הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סרטון סקווט 60 קילו לביקורת

מורן

משתמש פעיל
331
94
נק' מוניטין:
754
331
94
בפועל זה היה 8 חזרות, הסרטון חתוך ל4 חזרות
חוץ מברך בחזרה רביעית , מה לשפר?

סט אחרון על בטן ריקה שזה היה שואה ומוות ואיכסה
חוץ מזה שרדתי

נ.ב
זה לא המשקל המקסימלי שלי ועד עכשיו עבדתי בטווח חזרות של 5
העלתי ל8 חזרות לכן הורדתי משקל ל60 (המקסימלי זה 70)

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
מותר לי להגיב או שעכשיו זה הפך לדיון אגו של מי יותר צודק? קריסה לא קריסה

זה לא מונע קריסה
מה כן מונע קריסה?

יא מוציאה את המוט והולכת איתו קדימה, שזה נורא. חוץ מזה, הברכים אולי קורסות ואולי לא, אבל הן בטוח מחליקות בתחתית. והן גם זזות החוצה בעלייה בצורה מוזרה
כבר ציינו את עיניין ההוצאה הפוך ואמרתי שאקח זאת לתשומת ליבי.

דבר שני, מסקרנות
בסרטוני סקווטים שאושרי מעלה מהוולקן ג'ים החבר'ה שם עושים לואו בר והברכיים שלהם רוקדות לצדדים.
למה זה בסדר ואצלי זה לא? אני הרי דוחפת ברך החוצה כמו שתמיד אומרים.
לא בקטע של לרדת עליהם, בקטע של להבין.

תוציאי לאן שבא לך, כל את יודעת להכשל בלי כלוב או ראק (כלומר לזרוק את המוט אחורה, הבעיה פה אם תזרקי אותו אחורה או עלול לפגוע בעמודים ולחזור אלייך).

מותר לי להגיב או שעכשיו זה הפך לדיון אגו של מי יותר צודק? קריסה לא קריסה

מה כן מונע קריסה?

תשומת לב למצב שלהן בדרך כלל תספיק.

כבר ציינו את עיניין ההוצאה הפוך ואמרתי שאקח זאת לתשומת ליבי.

דבר שני, מסקרנות
בסרטוני סקווטים שאושרי מעלה מהוולקן ג'ים החבר'ה שם עושים לואו בר והברכיים שלהם רוקדות לצדדים.

מה זאת אומרת אושרו? אני לא אישרתי. אם הם חושבים שזה תקין, שיהנו.

דבר שני, מסקרנות
דווקא בסרטונים של החברה מוולקן קורה בדיוק הפוך. יש קריסה מכוונת של הברכיים..
למה? הטענה היא שזה לא פוגע בברכיים ומאפשר לנצל יותר כוח. זה לפחות מה שאני הבנתי מהם

ברגע שאת עם הרגלים מופנות 30 מעלות בLB והברכים יוצאות החוצה עם כיון הרגלים.וכך הברכיים לא הולכות קדימה ולא קורסות.

• פותח/ת השרשור
אז בעצם באונס מהברכיים זה עוד נושא שנוי במחלוקת. גאט איט.🤦‍♂️

לא בטוחה שאני מרגישה באונס מזווית אחרת, הגיוני? או שלא במודע לפחות.
@MikeRozner מאיפה הבאונס שלך?
לפי סרטונים גם שלך מהברך או שאני טועה?

כשהברך זזה קדימה זה אומר שההאמסטרינג חייב להתקצר, ואת מאבדת את המתח בשריר הזה ואת התרומה שלו להרמה.

כנראה את מאד גמישה בהאמסטרינג
מה הטענה שלך שכנגד?

שהגוף מתחזק לתוך תנועות שאנחנו מרגילים אותו אליו אלא אם כן זה מחוץ למנח ה"טבעי" שלו , לשבת בתחתית של סקוואט זאת תנועה טבעית לגוף אם אנחנו מרגילים את הגוף לתנועה הזאת תחת עליה ליניארית ושמירה על מתח עד לבאונס וישר מהיציאה מהבאונס לא אמור לקרות כלום.
אני כן חושב שיותר בריא לעבוד מבוקר ולא לקבל באונס מהברך אבל לנו המשקולנים אין כל כך ברירה אנחנו חייבים לדמות את התפיסה של המוט בתחתית הבור כמו בקלין והנפה.
אגב, מה שכביכול אמור להפגע מהתנועה הזאת זה הACL ואני בתור אחד שקרע את הACL ועבר ניתוח (לא מסקוואט, מכדורסל לפני המון שנים לפני שהתחלתי להסקביט) קצת פחדתי מהתנועה הזו בהתחלה אך בהמשך ראיתי שככל שאני יודע לשלוט בתנועה הברך שלי מרגישה מאד יציבה וחזקה.
בעיקרון אני חושב שאם מישהו מספיק גמיש להכנס לתנועה הזאת לא ייקרה לו כלום מלעשות אותה, מי שלא גמיש ולא מאומן לכך אני חושב שיכול להפצע.

אין שום משמעות למילה "טבעי", אנחנו בסך הכל גוש גנים שהצליח לשרוד את תקופת הפוריות שלו ולכן הגנים המשיכו הלאה. הגוף שלנו רחוק מלהיות סבבה עם מלא דברים "טבעיים" אחרים, ואם כבר אנחנו אומרים את המילה טבעי - אז לא, סקוואט רחוק מלהיות "טבעי", במיוחד כשמתחשבים בעובדה שמוטות קיימים בסך הכל 100 שנה. ובכל מקרה להגיד שהסקוואט "טבעי" זה מגוחך כי על איזה סקוואט אתה מדבר בדיוק? ההבדלים בין פרונט סקוואט ללואו באר מהותיים ומשמעותיים מידי בשביל להכלל באותה קטגוריה של תנועות, מבחינה אנטומית וביו-מכנית. מבחינה ויזואלית, הם כן נכללים תחת אותה קטגוריה, אבל רק מבחינה ויזואלית ורק לעין בלתי מזויינת.

לא ראיתי בתגובה שלך שום טיעון נגדי שאוחז משהו.
ביו מכנית, גלישה של הברכיים מגדילה סיכון מסיבות מאוד ברורות.

השאלה במקום, כי המוט טיפה נמוך בשביל HB, והפיסוק טיפה רחב מדי.
ההערה הכי חשובה היא שהברכיים קורסות לך פנימה ורועדות בעליה.
וחוץ מזה, כמה שמפריע לך לעבוד מול מראה - תתגברי. לא מחזירים מוט לאחור. אף פעם. בחיים לא. never.

מדוע לא ?

• פותח/ת השרשור
סילחו לי,
אבל הדבר היחיד שמצאתי לנכון להקשיב לכם לגביו זה רק לגבי עיניין הכלוב ההפוך, יש פה חילוקי דעות לגבי הסקווט ואם הייתי מקשיבה לכל אחד הייתי פורשת מלעשות סקווט ויוצאת משוגעת.

בקיצר,
הסקווטים שלי עכשיו הפוכים לכיוון המראה וזה זין אחד גדול
אבל לפחות שברתי שיא 75 לסינגל

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית