הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מתלבט האם לעבור לדדליפט סומו

Ori135

משתמש פעיל
734
96
נק' מוניטין:
72
734
96
שלום לכולם
עד עכשיו היה לי בעיה בדדליפט קלאסי שאני לא מצליח ללחוץ רגליים, תמיד יוצא לי להרים את המוט עם הידיים ואז הגב מתעגל.

אני לא מצליח לשפר את זה, יש טיפים איך ללחוץ עם הרגליים ?

ובמידה ואני לא יצליח לשפר, מה דעתכם על לעבור לסומו? שם לא צריל ללחוץ רגליים נכון?

ואם אפשר לשאול מה ההיתרונות של דדליפט קלאסי על סומו? סומו בss כדי? והאם סומו יחזק לי את הגב תחתון גם?

אתם בטח מתכוונים לכסא רומי.
upload_2015-11-13_10-10-17.png

כסא כומר (Preacher seat) הוא חיה אחרת:
upload_2015-11-13_10-12-3.png

ואם אני ישלב כיסא כומר והתקדם במשקלים זה נראה לך באמת יכול לעזור לשפר את הגב שמתעגל בעלייה?
אני כמובן לא מכירה אותך, אבל תמיד ניתן לנסות. בביצוע תקין של התרגיל, אתה יכול רק לחזק את השרשרת האחרית וכתוצאה מכך לתרום לדדליפט. אין צורך להעלות במשקלים בתרגיל הזה, הוא מפעיל מספיק עומס על הגב גם עם 10 קילו. ממליצה כרגע לא לעבור את ה15-17.
(ולחבק את הפלטה במהלך כל התרגיל, הערה מאוד חשובה שלא הזכרתי אותה עד כה)

• פותח/ת השרשור
אני כמובן לא מכירה אותך, אבל תמיד ניתן לנסות. בביצוע תקין של התרגיל, אתה יכול רק לחזק את השרשרת האחרית וכתוצאה מכך לתרום לדדליפט. אין צורך להעלות במשקלים בתרגיל הזה, הוא מפעיל מספיק עומס על הגב גם עם 10 קילו. ממליצה כרגע לא לעבור את ה15-17.
(ולחבק את הפלטה במהלך כל התרגיל, הערה מאוד חשובה שלא הזכרתי אותה עד כה)
גם אם זה קל לי 15 קילו לא להעלות?

תמיד יוצא לי להרים את המוט עם הידיים
אני לא רואה את הבעיה שאתה מדבר עליה בסרטון שהעלית, אבל יתכן שהבעיה נובעת מכך שהישבן שלך גבוה מידי בהתחלה.
בכל מקרה אם הבעיה היא טכנית אני לא מבינה איך מעבר לסומו יפתור אותה?
תמצא הדרכה אישית או קבוצתית ותפתור את זה.

• פותח/ת השרשור
אני לא רואה את הבעיה שאתה מדבר עליה בסרטון שהעלית, אבל יתכן שהבעיה נובעת מכך שהישבן שלך גבוה מידי בהתחלה.
בכל מקרה אם הבעיה היא טכנית אני לא מבינה איך מעבר לסומו יפתור אותה?
תמצא הדרכה אישית או קבוצתית ותפתור את זה.
לא יפתור יתקוונתי במקום דדליפט קלאסי בכלל

• פותח/ת השרשור
אם אחד מהשניים אז ברור שדדליפט קלאסי!
למשוך 100 בסומו זה שונה לחלוטין מלמשוך 100 בקלאסי, העומס בעיקר על הרגליים וזה הרבה יותר קל.
אני ינסה לשפר את הקלאסי ושלב את הכיסא רומי אולי זה יעזור, אבל עם זה לא יעזור אין לי בררה אלה לעבור לסומו כי זה עדיף על קלאסי עם גב עגול

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית