הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כאבים בגב תחתון

• פותח/ת השרשור AmitMa
  • פורסם בתאריך

AmitMa

משתמש מתחיל
3
0
נק' מוניטין:
0
3
0
היי חבר'ה.
הסיפור שלי הוא כזה:
היה לי לפני חודשיים בערך בגב התחתון, כנראה מטכניקה לקויה בדדליפט. הורדתי משקלים והפחתתי עומס על הגב.
במקביל קבעתי תור לאורטופד שראה אותי לאחר כ-3 שבועות ואז כבר הכאבים פחתו בצורה מאוד משמעותית. כשהוא בדק אותי הוא טען שאין נזק וכנראה זה עומס והציע לי לעלות בהדרגה.
לפני שבועיים בערך התחלתי לעשות סקוואט של 20 חזרות עם מוט ריק ועולה כל פעם ב-15 קילו עד שאני לא מצליח לסגור 20 חזרות.
היה מאוד קשה, הגעתי ל-95 קילו ל-10 חזרות והרגשתי כאבים בגב, כמו שלא הרגשתי אף פעם בסקוואט (גם ב-PR שלי).
המשכתי עם התוכנית עוד פעמיים. לאחר הפעם השניה עשיתי גם דדליפט באותו יום (עם משקל יחסית נמוך) ומאז הגב שלי נגמר.
היום בקושי הצלחתי לעשות סקוואט עם 50 קילו והגב שלי צעק הצילו.

אני מצרף סרטון של הטכניקה בסקוואט.

עוד משהו, אני מרגיש שכשאני מקווץ חזק את שרירי הבטן, זה מקל לי על כאבי הגב...

כל תרגיל שגורם לכאב תפסיק אותו מיד.
לגבי הכאב, לך לרופא המיועד לכך במיידי ותטפל במקור הכאב. הטיפים הכי טובים שאני יכול לתת לך דרך מחשב. ואם הכאבים מופיעים בסקוואט סיכוי סביר שמשם זה נובע. אני לא מומחה בניתוח סרטוני טכניקה בסקוואט אז במקרה הזה לא אוכל לעזור.
תרגיש טוב.

זה ברור שיש לך כאבים בגב התחתון. הטכניקה שלך בסקוואט לקויה ויש לך באט ווינק מאוד אגרסיבי שיכול לגרום גם להרבה יותר מסתם כאבים בגב התחתון.
אתה צריך ללמוד את התנועה מאפס עם מוט ריק. אם תרצה יש לי סרטונים טובים שיסבירו לך על זה.

דרך אגב, אם תבצע סקוואט ל20 חזרות עם טכניקה לקויה כמו בסרטון הזה אתה תפגע בעצמך הרבה יותר מבסקוואט של 5 חזרות עם משקל עבודה.
וכן, אם תכווץ את שרירי הבטן ותכניס אוויר אתה תגרום לעירוב טוב יותר של הם בתנועה ובכך הם יחזיקו בצורה טובה יותר את הגב התחתון. זה חלק מהטכניקה ואתה חייב לעשות את זה כל חזרה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית