הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מתלבט האם לעבור לדדליפט סומו

Ori135

משתמש פעיל
734
96
נק' מוניטין:
72
734
96
שלום לכולם
עד עכשיו היה לי בעיה בדדליפט קלאסי שאני לא מצליח ללחוץ רגליים, תמיד יוצא לי להרים את המוט עם הידיים ואז הגב מתעגל.

אני לא מצליח לשפר את זה, יש טיפים איך ללחוץ עם הרגליים ?

ובמידה ואני לא יצליח לשפר, מה דעתכם על לעבור לסומו? שם לא צריל ללחוץ רגליים נכון?

ואם אפשר לשאול מה ההיתרונות של דדליפט קלאסי על סומו? סומו בss כדי? והאם סומו יחזק לי את הגב תחתון גם?

שאני לא מצליח ללחוץ רגליים
לא הצלחתי להבין מה הכוונה שלך ב"ללחוץ רגליים"
אם אפשר לשאול מה ההיתרונות של דדליפט קלאסי על סומו?
שתי יתרונות מובהקים:
1. יותר טווח תנועה.
2. מחזק יותר את הזוקפים וההמסטרינגס.

הוא גם חשוב יותר בשביל הקלין והסנאץ (לא יודע אם זה מעניין אותך)

• פותח/ת השרשור
לא הצלחתי להבין מה הכוונה שלך ב"ללחוץ רגליים"

כאילו לדחוף את הרגליים לרצפה ולא להרים את המוט

שתי יתרונות
מובהקים:
1. יותר טווח תנועה.
מה זה נותן?
2. מחזק יותר את הזוקפים וההמסטרינגס.
סומו לא יחזק לי בכלל את הזוקפים והמסטרינג?

הוא גם חשוב יותר בשביל הקלין והסנאץ (לא יודע אם זה מעניין אותך)
לא משנה לי

המכניקה בדדליפט נקבעת ב100% על ידי רוחב העמידה, רוחב האחיזה ומבנה הגוף. אתה לא יכול לבחור איך להרים, במידה והמשקל מספיק כבד. בנוסף, אין דבר כזה להרים עם הידיים.

ההמלצה הכי טובה תהיה להעלות לכאן סרטון טכניקה על מנת לסייע לך איתה. לא לעבור לסומו אלא אם המטרה שלך היא אך ורק פאוורליפטינג, וגם אז - לא בהכרח, ותלוי מתי.

המכניקה בדדליפט נקבעת ב100% על ידי רוחב העמידה, רוחב האחיזה ומבנה הגוף. אתה לא יכול לבחור איך להרים, במידה והמשקל מספיק כבד. בנוסף, אין דבר כזה להרים עם הידיים.

ההמלצה הכי טובה תהיה להעלות לכאן סרטון טכניקה על מנת לסייע לך איתה. לא לעבור לסומו אלא אם המטרה שלך היא אך ורק פאוורליפטינג, וגם אז - לא בהכרח, ותלוי מתי.

אם מישהו מעוניין להתעסק בפאוורליפטינג, והדדליפט הקלאסי שלו פשוט בעייתי בלי סיבה שאפשר להצביע עליה.(לדוגמה אני)
לוותר עליו לטובת הסומו?

אם מישהו מעוניין להתעסק בפאוורליפטינג, והדדליפט הקלאסי שלו פשוט בעייתי בלי סיבה שאפשר להצביע עליה.(לדוגמה אני)
לוותר עליו לטובת הסומו?
תלוי מתי. בשלב מוקדם - מיותר. זה לא לגמרי מדוייק, אבל קלאסי בונה כוח וסומו מציג אותו.

תלוי מתי. בשלב מוקדם - מיותר. זה לא לגמרי מדוייק, אבל קלאסי בונה כוח וסומו מציג אותו.

זה אומר שבנאדם יכול לתת נפח דדליפט קלאסי, ובתכלס ירים יותר בסומו אחרי זה?
האם סומו איכשהו מבטל(כלומר גורם להיחלשות) את הכוח של הקלאסי ? אם מבוצע בלבד לתקופה?

בשביל להיות טוב בסומו צריך להתאמן עליו, אז לא, זה לא חכם להתאמן בקלאסי בלבד ובתחרות פתאום למשוך סומו.
מי שרוצה למשוך סומו בכל מקרה חייב להשתמש גם בקלאסי כדי לקבל תוצאה מירבית, השאלה היא רק כמה ומתי.

• פותח/ת השרשור
בשביל להיות טוב בסומו צריך להתאמן עליו, אז לא, זה לא חכם להתאמן בקלאסי בלבד ובתחרות פתאום למשוך סומו.
מי שרוצה למשוך סומו בכל מקרה חייב להשתמש גם בקלאסי כדי לקבל תוצאה מירבית, השאלה היא רק כמה ומתי.
העלאתי הרבה פעמים סרטנים

אני פשוט לא מצליח לשפר את הגב שמתעגל בעלייה

איך אתה מגדיר שלב מוקדם?
איך לדעתך צריך לשלב קלאסי אצל מתאמן שהתרגיל הראשי שלו הוא סומו, כתרגיל עזר? תקופה קלאסי ואז חזרה לסומו? (כמובן שזה תלוי ברמת המתאמן והתכנית שאיתה הוא עובד)

כי זה בעיה שקוראת לי גם במשקל שקל לי מאוד
וגם במשקל קל אני לא מצליח לשפר אותה

אם הבעיה היא בERECTORS אתה בהחלט יכול להתמקד בהם על כסא כומר עם משקולת של 10 קילו ומעלה. (פשיטת גו)
זה בהחלט יכול לשפר לך מנח נכון של הגב במהלך הדדליפט
אני לפעמים מחזיקה בעלייה שנייה ואתה מרגיש בהחלט את הגב התחתון וההאמסטריג. (וגם הישבן)

• פותח/ת השרשור
אם הבעיה היא בERECTORS אתה בהחלט יכול להתמקד בהם על כסא כומר עם משקולת של 10 קילו ומעלה. (פשיטת גו)
זה בהחלט יכול לשפר לך מנח נכון של הגב במהלך הדדליפט
אני לפעמים מחזיקה בעלייה שנייה ואתה מרגיש בהחלט את הגב התחתון וההאמסטריג. (וגם הישבן)
לא חושב שזה קשור לחולשה או בעיה הזוקפי גב
זה נראה לי בגלל טכניקה

לא חושב שזה קשור לחולשה או בעיה הזוקפי גב
זה נראה לי בגלל טכניקה

הטענה שלך היא כי אתה לא מצליח למנוע התעגלות של הגב בעלייה, לפי הסרטון זה קורה לך בעיקר בחזרות האחרונות.
ERECTORS הם חלק מהשרירים העיקריים שפועלים בתרגיל (בין היתר, גם כל הגוף).
אני מעדיפה להמנע מלתת הערות על הטכניקה שלך - יש כאן רבים אחרים שיעשו זאת.
בכל אופן, העצה שלי בנושא הגב הוא לבחור תרגילים מבודדים לשרשרת האחורית, פשיטת גו הוא תרגיל מעולה לשיפור (מה גם שזה מה שאתה מבצע בין היתר בדדלפיט).

• פותח/ת השרשור
הטענה שלך היא כי אתה לא מצליח למנוע התעגלות של הגב בעלייה, לפי הסרטון זה קורה לך בעיקר בחזרות האחרונות.
ERECTORS הם חלק מהשרירים העיקריים שפועלים בתרגיל (בין היתר, גם כל הגוף).
אני מעדיפה להמנע מלתת הערות על הטכניקה שלך - יש כאן רבים אחרים שיעשו זאת.
בכל אופן, העצה שלי בנושא הגב הוא לבחור תרגילים מבודדים לשרשרת האחורית, פשיטת גו הוא תרגיל מעולה לשיפור (מה גם שזה מה שאתה מבצע בין היתר בדדלפיט).
אוקיי אני יתחיל לשלב, פעם בשבוע מספיק? והאם הוא זה יחזק לי לי את השרשרת האחורית שאני בחיטוב?
ואשמח עם כן תתני הערות על הטכניקה זה יכול לעזור לי

סקוואט+דדליפט עובדים מספיק על השרשרת האחורית.
אמת.
הכוונה הייתה לשלב ביום גב למשל. (בנוסף לדדלפיט)
אוקיי אני יתחיל לשלב, פעם בשבוע מספיק? והאם הוא זה יחזק לי לי את השרשרת האחורית שאני בחיטוב?
ואשמח עם כן תתני הערות על הטכניקה זה יכול לעזור לי
לשלב כחלק מתרגילי הגב בימים בהם אתה עובד גב. (אבל עם מסה מסוימת, לא פחות מ10 לדעתי)
יחזק לך בהחלט, בדומה לדדלפיט וסקוואט כפי שמתי העלה פה. (אגב יש אנשים שזה מאוד עזר להם עם עקמת)
לגבי הטכניקה, יש כאן מנוסים הותיקים יותר ממני, על כן נמנעתי מלהציע את שלי. (בכל אופן, אישית חושבת שניתן לשפר את החזרה הראשונה בה עלית קודם עם הגב, התרגיל לפחות ממה שאני יודעת אמור להציג התאמה בין תנועת הגב ופשיטת הברך. הפעולות כולן הינן חלק אינטגרלי מהתרגיל כך שהפעולות אמורות להתבצע במקביל. בסיום העלייה רצוי לכווץ את הישבן (מהסרטון זה לא נראה בכל אופן).
ברור לי כי יש כאן רבים וטובים שיעניקו לך עוד עצות. אישית, אני תמיד אוהבת לשאול מנוסים יותר במכון אם הם יכולים לבדוק את הטכניקה שלי.
במיוחד בדדליפט. תרגיל שבו כל הגוף עובד ויש סנכרון בין כל השרירים לטובת הפעולה. מי שמציג את התרגיל הזה כפשוט - לא ניסה להרים מסה רצינית.

(ולשאלתך, בסומו תוכל להרים יותר משום שיש תרומה רבה של הADDUCTORS לטובת הפעולה ביחס לCONVENTIONAL)

• פותח/ת השרשור
אמת.
הכוונה הייתה לשלב ביום גב למשל. (בנוסף לדדלפיט)

לשלב כחלק מתרגילי הגב בימים בהם אתה עובד גב. (אבל עם מסה מסוימת, לא פחות מ10 לדעתי)
יחזק לך בהחלט, בדומה לדדלפיט וסקוואט כפי שמתי העלה פה. (אגב יש אנשים שזה מאוד עזר להם עם עקמת)
לגבי הטכניקה, יש כאן מנוסים הותיקים יותר ממני, על כן נמנעתי מלהציע את שלי. (בכל אופן, אישית חושבת שניתן לשפר את החזרה הראשונה בה עלית קודם עם הגב, התרגיל לפחות ממה שאני יודעת אמור להציג התאמה בין תנועת הגב ופשיטת הברך. הפעולות כולן הינן חלק אינטגרלי מהתרגיל כך שהפעולות אמורות להתבצע במקביל. בסיום העלייה רצוי לכווץ את הישבן (מהסרטון זה לא נראה בכל אופן).
ברור לי כי יש כאן רבים וטובים שיעניקו לך עוד עצות. אישית, אני תמיד אוהבת לשאול מנוסים יותר במכון אם הם יכולים לבדוק את הטכניקה שלי.
במיוחד בדדליפט. תרגיל שבו כל הגוף עובד ויש סנכרון בין כל השרירים לטובת הפעולה. מי שמציג את התרגיל הזה כפשוט - לא ניסה להרים מסה רצינית.

(ולשאלתך, בסומו תוכל להרים יותר משום שיש תרומה רבה של הADDUCTORS לטובת הפעולה ביחס לCONVENTIONAL)
ואם אני ישלב כיסא כומר והתקדם במשקלים זה נראה לך באמת יכול לעזור לשפר את הגב שמתעגל בעלייה?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית