הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ איך לשלב הכל בלי להפצע?

• פותח/ת השרשור touro
  • פורסם בתאריך

touro

משתמש פעיל
300
31
נק' מוניטין:
77
300
31
פרופיט בת ים
שלום לכולם ושבוע טוב.

בן 21, מעל ה30 א״ש וצריך עזרה.

רק לאחרונה חזרתי להתאמן, כרגע תקופת חיטוב שתמשך המון זמן.
אני עובד בעבודה פיזית (פנצ׳ריה) מראשון עד שישי,
מתאמן גיוגיטסו ברזילאי 3-4 פעמים בשבוע, ועכשיו אני רוצה לחזור להתאמן קפוארה שזה פעמיים בשבוע, וצריך גם אימוני משקולות 3-4 בשבוע.

איך לשלב הכל מבלי להפצע?
ראשון שלישי רביעי שישי - גיוגיטסו (יש לי אפשרות למשקולות רק אחרי האימון הזה בגלל שהוא מתחיל מוקדם יחסית למתי שאני מסיים לעבוד).
קפוארה שני חמישי
שבת אני חייב מנוחה.

איפה אני דוחף אימוני כוח? לפני הקפוארה אפשרי, איפה עןד פעם אחת?
מאוד חשוב לי לא להפצע כי אני גם ככה עם כתף וגב גמורים.
התזונה טובה עם מספיק חלבון, פחמימה ושומן.

תודה לכולם.

אימוני משקולות זה מושג כללי. מהי התכנית? מה השיטה? מי החליט ש"צריך" 3-4 פעמים בשבוע בנוסף למה שאתה עושה?
אתה מציין שאתה פצוע בכתף ובגב, בדקת את זה מול אורתופד/רופא? יותר חשוב שתדאג לפציעות קודם. זו דעתי בכל אופן.

• פותח/ת השרשור
אימוני משקולות זה מושג כללי. מהי התכנית? מה השיטה? מי החליט ש"צריך" 3-4 פעמים בשבוע בנוסף למה שאתה עושה?
אתה מציין שאתה פצוע בכתף ובגב, בדקת את זה מול אורתופד/רופא? יותר חשוב שתדאג לפציעות קודם. זו דעתי בכל אופן.
תודה על התגובה, הולך השבוע לאורטופד אבל בקשר לגב זה שילוב של פלטפוס ובלט דיסק.
לגבי המשקולות, ab שמורכבת בעיקר מדרופים וסופר סטים, ואני לא מאמין שעם פחות מ3 פעמים הגוף ישתנה בקצב נורמלי, אני פשוט לא מסוגל להראות ככה יותר.

תודה על התגובה, הולך השבוע לאורטופד אבל בקשר לגב זה שילוב של פלטפוס ובלט דיסק.
לגבי המשקולות, ab שמורכבת בעיקר מדרופים וסופר סטים, ואני לא מאמין שעם פחות מ3 פעמים הגוף ישתנה בקצב נורמלי, אני פשוט לא מסוגל להראות ככה יותר.
לפני הכל, חייבת להגיב למשפט "לא מסוגל להראות ככה".
לפני שאתה נכנס לתקופת האימונים ותזונה אתה חייב להבין משהו (לי אישית לקח המון זמן) - זה תהליך. מעצם היותו כזה - זה יקח זמן. נכון, לך בניגוד לאדם צנום אחר יקח פחות להשיל את הק"ג בהתחלה אבל עדיין מדובר בזמן עד שתראה תוצאות. (הגוף שלנו לא קם בבוקר פתאום רזה וחטוב)
לאחר שהבנת (ובאמת שצריך סבלנות) את האנקטודה הזו, הייתי ממליצה לך לעבור את התהליך עם גורם מקצועי. אין מה לעשות, רק מעטים מצליחים להרים עצמם לבד, ללא עזרה לפחות בתזונה או באימונים יהיה מאוד קשה ויש מצב שתביא עצמך לפציעות ולתוצאות לאחר הרבה זמן.
אגב, מקצוען גם יעודד אותך ויתן מוטיבציה.
AB, רק לאחר שהיה לך נסיון במכון של FBW / סט בודד. המלצה שלי בכל אופן. (אולם אם אתה עובד DROPSET וסופר כנראה שיש..)
כמובן שאין לי מושג מה התזונה (אמרת טובה, מי אמר לך ?) אבל שוב - אמליץ לך בחום לעבוד מול מקצוען או לפחות להעלות את התפריט כך שאנשים, ויש כאן לא מעט תותחים שיוכלו להגיב לך. עין נוספת תמיד טובה.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
לפני הכל, חייבת להגיב למשפט "לא מסוגל להראות ככה".
לפני שאתה נכנס לתקופת האימונים ותזונה אתה חייב להבין משהו (לי אישית לקח המון זמן) - זה תהליך. מעצם היותו כזה - זה יקח זמן. נכון, לך בניגוד לאדם צנום אחר יקח פחות להשיל את הק"ג בהתחלה אבל עדיין מדובר בזמן עד שתראה תוצאות. (הגוף שלנו לא קם בבוקר פתאום רזה וחטוב)
לאחר שהבנת (ובאמת שצריך סבלנות) את האנקטודה הזו, הייתי ממליצה לך לעבור את התהליך עם גורם מקצועי. אין מה לעשות, רק מעטים מצליחים להרים עצמם לבד, ללא עזרה לפחות בתזונה או באימונים יהיה מאוד קשה ויש מצב שתביא עצמך לפציעות ולתוצאות לאחר הרבה זמן.
אגב, מקצוען גם יעודד אותך ויתן מוטיבציה.
AB, רק לאחר שהיה לך נסיון במכון של FBW / סט בודד. המלצה שלי בכל אופן. (אולם אם אתה עובד DROPSET וסופר כנראה שיש..)
כמובן שאין לי מושג מה התזונה (אמרת טובה, מי אמר לך ?) אבל שוב - אמליץ לך בחום לעבוד מול מקצוען או לפחות להעלות את התפריט כך שאנשים, ויש כאן לא מעט תותחים שיוכלו להגיב לך. עין נוספת תמיד טובה.
אני מודע לזה שיש לי תהליך, אני לא ילד וכבר עברתי שינוי פשוט נפצעתי והתדרדרתי, נסיון בחדכ יש ומבחינת ידע אני די שוחה בחומר חח, ואני גם עם איש מקצוע, מאמין שאפשר לבד אבל במצב שלי אני עם איש מקצוע כי מבחינה מנטלית אני מאוד חלש, ממש לא כמו שהייתי פעם.

אני מודע לזה שיש לי תהליך, אני לא ילד וכבר עברתי שינוי פשוט נפצעתי והתדרדרתי, נסיון בחדכ יש ומבחינת ידע אני די שוחה בחומר חח, ואני גם עם איש מקצוע, מאמין שאפשר לבד אבל במצב שלי אני עם איש מקצוע כי מבחינה מנטלית אני מאוד חלש, ממש לא כמו שהייתי פעם.

אם אתה לא יכול להוריד מהאימונים האחרים שציינת, מציעה שאת אימוני ההתנגדות תוסיף בהדרגה. במיוחד לאור הפציעה.
אם צריך עידוד, שזה לפעמים הפוש שהאדם צריך בכדי להפיק תוצאות מדהימות מתהליך קשה - אשמח אם תפנה גם בפרטי.
בינתיים אמליץ גם על פלייליסט טוב לאימונים, בדר"כ נותן המון דרייב. (שכח מזה של המכון, בדר"כ על הפנים, ככה יש לך בדיוק את הג'אנר שאתה אוהב) אישית ברגע שיש לי DUBSTEP באוזן אני בעולם משלי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית