוב קראתי על זה עכשיו, הם טוענים שזה משהו בחדר כושר שלא מבוסס על מדע אלא יותר על ניסיון אישי שהוא לא מדוייק. כמו להגיד שבשביל לשנות את הכרס בבטן צריך לרדת במשקל, אך בפועל רק בעבודה עם משקולות יהיה אפשר לעצב את הבטן.

נערך לאחרונה:
וכן מסכים איתך שזו(או זה? נחכה למתי שיתקן) באמת שפת רחוב "ניפוח שריר" , אבל לא מצאתי הגדרה טובה יותר מזאת , אם אני רוצה ששריר יראה גדול יותר כתוצאה ממילוי הגליקוגן שבו מה להגיד?
אחינו, אין לי שום דבר נגדך ואתה נשמע לי בחור ממש נחמד במציאות ואם הייתי יכול בכיף הייתי יוצא איתך לבירה מתישהו (דרך אגב, זה בהחלט אופציה אם אתה מהאזור שלי, דבר איתי אם אתה מחיפה ובא לך).
אני רוצה רק להגיד לך שכשאתה נותן עצות לאחרים אתה צריך לדעת שאתה לוקח אחריות על כל מילה שנכתבת על ידך כי אנשים יעשו את מה שאתה אומר. זה אומר שכשאני נותן עצה אני דואג לתת אותה בידיעה שיש לי הסבר לכל דבר שאני ממליץ למישהו, ולפחות קצת נסיון בזה, ואם אני לא עומד בקריטריונים אני מעדיף לסתום את הפה ולתת את הבמה לאחרים.
אני מצטער אם אני קצת פוגע בך כי זאת ממש לא המטרה, אבל לדעתי הידע שלך בתחום האימונים והתזונה עדיין דל ואתה עוד תריא לעולם הזה. אני חושב שזה יועיל גם לך וגם לחברי הפורום אם בזמן הקרוב תמנע מלתת עצות בנושאים שאתה לא סגור שאתה מבין בהם לגמרי. אני לא מדבר על ההודעה הזאת ספציפית אלה בכללי, אני חושב שאתה צריך לקחת את הזמן, לצבור קצת ידע ונסיון ולהשתדל לקרוא כמה שיותר מאמרים/ספרים בנושא, וכשתרגיש שאתה שולט לגמרי בחומר ולא רק מצטט דברים שקראת בתגובה פה ושם, תכנס לפורום ותשקיע מעצמך כדי לעזור לדור הצעיר.

שוב, מקווה שלא פגעתי ושנשאר ביחסים טובים 😃

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית